Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Isiozwierz wrote:U mnie podobnie, okazalo sie, ze rozmiarowo jest o dzien wiekszy i ma cale 12mm serduszko pieknie bije, ale jeszcze nie slyszalam
A i okazalo sie, ze spodniczki u mnie tez byly, wiec problem ultrasonograficznej kreacji z glowy
Kolejna piekna wiadomość . Ile bym dała za taką 💵 🙏🏻 Pozostaje czekać do wizyty 🍀
-
nick nieaktualny
-
Miamonia wrote:Dziewczyny, ja już po usg. Zarodek ma 4.5mm i słuchałam serduszka ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 07:15
Miamonia lubi tę wiadomość
-
Isiozwierz wrote:U mnie podobnie, okazalo sie, ze rozmiarowo jest o dzien wiekszy i ma cale 12mm serduszko pieknie bije, ale jeszcze nie slyszalam
A i okazalo sie, ze spodniczki u mnie tez byly, wiec problem ultrasonograficznej kreacji z glowy
Isiozwierz lubi tę wiadomość
-
Gosia89 wrote:Czy myślałyście nad prowadZeniem ciąży u lekarza prywatnie i na nfz ? Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem po wczorajszej wizycie gdzie dostałam listę może 15 badań z krwi do zrobienia 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2021, 07:02
-
nick nieaktualnyGosia89 wrote:Czy myślałyście nad prowadZeniem ciąży u lekarza prywatnie i na nfz ? Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem po wczorajszej wizycie gdzie dostałam listę może 15 badań z krwi do zrobienia 🙈
Tak planowałam, ale sprawdzona gin na NFZ miała termin dopiero po drugiej planowanej wizycie prywatnej, na która muszę iść z kompletem badań, wiec trzeba było przełknąć te kilka stówek. Taki pełny pakiet na szczęście tylko raz trzeba zrobić.
Wizyta na 10, ja już od 5 nie śpię i trzymam kciuki, żeby bobo ładnie urosło i krwiak niczego nie hamował 🤞🏻 -
Red Gosia, kciuki za dzisiejse wizyty 🤞
Ja właśnie dziś robiłam całą morfologie, badania na HIV, kiłę, toksoplazmoze, tsh, glukoze, oznaczałam przeciwciała i grupę krwii, myślałam że zapłacę jakieś 400zl a zapłaciłam tylko 158:)
Nie taki diabeł straszny tylko trzeba znaleźć w miarę tanie laboratorium, polecam Wam przychodnie pro med, mają naprawdę tanie badaniaSelena lubi tę wiadomość
-
Miamonia wrote:Red Gosia, kciuki za dzisiejse wizyty 🤞
Ja właśnie dziś robiłam całą morfologie, badania na HIV, kiłę, toksoplazmoze, tsh, glukoze, oznaczałam przeciwciała i grupę krwii, myślałam że zapłacę jakieś 400zl a zapłaciłam tylko 158:)
Nie taki diabeł straszny tylko trzeba znaleźć w miarę tanie laboratorium, polecam Wam przychodnie pro med, mają naprawdę tanie badania -
Gisele wrote:Tak planowałam, ale sprawdzona gin na NFZ miała termin dopiero po drugiej planowanej wizycie prywatnej, na która muszę iść z kompletem badań, wiec trzeba było przełknąć te kilka stówek. Taki pełny pakiet na szczęście tylko raz trzeba zrobić.
Wizyta na 10, ja już od 5 nie śpię i trzymam kciuki, żeby bobo ładnie urosło i krwiak niczego nie hamował 🤞🏻
Trzymam kciuki razem z Tobą 🙂
Gosia89 ja chodzę prywatnie do ginekolog i dodatkowo jeszcze z pakietu medycznego. W poprzedniej ciąży też tak robiłam. Na początku jest sporo badań. Potem też co miesiąc mocz, morfologja, za chwilę obciążenie glukoza i przed porodem pełno badań. Dobre kilka stów zostaje w kieszeni. No, ale właśnie, trzeba podwójnie chodzić. Ja z pakietu zrobię też te ważne usg, więc wszystko będzie podwójnie sprawdzone.
Moja lekarz sama zachęca, żeby się gdzieś zapisać i nie płacić za wszystko. -
Miamonia wrote:Red Gosia, kciuki za dzisiejse wizyty 🤞
Nie taki diabeł straszny tylko trzeba znaleźć w miarę tanie laboratorium, polecam Wam przychodnie pro med, mają naprawdę tanie badania
Wow to faktycznie tanio. Super, że masz takie miejsce 🙂 -
Gosia89 wrote:Czy myślałyście nad prowadZeniem ciąży u lekarza prywatnie i na nfz ? Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem po wczorajszej wizycie gdzie dostałam listę może 15 badań z krwi do zrobienia 🙈
No i ja już biegam do diabetologa i endokrynologa. Kolejny lekarz do zestawu to już mi się nie uśmiecha A prawda jest taka, że te początkowe badania może i są droższe, ale później ta morfologia i mocz to groszowe sprawy. -
W ogóle dzisiaj już zaliczyłam wizytę u diabetologa i wchodzi u mnie dieta plus mierzenie glukometrem, ale na razie tylko raz w tygodniu.
Ogólnie tak się kiepsko czuje, a nie ma mowy teraz, żebym poszła na jakiegokolwiek zwolnienie. Ehhh... Trzeba przetrwać. -
Miamonia wrote:Dobuska, czemu nie ma mowy o zwolnieniu?
Zapisałam się właśnie na prenatalne, przykro mi tylko ze mój mąż nawet tam nie będzie mógł iść ze mną... Tyle go ominie przez te ich obostrzenia że mi się chce płakać 🥺
Co do zwolnienia to nie mogę, bo mam poważne zobowiązania związane z podpisanymi umowami i na zwolnieniu nie mogłabym ich dokończyć. Byłoby bardzo kiepsko. Oczywiście jeśli byłaby sytuacja zagrażająca ciąży to bym to wszystko olała, ale samo kiepskie samopoczucie nie jest wystarczającym powodem. -
nick nieaktualnyDzieki za odpowiedź trochę się boje lekarzy na nfz zwłaszcza ginekologów… jedyne co mnie przekonuje to to ze w poradniach przyszpitalnych pracują najcześciej lekarze z oddziału i w razie jakiejś awaryjnej szpitalnej sytuacji ma się tam swojego lekarZa no i położne 🤷♀️