X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, to miałaś dzisiaj aktywny dzień 😉

Ja od dwóch dni robię listę zakupów i jak narazie nawet jej nie zaczęłam 😁 ciągle coś i ciągły brak energii i weny...

Co oni wszyscy z zakupami na miesiąc przed? Przecież wtedy to już trzeba mieć torbę przygotowana do szpitala bo dzidziuś może zechcieć przyjść wcześniej. Ja nadal trzymam się tego że ponad 90 % rzeczy chce ogarnąć w 2 trymestrze. W 3 będę leżeć i pachniec😁

jaina_proudmoore, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za szalony dzień,padam...
    Byłam u mojej gibki i mam infekcje, dostałam globulki pimafucin,probiotyk lactinova mama. Ogólnie moja gin polecała brać probiotyk do końca ciąży,on dobrze wpływa też na maluszka. Mówiła też ,ze swoim dzieciom dawała przez pierwszy rok probiotyk i wcale jej nie chorowały,a jest mamą trzech synków
    Pojechałam na wizytę autobusem i masakra jaka wymęczona wróciłam, później szybko obiad,do piekarni bezglutenowej i na fizjoterapię,ale już taką zwykłą. W końcu miałam zacząć,bo na wiosnę mnie bolały plecy,w sumie dalej bolą...ale przez różne przygody z terminami wizyt dopiero umówiłam się na dziś i na miejscu okazało się,że muszę mieć papier od lekarza prowadzącego,że nie ma przeciwwskazań...no więc fizjoterapię zacznę w październiku po urlopie 😋

jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosiulek - bardzo się cieszę, że u siostry wszystko w porządku. Cieszcie się dzieciątkami 😊

Wczoraj poczułam pierwsze ruchy Krzysia 😭 Akurat odpoczywałam po obiedzie, położyłam się na plecach i po 20 min poczułam delikatne muskanie po lewej stronie. Wiem, że Krzysiu woli lewą stronę, bo od kiedy sprawdzamy detektorem serduszko to przykładam tylko na lewo od pępka. Wspaniałe uczucie, więź między nami jest jeszcze bliższa. 😍

Co do spanka - oj pospałabym sobie do 11, a tu nie dość, że między 3-4 pobudka na siku, później godzina gapienia się w sufit i głupie pytania, to między 7 a 8 pobudka, znów siku, Euthyrox i sprawdzanie cukru. Za to popołudniowa drzemka - mój boarding do śpiulkolotu trwa ze 2 min i już mnie nie ma 😂

Wczoraj byłam u diabetolog - wizyta trwała z 5 min. "czy czuje się pani dobrze, czy puchną pani stopy? cukry idealne, oby tak dalej, kod do recepty przyjdzie smsem, dziękuję."

Zrobiłam dzisiaj napad na Pepco, nie wiem czy pamiętacie jak pisałam, że chciałabym zrobić pokoik maluszka na ocean, z ośmiornicami, muszelkami, ryhbkami, że fototapeta itp, ale się powstrzymałam, bo było by za bardzo niebiesko i będę szła w kolory jesieni i jakieś zwierzaki lasu typu lisek i misio.
    No to matka zaszalała, kolory i tematyka idealnie się wpisały w plan 😁
    20210827-183549.jpg

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, Nisia18, Morwa, Gosia Rumi, Kasiastaraczka, dobuska, Jeheria lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka - dokładnie, 2 trymestr to dobra opcja na działanie.
    Widzę, że ostatnio na forum spadek formy i częste infekcje ;)

Mam pytanie, w Sinsay mamy pajacyki i śpiochy w sprzedaży, ale nie wszystkie pajace mają stopki.
    bo tak zaczęłam rozkminiać ubieranie malucha zimą - :P ale jednak zdam się tu na porady osób, które mają wprawę :D

ps. a mi jakoś wróciły mdłości przy myciu zębów :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 19:02

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam jak to jest z tymi pajacami bez stop. Wydaje mi się że lepiej jak mają bo chyba wygodniej założyć taki ciuszek niż osobno skarpetki...

Dziewczyny, odkurzacie w ciąży? U mnie zwykle robi to mąż, ale dzisiaj poszalalam i już czuję więzadła i lekko macicę jak się ponaciagala... A chciałam jeszcze umyć podłogi😁 no nawet jak mam te 30 minut energii to nie idzie za wiele zrobić 😐

16-01-2022 - synek💙
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Ja dodałam do koszyka paczkę pieluch tetrowych oraz kolorowych - nie pamietam na jakiej stronie to było, chyba mój świat dziecka, bo znalazłam też tam fajny rożek do spania 🙂W temacie spania to drugą noc z rzędu nie mogę zasnąć, o północy mam oczy jak 5 złotych. W tygodniu to mąż wstaje po 7, jestem ciekawa do której jutro będę spać. To chyba wina Tsh bo pamietam problemy ze snem jak próbowałam je zbić na początku. Teraz mam 3.9 i to dla mnie za dużo. Ok 2 i czuje się ok, max do 2.5. Ja po prostu wyczuwam wzrost Tsh po swoim organizmie - włosy wypadają, sen zły i wkurzenie. 😳Teściowa dziś wpadła na porządki , żeby pomóc i następna genialna z hasłem o kupowaniu rzeczy miesiąc przed 😂😂😂

Nieźle jak potrafisz wyczuć , w moim przypadku bezsenność to nie przez TSH bo robiłam badanie kilka dni temu i miałam 1,2

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Też się zastanawiam jak to jest z tymi pajacami bez stop. Wydaje mi się że lepiej jak mają bo chyba wygodniej założyć taki ciuszek niż osobno skarpetki...

Dziewczyny, odkurzacie w ciąży? U mnie zwykle robi to mąż, ale dzisiaj poszalalam i już czuję więzadła i lekko macicę jak się ponaciagala... A chciałam jeszcze umyć podłogi😁 no nawet jak mam te 30 minut energii to nie idzie za wiele zrobić 😐

Ja czasem odkurzam ale to tak bardziej żeby wzrokowo było okey bo tak dokładnie ta mąż odkurza , a i ja zawsze otwieram ten przycisk na rączce żeby powietrze dochodziło i nie trzeba mocno pchać po dywanie bo nie zasysa ;)

Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Nieźle jak potrafisz wyczuć , w moim przypadku bezsenność to nie przez TSH bo robiłam badanie kilka dni temu i miałam 1,2

jak mi rośnie TSH na ponad 3, to mam nerwy na wszystko od rana do nocy i mordercze odruchy bo nawet oddychanie męża mnie drażni.

też odkurzam, ale tak na luzie bardziej. dziś nawet nie mogłam kurzu zetrzeć w sypialni, teściowa szalała :P
    ona to sprząta dokładniej niż Rozenek.

Stokrotka 86, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chyba chciałam zbyt dokładnie posprzątać😁 wzięłam już nospe i nogi do góry na kanapie 😁

Jeżeli chodzi o bezsenność to czytałam że w 2 trymestrze jest często spowodowana poprostu przez hormony. Wiec w takim przypadku chyba za wiele nie zrobimy 🤷

Jaina, a twoja teściowa nie chciałaby hobbystycznie posprzątać mojej chałupy?😁 Jak tak lubi to zapraszam😉 a tak na poważnie to moja siostra za każdym razem jak sprząta to nawet szafki przesuwa...
    Wiecie, ja też lubię jak jest czysto ale u mnie nie musi być sterylnie😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 19:47

jaina_proudmoore, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W spiochach na początek lepiej mieć zakryte stopki bo jest to po prostu wygodne, a później gdy bobas staje się bardziej mobilny i potrzebuje nieograniczonego ruchu stopek lepsze będę te z odciętymi skarpetkami😉

Ja dziś strasznie zszargałam sobie nerwy i mam wyrzuty sumienia... Tak się pokłóciłam z teściowa że myślałam że mi serce wyskoczy z piersi... Zawsze się wtrącała ale dziś przegięła bo zaczęła mi wciskać że cukier jest zdrowy dla dzieci i że jak córcia pójdzie do przedszkola to tam napewno będą tam dawać czekoladę 😤 jak zaczęłam jej tłumaczyć że wcale tak nie będzie to stwierdziła że pyskuje i za duzo sobie pozwalam...
    Powiedziałam że już więcej moja noga tu nie postanie a ona na to że bardzo dobrze wiec usłyszała na odchodne że może zapomnieć że zobaczy wnuka...wyszlismy trzaskając drzwiami.

Dziś ja wylewam swoje żale ale aż się we mnie gotuje... Tak mi się fajnie dzień rozpoczął bo córcia była na adaptacji w przedszkolu na godzinkę i bez problemu poszła z panią do sali nawet buziaka nie dostałam na pożegnanie tak jej się spodobało.
    No ale nie może być idealnie godzina u teściowej wystarczyła żeby mi humor popsuć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 20:00

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro współczuje tego stresu. Teściowa powinna dać sobie na wstrzymanie i nie denerwować cię obecnie. 🤦‍♀️A co mąż na to? Brał udział w rozmowie? 🤔uważam, że żywienie dzieci to kwestia wyboru rodziców. Kiedyś miałam taką sytuację, że koleżanka poprosiła mnie, żebym nie kupowała młodym słodyczy i ja to rozumiem. Kształtuje się nawyki dziecka. Dzieci drugiej koleżanki miały w tygodniu tylko jeden dzień na smakołyki, także to wybór każdego. Cukier to nie tylko słodycze ale tez wiele dodatków w żywności. Postaraj się zrobić coś dla siebie, odpocznij, nie myśl o teściowej. Szkoda zdrowia twojego i maluszka. A teściowa niech spasuje i nie wtrąca się. Może mieć własne zdanie, ale decyzja jest Wasza. 🙂jakby co niech mąż z nią gada.

Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    W spiochach na początek lepiej mieć zakryte stopki bo jest to po prostu wygodne, a później gdy bobas staje się bardziej mobilny i potrzebuje nieograniczonego ruchu stopek lepsze będę te z odciętymi skarpetkami😉

Ja dziś strasznie zszargałam sobie nerwy i mam wyrzuty sumienia... Tak się pokłóciłam z teściowa że myślałam że mi serce wyskoczy z piersi... Zawsze się wtrącała ale dziś przegięła bo zaczęła mi wciskać że cukier jest zdrowy dla dzieci i że jak córcia pójdzie do przedszkola to tam napewno będą tam dawać czekoladę 😤 jak zaczęłam jej tłumaczyć że wcale tak nie będzie to stwierdziła że pyskuje i za duzo sobie pozwalam...
    Powiedziałam że już więcej moja noga tu nie postanie a ona na to że bardzo dobrze wiec usłyszała na odchodne że może zapomnieć że zobaczy wnuka...wyszlismy trzaskając drzwiami.

Dziś ja wylewam swoje żale ale aż się we mnie gotuje... Tak mi się fajnie dzień rozpoczął bo córcia była na adaptacji w przedszkolu na godzinkę i bez problemu poszła z panią do sali nawet buziaka nie dostałam na pożegnanie tak jej się spodobało.
    No ale nie może być idealnie godzina u teściowej wystarczyła żeby mi humor popsuć

Nie ogarniam ludzi którzy narzucają swoje zdanie , a cudze maja w nosie „bo oni wiedza lepiej „ - fuck them :) twoje dziecko , dom , mąż , pies , kot itp twoje zasady /wasze z mężem :)

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    jak mi rośnie TSH na ponad 3, to mam nerwy na wszystko od rana do nocy i mordercze odruchy bo nawet oddychanie męża mnie drażni.

też odkurzam, ale tak na luzie bardziej. dziś nawet nie mogłam kurzu zetrzeć w sypialni, teściowa szalała :P
    ona to sprząta dokładniej niż Rozenek.

Poważnie ? Wow :) ja w sumie nie pamietam kiedy miałam ostatnio ponad 3 , chyba jak nie wiedziałam ze mam problemy z tarczyca ale wtedy spuchłam jak balon 😂 jedynie mi raz przedawkowali tabletki to mi spadło na 0,04 i pamietam ze miałam kołatanie serca i to dość mocne , od tej pory patrze im na ręce 😃

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż był przy wszystkim i jak jej powiedział że ma się tak nie odzywać do jego żony to tak jej w piety poszło że wyglądała jakby się jabłkiem zatkała. Ona ogólnie jest ciężkim człowiekiem, nie zna się na żartach, wszystko ma być tak jak ona sobie tego życzy itd. Jest człowiekiem który sobie dużo rzeczy uraja i później wmawia ludziom więc wg mnie pomoże jej tylko psychiatra bo wszyscy dookoła na tym cierpią. To nie pierwsza tego typu kłótnia ale serio dziś miarka się przebrała i nie mam ochoty widzieć tej kobiety na oczy... Mąż w skarpetkach prawie wyszedł takie miał na nią nerwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 20:12

Nisia18, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja nie lubię takiego wpiep... się do cudzych spraw. Nie dziwie się, że później ciśnienie skacze. Na szczęście moja teściowa mieszka 600 km ode mnie, jest spoko kobietą, ale gdybym mieszkała z nią na co dzień to pewnie też miałabym jej dosyć 😐

Wózki - a czy któraś z Was bierze pod uwagę kupno wózka Stokke lub Anex? Wiem, że Dobuska kupiła Bebetto czy mi się zdaje?

dobuska lubi tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa mieszka 500 km od nas- i myślę że w jej przypadku to bezpieczna odległość żebym ja się z nią nie żarła 😁 grunt to zachować dystans społeczny😉

16-01-2022 - synek💙
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro współczuję przepraw z teściową.. dobrze, że mąż trzyma Twoją stronę i stanął w Twojej obronie ❤️
    Ja kocham słodycze, mój mąż to też łasuch, ale nie chcemy dawać ich dzieciom, ewentualnie jak sama upiekę jakieś cisto czy ciasteczka. Mam nadzieję, że inni to uszanują. Sami jak jedziemy w gości gdzie są dzieci, to pytamy czy można kupić im coś słodkiego, chyba, że wiemy, że jedzą je na potęgę.

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny ❤ po Waszych wiadomościach jest mi dużo lżej, a teściową na dłuższy czas mam na szczęście z głowy więc teraz sobie chilluje z ulubioną herbatą i serialem😊

Aneta8, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Kasiastaraczka, dobuska lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa też uważa, że cukier jest potrzebny dziecku. Największą bzdurą jaką od niej słyszałam to, że niemowlakowi trzeba dawać glukoza,bo mleko matki jest niepełnowartościowe,a cukier jest potrzebny do rozwoju mózgu 😂 tłumaczyłam jej,że najnowsze badania na ten temat mowia coś innego, ale to jak grochem o ścianę, ona wie najlepiej. Najgorzej, że mieszkamy w jednym domu, tylko my na górze i każdy płacz synka powodował, że przychodziła z pytaniem czemu on płacze, mało to potrafiła nawet zabrać mi go z rąk jak płakał. Stresowałam się nie tym,że płacze,vtylko tym,że zaraz przyjdzie z pytaniem czemu on płacze. Raz to mąż wystawił ją za drzwi. Teraz nie dam sobie już tak na głowę wejść, jestem dużo mądrzejsza niż dwa lata temu.
    A jeśli chodzi o słodycze synek pije tylko wodę, soków i kompotów nie chce,ale ja mu od małego tylko wodę dawałam do picia. Słodyczy nie je, bo w większości jest mleko, a on ma nietolerancję białka mleka krowiego i alergie na białko i żółtko jaja kurzego objawiające się atopowym zapaleniem skóry. Że słodkich rzeczy je tylko dżem na kanapce lub w naleśnikach.

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to myślenie im zostało z dawnych lat..
    Patrzcie na te plakaty 🤦🏼‍♀️
    https://wielkahistoria.pl/nawet-muchy-wiedza-gdzie-szukac-pozywienia-najbardziej-kuriozalne-przedwojenne-reklamy-cukru/

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ