X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Aaaale piękny widok 😍 Tu już można dopatrywać się kształtów! 💖 Najpiekniejszy prezent 🤗 Życzę samych tylko takich pięknych wzruszających prezentów w tym roku 💝 W następnym będą jeszcze lepsze! 😁

I ja witam się nieśmiało z Wami, mam nadzieję zasiedzieć się szczęśliwie aż do lutego. U mnie dziś dopiero zaczyna się 7 tydzień, a czas się taaaak dłuży! Już by się chciało wiedzieć wszystko i siedzieć na spokojnym... Wam też tak strasznie się dłuży czekając na kolejne badanie? A nowe uspokaja Was tylko na chwilkę? 😐
    Ja w poniedziałek widziałam serduszko i 5mm dzieciątka, a już znowu jestem niespokojna i niecierpliwa przed następnym. Najchętniej zaglądałabym tam co chwilę 🙉🙊
    Witaj u nas i proszę się rozgościć!❤️
    Co do tych badan, to mam to samo. Minął tydzień od mojego usg i już mi głowa pracuje.

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka , oby nam tak wszystkim dobrze szło 🍀🍀🍀
    Fajnie się czyta dobre wiadomości😉

Dziewczyny , to normalne żeby być tak zmęczonym w 6 tyg ? Budzę się ok. 6-7 rano , o 10-11 ziewam już na spanie , śpię po południu bo zmęczona 🤷🏼‍♀️ Dzisiaj to brak we mnie życia , nie wiem czy to hormony , pogoda , czy kofeina ograniczona do szklanki dziennie takiej słabej , gdzie piłam 3 szklanki dziennie wcześniej ..

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:

Dziewczyny , to normalne żeby być tak zmęczonym w 6 tyg ? Budzę się ok. 6-7 rano , o 10-11 ziewam już na spanie , śpię po południu bo zmęczona 🤷🏼‍♀️ Dzisiaj to brak we mnie życia , nie wiem czy to hormony , pogoda , czy kofeina ograniczona do szklanki dziennie takiej słabej , gdzie piłam 3 szklanki dziennie wcześniej ..
    Nisia to normalne. Ja ledwo funkcjonuje 🤣

• Krejzi_cat_lejdi Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:

Normalka...Ja to że tak powiem jestem zmęczona byciem zmęczoną 🤣
    Nie ma we mnie krzty życia, najchętniej bym tylko spała.

Mam nadzieję że ten magiczny przypływ energii w 2 trymestrze to nie żaden mit bo ja już w desperacji odliczam dni 🤣

dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

f2w39jcghensi4vw.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krejzi_cat_lejdi wrote:
    Normalka...Ja to że tak powiem jestem zmęczona byciem zmęczoną 🤣
    Nie ma we mnie krzty życia, najchętniej bym tylko spała.

Mam nadzieję że ten magiczny przypływ energii w 2 trymestrze to nie żaden mit bo ja już w desperacji odliczam dni 🤣
    Ja się kładę i mówię mężowi, że zrobię wszystko w sierpniu. 🤣

Krejzi_cat_lejdi, Selena, Morwa lubią tę wiadomość

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Nisia to podobno całkowicie normalne 😊 Choć brak kawusi pewnie też dokłada swoje. Ja mam dokładnie to samo, jestem witalna tylko 6-10/11 rano a potem do końca dnia snuję się jak zombi, mimo że posypiam w międzyczasie. Ale pocieszam się myslą, że lepsze to niż wymioty. Mnie jeszcze nie dosięgły, a Was?

Nisia18 lubi tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ostatnio zapytał co robiłam cały dzień, powiedzialam że wstałam, umyłam się, zdrzemnęłam, zrobiłam obiad, zrobiłam drzemkę, później miałam przerwę w spanku, trochę ogarnęłam w domu i cyk do łóżka 🙈😂
    Mnie czasem tylko mdli ale wymiotów nie ma

Nisia18, dobuska lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff.. ulżyło mi , bo już się bałam ze coś nie tak 😀 ale serio, dzisiaj ledwo żyje, nawet stać mi się nie chce długo 🤣

Miamonia lubi tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Mój mąż ostatnio zapytał co robiłam cały dzień, powiedzialam że wstałam, umyłam się, zdrzemnęłam, zrobiłam obiad, zrobiłam drzemkę, później miałam przerwę w spanku, trochę ogarnęłam w domu i cyk do łóżka 🙈😂
    Mnie czasem tylko mdli ale wymiotów nie ma

Haha a wyspałaś się chociaż ? 😁

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Nisia to podobno całkowicie normalne 😊 Choć brak kawusi pewnie też dokłada swoje. Ja mam dokładnie to samo, jestem witalna tylko 6-10/11 rano a potem do końca dnia snuję się jak zombi, mimo że posypiam w międzyczasie. Ale pocieszam się myslą, że lepsze to niż wymioty. Mnie jeszcze nie dosięgły, a Was?

Ooo tez tak mam . A noce trochę bezsenne . Raczej nie śpię mocno . Może tez ze duszno po tych gorącach .
    Ja w ogóle nie wymiotuje , ale nawet się nie dziwie , bo ja z tych osób co choćbym paluchem grzebała , żeby się zmusić jak coś zaszkodziło to i tak nie pójdzie , mój żołądek wszystko trzyma 😕

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wraca do domu i przyłapuje mnie na spaniu ciagle 🤣🤣🤣

Nisia18, Miamonia, Selena, Szczęśliwa1234 lubią tę wiadomość

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Haha a wyspałaś się chociaż ? 😁
    No właśnie nie 😂😂😂
    Mam wrażenie że im dłużej śpię tym gorzej mi wstać i czuję się bardziej jak taka kupa 🙈

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam tak z tym spaniem 🙃😉no jakaś masakra 🤷‍♀️w ciąży z synkiem nie pamiętam żebym tyle spała... Wszyscy mówią że będzie dziewucha ❤️no ale wiadomo że najważniejsze żeby było zdrowe 😊a ja wszystko wytrzymam 😊do spania u mnie to jeszcze dochodzą mega mdłości... Jak mnie czasami złapie to trzyma cały dzień...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajcie spokój z młodościami. Są momenty, że czuję się dobrze. Jak trwają nieco dłużej, to zaczynam się nawet martwić :D
    I nagle jeb!
    Jak mnie ścina... Mdłości, senność, osłabienie. Wtedy wykładam się na łóżku jak wystraszona biedronka i nie idzie ze mną nic zrobić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zmęczenie to jakaś plaga, drzemka koniecznie w ciągu dnia, do tego pobudka max o 6, a kładę się o 21 🙊
    Mdłości się zdarzają wieczorem, po 18 raczej już nic nie jestem w stanie zjeść, ale wydaje mi się ze i tak są łagodne, gorzej z apetytem i tracę na wadze nadal.
    Dla mnie ważne ze upały zmalały i da się jako tako funkcjonować, bo przy wysokich temperaturach to była walka o przeżycie

Nisia18, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha 😃😃 a wiecie co jest w tym wszystkim najzabawniejszego ?
    Każda z nas na coś tam troszkę „po marudzi” a tak naprawdę to się cieszymy , ze jesteśmy w tym stanie ciążowym 😅

Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤗

6sutvkcboyyy654c.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam do Was pytanie natury technicznej. W moim laboratorium wisi kartka, że kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki. Do tej pory w ciąży byłam tam tylko raz, ale stałam w kolejce bo się bałam ludzi. Najczęściej to się kończy jednym wielkim sapaniem.
    Czy Wy korzystacie z tego przywileju? A jak tak, to jak to załatwiacie? Informujecie, prosicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 20:30

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:

Tak to normalne, ja też lewo żyje.. Śpię ok 8h z pobudkami do Małego ale jutro weekend to zamierzam pójść z Nim na drzemkę 🎉

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dziewczyny, a ja mam do Was pytanie natury technicznej. W moim laboratorium wisi kartka, że kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki. Do tej pory w ciąży byłam tam tylko raz, ale stałam w kolejce bo się bałam ludzi. Najczęściej to się kończy jednym wielkim sapaniem.
    Czy Wy korzystacie z tego przywileju? A jak tak, to jak to załatwiacie? Informujecie, prosicie?
    Ja ostatnio pytałam ludzi w kolejce czy mnie przepuszcza bo jestem w ciąży i zgodzili się

dobuska lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ