Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde, ja jeszcze nie mam umówionych prenatalnych, ale może dlatego, że moja lekarka je wykonuje w swoim gabinecie? Hmm sama nie wiem. Zapytam dzisiaj jak będę wysyłać wyniki.
A u mnie w pracy już wiedzą, bo mam taką specyfikę pracy, ze jeśli poszłabym na zwolnienie to od razu by wiedziały dlaczego. Wolałam powiedzieć od razu. -
nick nieaktualny
-
U mnie beta spadła 😭😭
Znikam stąd.
A Wam życzę spokojnych ciąży i szczęśliwego rozwiązania .. buziaki ❤️Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
Dziewczyny , a czy Wy macie jakieś objawy ciąży ? Kurde , ja nie bardzo . Jakieś tam żyłki na piersiach trochę , na brzuchu po bokach tez ale chyba moc pozatym . O , czasem któryś jajnik się odezwie . Może nie potrzebnie się czepiam . W sumie wcześniej tez noc specjalnego nie czułam a beta przyrastały prawidłowo .🤯
-
Nisia18 wrote:Dziewczyny , a czy Wy macie jakieś objawy ciąży ? Kurde , ja nie bardzo . Jakieś tam żyłki na piersiach trochę , na brzuchu po bokach tez ale chyba moc pozatym . O , czasem któryś jajnik się odezwie . Może nie potrzebnie się czepiam . W sumie wcześniej tez noc specjalnego nie czułam a beta przyrastały prawidłowo .🤯
Ale na przykład moja szwagierka nie wie co to objawy ciąży. Mówi, że czasem zakręciło jej się w głowie i tyle. -
nick nieaktualnyNisia18 wrote:A ja z tych osób co jak boli to źle bo boli , a jak nic noe czuć to czemu nic nie czuć 🤷🏼♀️😂 ze nie można mieć taki aparat do usg w domu 😀 byśmy leżały podłączone cały czas chyba 😂😀😀
-
Ja mam mało objawów, dziś np bolał mnie krzyż po raz pierwszy gdzie w pierwszej ciąży non stop na początku. Niestety to oznacza pewnie znowu bóle porodowe z krzyża.
Czasami mi niedobrze jak jestem głodna a tak to jest ok.
Mam nadzieję że tak zostanie bo jednak pierwsza ciąża jest łatwiejsza, można odpocząć. Byłam już na zwolnieniu na tym etapie w 1 ciąży.
Teraz i praca, dom, roczniak i warzywniak, przetwory...
-
Krejzi_cat_lejdi wrote:Hej dziewczyny,
Kciuki za wizyty! Oby wyjaśniły się wszystkie niewiadome i oby kropki was więcej nie straszyły.
Ja jutro idę do położnej na pierwsze spotkanie. Gdzie mieszkam nie widuje się ginekologów i ciążę prowadzą położne. Zresztą na całą ciążę przysługują tylko 2 USG,chyba że coś jest nie tak.
Ostatnie parę dni mam jakieś gorsze myśli ale to chyba po prostu psycha płata figle. Im bardziej człowiek chce żeby było dobrze tym bardziej się martwi.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Hej mamuśki właśnie próbuje was nadrobić . W weekend wyjątkowo odpoczelismy czasami wypad od dzieci dobrze robi. Ale i tak w ciągu dnia to parenascie razy dzwoniliśmy czy wszystko jest ok😂😂 Umnie nadal to samo lekka senność w ciągu dnia częste wizyty w toalecie . No i częściej mam mdłości ale są dni leprze i są dni trochę gorsze . Zaczynam się denerwować troszkę przed niedzielnym USG. Staram myśleć pozytywnie ale nie zawsze wychodzi 🙄❤️. Gratulacje pozytywnym wizyta💚✅ i przykro mi z powodu spadku bety 💔[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Nisia18 wrote:Dziewczyny , a czy Wy macie jakieś objawy ciąży ? Kurde , ja nie bardzo . Jakieś tam żyłki na piersiach trochę , na brzuchu po bokach tez ale chyba moc pozatym . O , czasem któryś jajnik się odezwie . Może nie potrzebnie się czepiam . W sumie wcześniej tez noc specjalnego nie czułam a beta przyrastały prawidłowo .🤯
Ja oprocz tego, ze mam strasznie nabrzmiale i wrazliwe piersi to nie mam zadnych objawow. Dzis chyba troszke mnie zmulilo popoludniem, ale mam wrazenie, ze chyba sobie wmawialam doszukujac sie jakiegos nowego objawu. W sumie jak mnie wymioty omina to narzekac nie bede czasem tez wieczorem czuje takie leciutenkie bole jak na okres, ale obstawiam, ze to macica sie rozciaga takze nie moge narzekac na objawy, latwiej mi to ukrywac przed dociekliwa rodzina -
Gosia89 wrote:Hej
Jestem dzisiaj po wizycie usg i mamy ❤️. Zarodek ma 8mm. Jest 3 dni większy ale podobno to w granicach błędu pomiaru
U mnie podobnie, okazalo sie, ze rozmiarowo jest o dzien wiekszy i ma cale 12mm serduszko pieknie bije, ale jeszcze nie slyszalam
A i okazalo sie, ze spodniczki u mnie tez byly, wiec problem ultrasonograficznej kreacji z glowyNisia18, Selena, Jeheria, Gosia89 lubią tę wiadomość