Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję kochane za tak miłe przyjęcie. Mam ogromną nadzieję, że tu z Wami zostanę 😊
Ja również jestem po przejściach. Trójka Aniołków w niebie, czwarty Cud urodziny niespełna rok temu i teraz wpadka 🙈 ale już jestem zakochana po uszy w tym maleństwie 😍
Trzymajcie jutro kciuki za moją bete. Niech odpowiedni przyrost jest z NamiGosia Rumi, Miamonia, Isiozwierz lubią tę wiadomość
-
Paula2702 wrote:Dziękuję kochane za tak miłe przyjęcie. Mam ogromną nadzieję, że tu z Wami zostanę 😊
Ja również jestem po przejściach. Trójka Aniołków w niebie, czwarty Cud urodziny niespełna rok temu i teraz wpadka 🙈 ale już jestem zakochana po uszy w tym maleństwie 😍
Trzymajcie jutro kciuki za moją bete. Niech odpowiedni przyrost jest z NamiPaula2702 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Moim zdaniem to po prostu za wcześnie było na zarodek. Jeśli wielkość pecherzyka odpowiadała ilości dni ciazy to wydaje mi się ze jest ok. Ja w zeszłym roku mialam ciąże z pustym jajem zdiagnozowana w 6t2d i wtedy nie było zarodka a pecherzyk odpowiadał 4tc(wiec dużo za malo) No I beta za mało przyrastała😔2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Pimka wrote:Moim zdaniem to po prostu za wcześnie było na zarodek. Jeśli wielkość pecherzyka odpowiadała ilości dni ciazy to wydaje mi się ze jest ok. Ja w zeszłym roku mialam ciąże z pustym jajem zdiagnozowana w 6t2d i wtedy nie było zarodka a pecherzyk odpowiadał 4tc(wiec dużo za malo) No I beta za mało przyrastała😔[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Witajcie bardzo się martwię wizytę mam dopiero kolejną za 3 tygodnie chyba pójdę prywatnie bo oszaleje.. według ostatniej miesiączki powinnam być w 6 tyg i 3 dni na usg pecherzyk ciążowy ma 17.1 mm i odpowiada wlansie na 6 tydzien ale zarodek już nie jest maleńki. lekarz nic mi nie powiedział kazał brać leki i tyle może któraś z Was miała duży pęcherzyk a mniejszy zarodek i było wszytsko ok proszę o pomoc ..♡ kocham Cię ♡♡
-
Eliza3213 wrote:Witajcie bardzo się martwię wizytę mam dopiero kolejną za 3 tygodnie chyba pójdę prywatnie bo oszaleje.. według ostatniej miesiączki powinnam być w 6 tyg i 3 dni na usg pecherzyk ciążowy ma 17.1 mm i odpowiada wlansie na 6 tydzien ale zarodek już nie jest maleńki. lekarz nic mi nie powiedział kazał brać leki i tyle może któraś z Was miała duży pęcherzyk a mniejszy zarodek i było wszytsko ok proszę o pomoc ..
-
dobuska wrote:Dziewczyny, a czy planujecie używać detektor tętna płodu? Wiem, że sporo dziewczyn używa, ale ja nie wiem czy to nie generuje tylko niepotrzebny stres.
Myślałam o tym ale pogadałam z mężem i myśli że psychicznie bym sobie właśnie więcej szkody wyrządziła niż to warte.
Od położnej dostałam też ulotkę na której podali że w późniejszym etapie ciąży zbyt dużo kobiet mając wątpliwości co do częstotliwości ruchów dziecka sprawdzą detektorem i mimo jest tętno to nie znaczy że z dzieckiem jest wszystko dobrze.
-
Krejzi_cat_lejdi wrote:Myślałam o tym ale pogadałam z mężem i myśli że psychicznie bym sobie właśnie więcej szkody wyrządziła niż to warte.
Od położnej dostałam też ulotkę na której podali że w późniejszym etapie ciąży zbyt dużo kobiet mając wątpliwości co do częstotliwości ruchów dziecka sprawdzą detektorem i mimo jest tętno to nie znaczy że z dzieckiem jest wszystko dobrze. -
dobuska wrote:Dziewczyny, a czy planujecie używać detektor tętna płodu? Wiem, że sporo dziewczyn używa, ale ja nie wiem czy to nie generuje tylko niepotrzebny stres.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 14:56
dobuska lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny, podczytuję Was nieśmiało od samego początku, bałam się pisać bo w sumie jeszcze do tej pory nie mogę uwierzyć że się udało❤
Jestem po dwóch wizytach i na ostatniej widziałam już bijące serduszko więc trochę odetchnęłam.
Trzymam mocno kciuki za nas żebyśmy w lutym szczęśliwie się rozpakowały ☺Miamonia, dobuska, Isiozwierz, Morwa lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnydobuska wrote:A jaka jest różnica między zarodkiem, a pęcherzykiem, jeśli chodzi o tydzień i dzień ciąży? Mój pęcherzyk miał dokładnie 7+3, a zarodek na 7+0. Przy jednym pomiarze zarodek miał 9 mm, przy innym 7 mm. To jest tak mała ciąża, że lekarz na początku mierzy ją właśnie na podstawie pęcherzyka.
Właśnie pecherzyk ma 17.1mm A zarodek nie wiem bo nawet go nie mierzył.. jak wstawić zdj może któraś pomoże?? dodałam zdj w galerii zdjęć usg do 6 tygodnia jest pierwsze
Może to cos pomoże:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 18:31
-
Eliza 22111 wrote:Wstawilabym zdj ale nie wiem jak
Właśnie pecherzyk ma 17.1mm A zarodek nie wiem bo nawet go nie mierzył.. jak wstawić zdj może któraś pomoże??[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dziękuję mam kochane !! I co o tym myślicie?? Pecherzyk ciążowy 17.11 mm lekarz stwierdził że jest duży A zarodka nawet nie mierzył bo stwierdzil że za maly jak na wielkość pęcherzyka ciążowego i nic się nie dowiedziałam dostałam duphaston 2x1 dziennie i wizytę za 3 tygodnie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 19:26
♡ kocham Cię ♡♡ -
KaroKaro wrote:Witajcie dziewczyny, podczytuję Was nieśmiało od samego początku, bałam się pisać bo w sumie jeszcze do tej pory nie mogę uwierzyć że się udało❤
Jestem po dwóch wizytach i na ostatniej widziałam już bijące serduszko więc trochę odetchnęłam.
Trzymam mocno kciuki za nas żebyśmy w lutym szczęśliwie się rozpakowały ☺
Eliza, ja niestety nic mądrego Ci nie mogę powiedzieć🥺
trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku ☺️Eliza3213 lubi tę wiadomość
-
Eliza3213 wrote:
Ale co powiedział? Jakie są rokowania? Ja teraz sprawdziłam swoje pierwsze USG i tam pęcherzyk miał 12,3 mm, a zarodek mierzył 4 mm. -
dobuska wrote:Ojej, niestety bez pomiarów to my Ci nic nie możemy podpowiedzieć.
Ale co powiedział? Jakie są rokowania? Ja teraz sprawdziłam swoje pierwsze USG i tam pęcherzyk miał 12,3 mm, a zarodek mierzył 4 mm.♡ kocham Cię ♡♡ -
Eliza3213 wrote:Noo wlansie nic 😬 stwierdził tylko ule ma pęcherzyk i że zarodek za maly zapytałam co to znaczy cokolwiek żeby mi powiedział to odpowiedź jego była. "Jakbyś Babie powiedział że ma się nie martwić to i tak bd to robić " i tyle.
Co to za teksty. Przecież to Twoje dziecko, chyba normalne ze się martwisz, a jego obowiązkiem jest Cie wspierać…
Masakra.
Serio, poszukaj lekarza z dobrym sprzętem❤️ Będzie dobrze. Coś mi się wydaje, że nie zmierzył, bo sprzęt był kiepski. -
dobuska wrote:O ludzie… chyba powinnaś zmienić lekarza.
Co to za teksty. Przecież to Twoje dziecko, chyba normalne ze się martwisz, a jego obowiązkiem jest Cie wspierać…
Masakra.
Serio, poszukaj lekarza z dobrym sprzętem❤️ Będzie dobrze. Coś mi się wydaje, że nie zmierzył, bo sprzęt był kiepski.♡ kocham Cię ♡♡