X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Paula2702 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2021, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za tak miłe przyjęcie. Mam ogromną nadzieję, że tu z Wami zostanę 😊
    Ja również jestem po przejściach. Trójka Aniołków w niebie, czwarty Cud urodziny niespełna rok temu i teraz wpadka 🙈 ale już jestem zakochana po uszy w tym maleństwie 😍
    Trzymajcie jutro kciuki za moją bete. Niech odpowiedni przyrost jest z Nami :D

Gosia Rumi, Miamonia, Isiozwierz lubią tę wiadomość

qb3ck6nl84hx2psv.png

iv096iyeyd8y91kc.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula2702 wrote:
    Dziękuję kochane za tak miłe przyjęcie. Mam ogromną nadzieję, że tu z Wami zostanę 😊
    Ja również jestem po przejściach. Trójka Aniołków w niebie, czwarty Cud urodziny niespełna rok temu i teraz wpadka 🙈 ale już jestem zakochana po uszy w tym maleństwie 😍
    Trzymajcie jutro kciuki za moją bete. Niech odpowiedni przyrost jest z Nami :D
    Mocno trzymamy kciuki 💚💚💚

Paula2702 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    No umnie był tylko pęcherzyk ale niewiem czy od sprzętu tez to zależy co widać . ab8126a689ea.jpg

Moim zdaniem to po prostu za wcześnie było na zarodek. Jeśli wielkość pecherzyka odpowiadała ilości dni ciazy to wydaje mi się ze jest ok. Ja w zeszłym roku mialam ciąże z pustym jajem zdiagnozowana w 6t2d i wtedy nie było zarodka a pecherzyk odpowiadał 4tc(wiec dużo za malo) No I beta za mało przyrastała😔

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2021, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Moim zdaniem to po prostu za wcześnie było na zarodek. Jeśli wielkość pecherzyka odpowiadała ilości dni ciazy to wydaje mi się ze jest ok. Ja w zeszłym roku mialam ciąże z pustym jajem zdiagnozowana w 6t2d i wtedy nie było zarodka a pecherzyk odpowiadał 4tc(wiec dużo za malo) No I beta za mało przyrastała😔
    No umnie według owulacji na aplikacji w ten usg dzień był 5t5d a według usg był 5t1d . Tyle ze test mi już wyszedł pozytywny w 10 dpo 🙄🙈❤️Ps przykro mi kochana . Ja czasami mam dziwne myśli przez moj wiek 41 🙈

• Eliza3213 Debiutantka

Wysłany: 1 lipca 2021, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie bardzo się martwię wizytę mam dopiero kolejną za 3 tygodnie chyba pójdę prywatnie bo oszaleje.. według ostatniej miesiączki powinnam być w 6 tyg i 3 dni na usg pecherzyk ciążowy ma 17.1 mm i odpowiada wlansie na 6 tydzien ale zarodek już nie jest maleńki. :( lekarz nic mi nie powiedział kazał brać leki i tyle może któraś z Was miała duży pęcherzyk a mniejszy zarodek i było wszytsko ok proszę o pomoc ..

♡ kocham Cię ♡♡
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza3213 wrote:
    Witajcie bardzo się martwię wizytę mam dopiero kolejną za 3 tygodnie chyba pójdę prywatnie bo oszaleje.. według ostatniej miesiączki powinnam być w 6 tyg i 3 dni na usg pecherzyk ciążowy ma 17.1 mm i odpowiada wlansie na 6 tydzien ale zarodek już nie jest maleńki. :( lekarz nic mi nie powiedział kazał brać leki i tyle może któraś z Was miała duży pęcherzyk a mniejszy zarodek i było wszytsko ok proszę o pomoc ..
    A jaka jest różnica między zarodkiem, a pęcherzykiem, jeśli chodzi o tydzień i dzień ciąży? Mój pęcherzyk miał dokładnie 7+3, a zarodek na 7+0. Przy jednym pomiarze zarodek miał 9 mm, przy innym 7 mm. To jest tak mała ciąża, że lekarz na początku mierzy ją właśnie na podstawie pęcherzyka. :)

• Krejzi_cat_lejdi Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dziewczyny, a czy planujecie używać detektor tętna płodu? Wiem, że sporo dziewczyn używa, ale ja nie wiem czy to nie generuje tylko niepotrzebny stres.

Myślałam o tym ale pogadałam z mężem i myśli że psychicznie bym sobie właśnie więcej szkody wyrządziła niż to warte.
    Od położnej dostałam też ulotkę na której podali że w późniejszym etapie ciąży zbyt dużo kobiet mając wątpliwości co do częstotliwości ruchów dziecka sprawdzą detektorem i mimo jest tętno to nie znaczy że z dzieckiem jest wszystko dobrze.

f2w39jcghensi4vw.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krejzi_cat_lejdi wrote:
    Myślałam o tym ale pogadałam z mężem i myśli że psychicznie bym sobie właśnie więcej szkody wyrządziła niż to warte.
    Od położnej dostałam też ulotkę na której podali że w późniejszym etapie ciąży zbyt dużo kobiet mając wątpliwości co do częstotliwości ruchów dziecka sprawdzą detektorem i mimo jest tętno to nie znaczy że z dzieckiem jest wszystko dobrze.
    No i właśnie chyba tez sobie odpuszczę, ale byłam ciekawa Waszego zdania. :)

• Selena Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dziewczyny, a czy planujecie używać detektor tętna płodu? Wiem, że sporo dziewczyn używa, ale ja nie wiem czy to nie generuje tylko niepotrzebny stres.
    My z mężem się zastanawiamy nad kupnem :) a czy kupimy to się okaże ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 14:56

dobuska lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, podczytuję Was nieśmiało od samego początku, bałam się pisać bo w sumie jeszcze do tej pory nie mogę uwierzyć że się udało❤
    Jestem po dwóch wizytach i na ostatniej widziałam już bijące serduszko więc trochę odetchnęłam.
    Trzymam mocno kciuki za nas żebyśmy w lutym szczęśliwie się rozpakowały ☺

Miamonia, dobuska, Isiozwierz, Morwa lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A jaka jest różnica między zarodkiem, a pęcherzykiem, jeśli chodzi o tydzień i dzień ciąży? Mój pęcherzyk miał dokładnie 7+3, a zarodek na 7+0. Przy jednym pomiarze zarodek miał 9 mm, przy innym 7 mm. To jest tak mała ciąża, że lekarz na początku mierzy ją właśnie na podstawie pęcherzyka. :)
    Wstawilabym zdj ale nie wiem jak :/
    Właśnie pecherzyk ma 17.1mm A zarodek nie wiem bo nawet go nie mierzył.. jak wstawić zdj może któraś pomoże?? :( dodałam zdj w galerii zdjęć usg do 6 tygodnia jest pierwsze
    Może to cos pomoże:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 18:31

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza 22111 wrote:
    Wstawilabym zdj ale nie wiem jak :/
    Właśnie pecherzyk ma 17.1mm A zarodek nie wiem bo nawet go nie mierzył.. jak wstawić zdj może któraś pomoże?? :(
    Idź na stronę zapodaj pl . Wybierz obcej na forum . Potem załaduj zdjęcie i skopiuj ostatniego linka i go tu wklej ❤️❤️❤️

• Eliza3213 Debiutantka

Wysłany: 1 lipca 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję mam kochane !! I co o tym myślicie?? Pecherzyk ciążowy 17.11 mm lekarz stwierdził że jest duży A zarodka nawet nie mierzył bo stwierdzil że za maly jak na wielkość pęcherzyka ciążowego i nic się nie dowiedziałam :( dostałam duphaston 2x1 dziennie i wizytę za 3 tygodnie..
    c06dbc06e56a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2021, 19:26

♡ kocham Cię ♡♡
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Witajcie dziewczyny, podczytuję Was nieśmiało od samego początku, bałam się pisać bo w sumie jeszcze do tej pory nie mogę uwierzyć że się udało❤
    Jestem po dwóch wizytach i na ostatniej widziałam już bijące serduszko więc trochę odetchnęłam.
    Trzymam mocno kciuki za nas żebyśmy w lutym szczęśliwie się rozpakowały ☺
    Cześć Kochana, witamy w naszych skromnych progach 💚❤️💚
    Eliza, ja niestety nic mądrego Ci nie mogę powiedzieć🥺
    trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku ☺️

Eliza3213 lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza3213 wrote:
    Dziękuję mam kochane !! I co o tym myślicie?? Pecherzyk ciążowy 17.11 mm lekarz stwierdził że jest duży A zarodka nawet nie mierzył bo stwierdzil że za maly jak na wielkość pęcherzyka ciążowego i nic się nie dowiedziałam :( dostałam duphaston 2x1 dziennie i wizytę za 3 tygodnie..
    c06dbc06e56a.jpg
    Ojej, niestety bez pomiarów to my Ci nic nie możemy podpowiedzieć. :(
    Ale co powiedział? Jakie są rokowania? Ja teraz sprawdziłam swoje pierwsze USG i tam pęcherzyk miał 12,3 mm, a zarodek mierzył 4 mm.

• Eliza3213 Debiutantka

Wysłany: 1 lipca 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ojej, niestety bez pomiarów to my Ci nic nie możemy podpowiedzieć. :(
    Ale co powiedział? Jakie są rokowania? Ja teraz sprawdziłam swoje pierwsze USG i tam pęcherzyk miał 12,3 mm, a zarodek mierzył 4 mm.
    Noo wlansie nic 😬 stwierdził tylko ule ma pęcherzyk i że zarodek za maly zapytałam co to znaczy cokolwiek żeby mi powiedział to odpowiedź jego była. "Jakbyś Babie powiedział że ma się nie martwić to i tak bd to robić " i tyle. :(

♡ kocham Cię ♡♡
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza3213 wrote:
    Noo wlansie nic 😬 stwierdził tylko ule ma pęcherzyk i że zarodek za maly zapytałam co to znaczy cokolwiek żeby mi powiedział to odpowiedź jego była. "Jakbyś Babie powiedział że ma się nie martwić to i tak bd to robić " i tyle. :(
    O ludzie… chyba powinnaś zmienić lekarza.
    Co to za teksty. Przecież to Twoje dziecko, chyba normalne ze się martwisz, a jego obowiązkiem jest Cie wspierać…
    Masakra.
    Serio, poszukaj lekarza z dobrym sprzętem❤️ Będzie dobrze. Coś mi się wydaje, że nie zmierzył, bo sprzęt był kiepski.

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie , wg usg 5w5d i mamy serduszko ❤️

dobuska, Pimka, Morwa, Paula2702, Gosia89, Krejzi_cat_lejdi, Jeheria lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Ja po wizycie , wg usg 5w5d i mamy serduszko ❤️
    Super!❤️

Nisia18 lubi tę wiadomość

• Eliza3213 Debiutantka

Wysłany: 1 lipca 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    O ludzie… chyba powinnaś zmienić lekarza.
    Co to za teksty. Przecież to Twoje dziecko, chyba normalne ze się martwisz, a jego obowiązkiem jest Cie wspierać…
    Masakra.
    Serio, poszukaj lekarza z dobrym sprzętem❤️ Będzie dobrze. Coś mi się wydaje, że nie zmierzył, bo sprzęt był kiepski.
    Wiem właśnie zapisałam się na przyszły piątek i mam ogromną nadzieję że jest wszytsko dobrze.. dam znać dziewczyny może na przyszłość komuś się przyda :)

♡ kocham Cię ♡♡
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ