X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Pytanie za 100 punktów: jak skutecznie zainstalować luteinę bez aplikatora? ;)

Ja cały czas używam aplikatora i nic się nie dzieje. Jest mi tak zdecydowanie wygodniej.

Alfa_Centauri, dobuska lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Przy takich wartościach przyrosty są już mniejsze. Nie martw się! 😘
    Dziękuję Ci bardzo, trochę mnie uspokoiłaś ❤️

Aneta8 lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Pytanie za 100 punktów: jak skutecznie zainstalować luteinę bez aplikatora? ;)
    Palcem po prostu. :D ja wciskam tak daleko jak sięgam i jest okej.

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Dziewczyny, beta hcg z 23.06 8829 a dziś tylko 13 774. Przyrost niecałe 60%...powinnam zacząć się martwić? Jutro mam znów usg bo mój lekarz zaprosił mnie na swój dyżur do szpitala 🥺
    Czy beta nie powinna zwalniać później? 😥🥺
    Beta może zwolnić już po tysiącu, a przy takiej wartości to już w ogóle. Spokojnie :)

Miamonia lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Dziewczyny, beta hcg z 23.06 8829 a dziś tylko 13 774. Przyrost niecałe 60%...powinnam zacząć się martwić? Jutro mam znów usg bo mój lekarz zaprosił mnie na swój dyżur do szpitala 🥺
    Czy beta nie powinna zwalniać później? 😥🥺
    Przy tak dużych wartościach beta podwaja się nawet co 96h ;) Takze Twoj przyrost jest naprawde super :)

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2021, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie , widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy , zarodka jeszcze brak . Lekarz mówi ze to normalne bo według miesiączki to za wcześnie na zarodek a i owulacje miałam później wiec powinno być ok . Martwo mnie lekkie plamienie , rano kawa z mlekiem , teraz kilka kropel czerwonych . Kolejna wizyta 1 lipca .

• dobuska Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Ja po wizycie , widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy , zarodka jeszcze brak . Lekarz mówi ze to normalne bo według miesiączki to za wcześnie na zarodek a i owulacje miałam później wiec powinno być ok . Martwo mnie lekkie plamienie , rano kawa z mlekiem , teraz kilka kropel czerwonych . Kolejna wizyta 1 lipca .
    To super! Zleci szybko!
    Plamienia się zdarzają, dopóki nie masz mocnych krwawień i bólu brzucha to spokojnie. Szczególnie, że byłaś wczoraj u lekarza. :)

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    To super! Zleci szybko!
    Plamienia się zdarzają, dopóki nie masz mocnych krwawień i bólu brzucha to spokojnie. Szczególnie, że byłaś wczoraj u lekarza. :)

Lekkie bóle jak na okres mam , chyba to normalne co ? :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Lekkie bóle jak na okres mam , chyba to normalne co ? :)
    Tak, ja tez mam. Można na nie brać doraźnie nospe.

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze byłam fanką długich gorących kąpieli, kupiliśmy ostatnio z mężem płyn do kąpieli o zapachu czekolady i pomarańczy. Pachnie obłędnie... Tak mnie boli ten brak kąpieli ze właśnie moczę sobie w nim stopy i delektuję się zapachem, życzę Wam równie miłej soboty Dziewczyny ❤️😂😂😂

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • MonkaB Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie bo oszaleję. 5t5d miałam USG był już zarodek CRL 1.47 mm. To nie jakoś za mało ? :( u mamyginekolog znalazłam że tego dnia powinien mieć koło 3 mm. Macie może swoje pomiary w tym dniu ciąży? Jestem po ivf wiec to na pewno byl 5t5d.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Zawsze byłam fanką długich gorących kąpieli, kupiliśmy ostatnio z mężem płyn do kąpieli o zapachu czekolady i pomarańczy. Pachnie obłędnie... Tak mnie boli ten brak kąpieli ze właśnie moczę sobie w nim stopy i delektuję się zapachem, życzę Wam równie miłej soboty Dziewczyny ❤️😂😂😂
    Przeczytałam, że można się kąpać, więc nalałam sobie wody w odpowiedniej temperaturze, weszłam do niej i zachciało mi sie płakać. Przy moich dotychczasowych kąpielach we wrzątku, to jak zimny prysznic. :D
    Po porodzie, pierwsze co zrobię, jeśli będę mogła, to wezmę kąpiel. Taaaa... już to widzę :D

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Przeczytałam, że można się kąpać, więc nalałam sobie wody w odpowiedniej temperaturze, weszłam do niej i zachciało mi sie płakać. Przy moich dotychczasowych kąpielach we wrzątku, to jak zimny prysznic. :D
    Po porodzie, pierwsze co zrobię, jeśli będę mogła, to wezmę kąpiel. Taaaa... już to widzę :D
    Dokładnie, woda której możemy użyć jest dla mnie za zimna 😥😂

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonkaB wrote:
    Dziewczyny pomóżcie bo oszaleję. 5t5d miałam USG był już zarodek CRL 1.47 mm. To nie jakoś za mało ? :( u mamyginekolog znalazłam że tego dnia powinien mieć koło 3 mm. Macie może swoje pomiary w tym dniu ciąży? Jestem po ivf wiec to na pewno byl 5t5d.
    Ja w 6t1d miałam 4 mm. Mamaginekolog podaje średnie wartości, pewnie do tego odpowiednie do jej sprzętu. Jeśli Twój lekarz powiedział, że jest dobrze, to znaczy, że jest dobrze.:) Zresztą, my mówimy o milimetrach, tutaj granica błędu jest naprawdę duża.

MonkaB lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Dokładnie, woda której możemy użyć jest dla mnie za zimna 😥😂
    Dlatego trochę oszukuję się prysznicem. Puszczam cieplejszą wodę, ale wiadomo, trwa to znacznie krócej i nie ma tego relaksu, którego bardzo mi brakuje.
    Ale nie płaczę. Wolę ciążę.:D

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonkaB wrote:

5w5d liczone od transferu czy miesiączki ?
    Wczoraj lekarz mi powiedzial ze zarodek widac po 6 tyg wiec chyba powinnaś się cieszyć ze już widać więcej .

MonkaB lubi tę wiadomość

• MonkaB Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    5w5d liczone od transferu czy miesiączki ?
    Wczoraj lekarz mi powiedzial ze zarodek widac po 6 tyg wiec chyba powinnaś się cieszyć ze już widać więcej .
    Od ostatniej miesiączki. No na początku się cieszyłam, ale wczoraj coś mnie tknęło żeby sobie popatrzeć te normy i jak było u innych dziewczyn. No i już panika 🤦‍♀️
    Matko zejdę z tym czekaniem do środy.

• MonkaB Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja w 6t1d miałam 4 mm. Mamaginekolog podaje średnie wartości, pewnie do tego odpowiednie do jej sprzętu. Jeśli Twój lekarz powiedział, że jest dobrze, to znaczy, że jest dobrze.:) Zresztą, my mówimy o milimetrach, tutaj granica błędu jest naprawdę duża.
    Obyś miała rację, dziękuję 🙏🙏🙏

dobuska lubi tę wiadomość

• Red555 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cały czas się zastanawiam czy moja fasolka jeszcze jest na miejscu u i czy serduszko biję. Teraz to oczekiwanie to jest katorga. Dodatkowo przez to że biorę dupka to raczej nie będę czuła nic niepokojącego nawet jakby nie było ok ...

Ech ciekawa jestem co przyniosą te kolejne dni ...

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red555 wrote:
    Ja też cały czas się zastanawiam czy moja fasolka jeszcze jest na miejscu u i czy serduszko biję. Teraz to oczekiwanie to jest katorga. Dodatkowo przez to że biorę dupka to raczej nie będę czuła nic niepokojącego nawet jakby nie było ok ...

Ech ciekawa jestem co przyniosą te kolejne dni ...
    Ja cały czas wierzyłam i nadal wierzę że wszystko ułoży się po Twojej myśli, naprawdę. Mocno kibicuje i trzymam kciuki 💚

Red555 lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: