Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Stokrotka 86 wrote:Ja to się zastanawiam czy to 91 to jest jeszcze ok czy już nie. Zawsze myślałam że zły pomiar to jest dopiero 92. Ale korzystam z takiej całkiem fajnej aplikacji sweet pregna i ona wynik 91 już wskazuje jako zbyt wysoki.
Dziewczyny, zauważyłam że jak ten mój maluch mocniej poskacze to po chwili zaczyna mi się w jelitach przewracać. Myślicie że to może być powiązane czy ja już sobie coś wmawiam?Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Jeheria, faktycznie czytałam o tym koktajlu.
Aneta, ten obrazek mnie rozwalił 😁 normalnie go sobie zapiszę 😁
Jaina, może to obrzydliwe, ale ja już kilka tygodni temu zlokalizowalam jakie jest położenie moich jelit😁 bywały dni gdy krok po kroku czułam jak jedzenie się w nich przesuwa. Najbardziej mnie bawi że zanim uświadomiłam męża że bobas jest dosyć nisko to on z uporem maniaka głaskał mój żołądek i jelita😉Aneta8, Aga12345, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Ja uwielbiam tę grafikę! 😁
To nieźle jął czujesz dokładnie takie rzeczy 🙈Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy wy tez odczuwacie czasem takie napięcie brzucha , skóry, szczególnie nad pępkiem jakby koło żołądka ..? Mnie wieczorem łapie , co najlepsze przed obiadem wiec to chyba nie kwestia przejedzenia .. brać nospe czy przeleżeć ? Coś poważnego ?
-
Jeheria wrote:Dobuska bardzo dobrze ze idziesz na zwolnienie, dziwne te Twoje bóle, musisz coś z tym koniecznie zrobić, bo lepiej nie będzie a poród może pogorszyć sprawę, a jak potem zająć się maleństwem...
Kasia marsz do łóżka! wypij może syrop z cebuli, zjedz czosnek i wit c
Oregano mam nadzieję że przyjmie Cię ten lekarz i że wszystko będzie ok!
Aneta daj znać jak się czujesz. Też wczoraj chciałam się zaszczepić ale mnie musi lekarz zakwalifikować a miał być dopiero za 4h a ja spod miasta 🤦♀️ ciągle mam pod górkę z tym szczepieniem.
U mnie koniec odpoczynku... Młody ma gorączkę, kaszel, katar i siedzimy w domu 😢 a taka ładna pogoda i w piątek mamy urodziny synka znajomych, ma być animator dla dzieci... Ehh nie wiem czy pojedziemy bo to 3h jazdyJeheria lubi tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:Dziewczyny czy wy tez odczuwacie czasem takie napięcie brzucha , skóry, szczególnie nad pępkiem jakby koło żołądka ..? Mnie wieczorem łapie , co najlepsze przed obiadem wiec to chyba nie kwestia przejedzenia .. brać nospe czy przeleżeć ? Coś poważnego ?
Nisia18 lubi tę wiadomość
-
Stokrotka wygrzalam się dziś u teściów na leżaku
Na dworze cieplej niż w domu😁
Jeheira dzięki 😚 zrobię sobie inhalację z olejkiem eukaliptusiwym, wypiję Wit c i miód
Z czosnkiem zaszaleje jutro po wizycie u ortodonty 😁
Zdrówka dla synka 😚
Nisia od dwóch dni mam to samo...nic nie biorę narazie,ale w przyszłym tygodniu mam wizytę, zapytam co z tym robić
Dziewczyny bierzecie magnez? Jeśli tak to jaki?
Przed ciążą badałam to nie miałam wysokiego, raczej z tych niskich zakresówNisia18, Stokrotka 86, oregano84, Jeheria lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Stokrotka wygrzalam się dziś u teściów na leżaku
Na dworze cieplej niż w domu😁
Jeheira dzięki 😚 zrobię sobie inhalację z olejkiem eukaliptusiwym, wypiję Wit c i miód
Z czosnkiem zaszaleje jutro po wizycie u ortodonty 😁
Zdrówka dla synka 😚
Nisia od dwóch dni mam to samo...nic nie biorę narazie,ale w przyszłym tygodniu mam wizytę, zapytam co z tym robić
Dziewczyny bierzecie magnez? Jeśli tak to jaki?
Przed ciążą badałam to nie miałam wysokiego, raczej z tych niskich zakresów
Daj nam potem znać co Ci lekarz powiedział 😉 -
Ja biorę Magne B6 forte
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:@Prosiulek - gdzie jesteś? co tam u Ciebie słychać?
Miałam dzisiaj wizytę, lekarz chyba się spieszył i nawet nie zdążyłam zobaczyć małej w całej okazałosci, nawet nie wiem ile ma cm.. Jestem zawiedziona wizyta. Niestety mam grzybicę i muszę brać leki niestety przez ostatnie dni trochę przesadziłam z wysiłkiem fizycznym. Codziennie myłam podłogi na budowie i przez to miałam dosyć mocne skorcze przez kilka dni.👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI- 3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
oregano84 wrote:Hej dziewczyny
Byłam wczoraj na wizycie i mam trochę mieszane uczucia. Lekarz przez przypadek zburzył moje szczęście bo powiedział, że na serduszku widać malutkie ognisko hiperechogeniczne ale to się dość często zdarza i mam się nie martwić. Te ognisko to tak zwane white spot (jasna plamka). Oczywiście jak tylko wróciłam do domu przewertowałam cały internet i faktycznie jego słowa się potwierdziły. Wiele dziewczyn to miało i kurczę każda się zamartwiała. Niektóre miały po kilka takich plamek. To może niedługo zniknąć albo nie, a dziecko się z tym rodzi i jest zdrowe.
Mimo, że nic negatywnego nie znalazłam to ciągle o tym myślę. Nie chcę kurde żadnej jasnej plamki u mojego dziecka:-(.
Wyczytałam, że 20 lat temu to był słaby marker ZD ale już się tego nie uznaje... I w sumie tylko to była jedna negatywna wiadomość, którą wyczytałam.
Mam wizytę dopiero za miesiąc. To będą już połówkowe i wiem, że będę o tym ciągle myślała:-(
Po co takie straszenie, skoro to niby nic takiego???
Powiedzcie, słyszałyście o takim czymś? Potrzebuję po prostu jakiegoś dobrego słowa...
Moja koleżanka robiła u nich badania i bardzo polecała.jaina_proudmoore, oregano84 lubią tę wiadomość
-
Znowu wpadam do was na chwileczkę u mnie wszystko ok, czekam na wizytę w poniedziałek. Wczoraj wychodziłam prawie 15 km i wieczorem mnie wszystko bolało, tak więc dzisiaj muszę trochę przystopować. Pojawiła się nawet kropelka zabarwionego śluzu, ale nic więcej, więc wstrzymuję się ze sprawdzeniem na izbie przyjęć.
Zaczęłam chodzić z synkiem do logopedy, bo troszkę mało mówi jak na swoj wiek, ale pierwsze zajęcia nie należały do bardzo udanych. Zobaczymy jak będzie dalej. Jak się nie rozkręci to poszukamy innej terapeutki. Ciekawe do kiedy będę na chodzie ? Coraz częściej się zastanawiam, jak dwulatek poradzi sobie emocjonalnie z faktem, że mama będzie w szpitalu albo zajęta opieką nad młodszym bratem, tym bardziej, że właśnie przechodzi trudne zmiany tzw. bunt dwulatka i nie ma dnia bez awantury -
Alfa mój dwulatek też mało mówi,ale myślę, że ma jeszcze czas 😀 u nas bunt dwulatka chyba już powoli mija,ale ciężko było, awantura o byle co.
Alfa_Centauri lubi tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
prosiulek wrote:Jestem, jestem. Czytam was regularnie
Miałam dzisiaj wizytę, lekarz chyba się spieszył i nawet nie zdążyłam zobaczyć małej w całej okazałosci, nawet nie wiem ile ma cm.. Jestem zawiedziona wizyta. Niestety mam grzybicę i muszę brać leki niestety przez ostatnie dni trochę przesadziłam z wysiłkiem fizycznym. Codziennie myłam podłogi na budowie i przez to miałam dosyć mocne skorcze przez kilka dni. -
Totalnie nie ogarniam tego, że jestem na zwolnieniu. Zawsze jak byłam na wolnym to odliczałam w głowie ile zostało do końca urlopu, a teraz czuję wewnętrzny niepokój, bo nie mogę się doliczyć. 😅😅😅😅😅
Z dobrych rzeczy - za moment się zbieram i jadę do fizjoterapeutki, która oklei mnie tejpami. Ogólnie leżenie (i sporadyczne wicie gniazda) mi pomaga i bóle są znacznie mniejsze. Wygląda na to, że podjęłam dobrą decyzję zostając w domu. Zamówiłam sobie książki natuli i położnej Dębińskiej i będę czytać o porodzie naturalnym i ciąży. Mam nadzieję tylko, że to spojenie mi się nie rozejdzie, bo ja nie chcę cesarki. Tzn. wiecie, stawiać się nie będę, ale bardzo chciałabym urodzić naturalnie.
Jaina do mnie też będą dzwonić z pracy, ale ja wyraziłam na to zgodę. Po prostu moja następczyni nie była w stanie zapamiętać wszystkiego, a tak naprawdę w niektórych sytuacjach jestem jedyną osobą, która wie co zrobić. No myślę, że ten pierwszy miesiąc taki będę miała pod telefonem, ale w sumie do przeżycia.
Jak u Ciebie dzisiaj cukry na czczo?
Kasia zdrówka dla Ciebie! Chyba jakiś sezon przeziębieniowy się zaczyna, bo wszyscy chorują. Ja też jestem lekko podziębiona, ale tak raczej tylko dotknięta przeziębieniem 😅
Ja biorę SlowMag, dwie tabletki rano, dwie wieczorem. Niby zalecenie na opakowaniu brać mniej, ale lekarka mówiła, że mogę zwiększyć ze względu na te bóle więzadeł.
Aneta zazdroszczę (tak pozytywnie) takich ruchów. Dobry ruch ze szczepieniem. Jak się dzisiaj czujesz? Ja przyjmowałam drugą dawkę na początku ciąży i lekarz, który mnie szczepił tylko gratulował, ale nie mówił nic o dodatkowej wizycie. Ale to było już całkiem dawno, może znowu się coś zmieniło
Jeheria dokładnie, naczytałam się o rozejściu spojenia łonowego i tu raczej nie ma żartów. Dlatego czeka mnie raczej leniwa ciąża.
Stokrotko, bo do 92 jest norma z krwi, a do 90 norma dla glukometru, stąd ta aplikacja tak Ci pokazuje. A być może młody się tam obija o te jelita i dlatego tak jest
Prosiulek, na tym etapie lekarz powinien podawać już wagę, nie podał też? Przykre. Mam wrażenie, że niektórym brakuje empatii. Przecież to normalne, że czekasz na te wizytę tyle czasu... Przykre. Oszczędzaj sie!
jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi, Stokrotka 86, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
No i zaczęłam dzisiaj 20 tydzień, a moja mała dalej skąpa w ruchach. Nawet nie wiem czy je czuję. Nie sądziłam, że tak się będę na to niecierpliwić. Mam nadzieję, że już niedługo poczuję kopniaka. Chociaż wczoraj leżałam na plecach i czuję czasami gulkę w dolnej części macicy - podejrzewam, że ona tam leży. I takie twardsze miejsca macicy czuję w różnych miejscach. Rano jak się budzę na prawym boku i przewracam na plecy to czuję ją po prawej stronie. A wczoraj wieczorem trzymałam rękę na brzuchu i w pewnym momencie stwardniało mi pod ręką, jakby chciała się położył pod moją ręką.
Tzn mam nadzieję, że to ona, a nie jakieś dziwne twardnienia 😅jaina_proudmoore, oregano84, Aga12345, Gosia Rumi, Stokrotka 86, Aneta8 lubią tę wiadomość