X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella możesz tam dopisać na 1 str do mnie 27 lat Lubuskie

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    ja żurek i ogórki małosolne/kiszone mogłabym jeść i jeść :P

Ewelcia85 nie pamiętam jak u Ciebie sytuacja wygląda, ale u mnie był tylko pusty pęcherzyk ostatnio, bez ciałka żółtego nawet. Teraz to będzie usg decydujące o wszystkim.

Wszystko będzie dobrze :) a serduszko będzie na pewno .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę Was dokładniej poczytałam i mogę na więcej odpisać :)

Współczuję Wam przeżyć u ginow i jeszcze te teksty, żeby za szybko się nie cieszyć, ech... Mój gin zazwyczaj zaleca chłodny optymizm w moim przypadku, ale nigdy od niego nie usłyszałam, żeby się nie nastawiać na najgorsze czy coś w tym stylu.

Co do mężów, to smuci mnie fakt, że nie wszyscy dojrzeli do funkcji mąż, a co dopiero tato. Mam podejrzenie, że dużo w tym "zasługi" teściowych. Apel do mam synów: wychowajcie lepiej swoich synów, niż są wychowani mężowie :)

Mała, ale super siostra... Pogadaj z nią szczerze co Cię boli w jej zachowaniu, jak to nie przyniesie efektu, to najzdrowiej dla Ciebie będzie mocno ograniczyć kontakty i tak jak napisała Furka, zablokować numer. Teraz musisz myśleć o swoim zdrowiu psychicznym i o swojej małej rodzince :*

Jonesey bardzo się cieszę, że wszystko w porządku <3

Kjt91 <3

Ej est trzymaj się i dawaj znać co u Ciebie :*

Baranosia cudnie <3

Cześć Sisi <3 Miło się widzieć i tutaj :)

Kropeczka, Twoja kropeczka jest urocza <3

Mayka gratuluję <3

Jeszcze wrócę do tematu farbowania. Szanuję to, że niektóre nie chcą farbować lub nie muszą. Ja niestety należę do tej grupy co musi, przez siwiznę (mam bielactwo i akurat na głowie mam kilka plamek, przez co mam siwe włosy w miejscach widocznych). No i nie uważam, że chodząc nawet co około miesiąc na farbowanie, mogę zaszkodzić mojemu dziecku. Już większe świństwa muszę przyjmować, żeby to dziecko mogło się w ogóle rozwijać ;) Serio teraz są takie farby, które nie mają w sobie tyle chemii, praktycznie nie mają zapachu itp. Tak samo uważam, że jeśli któraś kobieta w ciąży chce robić sobie paznokcie, to jak najbardziej nie ma przeciwwskazań.

Jonesey, MałaMała lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Cudowne wieści! Kamień z serca :) Oby tak dalej żeby już żadna z nas nie musiała opuszczać tego forum.
    Ej_est kropek dzielnie walczy! Doborze, że zostałaś w szpitalu. Będziesz pod stała opieką.
    Wczoraj w pracy rozbolała mnie głowa i jak wrociłam do domu to od 17 do 22 wymiotowałam jak kot. Nie wiem czy to od migreny czy od ciąży. Mam nadzieję, że się nie powtórzy.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Hej!
    Cudowne wieści! Kamień z serca :) Oby tak dalej żeby już żadna z nas nie musiała opuszczać tego forum.
    Ej_est kropek dzielnie walczy! Doborze, że zostałaś w szpitalu. Będziesz pod stała opieką.
    Wczoraj w pracy rozbolała mnie głowa i jak wrociłam do domu to od 17 do 22 wymiotowałam jak kot. Nie wiem czy to od migreny czy od ciąży. Mam nadzieję, że się nie powtórzy.
    Oby się nie powtarzało, bo bezpiecznie brać można tylko paracetamol, a nie zawsze pomaga przy naprawdę silnych bólach :( współczuje .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby takie panuje przekonanie, że ciąża to nie choroba, ale juz po naszym forum widac, ze ciążę "bezproblemowo" przechodzi mala czesc. Duzo dziewczyn musi od poczatku walczyc, a bez wsparcia to naprawde trudne

Ewelcia85, Karola94c, MałaMała lubią tę wiadomość

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) witam się z Wami bo większość styczniowych mamuś uciekło na Facebooka a mi się to tak średnio uśmiecha więc będę was podglądać :) jestem po jednym poronieniu, po nie staraniach zaszłam nie wiadomo kiedy :) 3 tygodnie temu miałam epizod z 2 krwawieniami żywą krwią leżałam 3 tygodnie. po prenatalnych okazało się wszystko dobrze najprawdopodobniej będziemy mieli córkę. trzymam kciuki za Was wszystkie :)

kjt91, Porzeczka17, MałaMała, Karola94c lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprot.ka wrote:
    Niby takie panuje przekonanie, że ciąża to nie choroba, ale juz po naszym forum widac, ze ciążę "bezproblemowo" przechodzi mala czesc. Duzo dziewczyn musi od poczatku walczyc, a bez wsparcia to naprawde trudne

Dokładnie, nawet na moim przykładzie, ja od początku czułam się świetnie zero mdłości itd a wystarczyła jedna porządna awantura plus przemęczenie fizyczne i już na pogotowiu wylądowałam :/
    Ciąża to nie choroba ale jednak naprawdę trzeba na siebie uważać zwłaszcza teraz gdy wszystkie jesteśmy jeszcze w 1szym trymestrze.

Nadzieja dziękuję:) <3

A tak apropo zabiegów kosmetycznych używacie samoopalaczy? Dużo jest mieszanych opinii w tym temacie a ja tak bym chciała użyć ale trochę się boję.. :/

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel witaj :) cale szczęście że się wszystko dobrze u Ciebie skończyło! Na pewno się biedna strachu najadłas :/

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • mamamajeczki Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 tydzień czas start :D

Ja mam córkę a teraz też mam przeczucie na dziewczynkę. Mąż nastawia się na chłopca ale i tak co ma być to będzie najważniejsze aby było zdrowe :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach

Straciatella kciuki za bijące serduszko ❤

Karola94c lubi tę wiadomość

rfxg3e3kmiyi4sbz.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się śniło poronienie. Mnóstwo krwi i brak wiary, że to tylko krwiak. Okropność. Do teraz się nie mogę otrząsnąć z tego przeczucia :/

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    A mi się śniło poronienie. Mnóstwo krwi i brak wiary, że to tylko krwiak. Okropność. Do teraz się nie mogę otrząsnąć z tego przeczucia :/
    Ale okropny sen :-| ale na szczęście to nie prawda , podobno w ciąży można mieć mega realistyczne sny i to pewnie przykład jednego z nich ...

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_jest trzymaj się dzielnie wiadomo, że tęsknota za domem jest okropna ale zdrowie malucha jest teraz na pierwszym miejscu. Lekarze na pewno szybko uporają się z krwiakiem i będziesz mogła spokojnie wrócić do domu :)

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci ja czuje, że będzie chłopak mąż obstawia córkę, a córka marzy o braciszku , a co wyjdzie okaże się mam nadzieję nie długo :) W pierwszej ciąży mąż też obstawiał córkę i trafił może znowu ma rację :)

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:

W ciąży takie sny się często zdarzają chyba dlatego, że tak bardzo boimy się, że coś może pójść nie tak. Na szczęście to tylko sen a w rzeczywistości wszystko będzie pięknie :)

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas śmieszna sytuacja obojgu nam od początku wydaje się że będzie dziewczynka a do brzucha mówimy Szczepan :) hehe - najważniejsze żeby dzidziuś był zdrowy :)

bumbum, Grzechotka2 lubią tę wiadomość

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja termin mamna 05.02 wg Om wg usg dwa dni później, chyba zaryzykuje i ustawie suwaczek tylko musze rozkminic jak:) co do snow tez dwa dni temu obudził mnie horror, ze poronilam i trzymakam malenstwo w dloni:( caly dzien to mnie meczylo, akurat na dzien przed wizyta kontrolna. Ja caly czas pracje, a wy? Jestem przemeczona ale w poprzednich ciazach bylam odrazu na zwolnieniu i po poronieniach bylo ciezko wrocic, teraz mam zamiar pracowac do prenatalnych i dopiero powiem w pracy. Męczą mnie migreny okropne, zawsze tak mam w ciazy:( ale bol nie do opisania, trwa kilka dni a ja wtedy leze i kwicze bo nic nie mozna zrobic, moze ktos zna metody?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jak zobaczyłam żywą krew czas się zatrzymał i zaczęłam żegnać się z dzieckiem. do tej pory nie wiadomo skąd była krew. każda z nas ma gdzieś z tylu głowy czarne myśli zwłaszcza po poronieniu. mi też się śniły koszmary dopóki małej machajacej rączką nie zobaczyłam. będzie dobrze musi być

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Dziewczyny ja termin mamna 05.02 wg Om wg usg dwa dni później, chyba zaryzykuje i ustawie suwaczek tylko musze rozkminic jak:) co do snow tez dwa dni temu obudził mnie horror, ze poronilam i trzymakam malenstwo w dloni:( caly dzien to mnie meczylo, akurat na dzien przed wizyta kontrolna. Ja caly czas pracje, a wy? Jestem przemeczona ale w poprzednich ciazach bylam odrazu na zwolnieniu i po poronieniach bylo ciezko wrocic, teraz mam zamiar pracowac do prenatalnych i dopiero powiem w pracy. Męczą mnie migreny okropne, zawsze tak mam w ciazy:( ale bol nie do opisania, trwa kilka dni a ja wtedy leze i kwicze bo nic nie mozna zrobic, moze ktos zna metody?
    Są takie plastry apap ice i słyszałam że na migrenę w ciąży pomagają ( ile w tym prawdy nie wiem :-| )no i zwykły paracetamol . Ja w pierwszej ciąży pracowałam do 28 tyg. ale w drugiej poszłam na L4 już na początku ( praca fizyczna ) a teraz jestem na urlopie rodzicielskim :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    lodowate okłady i paracetamol. miałam koszmarne migreny po zwiększeniu duphastonu teraz kazał mi całkiem odstawić i znów się zaczyna

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ