X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Krejzi_cat_lejdi Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Ja mam wizyte u poloznej na 5/07 a usg pierwsze z NHS 23/07. Z jakiej czesci Anglii jestes 😍

Wiesz co 14 lat mieszkałam w Bristolu a miesiac temu przeprowadziliśmy się bardziej na zachód,początek Kornwalii.
    A Ty skąd jesteś? 😃

Jeśli o jedzenie chodzi to mnie najlepiej wchodzi mięso właśnie i takie konkretne jedzenie. Rano zawsze jem dużo owoców. Niestety co wieczór mam mdłości niezależnie co zjem ale na szczęście bez wymiotów i zimny napój np sprite lub cola pomaga.

Dzis zaczynam 10 tydzień 🙃 brzmi poważnie 🥰

dobuska lubi tę wiadomość

f2w39jcghensi4vw.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krejzi_cat_lejdi wrote:
    Wiesz co 14 lat mieszkałam w Bristolu a miesiac temu przeprowadziliśmy się bardziej na zachód,początek Kornwalii.
    A Ty skąd jesteś? 😃

Jeśli o jedzenie chodzi to mnie najlepiej wchodzi mięso właśnie i takie konkretne jedzenie. Rano zawsze jem dużo owoców. Niestety co wieczór mam mdłości niezależnie co zjem ale na szczęście bez wymiotów i zimny napój np sprite lub cola pomaga.

Dzis zaczynam 10 tydzień 🙃 brzmi poważnie 🥰
    Ja mieszkam od 16 lat w Waltham Abbey to Hrabstwo Essex . W super miejsce się przeprowadziłas to piękna okolica w tamtym roku byliśmy tam na wakacjach . Ogólnie marzy mi się mieszkanie nad morzem . Ile lat masz jak można zapytac . Umie mdłości się nasilają nie wiem czy to związane z ciąża czy to wirusowka od dzieci bo drugi dzień u dwójki najmłodszych szaleje . Ja od 3 miesięcy jestem na diecie zero cukrów ,laktozy , glutenu, soji, ryżu kakala itd 5 lat miałam problemy z układem trawiennym niestety angielska służba zdrowia nie wysilała się żeby znaleść przyczyny . Wkoncu prywatnie zabrałam się za diagnozowanie i wyszło mi z badań dna multum nietolerancji pokarmowych . Obecnie jestem pod opieka dietetyk klinicznej .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 12:16

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Ja sobie tutaj u Was przycupnę, ale tak niepewnie póki co.. 2 kreski w niedziele, wczorajsza beta 5609, jutro powtórka.
    Jest nadzieja🥰

Gosia89, dobuska, Isiozwierz, Morwa lubią tę wiadomość

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • Krejzi_cat_lejdi Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Ja mieszkam od 16 lat w Waltham Abbey to Hrabstwo Essex . W super miejsce się przeprowadziłas to piękna okolica w tamtym roku byliśmy tam na wakacjach . Ogólnie marzy mi się mieszkanie nad morzem . Ile lat masz jak można zapytac . Umie mdłości się nasilają nie wiem czy to związane z ciąża czy to wirusowka od dzieci bo drugi dzień u dwójki najmłodszych szaleje . Ja od 3 miesięcy jestem na diecie zero cukrów ,laktozy , glutenu, soji, ryżu kakala itd 5 lat miałam problemy z układem trawiennym niestety angielska służba zdrowia nie wysilała się żeby znaleść przyczyny . Wkoncu prywatnie zabrałam się za diagnozowanie i wyszło mi z badań dna multum nietolerancji pokarmowych . Obecnie jestem pod opieka dietetyk klinicznej .

Wasze rejony też piękne 😃
    Ja mam jeszcze 32 lata 😅

No niestety tutejsza służba zdrowia pozostawia dużo do życzenia ale na tą chwilę jestem im bardzo wdzięczna bo dzięki IVF na koszt funduszu jestem teraz w ciąży 😀

f2w39jcghensi4vw.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krejzi_cat_lejdi wrote:
    Wasze rejony też piękne 😃
    Ja mam jeszcze 32 lata 😅

No niestety tutejsza służba zdrowia pozostawia dużo do życzenia ale na tą chwilę jestem im bardzo wdzięczna bo dzięki IVF na koszt funduszu jestem teraz w ciąży 😀
    To super ze jakoś ci pomogli . Ja w ostatniej ciąży tez trafiłam do kliniki niepłodności chociaż napewno bym się nie załapała na ivf chociaż może tak bo to miało być pierwsze dziecko mojego partnera ale dużo mi nie pomogli bo podczas drugiej wizyty byłam już w ciąży . 😂😂

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2702 wrote:

Ja sobie tutaj u Was przycupnę, ale tak niepewnie póki co.. 2 kreski w niedziele, wczorajsza beta 5609, jutro powtórka.
    Jest nadzieja🥰
    Witaj kochana . Powodzenia jutro . I obyś znami została ✅💚❤️

Paula2702 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    To super ze jakoś ci pomogli . Ja w ostatniej ciąży tez trafiłam do kliniki niepłodności chociaż napewno bym się nie załapała na ivf chociaż może tak bo to miało być pierwsze dziecko mojego partnera ale dużo mi nie pomogli bo podczas drugiej wizyty byłam już w ciąży . 😂😂
    Czyli u Was było wszystko w porządku, to dlatego nie mieli w czym pomagać.
    Tylko pozazdrościć. :)
    Walka o ciążę przez in vitro to nic fajnego, ani lekkiego... no ale co zrobić. To była jedyna szansa i oby dalej było wszystko dobrze. :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2702 wrote:

Jest nadzieja🥰
    Powodzenia! Będzie dobrze! <3

Paula2702 lubi tę wiadomość

• Pimka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i ja się z Wami przywitam🖐🖐🖐 termin porodu mam na 14.02 ale pewnie będzie wcześniej jak w poprzedniej ciszy. Dziś byłam na kolejnym usg i Kropelinka ma już caly jeden centymetr💪serce bije jak dzwon i lekarz nie widzi żadnych nieprawidłowości

dobuska, Isiozwierz, Paula2702, Gosia89, Morwa, Jeheria lubią tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Czyli u Was było wszystko w porządku, to dlatego nie mieli w czym pomagać.
    Tylko pozazdrościć. :)
    Walka o ciążę przez in vitro to nic fajnego, ani lekkiego... no ale co zrobić. To była jedyna szansa i oby dalej było wszystko dobrze. :)
    Nie zapowiadało się różowa AMH wyszło 0.19 a fsh 23 wiek 41 tyle ze mąż młodszy ponad 12 lat 🙈. Przez te nietolerancję zajela się mną dietetyk holistyczna . Plan był ogarnięcie mojego zdrówka i między czasie pyk po 8 tygodniach diety i ostrej suplementacji zdążył się cud . Dlatego może tak się denerwuje ta ciąża . Siedzę jak na szpilkach i czekam na USG w niedziele bo 2 tygodnie temu tylko był pęcherzyk i to mnie trochę schizuje . Żałuje ze tak wcześnie byłam u lekarza ale musiałam iść żeby skonsultować leki i badania 😍🙈

• dobuska Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Nie zapowiadało się różowa AMH wyszło 0.19 a fsh 23 wiek 41 tyle ze mąż młodszy ponad 12 lat 🙈. Przez te nietolerancję zajela się mną dietetyk holistyczna . Plan był ogarnięcie mojego zdrówka i między czasie pyk po 8 tygodniach diety i ostrej suplementacji zdążył się cud . Dlatego może tak się denerwuje ta ciąża . Siedzę jak na szpilkach i czekam na USG w niedziele bo 2 tygodnie temu tylko był pęcherzyk i to mnie trochę schizuje . Żałuje ze tak wcześnie byłam u lekarza ale musiałam iść żeby skonsultować leki i badania 😍🙈
    A rozumiem, no ale tak czy siak poszło szybko. Jesteś do tego stworzona chyba :D Będzie dobrze, zobaczysz! <3

• dobuska Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    To może i ja się z Wami przywitam🖐🖐🖐 termin porodu mam na 14.02 ale pewnie będzie wcześniej jak w poprzedniej ciszy. Dziś byłam na kolejnym usg i Kropelinka ma już caly jeden centymetr💪serce bije jak dzwon i lekarz nie widzi żadnych nieprawidłowości
    Czyli mała walentynka w drodze :D Super, rozgość sie u nas :)

Pimka lubi tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Witak kochana to maszwstepnie termin tak jak ja na 14/02 ale to jeszcze umnie tez może się zmienić 😂💚

Pimka lubi tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Jak można zapytac w którym tygodniu robiłaś pierwsze . Ja w 5t1d i było tylko widać pęcherzyk o wielkości 1.07cm i kolejne usg mam w ta niedziele 😍

• dobuska Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy planujecie używać detektor tętna płodu? Wiem, że sporo dziewczyn używa, ale ja nie wiem czy to nie generuje tylko niepotrzebny stres.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2021, 19:01

• Pimka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Jak można zapytac w którym tygodniu robiłaś pierwsze . Ja w 5t1d i było tylko widać pęcherzyk o wielkości 1.07cm i kolejne usg mam w ta niedziele 😍

Ja mam ciąże po in vitro, pierwsze USG mialam 19dpt czyli jakoś 5t1d(licząc od OM)był pecherzyk z ciałkiem żółtym, tydzień później 26dpt(6t1d) byl zarodek z bijącym serduszkiem.

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Ja mam ciąże po in vitro, pierwsze USG mialam 19dpt czyli jakoś 5t1d(licząc od OM)był pecherzyk z ciałkiem żółtym, tydzień później 26dpt(6t1d) byl zarodek z bijącym serduszkiem.
    No umnie był tylko pęcherzyk ale niewiem czy od sprzętu tez to zależy co widać . ab8126a689ea.jpg

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dziewczyny, a czy planujecie używać detektor tętna płodu? Wiem, że sporo dziewczyn używa, ale ja nie wiem czy to nie generuje tylko niepotrzebny stres.
    Akurat dziś poruszałam ten temat z mężem i on jest na nie. A ja właśnie bym wolała, bo na tym etapie, dopóki nie czuję ruchów dziecka - skąd mam wiedzieć że wszystko jest w porządku? 🤷‍♀️ Mnie by to uspokoiło a on uważa odwrotnie

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    A u mnie jest faza na gotowane jajka ;) właśnie wcinam na drugie śniadanie w pracy ;)
    Ja chociaż bardzo mnie mndli od 3 dni to dzisaj miałam pupcia na chleb za smalcem z ogórkiem kiszonym, pomidorkiem ,cebulka i magii😂😂przez te moje choroby to nie jadłam chleba 3 miesiące . Widziałam ze w lidlomiksie dodali taki przepis na chleb bez maki wiec go upiekłam . Zrobiłam sobie 3 kanapeczki o jakich marzyłam pare gryzow i zonk bo nie zasmakowało mi to jak sobie wyobrażałam 😂😂😂

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Powiem ci ze przy ostatnich dwóch ciążach używałam ale od mometu kiedy już czułam ruchy i mnie to uspakajali . Ale i tak obojętnie czy serduszko bije ładnie . Nadal powinno według zaleceń na dany czas liczyć bobaska ruchy . Dzisaj próbowałam znaleść serduszko ale to jeszcze za wcześnie . Dałam sobie spokój . Dziewczyny na innym forum pisały ze koło 9 tygodnia ładnie już wyłapuje 💚✅❤️❤️

‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ