X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Aaaale piękny widok 😍 Tu już można dopatrywać się kształtów! 💖 Najpiekniejszy prezent 🤗 Życzę samych tylko takich pięknych wzruszających prezentów w tym roku 💝 W następnym będą jeszcze lepsze! 😁

I ja witam się nieśmiało z Wami, mam nadzieję zasiedzieć się szczęśliwie aż do lutego. U mnie dziś dopiero zaczyna się 7 tydzień, a czas się taaaak dłuży! Już by się chciało wiedzieć wszystko i siedzieć na spokojnym... Wam też tak strasznie się dłuży czekając na kolejne badanie? A nowe uspokaja Was tylko na chwilkę? 😐
    Ja w poniedziałek widziałam serduszko i 5mm dzieciątka, a już znowu jestem niespokojna i niecierpliwa przed następnym. Najchętniej zaglądałabym tam co chwilę 🙉🙊
    Witaj u nas i proszę się rozgościć!❤️
    Co do tych badan, to mam to samo. Minął tydzień od mojego usg i już mi głowa pracuje.

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka , oby nam tak wszystkim dobrze szło 🍀🍀🍀
    Fajnie się czyta dobre wiadomości😉

Dziewczyny , to normalne żeby być tak zmęczonym w 6 tyg ? Budzę się ok. 6-7 rano , o 10-11 ziewam już na spanie , śpię po południu bo zmęczona 🤷🏼‍♀️ Dzisiaj to brak we mnie życia , nie wiem czy to hormony , pogoda , czy kofeina ograniczona do szklanki dziennie takiej słabej , gdzie piłam 3 szklanki dziennie wcześniej ..

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:

Dziewczyny , to normalne żeby być tak zmęczonym w 6 tyg ? Budzę się ok. 6-7 rano , o 10-11 ziewam już na spanie , śpię po południu bo zmęczona 🤷🏼‍♀️ Dzisiaj to brak we mnie życia , nie wiem czy to hormony , pogoda , czy kofeina ograniczona do szklanki dziennie takiej słabej , gdzie piłam 3 szklanki dziennie wcześniej ..
    Nisia to normalne. Ja ledwo funkcjonuje 🤣

• Krejzi_cat_lejdi Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:

Normalka...Ja to że tak powiem jestem zmęczona byciem zmęczoną 🤣
    Nie ma we mnie krzty życia, najchętniej bym tylko spała.

Mam nadzieję że ten magiczny przypływ energii w 2 trymestrze to nie żaden mit bo ja już w desperacji odliczam dni 🤣

dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

f2w39jcghensi4vw.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krejzi_cat_lejdi wrote:
    Normalka...Ja to że tak powiem jestem zmęczona byciem zmęczoną 🤣
    Nie ma we mnie krzty życia, najchętniej bym tylko spała.

Mam nadzieję że ten magiczny przypływ energii w 2 trymestrze to nie żaden mit bo ja już w desperacji odliczam dni 🤣
    Ja się kładę i mówię mężowi, że zrobię wszystko w sierpniu. 🤣

Krejzi_cat_lejdi, Selena, Morwa lubią tę wiadomość

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Nisia to podobno całkowicie normalne 😊 Choć brak kawusi pewnie też dokłada swoje. Ja mam dokładnie to samo, jestem witalna tylko 6-10/11 rano a potem do końca dnia snuję się jak zombi, mimo że posypiam w międzyczasie. Ale pocieszam się myslą, że lepsze to niż wymioty. Mnie jeszcze nie dosięgły, a Was?

Nisia18 lubi tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ostatnio zapytał co robiłam cały dzień, powiedzialam że wstałam, umyłam się, zdrzemnęłam, zrobiłam obiad, zrobiłam drzemkę, później miałam przerwę w spanku, trochę ogarnęłam w domu i cyk do łóżka 🙈😂
    Mnie czasem tylko mdli ale wymiotów nie ma

Nisia18, dobuska lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff.. ulżyło mi , bo już się bałam ze coś nie tak 😀 ale serio, dzisiaj ledwo żyje, nawet stać mi się nie chce długo 🤣

Miamonia lubi tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Mój mąż ostatnio zapytał co robiłam cały dzień, powiedzialam że wstałam, umyłam się, zdrzemnęłam, zrobiłam obiad, zrobiłam drzemkę, później miałam przerwę w spanku, trochę ogarnęłam w domu i cyk do łóżka 🙈😂
    Mnie czasem tylko mdli ale wymiotów nie ma

Haha a wyspałaś się chociaż ? 😁

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Nisia to podobno całkowicie normalne 😊 Choć brak kawusi pewnie też dokłada swoje. Ja mam dokładnie to samo, jestem witalna tylko 6-10/11 rano a potem do końca dnia snuję się jak zombi, mimo że posypiam w międzyczasie. Ale pocieszam się myslą, że lepsze to niż wymioty. Mnie jeszcze nie dosięgły, a Was?

Ooo tez tak mam . A noce trochę bezsenne . Raczej nie śpię mocno . Może tez ze duszno po tych gorącach .
    Ja w ogóle nie wymiotuje , ale nawet się nie dziwie , bo ja z tych osób co choćbym paluchem grzebała , żeby się zmusić jak coś zaszkodziło to i tak nie pójdzie , mój żołądek wszystko trzyma 😕

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wraca do domu i przyłapuje mnie na spaniu ciagle 🤣🤣🤣

Nisia18, Miamonia, Selena, Szczęśliwa1234 lubią tę wiadomość

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Haha a wyspałaś się chociaż ? 😁
    No właśnie nie 😂😂😂
    Mam wrażenie że im dłużej śpię tym gorzej mi wstać i czuję się bardziej jak taka kupa 🙈

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam tak z tym spaniem 🙃😉no jakaś masakra 🤷‍♀️w ciąży z synkiem nie pamiętam żebym tyle spała... Wszyscy mówią że będzie dziewucha ❤️no ale wiadomo że najważniejsze żeby było zdrowe 😊a ja wszystko wytrzymam 😊do spania u mnie to jeszcze dochodzą mega mdłości... Jak mnie czasami złapie to trzyma cały dzień...

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajcie spokój z młodościami. Są momenty, że czuję się dobrze. Jak trwają nieco dłużej, to zaczynam się nawet martwić :D
    I nagle jeb!
    Jak mnie ścina... Mdłości, senność, osłabienie. Wtedy wykładam się na łóżku jak wystraszona biedronka i nie idzie ze mną nic zrobić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zmęczenie to jakaś plaga, drzemka koniecznie w ciągu dnia, do tego pobudka max o 6, a kładę się o 21 🙊
    Mdłości się zdarzają wieczorem, po 18 raczej już nic nie jestem w stanie zjeść, ale wydaje mi się ze i tak są łagodne, gorzej z apetytem i tracę na wadze nadal.
    Dla mnie ważne ze upały zmalały i da się jako tako funkcjonować, bo przy wysokich temperaturach to była walka o przeżycie

Nisia18, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha 😃😃 a wiecie co jest w tym wszystkim najzabawniejszego ?
    Każda z nas na coś tam troszkę „po marudzi” a tak naprawdę to się cieszymy , ze jesteśmy w tym stanie ciążowym 😅

Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤗

6sutvkcboyyy654c.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam do Was pytanie natury technicznej. W moim laboratorium wisi kartka, że kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki. Do tej pory w ciąży byłam tam tylko raz, ale stałam w kolejce bo się bałam ludzi. Najczęściej to się kończy jednym wielkim sapaniem.
    Czy Wy korzystacie z tego przywileju? A jak tak, to jak to załatwiacie? Informujecie, prosicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 20:30

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:

Tak to normalne, ja też lewo żyje.. Śpię ok 8h z pobudkami do Małego ale jutro weekend to zamierzam pójść z Nim na drzemkę 🎉

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dziewczyny, a ja mam do Was pytanie natury technicznej. W moim laboratorium wisi kartka, że kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki. Do tej pory w ciąży byłam tam tylko raz, ale stałam w kolejce bo się bałam ludzi. Najczęściej to się kończy jednym wielkim sapaniem.
    Czy Wy korzystacie z tego przywileju? A jak tak, to jak to załatwiacie? Informujecie, prosicie?
    Ja ostatnio pytałam ludzi w kolejce czy mnie przepuszcza bo jestem w ciąży i zgodzili się

dobuska lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ