Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
dobuska wrote:Mi lekarz w klinice kazał odstawić już w 6-7 tygodniu, ale lekarka prowadząca wprowadziła jeszcze luteinę. Podejrzewam, że tak do końca 1 trymestru będę przyjmować. Dowiem się na wizycie za półtora tygodnia.
Tylko ja miałam świeży transfer, więc u mnie z zasady jest mniej progesteronu.
No widzisz , mi idzie 7 tydzień wiec tez bym stopniowo odstawiają po trochu tym bardziej z takiej ilosci , po 100 mg co jakieś 1-2 tyg spokojnie wyjdzie koniec w 12-13 tyg.
Wiesz , ja nie wodze różnicy pomiędzy twoim świeżym transferem a moim krio a na własnym cyklu … jeśli chodzi oczywiście o produkcje progesteronu .Mag_len lubi tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:No widzisz , mi idzie 7 tydzień wiec tez bym stopniowo odstawiają po trochu tym bardziej z takiej ilosci , po 100 mg co jakieś 1-2 tyg spokojnie wyjdzie koniec w 12-13 tyg.
Wiesz , ja nie wodze różnicy pomiędzy twoim świeżym transferem a moim krio a na własnym cyklu … jeśli chodzi oczywiście o produkcje progesteronu .
Ja Ci powiem, że ja jestem spokojniejsza jak przyjmuję luteinę, ale na pewno od ósmego tygodnia przyjmuję tego progesteronu mniej. Wcześniej to było 600 gramów progesteronu besins, a teraz w sumie 200 gramów luteiny, więc jakis tam spadek jest. Zbadałam też sobie tydzień temu progesteron przy okazji innych badań i wynosił ponad 60 ng/ml, więc odetchnęłam trochę. -
Dobuska ja też w 1 ciąży brałam mete do 16tc i cukry były złe, powyżej 90, a nagle po 20tc spadły i krzywa wyszła dobrze bez cukrzycy i jadłam słodycze.
Najważniejsze w cukrzycy ciążowej jest niegłodzenie się wieczorem, trzeba zjeść dobrze zbilansowany posiłek przed snem a cukier rano powinien być ok. Info od mojego diabetologa.dobuska lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Mi lekarz w klinice kazał odstawić już w 6-7 tygodniu, ale lekarka prowadząca wprowadziła jeszcze luteinę. Podejrzewam, że tak do końca 1 trymestru będę przyjmować. Dowiem się na wizycie za półtora tygodnia.
Tylko ja miałam świeży transfer, więc u mnie z zasady jest mniej progesteronu.
Ja po świeżym miałam proga ponad 200 🙈
-
Jeheria wrote:Dobuska ja też w 1 ciąży brałam mete do 16tc i cukry były złe, powyżej 90, a nagle po 20tc spadły i krzywa wyszła dobrze bez cukrzycy i jadłam słodycze.
Najważniejsze w cukrzycy ciążowej jest niegłodzenie się wieczorem, trzeba zjeść dobrze zbilansowany posiłek przed snem a cukier rano powinien być ok. Info od mojego diabetologa.
Mimo wszystko chciałabym przejść tę ciążę bez cukrzycy, ale jestem na nią gotowa mentalnie.
Ale nie chcę jej -
Pcosik_2 wrote:Nie odstawiaj progesteronu bez konsultacji z lekarzem. Progesteron zazwyczaj jest odstawiany gdy łożysko przejmie kontrolę, czyli po 12,13 tyg.
Jesteśmy siostrzane pod względem tc, więc 16 lipca to dobry czas na zobaczenie już serduszka. Ja mam 3 dni wcześniej umówioną wizytę ❤️.
To ja już widziałam ❤️ W 5w5d. 16 lipca chce iść zeby tak kontrolnie czy wszystko ok nadal -
Ja wizytuje 12 lipca. Dziś krew oddałam do badań. Rano glukoza wg glukometru 89 a więc jeszcze norma, oby z krwi też tak wyszło 🙏
Z objawów to czasami mi niedobrze, jeść częściej mi się chce i brzuch czasami boli.
Jestem szczupła a już mi brzuch wylazł i w pracy już wypytuja🤦♀️dobuska, Nisia18, Anulka1992, Miamonia lubią tę wiadomość
-
Jeheria wrote:Ja wizytuje 12 lipca. Dziś krew oddałam do badań. Rano glukoza wg glukometru 89 a więc jeszcze norma, oby z krwi też tak wyszło 🙏
Z objawów to czasami mi niedobrze, jeść częściej mi się chce i brzuch czasami boli.
Jestem szczupła a już mi brzuch wylazł i w pracy już wypytuja🤦♀️Jeheria lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj zaczęłam 9 tydzień i jakby ktoś pstryknął palcami i wszystko zmienił. Czuję się potwornie, nie mam w ogóle apetytu jak coś zjem to nie dość że mnie mdli to strasznie wywala mi brzuch, mam wzdęcia, gazy i ciągłe uczucie pełności... Jem tylko owoc na śniadanie, lekką przekąskę i malutki obiad o 17 i to wszystko a ciągle jestem przepełniona
-
Selena wrote:I ja też witam 😉mam wrażenie że taki brzuch w pierwszej ciąży miałam koło 12 tc... W żadne spodnie się już nie mieszczę a mam taką pracę że nie bardzo mogę iść w czym innym...
-
Morwa wrote:Dziewczyny zapisałyście się już na prenatalne ? Jak tak to na który dokładnie tydzień i dzień ciąży? Mnie dzisiaj zapisali na 29 Lipca to będzie mój 12t0d.
Selena, Morwa lubią tę wiadomość