Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Alfa_Centauri wrote:Pytanie za 100 punktów: jak skutecznie zainstalować luteinę bez aplikatora?
Ja cały czas używam aplikatora i nic się nie dzieje. Jest mi tak zdecydowanie wygodniej.Alfa_Centauri, dobuska lubią tę wiadomość
-
Miamonia wrote:Dziewczyny, beta hcg z 23.06 8829 a dziś tylko 13 774. Przyrost niecałe 60%...powinnam zacząć się martwić? Jutro mam znów usg bo mój lekarz zaprosił mnie na swój dyżur do szpitala 🥺
Czy beta nie powinna zwalniać później? 😥🥺Miamonia lubi tę wiadomość
-
Miamonia wrote:Dziewczyny, beta hcg z 23.06 8829 a dziś tylko 13 774. Przyrost niecałe 60%...powinnam zacząć się martwić? Jutro mam znów usg bo mój lekarz zaprosił mnie na swój dyżur do szpitala 🥺
Czy beta nie powinna zwalniać później? 😥🥺Miamonia lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie , widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy , zarodka jeszcze brak . Lekarz mówi ze to normalne bo według miesiączki to za wcześnie na zarodek a i owulacje miałam później wiec powinno być ok . Martwo mnie lekkie plamienie , rano kawa z mlekiem , teraz kilka kropel czerwonych . Kolejna wizyta 1 lipca .
Miamonia lubi tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:Ja po wizycie , widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy , zarodka jeszcze brak . Lekarz mówi ze to normalne bo według miesiączki to za wcześnie na zarodek a i owulacje miałam później wiec powinno być ok . Martwo mnie lekkie plamienie , rano kawa z mlekiem , teraz kilka kropel czerwonych . Kolejna wizyta 1 lipca .
Plamienia się zdarzają, dopóki nie masz mocnych krwawień i bólu brzucha to spokojnie. Szczególnie, że byłaś wczoraj u lekarza. -
Zawsze byłam fanką długich gorących kąpieli, kupiliśmy ostatnio z mężem płyn do kąpieli o zapachu czekolady i pomarańczy. Pachnie obłędnie... Tak mnie boli ten brak kąpieli ze właśnie moczę sobie w nim stopy i delektuję się zapachem, życzę Wam równie miłej soboty Dziewczyny ❤️😂😂😂
-
Dziewczyny pomóżcie bo oszaleję. 5t5d miałam USG był już zarodek CRL 1.47 mm. To nie jakoś za mało ? u mamyginekolog znalazłam że tego dnia powinien mieć koło 3 mm. Macie może swoje pomiary w tym dniu ciąży? Jestem po ivf wiec to na pewno byl 5t5d.
-
Miamonia wrote:Zawsze byłam fanką długich gorących kąpieli, kupiliśmy ostatnio z mężem płyn do kąpieli o zapachu czekolady i pomarańczy. Pachnie obłędnie... Tak mnie boli ten brak kąpieli ze właśnie moczę sobie w nim stopy i delektuję się zapachem, życzę Wam równie miłej soboty Dziewczyny ❤️😂😂😂
Po porodzie, pierwsze co zrobię, jeśli będę mogła, to wezmę kąpiel. Taaaa... już to widzę -
dobuska wrote:Przeczytałam, że można się kąpać, więc nalałam sobie wody w odpowiedniej temperaturze, weszłam do niej i zachciało mi sie płakać. Przy moich dotychczasowych kąpielach we wrzątku, to jak zimny prysznic.
Po porodzie, pierwsze co zrobię, jeśli będę mogła, to wezmę kąpiel. Taaaa... już to widzę -
MonkaB wrote:Dziewczyny pomóżcie bo oszaleję. 5t5d miałam USG był już zarodek CRL 1.47 mm. To nie jakoś za mało ? u mamyginekolog znalazłam że tego dnia powinien mieć koło 3 mm. Macie może swoje pomiary w tym dniu ciąży? Jestem po ivf wiec to na pewno byl 5t5d.
MonkaB lubi tę wiadomość
-
Miamonia wrote:Dokładnie, woda której możemy użyć jest dla mnie za zimna 😥😂
Ale nie płaczę. Wolę ciążę.Miamonia lubi tę wiadomość
-
MonkaB wrote:Dziewczyny pomóżcie bo oszaleję. 5t5d miałam USG był już zarodek CRL 1.47 mm. To nie jakoś za mało ? u mamyginekolog znalazłam że tego dnia powinien mieć koło 3 mm. Macie może swoje pomiary w tym dniu ciąży? Jestem po ivf wiec to na pewno byl 5t5d.
5w5d liczone od transferu czy miesiączki ?
Wczoraj lekarz mi powiedzial ze zarodek widac po 6 tyg wiec chyba powinnaś się cieszyć ze już widać więcej .MonkaB lubi tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:5w5d liczone od transferu czy miesiączki ?
Wczoraj lekarz mi powiedzial ze zarodek widac po 6 tyg wiec chyba powinnaś się cieszyć ze już widać więcej .
Matko zejdę z tym czekaniem do środy. -
dobuska wrote:Ja w 6t1d miałam 4 mm. Mamaginekolog podaje średnie wartości, pewnie do tego odpowiednie do jej sprzętu. Jeśli Twój lekarz powiedział, że jest dobrze, to znaczy, że jest dobrze. Zresztą, my mówimy o milimetrach, tutaj granica błędu jest naprawdę duża.
dobuska lubi tę wiadomość
-
Ja też cały czas się zastanawiam czy moja fasolka jeszcze jest na miejscu u i czy serduszko biję. Teraz to oczekiwanie to jest katorga. Dodatkowo przez to że biorę dupka to raczej nie będę czuła nic niepokojącego nawet jakby nie było ok ...
Ech ciekawa jestem co przyniosą te kolejne dni ... -
Red555 wrote:Ja też cały czas się zastanawiam czy moja fasolka jeszcze jest na miejscu u i czy serduszko biję. Teraz to oczekiwanie to jest katorga. Dodatkowo przez to że biorę dupka to raczej nie będę czuła nic niepokojącego nawet jakby nie było ok ...
Ech ciekawa jestem co przyniosą te kolejne dni ...Red555 lubi tę wiadomość