X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Ostatnio badałam 1 lipca przed wizyta , wówczas 57538. Chyba masz racje ze jedna beta nic nie powie , ale może wrzuciła bym dane na kalkulator internetowy zobaczyć czy przyrost w normie, ostatni wynik i jutrzejszy . Tydzień 6w4d . Myśle ze za wcześnie na ustąpienie objawów , tzn podbrzusze boli , ale te piersi jakby trochę inne . Z drugiej strony gdzieś czytałam ze niektóre dziewczyny gdy miały więcej objawów to poroniły a mniej to było wszystko ok. Noe ma reguły , tak naprawdę się wzorujemy i popytujemy a przecież każdy organizm inny , a psychika tez dużo robi ..
    Od razu Ci powiem, że przyrost będziesz miała poniżej normy. Na milion procent. Kalkulatory nie uwzględniają tego, że beta powyżej pewnej wartości przyrasta duuużo wolniej. Może Cię to kosztować dodatkowy stres:(

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Dzięki za pocieszenie. Ale i tak się tym martwię, nie ukrywam ze jest to jakis dyskomfort dla mnie ;/
    Rozumiem Cię, bo ja mam problemy z pęcherzem i to też mnie w pewien sposób martwi, ale tłumaczę sobie, że będzie okej. :)

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Witajcie mamuśki,
    Anetko, piękna Kicia z tego Twojego maluszka 😍
    Do mnie przypałętała się jakaś infekcja... prawdopodobnie uczulił mnie proszek, który stosuję od lat i chyba dopadł mnie grzybek... Domowe metody jak podmywanie rumiankiem nie działają... Teraz panikuje, że zaszkodzi to maleństwu. Czekam do jakiejś normalnej godziny i kontaktuje się z lekarzem.
    A tyle co miałam robioną cytologię i biocenozę i wszystko wyszło ok....😰

A spróbuj kupić maść czy pigułki dopochwowe canesten firma bodajże . One są bezpieczne w ciąży . Nawet swego czasu często reklamowali. Bez recepty . Pomoże Ci ale nie odrazu niestety .

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Od razu Ci powiem, że przyrost będziesz miała poniżej normy. Na milion procent. Kalkulatory nie uwzględniają tego, że beta powyżej pewnej wartości przyrasta duuużo wolniej. Może Cię to kosztować dodatkowy stres:(
    Od jakiego momentu przyrasta wolniej ? Jest jakaś reguła ?

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Od jakiego momentu przyrasta wolniej ? Jest jakaś reguła ?
    Już powyżej tysiąca beta może się podwajać w ponad 90 godzin, a już po 6 tysiącach zwalnia jeszcze bardziej. Także przy Twoich wartościach na sto procent będzie dużo wolniejszy wzrost i się zdenerwujesz.

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Ostatnio badałam 1 lipca przed wizyta , wówczas 57538. Chyba masz racje ze jedna beta nic nie powie , ale może wrzuciła bym dane na kalkulator internetowy zobaczyć czy przyrost w normie, ostatni wynik i jutrzejszy . Tydzień 6w4d . Myśle ze za wcześnie na ustąpienie objawów , tzn podbrzusze boli , ale te piersi jakby trochę inne . Z drugiej strony gdzieś czytałam ze niektóre dziewczyny gdy miały więcej objawów to poroniły a mniej to było wszystko ok. Noe ma reguły , tak naprawdę się wzorujemy i popytujemy a przecież każdy organizm inny , a psychika tez dużo robi ..

Nisia, na tym etapie już się nie bada bety. Zwłaszcza, że ostatni wynik masz z 1 lipca, to w kalkulatorze wyjdą Ci głupoty, bo on liczy prawidłowe przyrosty po 48-72h. Tylko niepotrzebnie się zestresujesz.

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    A spróbuj kupić maść czy pigułki dopochwowe canesten firma bodajże . One są bezpieczne w ciąży . Nawet swego czasu często reklamowali. Bez recepty . Pomoże Ci ale nie odrazu niestety .
    Rozmawiałam z lekarzem i mam czekać na receptę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przykładem na to, żeby nie sugerować się zmniejszonym bólem piesi. Zanim zrobiłam test to piersi bolały strasznie, później minimalnie, a mniej więcej od 1 usg nie bolą już wcale. A wszystko rozwija się prawidłowo, jestem już po 2 usg. Co do brzucha ro moja gin powiedziała, ze takie ukłucie jajników jest normalne i trzeba się kontaktować jak boli podbrzusze jak na okres i wtedy trzeba to sprawdzić.

Nisia18 lubi tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gisele wrote:
    Ja jestem przykładem na to, żeby nie sugerować się zmniejszonym bólem piesi. Zanim zrobiłam test to piersi bolały strasznie, później minimalnie, a mniej więcej od 1 usg nie bolą już wcale. A wszystko rozwija się prawidłowo, jestem już po 2 usg. Co do brzucha ro moja gin powiedziała, ze takie ukłucie jajników jest normalne i trzeba się kontaktować jak boli podbrzusze jak na okres i wtedy trzeba to sprawdzić.

Dziękuje za słowa otuchy ;) pozostałym dziewczynom tez :)
    Przeczytałam komentarze i nie będę robić bety , poczekam do wizyty .

A teraz to mnie nawet kłuje delikatnie w okolicy pępka 🤷🏼‍♀️😂

dobuska, Gisele lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że jeden z wyników się nie pojawił, a powinien, bo to glukoza? Pewnie będę musiała znowu iść w te kolejkę i powtórzyć 🤣
    O nie, teraz chyba skorzystam z tego nieszczęsnego pierwszeństwa.

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska - korzystaj. Jak nie będą chcieli Cię przepuścić to od razu podejdź do pobierania krwii i Panie Cię na pewno wezmą poza kolejką, miej przy sobie kartę ciąży jakby chciały jako potwierdzenie:)

dobuska lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem że jesteśmy wszystkie na wczesnym etapie ciąży i za wcześnie na takie gdybanie ale jestem ciekawa:)
    Wiadomo że najważniejsze żeby dzidziusie były zdrowe-ale macie przeczucie czy będzie chłopczyk czy dziewczynka? Albo co byście chciały żeby się trafiło? 🤭
    Ja chciałabym chłopca i od początku mam wrażenie że będzie chłopak, moja znajoma też mi mówi że będzie u mnie chyba chłopak, a u Was? Jak jest? ☺️

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Wiecie, że jeden z wyników się nie pojawił, a powinien, bo to glukoza? Pewnie będę musiała znowu iść w te kolejkę i powtórzyć 🤣

Może jeszcze się pojawi. U mnie czasem wyniki są na raty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Dziewczyny, wiem że jesteśmy wszystkie na wczesnym etapie ciąży i za wcześnie na takie gdybanie ale jestem ciekawa:)
    Wiadomo że najważniejsze żeby dzidziusie były zdrowe-ale macie przeczucie czy będzie chłopczyk czy dziewczynka? Albo co byście chciały żeby się trafiło? 🤭
    Ja chciałabym chłopca i od początku mam wrażenie że będzie chłopak, moja znajoma też mi mówi że będzie u mnie chyba chłopak, a u Was? Jak jest? ☺️

Ja bardzo chciałabym dziewczynkę, ale przeczucia nie mam żadnego jeszcze 😁
    Plus oczywiście jak ktoś słyszy, ze jem tylko na słodko to od razu „na pewno dziewczyna”, ale w te przesady nie wierzę 😂

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w momencie transferu czułam, że to chłopiec. Ciekawe czy się spełni, bo generalnie wcześniej wolałam dziewczynkę :D
    Ważne, żeby było zdrowe! Ale coś czuje, że to chłopiec :)

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska może się jeszcze pojawi. Mój mąż robił ostatnio wiecej wyników to pojawiały sie pojedynczo, od 11 do niemal 18. A jak nie to rzeczywiście skorzystaj jutro z tego przywileju. Rejestracja na pewno Ci nie odmówi, to nie bedziesz musiała dyskutować z ludźmi.
    Pisałaś że wyniki Ci się pogorszyły, chodzi o morfologię? To dzieciątko wyjada to co najlepsze 😊 Jedz zdrowo i stosuj suplementy, bedzie dobrze. 😊

6sutvkcboyyy654c.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaale dzisiaj przespałam większość dnia 🙊 Ja od początku obstawiam chłopaka, aaaale jestem ciekawa na ile sprawdzą się nasze przeczucia 😄

6sutvkcboyyy654c.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synkiem [*] czułam od początku, że to chłopiec. Teraz czuję, że będzie dziewczyna ☺️ Zobaczymy czy się sprawdzi moje przeczucie. 22.07 robimy test sanco, także po 5 dniach powinien być wynik 🙂 ale po naszych przejściach najważniejsze jest dla nas, aby tym razem było zdrowe 🙏🏻

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Selena Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja jutro na wizytę idę a też nie mam jeszcze jednego badania 🙃na przeciwciała... A byłam w sobotę.. I miało być w ciągu trzech dni.. Chyba jutro zadzwonię do lab i zapytam😊

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiadomo mam synka i bardzo chciałabym córeczkę 😊i takie właśnie mam przeczucie bo czuję się zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży 😊wiadomo że najważniejsze żeby było zdrowe 😊 gorzej bo Kacperek strasznie chce braciszka 😅😅😅

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ