Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Selena, Prosiulek super wiadomości! 🥰
Selena lubi tę wiadomość
-
prosiulek wrote:Miałam informować, więc jestem.
Siostra była dzisiaj u innego lekarza z super sprzętem.
Na usg zdrowy chłopczyk... Brzuszek czysty, nic przy nim nie wisi..
Albo jelita się wchlonely przez te 4 dni albo lekarz miał kiepski sprzęt. -
Prosiulek, super 🙂 czyli teraz w rodzinie będzie i dziewczynka i chłopiec🙂
Dziewczyny, odebrałam paczkę z vinted i spodnie leżą idealnie 🙂 jestem mega zadowolona bo za 3 pary spodni ciążowych wyglądających prawie jak nowe dałam 30 zł 😁 ależ jestem zadowolona że tak zaoszczędziłam 😉jaina_proudmoore, Aneta8, Selena, dobuska, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Dzięki dziewczyny.
Ulga jest, ogromna. Strasznie sie bałam ze po urodzeniu dzieci nie będzie w rodzinie radości bo drugi bobas będzie operowany. Byłoby mi bardzo przykro bo tyle z mężem dla tej ciąży zrobiliśmyAneta8, Selena, dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI- 3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
prosiulek wrote:Dzięki dziewczyny.
Ulga jest, ogromna. Strasznie sie bałam ze po urodzeniu dzieci nie będzie w rodzinie radości bo drugi bobas będzie operowany. Byłoby mi bardzo przykro bo tyle z mężem dla tej ciąży zrobiliśmyjaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Prosiulek, super 🙂 czyli teraz w rodzinie będzie i dziewczynka i chłopiec🙂
Dziewczyny, odebrałam paczkę z vinted i spodnie leżą idealnie 🙂 jestem mega zadowolona bo za 3 pary spodni ciążowych wyglądających prawie jak nowe dałam 30 zł 😁 ależ jestem zadowolona że tak zaoszczędziłam 😉
Super! Ja też mam szczescie do ciążowych ubrań z Vinted. Wczoraj przyszedł mi ciążowy jesienny płaszczyk za 21 zł I pięknie leży.Stokrotka 86, Selena, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Super! Ja też mam szczescie do ciążowych ubrań z Vinted. Wczoraj przyszedł mi ciążowy jesienny płaszczyk za 21 zł I pięknie leży.
Stokrotka 86, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze chyba popatrzę na jakies dłuższe bluzki/ tuniki. Niekoniecznie ciążowe. Myślałam że to co mam będzie ok, ale moje normalne ubrania przestają dobrze leżeć.
Jeszcze bym chciała jakaś fajna codzienna sukienkę taka bardziej jesienna ale nic nie mogę znaleźć. A kilkuset złotych jakoś mi szkoda wydawać na jakieś droższe ciuszki. I zastanawiam się nad butami. Ogólnie na zimę mam kozaki. Ale da na obcasie i mają długą cholewkę. A nie wiem czy nie będę puchła pod koniec ciąży wiec chyba zakupie coś bardziej bezpiecznego 😉dobuska lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
A dziewczyny, mamy, pytanie może dosyć głupie...
Ile pieluch tetrowych/muślinowych (czy to ma jakieś znaczenie, jakie?) potrzeba kupić?
Ja mam na razie dwie Generalnie usłyszałam kiedyś: im więcej tym lepiej. Ale mi tak nie można mówić. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Pytam, bo co wchodzę do sklepu, to mam chęć jakieś kupić.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:A dziewczyny, mamy, pytanie może dosyć głupie...
Ile pieluch tetrowych/muślinowych (czy to ma jakieś znaczenie, jakie?) potrzeba kupić?
Ja mam na razie dwie Generalnie usłyszałam kiedyś: im więcej tym lepiej. Ale mi tak nie można mówić. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Pytam, bo co wchodzę do sklepu, to mam chęć jakieś kupić.
Ja przy synku mialam około 20sztuk głównie muslinowych i flanelowych, te flanelowych dla mnie byly najlepsze bo takie mieciutkie i nie powiem taka ilość pieluszek się przydała bo małemu się ulewało plus miał zawsze jakas pod glowa jak leżałdobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Najlepiej mieć około 20 szt.tetrowych i kilka flanelowych. Często dzieci ulewają i do wycierania czy położenia na ramię dobra jest tetrowa pielucha.
dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
A ja dziś muszę iść na cito do gina,bo chyba mam jakąś infekcje,piecze i swędzi...
Polecałyscie tu jakieś probiotyki dla ciężarnych,ale nie wiem czy dobrze pamiętam...vivomix i sanprobi?Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:A ja dziś muszę iść na cito do gina,bo chyba mam jakąś infekcje,piecze i swędzi...
Polecałyscie tu jakieś probiotyki dla ciężarnych,ale nie wiem czy dobrze pamiętam...vivomix i sanprobi?Kasiastaraczka, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak z Waszym spaniem? Ja dzisiaj od 2 w nocy do pewnie prawie 5 nie spałam , a od tego kręcenia nogi mnie zaczęły boleć 🙄
Mam w domu tabletki z magnezem tylko takie plusz do rozpuszczania w wodzie , myślicie ze mogę brać ?
Zrobili mi tutaj badanie krwi/ witamin i sód i kreatynina trochę poniżej normy i kwas foliowy powyżej normy mam o dostałam wiadomość od lekarza - twoje wyniki są w normie 🙈🤦🏼♀️ Nie wiem czy coś z tym zrobić czy nic ..
A apropos magnezu to miałam wynik 0,73 a norma wg labu to 0,71-0,94 i może bym sobie trochę podniosła poziom bez ich wiedzy .. myślicie żeby skonsultować te wyniki z lekarzem ginekologiem z PL? -
Kasiastaraczka wrote:A ja dziś muszę iść na cito do gina,bo chyba mam jakąś infekcje,piecze i swędzi...
Polecałyscie tu jakieś probiotyki dla ciężarnych,ale nie wiem czy dobrze pamiętam...vivomix i sanprobi?
Z tego co kojarzę to Jaina polecała te probiotyki. Ja to się tak super nie znam ale zakupiłam sanprobi super formuła dla siebie i męża. Zobaczę czy będzie jakaś różnica, bo ogólnie z jelitami narazie nie mam większych problemów. No ale jak to mówią im dalej w las tym ciemniej😉 wiec niestety mogą się zacząć.
Nisia, ja w sumie nie robilam poziomu witamin. Jeżeli masz możliwość to może skonsultuj. Możliwe że te normy w ciąży są nieco inne niż dla innych osób. Ja dodatkowo biorę magnez ale ja go biorę już dość długo i wiem że mi pomaga. Widzę efekty więc z niego nie rezygnuje, ale jesli nie ma potrzeby i u Ciebie wszystko ok to wydaje mi się że nie ma sensu faszerować się pigułkami🙂
Edit: problemy ze spaniem są od jakiegoś tygodnia/ dwóch. Chyba nie nadrobię snu na zapas 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 11:23
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Polecałyscie tu jakieś probiotyki dla ciężarnych,ale nie wiem czy dobrze pamiętam...vivomix i sanprobi?
Ja mam obecnie infekcje. Przepisała mi macmirror i jak skończę kuracje to mam brać invag. Oprócz tego biorę Multilac. To już moja druga infekcja w ciąży, więc Multilac zostaje ze mną na dłużej. Oprócz tego zsiadłe mleko pije i jogurty naturalne 🙂
Starania od 12.2017.
Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
Ja: 36l. AMH 2,71
On: 34l: morfologia słabo
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️