X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Dołączam do zwierzęcego teamu - ja spodziewam się kotka albo ptaszka 😃 Trudno się zdecydować, obydwa zrzuty z tego samego usg 🙃 7t3d, 11mm.
    aad99ec12e6b.png
    862f25cccedc.png

Jaki cudny 😍😍😍 ciekawe jak mój robaczek w czwartek na usg zapozuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 21:49

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam usg wczoraj i dzisiaj i maluszek był inaczej ułożony 🙂 wczoraj przodem/tyłem, a dziś bokiem ☺️ W nocy położyła mi się na brzuchu moja niemal 7-kg kicia, może pod naciskiem się przekręcił 😁

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoooo kawał kici! 😄
    Albo Maluszek lubi pozować 😃

6sutvkcboyyy654c.png
  • Isiozwierz Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2021, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Dołączam do zwierzęcego teamu - ja spodziewam się kotka albo ptaszka 😃 Trudno się zdecydować, obydwa zrzuty z tego samego usg 🙃 7t3d, 11mm.
    aad99ec12e6b.png
    862f25cccedc.png
    Haha ja tez widze ptaszka 🤣 maly pisklaczek ❤️

3jgxyx8dprbcpvnq.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Łoooo kawał kici! 😄
    Albo Maluszek lubi pozować 😃

Śmieję się, że wysiaduje mi dziecko jak kwoka 😅
    Koty to na razie moje jedyne dzieci, mam 2 😻

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki,
    Anetko, piękna Kicia z tego Twojego maluszka 😍
    Do mnie przypałętała się jakaś infekcja... prawdopodobnie uczulił mnie proszek, który stosuję od lat i chyba dopadł mnie grzybek... Domowe metody jak podmywanie rumiankiem nie działają... Teraz panikuje, że zaszkodzi to maleństwu. Czekam do jakiejś normalnej godziny i kontaktuje się z lekarzem.
    A tyle co miałam robioną cytologię i biocenozę i wszystko wyszło ok....😰

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    aad99ec12e6b.png
    862f25cccedc.png
    Ale genialne zdjęcia!🥰🤣

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Witajcie mamuśki,
    Do mnie przypałętała się jakaś infekcja... prawdopodobnie uczulił mnie proszek, który stosuję od lat i chyba dopadł mnie grzybek... Domowe metody jak podmywanie rumiankiem nie działają... Teraz panikuje, że zaszkodzi to maleństwu. Czekam do jakiejś normalnej godziny i kontaktuje się z lekarzem.
    Ze spokojem, kochana. Nawet niedawno czytałam u mamyginekolog, że zwykła grzybica nie przyczynia się do poronienia, więc nic się nie stanie. :) Ale musisz wyleczyć. :) Będzie git.

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Witajcie mamuśki,

Ten maluszek to Gosi ☺️
    Kurczę, infekcja to nie za ciekawie. Koniecznie zadzwoń do lekarza, oby coś poradził!

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj stałam godzinę w kolejce do laboratorium. Bałam się wepchnąć w kolejkę, więc stałam jak ta idiotka i już żałuję, bo pod koniec ledwo stałam.
    następnym razem już sobie na to nie pozwolę...

Ogólnie mnie złapały jakieś stresy. Za tydzień wizyta i zaczynam panikować czy wszystko jest okej... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Ten maluszek to Gosi ☺️
    Kurczę, infekcja to nie za ciekawie. Koniecznie zadzwoń do lekarza, oby coś poradził!
    Faktycznie, wybacz Gosiu ;) coś mi się poplątało...

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A ja dzisiaj stałam godzinę w kolejce do laboratorium. Bałam się wepchnąć w kolejkę, więc stałam jak ta idiotka i już żałuję, bo pod koniec ledwo stałam.
    następnym razem już sobie na to nie pozwolę...

Ogólnie mnie złapały jakieś stresy. Za tydzień wizyta i zaczynam panikować czy wszystko jest okej... :(

O rany! Godzina stania. Współczuję. Następnym razem trzeba się przemóc i wcisnąć w kolejkę, bo to się zwyczajnie nam należy. Choć ja też jestem z tych co sie nie upomną o swoje..
    Nie stresuj sie, na pewno wszystko jest dobrze i maluszek zdrowo i pięknie rośnie! 😘

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    O rany! Godzina stania. Współczuję. Następnym razem trzeba się przemóc i wcisnąć w kolejkę, bo to się zwyczajnie nam należy. Choć ja też jestem z tych co sie nie upomną o swoje..
    Nie stresuj sie, na pewno wszystko jest dobrze i maluszek zdrowo i pięknie rośnie! 😘
    Dokładnie, przyszła kobieta w ciąży i po prostu weszła, a ja uznałam, że jak mogę stać to postoję. Po prostu się boję reakcji tych ludzi, ale u nas jest tak zawsze, a przyjechałam 20 minut przed otwarciem już :(
    Dziękuję <3

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny jakby objawy ustąpiły , wczoraj mnie niby coś bolało po prawej stronie , jakby podbrzusze , sama nie wiem .. piersi nie takie bolesne.. mąż mnie pociesza bo hcg przyrastała naprawdę dobrze i wyglądało to obiecująco , kurde .. stresuje się coraz bardziej . Nie wiem czy jutro nie zrobić bety , wizytę mam dopiero za ponad tydzień .. co myślicie ? A dzisiaj jest 6w4d.

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta ma kicio-kwokę 😄 Musi być cudowną kluseczką. Ja też mam kotkę (5 kg, i myślałam że to koci gigant) - i również to moje jedyne dzidzi, hołubione i rozpieszczane 🙃
    Aaach, z tymi kolejkami. Trzeba duuużej odwagi żeby wepchać się przed babindy. One w kolejce zmieniają się w buldogi 😬 Jeszcze jak jest jakaś rejestracja która rozstrzygnie nasze prawo - to super. U mnie niestety wchodzi się bezposrednio do gabinetu, a wejścia strzeże setka harpii 😕 Nie dostaniesz się do drzwi bez awantury. Ja nigdy się nie odważyłam... Choć u mnie przynajmniej jest tak, że poczekalnia (malutka) wychodzi na placo-skwerek, wiec kolejka przynajmniej obsiaduje tamtejsze murki i ławki na zewnątrz, nie trzeba stać.

6sutvkcboyyy654c.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska na pewno będzie dobrze. Ale jak to jeszcze tydzień to najpierw nadenerwujesz się biedna 😟 Zaczyna nam się wykształcać matczyna troska i strach o dzieciątka. (Pewnie one nigdy nie miną)
    Nisia brzuch ponoć ma prawo pobolewać, macica się rozpulchnia i rozciąga. Ale jeśli do wizyty długo to możesz zrobić betę, jeśli Cię to uspokoi (ja robiłam aż do pierwszego usg, bo też panikowałam). Ale na pewno wszystko będzie dobrze. Za tydzień na usg zobaczysz już całkiem sporą Dzidzię 😃

Nisia18 lubi tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Dobuska na pewno będzie dobrze. Ale jak to jeszcze tydzień to najpierw nadenerwujesz się biedna 😟 Zaczyna nam się wykształcać matczyna troska i strach o dzieciątka. (Pewnie one nigdy nie miną)
    Nisia brzuch ponoć ma prawo pobolewać, macica się rozpulchnia i rozciąga. Ale jeśli do wizyty długo to możesz zrobić betę, jeśli Cię to uspokoi (ja robiłam aż do pierwszego usg, bo też panikowałam). Ale na pewno wszystko będzie dobrze. Za tydzień na usg zobaczysz już całkiem sporą Dzidzię 😃

Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze . Podbrzusze czuje nawet teraz , bardziej jak siedzę , pomyśle i moze jutro pojadę po południu , przecież nie muszę robić hcg rano .

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi u mnie z tym laboratorium jest tak, że jest rejestracja i wisi kartka, że kobiety w ciąży wchodzą poza kolejnością. No, ale trzeba mieć jaja i z tego korzystać, zwłaszcza jak się źle czuje. Jestem dziwna... Co do wizyty to faktycznie oszaleję do tego czasu chyba.

Jeszcze wyniki badań zaczynają mi się pogarszać. Zawsze były wzorowe, a ciąża chyba ze mnie wyciąga. Do tego mam uczucie jakiegoś pieczenia w cewce moczowej, a żadnych bakterii w moczu nie ma, bo robiłam posiew. No nic, wysłałam lekarce i zobaczymy czy każe czekać na wizytę czy coś zrobi.

Nisia, a kiedy ostatnio badałaś betę? Bo pewnie jedno badanie niewiele Ci powie. I który Ty masz tydzień? Bo może objawy ustępują fizjologicznie już. Ja już mam lżejsze objawy, chociaż mam dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 12:29

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Gosia Rumi u mnie z tym laboratorium jest tak, że jest rejestracja i wisi kartka, że kobiety w ciąży wchodzą poza kolejnością. No, ale trzeba mieć jaja i z tego korzystać, zwłaszcza jak się źle czuje. Jestem dziwna... Co do wizyty to faktycznie oszaleję do tego czasu chyba.

Jeszcze wyniki badań zaczynają mi się pogarszać. Zawsze były wzorowe, a ciąża chyba ze mnie wyciąga. Do tego mam uczucie jakiegoś pieczenia w cewce moczowej, a żadnych bakterii w moczu nie ma, bo robiłam posiew. No nic, wysłałam lekarce i zobaczymy czy każe czekać na wizytę czy coś zrobi.

Nisia, a kiedy ostatnio badałaś betę? Bo pewnie jedno badanie niewiele Ci powie. I który Ty masz tydzień? Bo może objawy ustępują fizjologicznie już. Ja już mam lżejsze objawy, chociaż mam dalej.

Ostatnio badałam 1 lipca przed wizyta , wówczas 57538. Chyba masz racje ze jedna beta nic nie powie , ale może wrzuciła bym dane na kalkulator internetowy zobaczyć czy przyrost w normie, ostatni wynik i jutrzejszy . Tydzień 6w4d . Myśle ze za wcześnie na ustąpienie objawów , tzn podbrzusze boli , ale te piersi jakby trochę inne . Z drugiej strony gdzieś czytałam ze niektóre dziewczyny gdy miały więcej objawów to poroniły a mniej to było wszystko ok. Noe ma reguły , tak naprawdę się wzorujemy i popytujemy a przecież każdy organizm inny , a psychika tez dużo robi ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ze spokojem, kochana. Nawet niedawno czytałam u mamyginekolog, że zwykła grzybica nie przyczynia się do poronienia, więc nic się nie stanie. :) Ale musisz wyleczyć. :) Będzie git.
    Dzięki za pocieszenie. Ale i tak się tym martwię, nie ukrywam ze jest to jakis dyskomfort dla mnie ;/

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ