Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Nisia18 wrote:Ostatnio badałam 1 lipca przed wizyta , wówczas 57538. Chyba masz racje ze jedna beta nic nie powie , ale może wrzuciła bym dane na kalkulator internetowy zobaczyć czy przyrost w normie, ostatni wynik i jutrzejszy . Tydzień 6w4d . Myśle ze za wcześnie na ustąpienie objawów , tzn podbrzusze boli , ale te piersi jakby trochę inne . Z drugiej strony gdzieś czytałam ze niektóre dziewczyny gdy miały więcej objawów to poroniły a mniej to było wszystko ok. Noe ma reguły , tak naprawdę się wzorujemy i popytujemy a przecież każdy organizm inny , a psychika tez dużo robi ..
-
Pcosik_2 wrote:Witajcie mamuśki,
Anetko, piękna Kicia z tego Twojego maluszka 😍
Do mnie przypałętała się jakaś infekcja... prawdopodobnie uczulił mnie proszek, który stosuję od lat i chyba dopadł mnie grzybek... Domowe metody jak podmywanie rumiankiem nie działają... Teraz panikuje, że zaszkodzi to maleństwu. Czekam do jakiejś normalnej godziny i kontaktuje się z lekarzem.
A tyle co miałam robioną cytologię i biocenozę i wszystko wyszło ok....😰
A spróbuj kupić maść czy pigułki dopochwowe canesten firma bodajże . One są bezpieczne w ciąży . Nawet swego czasu często reklamowali. Bez recepty . Pomoże Ci ale nie odrazu niestety .
-
dobuska wrote:Od razu Ci powiem, że przyrost będziesz miała poniżej normy. Na milion procent. Kalkulatory nie uwzględniają tego, że beta powyżej pewnej wartości przyrasta duuużo wolniej. Może Cię to kosztować dodatkowy stres:(
-
Nisia18 wrote:Od jakiego momentu przyrasta wolniej ? Jest jakaś reguła ?
-
Nisia18 wrote:Ostatnio badałam 1 lipca przed wizyta , wówczas 57538. Chyba masz racje ze jedna beta nic nie powie , ale może wrzuciła bym dane na kalkulator internetowy zobaczyć czy przyrost w normie, ostatni wynik i jutrzejszy . Tydzień 6w4d . Myśle ze za wcześnie na ustąpienie objawów , tzn podbrzusze boli , ale te piersi jakby trochę inne . Z drugiej strony gdzieś czytałam ze niektóre dziewczyny gdy miały więcej objawów to poroniły a mniej to było wszystko ok. Noe ma reguły , tak naprawdę się wzorujemy i popytujemy a przecież każdy organizm inny , a psychika tez dużo robi ..
Nisia, na tym etapie już się nie bada bety. Zwłaszcza, że ostatni wynik masz z 1 lipca, to w kalkulatorze wyjdą Ci głupoty, bo on liczy prawidłowe przyrosty po 48-72h. Tylko niepotrzebnie się zestresujesz. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa jestem przykładem na to, żeby nie sugerować się zmniejszonym bólem piesi. Zanim zrobiłam test to piersi bolały strasznie, później minimalnie, a mniej więcej od 1 usg nie bolą już wcale. A wszystko rozwija się prawidłowo, jestem już po 2 usg. Co do brzucha ro moja gin powiedziała, ze takie ukłucie jajników jest normalne i trzeba się kontaktować jak boli podbrzusze jak na okres i wtedy trzeba to sprawdzić.
Nisia18 lubi tę wiadomość
-
Gisele wrote:Ja jestem przykładem na to, żeby nie sugerować się zmniejszonym bólem piesi. Zanim zrobiłam test to piersi bolały strasznie, później minimalnie, a mniej więcej od 1 usg nie bolą już wcale. A wszystko rozwija się prawidłowo, jestem już po 2 usg. Co do brzucha ro moja gin powiedziała, ze takie ukłucie jajników jest normalne i trzeba się kontaktować jak boli podbrzusze jak na okres i wtedy trzeba to sprawdzić.
Dziękuje za słowa otuchy pozostałym dziewczynom tez
Przeczytałam komentarze i nie będę robić bety , poczekam do wizyty .
A teraz to mnie nawet kłuje delikatnie w okolicy pępka 🤷🏼♀️😂dobuska, Gisele lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wiem że jesteśmy wszystkie na wczesnym etapie ciąży i za wcześnie na takie gdybanie ale jestem ciekawa:)
Wiadomo że najważniejsze żeby dzidziusie były zdrowe-ale macie przeczucie czy będzie chłopczyk czy dziewczynka? Albo co byście chciały żeby się trafiło? 🤭
Ja chciałabym chłopca i od początku mam wrażenie że będzie chłopak, moja znajoma też mi mówi że będzie u mnie chyba chłopak, a u Was? Jak jest? ☺️ -
dobuska wrote:Wiecie, że jeden z wyników się nie pojawił, a powinien, bo to glukoza? Pewnie będę musiała znowu iść w te kolejkę i powtórzyć 🤣
O nie, teraz chyba skorzystam z tego nieszczęsnego pierwszeństwa.
Może jeszcze się pojawi. U mnie czasem wyniki są na raty.dobuska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiamonia wrote:Dziewczyny, wiem że jesteśmy wszystkie na wczesnym etapie ciąży i za wcześnie na takie gdybanie ale jestem ciekawa:)
Wiadomo że najważniejsze żeby dzidziusie były zdrowe-ale macie przeczucie czy będzie chłopczyk czy dziewczynka? Albo co byście chciały żeby się trafiło? 🤭
Ja chciałabym chłopca i od początku mam wrażenie że będzie chłopak, moja znajoma też mi mówi że będzie u mnie chyba chłopak, a u Was? Jak jest? ☺️
Ja bardzo chciałabym dziewczynkę, ale przeczucia nie mam żadnego jeszcze 😁
Plus oczywiście jak ktoś słyszy, ze jem tylko na słodko to od razu „na pewno dziewczyna”, ale w te przesady nie wierzę 😂 -
Dobuska może się jeszcze pojawi. Mój mąż robił ostatnio wiecej wyników to pojawiały sie pojedynczo, od 11 do niemal 18. A jak nie to rzeczywiście skorzystaj jutro z tego przywileju. Rejestracja na pewno Ci nie odmówi, to nie bedziesz musiała dyskutować z ludźmi.
Pisałaś że wyniki Ci się pogorszyły, chodzi o morfologię? To dzieciątko wyjada to co najlepsze 😊 Jedz zdrowo i stosuj suplementy, bedzie dobrze. 😊 -
Ja z synkiem [*] czułam od początku, że to chłopiec. Teraz czuję, że będzie dziewczyna ☺️ Zobaczymy czy się sprawdzi moje przeczucie. 22.07 robimy test sanco, także po 5 dniach powinien być wynik 🙂 ale po naszych przejściach najważniejsze jest dla nas, aby tym razem było zdrowe 🙏🏻
dobuska lubi tę wiadomość
-
dobuska wrote:Wiecie, że jeden z wyników się nie pojawił, a powinien, bo to glukoza? Pewnie będę musiała znowu iść w te kolejkę i powtórzyć 🤣
O nie, teraz chyba skorzystam z tego nieszczęsnego pierwszeństwa.
-
Ja wiadomo mam synka i bardzo chciałabym córeczkę 😊i takie właśnie mam przeczucie bo czuję się zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży 😊wiadomo że najważniejsze żeby było zdrowe 😊 gorzej bo Kacperek strasznie chce braciszka 😅😅😅