Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Red555 wrote:Ja też cały czas się zastanawiam czy moja fasolka jeszcze jest na miejscu u i czy serduszko biję. Teraz to oczekiwanie to jest katorga. Dodatkowo przez to że biorę dupka to raczej nie będę czuła nic niepokojącego nawet jakby nie było ok ...
Ech ciekawa jestem co przyniosą te kolejne dni ...Red555 lubi tę wiadomość
-
MonkaB wrote:Dziewczyny pomóżcie bo oszaleję. 5t5d miałam USG był już zarodek CRL 1.47 mm. To nie jakoś za mało ? u mamyginekolog znalazłam że tego dnia powinien mieć koło 3 mm. Macie może swoje pomiary w tym dniu ciąży? Jestem po ivf wiec to na pewno byl 5t5d.
-
Czesc dziewczyny!
Na poczatku chcialabym pogratulowac wszystkim przyszlym mamom!
Po dlugich staraniach w koncu i nam sie udalo i mam ogromna nadzieje, ze nasze marzenie pojawi sie w lutym na swiecie Z kalkulatorow nasza data to 12.2.22, choc moze mu tam bedzie dobrze w brzuszku i posiedzi do 22.2.22
Pierwsza wizyte mialam 12.06. Mam macice dwurozna, co jest dosc duza wada, ale lekarz potwierdzil, ze szczesliwie maly bobek umoscil w najlepszym dla siebie miejscu 28.06 mam kolejna wizyte, ale z nowym lekarzem, aby wszystko ladnie skontrolowac. Na razie wszystko zalatwiam prywatnie, bo przy mojej wadzie lepiej dmuchac na zimne, ale musze szybko znalezc kogos na nfz, a z tym jak narazie nic mi nie wychodzi, bo zadna przychodnia nie odbiera telefonow
Strasznie sie ciesze, ze moge do Was dolaczyc i wspolnie sie cieszyc naszym szczesciemWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2021, 18:28
Nisia18, Jeheria, Malina1991, Red555 lubią tę wiadomość
-
Miałam dziś kolejne usg... W ciągu trzech dni zarodek nie urósł, nadal ma 2mm... Być może było widoczne pulsujące serduszko ale lekarz nie jest pewien. Jak usłyszał o wynikach bety zrobił nieciekawą minę a patrząc na to że Kropek nie urósł to zaczynam się naprawdę źle nastawiać i bardzo martwić... Kolejne usg w poniedziałek, oby był wtedy większy 😭🥺😪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2021, 20:28
-
Nisia18 wrote:Dziewczyny dostałam dzisiaj jakiejś wysypki , głównie na wewnętrznej stronie prawej ręki 🤯 powinno mnie to zaniepokoić ? Czy poczekać aż samo przejdzie ?
-
Anulka1992 wrote:Cześć dziewczyny. Beta z dziś to 21tys a 22.06 było 10tys. Czy to nie za mało? Chociaż lekarze twierdzą że jest ok bo przyrasta. A i widziałam zarodek😊 chociaż jeszcze nie ma serduszka...
Myślę, że super przyrasta 🙂 ostatnio też sprawdzałam betę przy takich wysokich wartościach i martwiąc się przekopałam pół internetu. Tu artykuł o tym, że na tak wysokich wartościach przyrost bety jest wolniejszy https://diagnosis.pl/czy-jestes-w-ciazy -
nick nieaktualny
-
Gosia89 wrote:A byłaś w końcu u lekarza z tym plamieniem ?
Nie nie byłam , weekend . 🤷🏼♀️ To nie plamy , to krostki nie swędzące takie podskórne . Widać ze alergia . Dzisiaj lepiej to wyglada . Narazie odpuszczam temat . Nie potrzeba panika. Myśle ze samo zejdzie . -
Miamonia wrote:Miałam dziś kolejne usg... W ciągu trzech dni zarodek nie urósł, nadal ma 2mm... Być może było widoczne pulsujące serduszko ale lekarz nie jest pewien. Jak usłyszał o wynikach bety zrobił nieciekawą minę a patrząc na to że Kropek nie urósł to zaczynam się naprawdę źle nastawiać i bardzo martwić... Kolejne usg w poniedziałek, oby był wtedy większy 😭🥺😪
Kurcze to są tak małe wartości, że może być jakiś margines błędu.. trzymam z całych sił kciuki, naprawdę
Ja dzisiaj już wykrecalam numer żeby znowu się umówić na usg, na szczęście wszystkie linie były zajęte. Stwierdziłam zexbie bede co 4 dni wydawać 200 zł bo to już paranoja. We wtorek mam wizytę ale w lux medzie, więc wiem z góry ze sprzęt tam nie najlepszy.... -
Red555 wrote:A czy byłaś i tego samego lekarza? W sensie badanie było na tym samym sprzęcie?
Kurcze to są tak małe wartości, że może być jakiś margines błędu.. trzymam z całych sił kciuki, naprawdę
Ja dzisiaj już wykrecalam numer żeby znowu się umówić na usg, na szczęście wszystkie linie były zajęte. Stwierdziłam zexbie bede co 4 dni wydawać 200 zł bo to już paranoja. We wtorek mam wizytę ale w lux medzie, więc wiem z góry ze sprzęt tam nie najlepszy....
Mimo wszystko ja wierzę, że będzie dobrze, a maluszek jest po prostu młodszy. -
Red, lekarz ten sam ale sprzęt inny - lekarz zaprosił mnie do siebie do szpitala, chodziłam do niego prywatnie ale powiedziałam że mam problemy finansowe i nie dam rady już do niego chodzić i powiedział że nic nie będę płacić bo pieniądze przydadzą mi się na maluszka... Stwierdziłam że skorzystam 🥺
Jutro mam kolejne usg u swojej Pani doktor już, mam nadzieję że coś się wyjaśni
Nadal trzymam za Ciebie kciuki i bardzo często o Tobie myślę 💚Red555 lubi tę wiadomość
-
A ja jutro ide na powtórkę bety. Ona wszystko wyjaśni. Wczoraj robiłam test to krechy ciemniejsze.. może jest jeszcze jakaś nadzieją na tą ciążę... W każdym bądź razie dziś słabo się czuję...
Isiozwierz, Malina1991 lubią tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️