X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Paulina9191 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie, miałam wiele usg dopochwowych przed ciąża i zawsze opis ze macica o prawidłowym kształcie i wielkości przodozgieta (a usg miałam u różnych lekarzy, spokojnie u około 6) zawsze w opisie ze macica wporzadku, na zdjęciu zawsze wyglądała podobnie tak jak powinna. Dzisiaj byłam na usg nie u swojego lekarza tylko u nowego ponieważ mojej w rym tygodniu nie ma a chciałam zobaczyć serduszko :) i tak jak już pisałam zarodek 5,4mm serduszko 132 uderzeń jednak ginekolog coś wspomniał o macicy dwurożnej (wada macicy z która człowiek się rodzi) i rzeczywiści dzisiaj na zdjęciu z usg macica wyglada troje jak serce ale nigdy wcześniej tak nie wyglądała, gdyby to było prawda co mówił to na tych kilkudziesięciu wcześniejszych usg któryś lekarz musiałby już to zauważyć i ja sama teraz oglądam poprzednie usg i nigdy nie wyglądała tak jak dzisiaj. Wyglada na to ze poprostu macica zmienia kształt powiększa się przez ciąże i akurat dzisiaj przybrała kształt serca bo przeciezwade wrodzona nie pojawia się nagle tylko byłaby już widoczna na wielu wcześniejszych usg

Dobrze myśle?

961l20mmezoojidp.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pionerka wrote:
    Tak raczej na 100% w czwartek mam się zgłosić na oddział i na wszelki wypadek zrobią usg a później zabieg :-(
    Sama nie wiem co mam o tym myśleć. Po 3 latach w końcu udało się zobaczyć 2 kreski i skończyło się tak jak się skończyło :-( póki co siedzę i płaczę. Ale za to wszystkie ciążę tutaj mają przebiegać już bez komplikacji. Zdrowo i spokojnie zrozumiano! Limit porażek już wyczerpałam swoją osobą na dobre. Tak więc dziewczyny powodzenia i będę 3mać za was kciuki
    Bardzo Tobie współczuję. Życze Wam dużo siły i wytrwałości.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pionerka wrote:
    Tak raczej na 100% w czwartek mam się zgłosić na oddział i na wszelki wypadek zrobią usg a później zabieg :-(
    Sama nie wiem co mam o tym myśleć. Po 3 latach w końcu udało się zobaczyć 2 kreski i skończyło się tak jak się skończyło :-( póki co siedzę i płaczę. Ale za to wszystkie ciążę tutaj mają przebiegać już bez komplikacji. Zdrowo i spokojnie zrozumiano! Limit porażek już wyczerpałam swoją osobą na dobre. Tak więc dziewczyny powodzenia i będę 3mać za was kciuki
    Pionierka bardzo mi przykro :-( Po takim czasie starań, pozytywnej becie to musi być straszne:-( Trzymam za Ciebie kciuki i życzę dużo siły do dalszej walki!!!

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w 4+5 zarodek. Ale ja zawsze szybko wszystko. Pewnie będę coś do przodu, albo coś. Mąż ma nadzieję, że to dwa zarodki się złączyły w jedno i dlatego było widać :D

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pionierka współczuję :( ale jeszcze nie tracimy nadziei i oby w czwartek coś się zmieniło! Który to tc?

Teraz jestem zła na siebie że poszłam w 6t do lekarza bo był tylko pusty pęcherzyk i przez to panikuję :( dobrze że wizyta już w czwartek. No i te mdłości trochę podnoszą mnie na duchu

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pionerka :(
    Oby w czwartek okazało się, że jednak mały psotnik tam mieszka.

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Pionerka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za wsparcie ale nic już się nie wydarzy. W 5t5d był sam pęcherzyk 4,4mm a dzisiaj 7t1d dalej sam 0pęcherzyk z tym że 1cm i nic w środku. Tak jest to ciężkie ale dlugos starań nie zmienia tego. Strata to strata niestety. Jedynie odbijające jest to że wszystkie oznaki ciąży dalej są :-( ale cóż. Zdecydowałam się na zabieg zamiast tabletek bo już dłużej chyba tego nie zniose chcę mieć to za sobą i tyle :-( zacząć nowe starania i pewnie znowu się naczekamy bo po zabiegu trzeba będzie poczekać a i nie wierzę że od razu nam się uda. Ostatnio staraliśmy się 3 lata mam teraz tylko nadzieję że uda się szybciej

Cs kto by liczył ;-)
    Niepłodność idiopatyczna
    Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle) :-(
    06.2018 Udało się! :-) -->02.07 puste jajo :-(
    Wracamy do walki !!!!
    IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta :-(
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pionerka wrote:
    Ja dziewczyny się z wami żegnam niestety puste jajo :-( w czwartek idę na zabieg :-( wam życzę zdrowych i spokojnych ciąż
    A który to tydzień dokładnie u Ciebie Kochana???
    Ja dziś byłam na USG i serduszko bije, a w czwartek też jeszcze mówiono, że nic z tego i co? Nie poddawaj się ! Tulę mocno.

malami91, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Porzeczka17 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pionerka wrote:
    Dziewczyny dzięki za wsparcie ale nic już się nie wydarzy. W 5t5d był sam pęcherzyk 4,4mm a dzisiaj 7t1d dalej sam 0pęcherzyk z tym że 1cm i nic w środku. Tak jest to ciężkie ale dlugos starań nie zmienia tego. Strata to strata niestety. Jedynie odbijające jest to że wszystkie oznaki ciąży dalej są :-( ale cóż. Zdecydowałam się na zabieg zamiast tabletek bo już dłużej chyba tego nie zniose chcę mieć to za sobą i tyle :-( zacząć nowe starania i pewnie znowu się naczekamy bo po zabiegu trzeba będzie poczekać a i nie wierzę że od razu nam się uda. Ostatnio staraliśmy się 3 lata mam teraz tylko nadzieję że uda się szybciej
    Bardzo mi przykro i wiem co czujesz. Ja wczoraj się dowiedziałam o pustym jajeczku i chyba z nerwów wieczorem dostałam skurczów i krwawienia. Mam nadzieję że samo się oczyści bo nie chcę znowu przechodzić przez łyżeczkowanie :-( Może uda Ci się bez zabiegu? Mi lekarka dała 2 tygodnie na pójście do szpitala a Ty juz w czwartek- troszkę szybko. Trzymam kciuki za szybką ciążę i życzę żebyśmy się spotkaly na forum marcowe albo kwietniowe mamusie. Musi się udać!

3jgxugpjhdl3x81v.png

Aniołek 2015
    Leon 21.07.2016 ❤
    Aniołek 2018
    Aniołek 2018
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pionerka wrote:

Pionerka... tak bardzo mi przykro.. jednak mam nadzieję, że jeszcze będzie dobrze ... Tule mocno ! i wiem, że dasz radę !

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    3i498u69dg9tllfw.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    iv096iye2fv87y8o.png
    6qw2egz2dy2t6mxw.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pionierka strasznie mi przykro :(
    Teraz mi głupio tak pchać się z dobrymi wiadomościami...
    U nas wszystko w porządku, jest pęcherzyk żółtkowy i obok malutka kropeczka :) serduszka jeszcze nie było, ale w sobotę idę na kolejną wizytę i prawdopodobnie już będzie

empiq, Mamusiagusia, Nadzieja22, MałaMała, Straciatellaa lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pionierka przykro mi trzymaj się:(

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że łzy mieszają się ze szczęściem.
    Pionierka trzymaj się dzielnie. Może coś się odblokowało i teraz kolejną ciąża przyjdzie dużo szybkiej!

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pionierka trzymaj się. U mnie 28 marca zakończyłam chyba dopiero w 9tc ciąży puste jajo. W szpitalu dali mi tabletki na oczyszczenie ale nie udało się całości oczyścić i następnego dnia miałam zabieg.

Lekarz mówił że wypadało by czekać 3 miesiące. Pierwszy okres po tym miałam dopiero 8 mają a już nastepnnegoy nie dostałam ;) także głowa do góry. Podobno po zabiegu są największe szanse na wakacje bo macica jest bardzo czysta.

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 11:36

Olciaaa lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo super wiadomości <3

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Olciaaa lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja znowu plamię smutny uśmiech na jakieś 2 tygodnie był spokój a wczoraj znowu... nie jest to obfite ale jednak, mam nadzieję że przyczyną jest zmiana na szyjce macicy ( ostatnio Pani doktor mi mówiła że mam zmianę ektopową na zamkniętej szyjce) jak się nie rozkręci to zaczekam tydzień do kolejnej wizyty a jak się rozkręci to będę do niej dzwonić - na szczęście mam prywatny nr tel uśmiech

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ale to żywa krew czy bardziej ciemna lub brązowa? Ja bym mimo wszystko jechała na IP.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Ruda, ale to żywa krew czy bardziej ciemna lub brązowa? Ja bym mimo wszystko jechała na IP.

brązowe - takie kawa z mlekiem bardziej pod brąz
    raz już byłam na IP i nie chce być już tak potraktowana...jak się rozkręci to oczywiście pojadę ale na razie się wstrzymam... to mój 8 tydzień w internecie wyczytałam że w 8 tygodniu zdarza się plamienie...

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Oby było szczęśliwie..

Powiem wam że to aż szok czemu tyle kobiet ma problemy z ciąża.. Czy to nasze czasy do tego doprowadziły czy tak od zawsze było...?
    Dopóki mnie to nie spotkało to nie zdawałam sobie sprawy jaka to skala...

Pepper, MałaMała lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ