Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane pisałam wcześniej na temat malego zarodka A dużego pęcherzyka ciazowego A więc już jestem spokojna Dziś byłam na wizycie i maluszek idealnie odpowiada do wieku ostatniej miesiączki ba nawet już widać jak serduszko bije piękny spokój 🥰
Drobinka91, Miamonia, Gisele, Selena, Gosia Rumi, Nisia18, dobuska, Paula2702, Morwa, Aneta8, Isiozwierz, megi331, Jeheria lubią tę wiadomość
♡ kocham Cię ♡♡ -
nick nieaktualnyEliza3213 wrote:
Cudowna wiadomość ❤️ -
nick nieaktualny
-
Super! Bardzo się cieszę!❤️❤️❤️
-
Ja dziewczyny dzisiaj od rana mierzę cukier glukometrem już. Cukrzyca ciążowa za rogiem…🙄 Ale jeszcze nie jest zle
Dodatkowo od wczoraj lekarka wprowadziła mi heparynę w zastrzykach, bo mam te nieszczęsne mutacje i dostałam taką profilaktyczną dawkę. Po stymulacji przy in vitro zastrzyki mnie nie przerażają, ale ta heparyna mnie tak boli 😱😱😱
Przetrwam!
Jutro zaczynam dziesiąty tydzień, ale tak bardzo chciałabym zajrzeć do srodka i sprawdzić jak się ma maleństwo!🥰 -
nick nieaktualnydobuska wrote:Ja dziewczyny dzisiaj od rana mierzę cukier glukometrem już. Cukrzyca ciążowa za rogiem…🙄 Ale jeszcze nie jest zle
Dodatkowo od wczoraj lekarka wprowadziła mi heparynę w zastrzykach, bo mam te nieszczęsne mutacje i dostałam taką profilaktyczną dawkę. Po stymulacji przy in vitro zastrzyki mnie nie przerażają, ale ta heparyna mnie tak boli 😱😱😱
Przetrwam!
Jutro zaczynam dziesiąty tydzień, ale tak bardzo chciałabym zajrzeć do srodka i sprawdzić jak się ma maleństwo!🥰
zwlekam z krzywa do serduszka, jak będzie wszystko ok, to wypije ten cukier i spróbuje się nie porzygac…. -
Same wspaniałe wiadomości 😁 I cudowne fotki 💖😍 Aż zazdroszczę Wam że macie już takie duże dzidziutki! U mnie dopiero zaczął się 7 tydzień, termin z OM na około 20.02 a kruszynka ostatnio miała 5 mm (ale i serduszko 😍), tak nie mogę się doczekać dalszych etapów rozwoju i potwierdzeń że jest wszystko dobrze... Ale jutro mam wizytę. Z całego serca gratuluję wszystkim szczęśliwym Mamusiom 💚💚💚
Morwa lubi tę wiadomość
-
Pcosik, Dobuska - ja jestem już po krzywej cukrowej, mam cukrzycę ciążową, diabetologa, glukometr i dietę... (a jestem tak wystraszona że naprawdę jem jak wróbelek i na budzik) + mam heparynę w zastrzykach... 😐 Znam ten ból. 😟
Ale można sie przyzwyczaić nawet do tego szczypania, a ciągle myślę że to i tak niska cena. Starajcie się kochane myśleć o plusach a nie minusach 🤗 To pomaga 😊 -
Pcosik_2 wrote:Ja muszę do 10 tc zrobić krzywa cukrowa, bo mam IO… tez mi grozi cukrzyca ciążowa i lekarz chce trzymać rękę na pulsie..
zwlekam z krzywa do serduszka, jak będzie wszystko ok, to wypije ten cukier i spróbuje się nie porzygac…. -
Gosia Rumi wrote:Pcosik, Dobuska - ja jestem już po krzywej cukrowej, mam cukrzycę ciążową, diabetologa, glukometr i dietę... (a jestem tak wystraszona że naprawdę jem jak wróbelek i na budzik) + mam heparynę w zastrzykach... 😐 Znam ten ból. 😟
Ale można sie przyzwyczaić nawet do tego szczypania, a ciągle myślę że to i tak niska cena. Starajcie się kochane myśleć o plusach a nie minusach 🤗 To pomaga 😊
Na razie i tak drżę o każdy dzień i oszaleję chyba do wizyty 15 lipca. -
nick nieaktualnydobuska wrote:Ja też IO. Teraz jestem na etapie schodzenia z Glucophage'u i potem krzywa. Mierzę glukometrem cukry na razie tylko raz w tygodniu, ale tak jak po posiłku wychodzą mi okej, tak rano wyszło 95, a przed schodzeniem z dawki było 84. także u mnie cukrzyca ciążowa to tylko formalność...
W prawdzie nie mam mdłości jakis dużych, lekkie raczej. Poza byłem w podbrzuszu i cyckach to nie czuje zbytnio ze jestem w ciąży. -
Pcosik_2 wrote:Ja do 12 tygodnia mam być na mecie, ale biorę malutko bo 750 i sr. Krzywa zrobię na samym końcu… boje się tego, bo przed ciąża przeszłam to zle… a teraz może być gorzej.
W prawdzie nie mam mdłości jakis dużych, lekkie raczej. Poza byłem w podbrzuszu i cyckach to nie czuje zbytnio ze jestem w ciąży.
Mnie krzywa przeraża, bo mam zaledwie jedną żyłę (czasem złapią drugą). Przy którejś krzywej, bo w sumie mialam już trzy, musieli mi pobierać krew z dłoni i ze stopy. Nie znoszę tego, ale teraz powinno być łatwiej, bo będą badać samą glukozę, bez insuliny. -
Anulka1992 wrote:W poprzedniej ciąży kilka razy byłam przeziebiona i robiłam sobie taką miksturę do picia miód, dużo cytryny i imbir w plasterkach zalewalam to gorąca wodą i piłam. Kilka razy dziennie taki napój i stawiało mnie na nogi. No i oczywiście Wit C i d a na gardło są takie tabletki do ssania dla kobiet w ciąży prenalen się nazywają chyba... Oby jak najszybciej ci przeszło😘
Miamonia lubi tę wiadomość
-
Dobrego tygodnia, dziewczyny!
Dajcie znać, jak się czujecie!❤️ Ja raczej bez zmian. Kiepsko, kiepsko, a czasem znośnie.
Ja dzisiaj zaczynam dziesiąty tydzień i cieszę się każdym dniem! Oby na wizycie niedługo potwierdziło się, że wszystko jest dobrze.
Nisia18, Selena lubią tę wiadomość