X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Eliza3213 Debiutantka

Wysłany: 4 lipca 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane pisałam wcześniej na temat malego zarodka A dużego pęcherzyka ciazowego A więc już jestem spokojna :) Dziś byłam na wizycie i maluszek idealnie odpowiada do wieku ostatniej miesiączki ba nawet już widać jak serduszko bije piękny spokój 🥰
    bed416797289.jpg

Drobinka91, Miamonia, Gisele, Selena, Gosia Rumi, Nisia18, dobuska, Paula2702, Morwa, Aneta8, Isiozwierz, megi331, Jeheria lubią tę wiadomość

♡ kocham Cię ♡♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza3213 wrote:
    Kochane pisałam wcześniej na temat malego zarodka A dużego pęcherzyka ciazowego A więc już jestem spokojna :) Dziś byłam na wizycie i maluszek idealnie odpowiada do wieku ostatniej miesiączki ba nawet już widać jak serduszko bije piękny spokój 🥰
    bed416797289.jpg

Cudowna wiadomość ❤️

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po kobitki termin na 14/02. Całe 14.17mm szczęścia 3df917d34b0a.jpg 802b971122fd.jpg

Miamonia, Selena, Gosia Rumi, Nisia18, Gisele, dobuska, Paula2702, Morwa, Aneta8, Isiozwierz, megi331, Jeheria, Pimka lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te Wasze bąbelki na zdjęciach 🤩 gratulacje 😉

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Ja już po kobitki termin na 14/02. Całe 14.17mm szczęścia 3df917d34b0a.jpg 802b971122fd.jpg

Jaj, toż to Walentynki 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mogę dołączyć ? Mój termin z OM to 26.02.2022

Miamonia, Nisia18, dobuska, Morwa, Isiozwierz, Selena, megi331 lubią tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Witajcie, mogę dołączyć ? Mój termin z OM to 26.02.2022

O to mój termin tez, według usg :)

Pcosik_2, Isiozwierz lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza3213 wrote:
    bed416797289.jpg
    Super! Bardzo się cieszę!❤️❤️❤️

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Ekstra!!❤️❤️

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny dzisiaj od rana mierzę cukier glukometrem już. Cukrzyca ciążowa za rogiem…🙄 Ale jeszcze nie jest zle :)
    Dodatkowo od wczoraj lekarka wprowadziła mi heparynę w zastrzykach, bo mam te nieszczęsne mutacje i dostałam taką profilaktyczną dawkę. Po stymulacji przy in vitro zastrzyki mnie nie przerażają, ale ta heparyna mnie tak boli 😱😱😱
    Przetrwam! :D
    Jutro zaczynam dziesiąty tydzień, ale tak bardzo chciałabym zajrzeć do srodka i sprawdzić jak się ma maleństwo!🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja dziewczyny dzisiaj od rana mierzę cukier glukometrem już. Cukrzyca ciążowa za rogiem…🙄 Ale jeszcze nie jest zle :)
    Dodatkowo od wczoraj lekarka wprowadziła mi heparynę w zastrzykach, bo mam te nieszczęsne mutacje i dostałam taką profilaktyczną dawkę. Po stymulacji przy in vitro zastrzyki mnie nie przerażają, ale ta heparyna mnie tak boli 😱😱😱
    Przetrwam! :D
    Jutro zaczynam dziesiąty tydzień, ale tak bardzo chciałabym zajrzeć do srodka i sprawdzić jak się ma maleństwo!🥰
    Ja muszę do 10 tc zrobić krzywa cukrowa, bo mam IO… tez mi grozi cukrzyca ciążowa i lekarz chce trzymać rękę na pulsie..
    zwlekam z krzywa do serduszka, jak będzie wszystko ok, to wypije ten cukier i spróbuje się nie porzygac….

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same wspaniałe wiadomości 😁 I cudowne fotki 💖😍 Aż zazdroszczę Wam że macie już takie duże dzidziutki! U mnie dopiero zaczął się 7 tydzień, termin z OM na około 20.02 a kruszynka ostatnio miała 5 mm (ale i serduszko 😍), tak nie mogę się doczekać dalszych etapów rozwoju i potwierdzeń że jest wszystko dobrze... Ale jutro mam wizytę. Z całego serca gratuluję wszystkim szczęśliwym Mamusiom 💚💚💚

Morwa lubi tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik, Dobuska - ja jestem już po krzywej cukrowej, mam cukrzycę ciążową, diabetologa, glukometr i dietę... (a jestem tak wystraszona że naprawdę jem jak wróbelek i na budzik) + mam heparynę w zastrzykach... 😐 Znam ten ból. 😟
    Ale można sie przyzwyczaić nawet do tego szczypania, a ciągle myślę że to i tak niska cena. Starajcie się kochane myśleć o plusach a nie minusach 🤗 To pomaga 😊

6sutvkcboyyy654c.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Ja muszę do 10 tc zrobić krzywa cukrowa, bo mam IO… tez mi grozi cukrzyca ciążowa i lekarz chce trzymać rękę na pulsie..
    zwlekam z krzywa do serduszka, jak będzie wszystko ok, to wypije ten cukier i spróbuje się nie porzygac….
    Ja też IO. Teraz jestem na etapie schodzenia z Glucophage'u i potem krzywa. Mierzę glukometrem cukry na razie tylko raz w tygodniu, ale tak jak po posiłku wychodzą mi okej, tak rano wyszło 95, a przed schodzeniem z dawki było 84. także u mnie cukrzyca ciążowa to tylko formalność...

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Pcosik, Dobuska - ja jestem już po krzywej cukrowej, mam cukrzycę ciążową, diabetologa, glukometr i dietę... (a jestem tak wystraszona że naprawdę jem jak wróbelek i na budzik) + mam heparynę w zastrzykach... 😐 Znam ten ból. 😟
    Ale można sie przyzwyczaić nawet do tego szczypania, a ciągle myślę że to i tak niska cena. Starajcie się kochane myśleć o plusach a nie minusach 🤗 To pomaga 😊
    U mnie to nie jest szczypanie. Ja mam wrażenie, że wstrzykuję sobie wrzątek. Nie zmienia to jednak faktu, że ja nie narzekam i nie skupiam się na minusach. Mnie droga do tej ciąży już tak wytrzepała fizycznie i psychicznie, że jak bym musiała to bym sobie robiła taki zastrzyk co godzinę.
    Na razie i tak drżę o każdy dzień i oszaleję chyba do wizyty 15 lipca. :(

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💚

dobuska lubi tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja też IO. Teraz jestem na etapie schodzenia z Glucophage'u i potem krzywa. Mierzę glukometrem cukry na razie tylko raz w tygodniu, ale tak jak po posiłku wychodzą mi okej, tak rano wyszło 95, a przed schodzeniem z dawki było 84. także u mnie cukrzyca ciążowa to tylko formalność...
    Ja do 12 tygodnia mam być na mecie, ale biorę malutko bo 750 i sr. Krzywa zrobię na samym końcu… boje się tego, bo przed ciąża przeszłam to zle… a teraz może być gorzej.
    W prawdzie nie mam mdłości jakis dużych, lekkie raczej. Poza byłem w podbrzuszu i cyckach to nie czuje zbytnio ze jestem w ciąży.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Ja do 12 tygodnia mam być na mecie, ale biorę malutko bo 750 i sr. Krzywa zrobię na samym końcu… boje się tego, bo przed ciąża przeszłam to zle… a teraz może być gorzej.
    W prawdzie nie mam mdłości jakis dużych, lekkie raczej. Poza byłem w podbrzuszu i cyckach to nie czuje zbytnio ze jestem w ciąży.
    W sumie u mnie zejście z leku tez tak do 12 tygodnia wyjdzie, bo obniżam po troszkę, co tydzień.
    Mnie krzywa przeraża, bo mam zaledwie jedną żyłę (czasem złapią drugą). Przy którejś krzywej, bo w sumie mialam już trzy, musieli mi pobierać krew z dłoni i ze stopy. Nie znoszę tego, ale teraz powinno być łatwiej, bo będą badać samą glukozę, bez insuliny. :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    W poprzedniej ciąży kilka razy byłam przeziebiona i robiłam sobie taką miksturę do picia miód, dużo cytryny i imbir w plasterkach zalewalam to gorąca wodą i piłam. Kilka razy dziennie taki napój i stawiało mnie na nogi. No i oczywiście Wit C i d a na gardło są takie tabletki do ssania dla kobiet w ciąży prenalen się nazywają chyba... Oby jak najszybciej ci przeszło😘
    Imbir zalewaj gorącą wodą, ale miód i sok z cytryny dodawaj gdy woda nie przekracza 40°C. Czyli zalewajsz imbir i czekasz jak woda będzie na tyle chłodna by móc bez problemów wsadzić palec i dopiero dodajesz resztę. W takim wypadku nie zabijajsz cennych właściwości jakie masz w miodzie. Jak miód zalejesz wrzątkiem to jedyne co Ci z niego zostanie to sam cukier i nic poza tym ;)

Miamonia lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego tygodnia, dziewczyny!
    Dajcie znać, jak się czujecie!❤️ Ja raczej bez zmian. Kiepsko, kiepsko, a czasem znośnie. :D
    Ja dzisiaj zaczynam dziesiąty tydzień i cieszę się każdym dniem! Oby na wizycie niedługo potwierdziło się, że wszystko jest dobrze. :)

Nisia18, Selena lubią tę wiadomość

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ