X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za tak miłe przyjęcie. Mam ogromną nadzieję, że tu z Wami zostanę 😊
    Ja również jestem po przejściach. Trójka Aniołków w niebie, czwarty Cud urodziny niespełna rok temu i teraz wpadka 🙈 ale już jestem zakochana po uszy w tym maleństwie 😍
    Trzymajcie jutro kciuki za moją bete. Niech odpowiedni przyrost jest z Nami :D

Gosia Rumi, Miamonia, Isiozwierz lubią tę wiadomość

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2702 wrote:
    Dziękuję kochane za tak miłe przyjęcie. Mam ogromną nadzieję, że tu z Wami zostanę 😊
    Ja również jestem po przejściach. Trójka Aniołków w niebie, czwarty Cud urodziny niespełna rok temu i teraz wpadka 🙈 ale już jestem zakochana po uszy w tym maleństwie 😍
    Trzymajcie jutro kciuki za moją bete. Niech odpowiedni przyrost jest z Nami :D
    Mocno trzymamy kciuki 💚💚💚

Paula2702 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    No umnie był tylko pęcherzyk ale niewiem czy od sprzętu tez to zależy co widać . ab8126a689ea.jpg

Moim zdaniem to po prostu za wcześnie było na zarodek. Jeśli wielkość pecherzyka odpowiadała ilości dni ciazy to wydaje mi się ze jest ok. Ja w zeszłym roku mialam ciąże z pustym jajem zdiagnozowana w 6t2d i wtedy nie było zarodka a pecherzyk odpowiadał 4tc(wiec dużo za malo) No I beta za mało przyrastała😔

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Moim zdaniem to po prostu za wcześnie było na zarodek. Jeśli wielkość pecherzyka odpowiadała ilości dni ciazy to wydaje mi się ze jest ok. Ja w zeszłym roku mialam ciąże z pustym jajem zdiagnozowana w 6t2d i wtedy nie było zarodka a pecherzyk odpowiadał 4tc(wiec dużo za malo) No I beta za mało przyrastała😔
    No umnie według owulacji na aplikacji w ten usg dzień był 5t5d a według usg był 5t1d . Tyle ze test mi już wyszedł pozytywny w 10 dpo 🙄🙈❤️Ps przykro mi kochana . Ja czasami mam dziwne myśli przez moj wiek 41 🙈

• Eliza3213 Debiutantka

Wysłany: 1 lipca 2021, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie bardzo się martwię wizytę mam dopiero kolejną za 3 tygodnie chyba pójdę prywatnie bo oszaleje.. według ostatniej miesiączki powinnam być w 6 tyg i 3 dni na usg pecherzyk ciążowy ma 17.1 mm i odpowiada wlansie na 6 tydzien ale zarodek już nie jest maleńki. :( lekarz nic mi nie powiedział kazał brać leki i tyle może któraś z Was miała duży pęcherzyk a mniejszy zarodek i było wszytsko ok proszę o pomoc ..

♡ kocham Cię ♡♡
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza3213 wrote:
    Witajcie bardzo się martwię wizytę mam dopiero kolejną za 3 tygodnie chyba pójdę prywatnie bo oszaleje.. według ostatniej miesiączki powinnam być w 6 tyg i 3 dni na usg pecherzyk ciążowy ma 17.1 mm i odpowiada wlansie na 6 tydzien ale zarodek już nie jest maleńki. :( lekarz nic mi nie powiedział kazał brać leki i tyle może któraś z Was miała duży pęcherzyk a mniejszy zarodek i było wszytsko ok proszę o pomoc ..
    A jaka jest różnica między zarodkiem, a pęcherzykiem, jeśli chodzi o tydzień i dzień ciąży? Mój pęcherzyk miał dokładnie 7+3, a zarodek na 7+0. Przy jednym pomiarze zarodek miał 9 mm, przy innym 7 mm. To jest tak mała ciąża, że lekarz na początku mierzy ją właśnie na podstawie pęcherzyka. :)

• Krejzi_cat_lejdi Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dziewczyny, a czy planujecie używać detektor tętna płodu? Wiem, że sporo dziewczyn używa, ale ja nie wiem czy to nie generuje tylko niepotrzebny stres.

Myślałam o tym ale pogadałam z mężem i myśli że psychicznie bym sobie właśnie więcej szkody wyrządziła niż to warte.
    Od położnej dostałam też ulotkę na której podali że w późniejszym etapie ciąży zbyt dużo kobiet mając wątpliwości co do częstotliwości ruchów dziecka sprawdzą detektorem i mimo jest tętno to nie znaczy że z dzieckiem jest wszystko dobrze.

f2w39jcghensi4vw.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krejzi_cat_lejdi wrote:
    Myślałam o tym ale pogadałam z mężem i myśli że psychicznie bym sobie właśnie więcej szkody wyrządziła niż to warte.
    Od położnej dostałam też ulotkę na której podali że w późniejszym etapie ciąży zbyt dużo kobiet mając wątpliwości co do częstotliwości ruchów dziecka sprawdzą detektorem i mimo jest tętno to nie znaczy że z dzieckiem jest wszystko dobrze.
    No i właśnie chyba tez sobie odpuszczę, ale byłam ciekawa Waszego zdania. :)

• Selena Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dziewczyny, a czy planujecie używać detektor tętna płodu? Wiem, że sporo dziewczyn używa, ale ja nie wiem czy to nie generuje tylko niepotrzebny stres.
    My z mężem się zastanawiamy nad kupnem :) a czy kupimy to się okaże ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 14:56

dobuska lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, podczytuję Was nieśmiało od samego początku, bałam się pisać bo w sumie jeszcze do tej pory nie mogę uwierzyć że się udało❤
    Jestem po dwóch wizytach i na ostatniej widziałam już bijące serduszko więc trochę odetchnęłam.
    Trzymam mocno kciuki za nas żebyśmy w lutym szczęśliwie się rozpakowały ☺

Miamonia, dobuska, Isiozwierz, Morwa lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A jaka jest różnica między zarodkiem, a pęcherzykiem, jeśli chodzi o tydzień i dzień ciąży? Mój pęcherzyk miał dokładnie 7+3, a zarodek na 7+0. Przy jednym pomiarze zarodek miał 9 mm, przy innym 7 mm. To jest tak mała ciąża, że lekarz na początku mierzy ją właśnie na podstawie pęcherzyka. :)
    Wstawilabym zdj ale nie wiem jak :/
    Właśnie pecherzyk ma 17.1mm A zarodek nie wiem bo nawet go nie mierzył.. jak wstawić zdj może któraś pomoże?? :( dodałam zdj w galerii zdjęć usg do 6 tygodnia jest pierwsze
    Może to cos pomoże:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 18:31

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza 22111 wrote:
    Wstawilabym zdj ale nie wiem jak :/
    Właśnie pecherzyk ma 17.1mm A zarodek nie wiem bo nawet go nie mierzył.. jak wstawić zdj może któraś pomoże?? :(
    Idź na stronę zapodaj pl . Wybierz obcej na forum . Potem załaduj zdjęcie i skopiuj ostatniego linka i go tu wklej ❤️❤️❤️

• Eliza3213 Debiutantka

Wysłany: 1 lipca 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję mam kochane !! I co o tym myślicie?? Pecherzyk ciążowy 17.11 mm lekarz stwierdził że jest duży A zarodka nawet nie mierzył bo stwierdzil że za maly jak na wielkość pęcherzyka ciążowego i nic się nie dowiedziałam :( dostałam duphaston 2x1 dziennie i wizytę za 3 tygodnie..
    c06dbc06e56a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 19:26

♡ kocham Cię ♡♡
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Witajcie dziewczyny, podczytuję Was nieśmiało od samego początku, bałam się pisać bo w sumie jeszcze do tej pory nie mogę uwierzyć że się udało❤
    Jestem po dwóch wizytach i na ostatniej widziałam już bijące serduszko więc trochę odetchnęłam.
    Trzymam mocno kciuki za nas żebyśmy w lutym szczęśliwie się rozpakowały ☺
    Cześć Kochana, witamy w naszych skromnych progach 💚❤️💚
    Eliza, ja niestety nic mądrego Ci nie mogę powiedzieć🥺
    trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku ☺️

Eliza3213 lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza3213 wrote:
    Dziękuję mam kochane !! I co o tym myślicie?? Pecherzyk ciążowy 17.11 mm lekarz stwierdził że jest duży A zarodka nawet nie mierzył bo stwierdzil że za maly jak na wielkość pęcherzyka ciążowego i nic się nie dowiedziałam :( dostałam duphaston 2x1 dziennie i wizytę za 3 tygodnie..
    c06dbc06e56a.jpg
    Ojej, niestety bez pomiarów to my Ci nic nie możemy podpowiedzieć. :(
    Ale co powiedział? Jakie są rokowania? Ja teraz sprawdziłam swoje pierwsze USG i tam pęcherzyk miał 12,3 mm, a zarodek mierzył 4 mm.

• Eliza3213 Debiutantka

Wysłany: 1 lipca 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ojej, niestety bez pomiarów to my Ci nic nie możemy podpowiedzieć. :(
    Ale co powiedział? Jakie są rokowania? Ja teraz sprawdziłam swoje pierwsze USG i tam pęcherzyk miał 12,3 mm, a zarodek mierzył 4 mm.
    Noo wlansie nic 😬 stwierdził tylko ule ma pęcherzyk i że zarodek za maly zapytałam co to znaczy cokolwiek żeby mi powiedział to odpowiedź jego była. "Jakbyś Babie powiedział że ma się nie martwić to i tak bd to robić " i tyle. :(

♡ kocham Cię ♡♡
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza3213 wrote:
    Noo wlansie nic 😬 stwierdził tylko ule ma pęcherzyk i że zarodek za maly zapytałam co to znaczy cokolwiek żeby mi powiedział to odpowiedź jego była. "Jakbyś Babie powiedział że ma się nie martwić to i tak bd to robić " i tyle. :(
    O ludzie… chyba powinnaś zmienić lekarza.
    Co to za teksty. Przecież to Twoje dziecko, chyba normalne ze się martwisz, a jego obowiązkiem jest Cie wspierać…
    Masakra.
    Serio, poszukaj lekarza z dobrym sprzętem❤️ Będzie dobrze. Coś mi się wydaje, że nie zmierzył, bo sprzęt był kiepski.

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie , wg usg 5w5d i mamy serduszko ❤️

dobuska, Pimka, Morwa, Paula2702, Gosia89, Krejzi_cat_lejdi, Jeheria lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Ja po wizycie , wg usg 5w5d i mamy serduszko ❤️
    Super!❤️

Nisia18 lubi tę wiadomość

• Eliza3213 Debiutantka

Wysłany: 1 lipca 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    O ludzie… chyba powinnaś zmienić lekarza.
    Co to za teksty. Przecież to Twoje dziecko, chyba normalne ze się martwisz, a jego obowiązkiem jest Cie wspierać…
    Masakra.
    Serio, poszukaj lekarza z dobrym sprzętem❤️ Będzie dobrze. Coś mi się wydaje, że nie zmierzył, bo sprzęt był kiepski.
    Wiem właśnie zapisałam się na przyszły piątek i mam ogromną nadzieję że jest wszytsko dobrze.. dam znać dziewczyny może na przyszłość komuś się przyda :)

♡ kocham Cię ♡♡
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ