Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś miałam mega stresujący dzień... 🙃Wizyta6z młodym u dentysty... I ja też siadłam na fotel bo ząbek trochę bolał... Mam nadzieję że już teraz będzie ok 😊do tego miałam kolejny już egzamin na prawo jazdy... I wreszcie udało mi się zdać 😄😄😄😄jestem taka szczęśliwa że mam to już za sobą 😊 czułam że te 7 w dacie dziś przyniosą mi szczęście 🤞 ❤️
Gisele, Miamonia, Paula2702 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiamonia wrote:Dziewczyny, wiem że jesteśmy wszystkie na wczesnym etapie ciąży i za wcześnie na takie gdybanie ale jestem ciekawa:)
Wiadomo że najważniejsze żeby dzidziusie były zdrowe-ale macie przeczucie czy będzie chłopczyk czy dziewczynka? Albo co byście chciały żeby się trafiło? 🤭
Ja chciałabym chłopca i od początku mam wrażenie że będzie chłopak, moja znajoma też mi mówi że będzie u mnie chyba chłopak, a u Was? Jak jest? ☺️
To porzekadło, ale w 80% sprawdzają się przewidywania płci wg kalendarza chińskiego 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 18:37
-
nick nieaktualnyPcosik_2 wrote:Mi od samego początku marzy się dziewczynka, ale z synka tez będę się cieszyć.
To porzekadło, ale w 80% sprawdzają się przewidywania płci wg kalendarza chińskiego 😁
Sprawdziłam z ciekawości i wyszło, że dziewczynka 😄
Zobaczymy 😊 mam nadzieję, ze na prenatalnych już coś będzie widać, moja koleżanka miała określone 75% na dziewczynkę w 12 tygodniudobuska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySelena wrote:Ja dziś miałam mega stresujący dzień... 🙃Wizyta6z młodym u dentysty... I ja też siadłam na fotel bo ząbek trochę bolał... Mam nadzieję że już teraz będzie ok 😊do tego miałam kolejny już egzamin na prawo jazdy... I wreszcie udało mi się zdać 😄😄😄😄jestem taka szczęśliwa że mam to już za sobą 😊 czułam że te 7 w dacie dziś przyniosą mi szczęście 🤞 ❤️
Gratulacje!Selena lubi tę wiadomość
-
Gosia Rumi wrote:Dobuska może się jeszcze pojawi. Mój mąż robił ostatnio wiecej wyników to pojawiały sie pojedynczo, od 11 do niemal 18. A jak nie to rzeczywiście skorzystaj jutro z tego przywileju. Rejestracja na pewno Ci nie odmówi, to nie bedziesz musiała dyskutować z ludźmi.
Pisałaś że wyniki Ci się pogorszyły, chodzi o morfologię? To dzieciątko wyjada to co najlepsze 😊 Jedz zdrowo i stosuj suplementy, bedzie dobrze. 😊
Tak, leukocyty mi podskoczyły, ale to podobno może być w ciąży, ale zmartwił mnie mocznik we krwi poniżej normy i ciężar moczu poniżej normy. To może wskazywać na jakiś problem z nerkami, ale też występować przy dużej ilości pitej wody i niedoborze białka w diecie, a to u mnie bardzo prawdopodobne, bo odrzuciło mnie od większości mięsa. Czyli to o czym niedawno pisałyśmy. Jak któraś z Was jest wege to sobie radzi, a ja jadałam mięso i to było moje główne źródło białka. -
Selena wrote:Ja jutro na wizytę idę a też nie mam jeszcze jednego badania 🙃na przeciwciała... A byłam w sobotę.. I miało być w ciągu trzech dni.. Chyba jutro zadzwonię do lab i zapytam😊
-
Selena wrote:Ja dziś miałam mega stresujący dzień... 🙃Wizyta6z młodym u dentysty... I ja też siadłam na fotel bo ząbek trochę bolał... Mam nadzieję że już teraz będzie ok 😊do tego miałam kolejny już egzamin na prawo jazdy... I wreszcie udało mi się zdać 😄😄😄😄jestem taka szczęśliwa że mam to już za sobą 😊 czułam że te 7 w dacie dziś przyniosą mi szczęście 🤞 ❤️
I gratuluję!!!! Prawko dobra sprawa:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 18:59
Selena lubi tę wiadomość
-
Mi z tego kalendarza wychodzi dziewczynka, ale jak patrzę i liczę to połowa rodziny się u mnie nie zgadza 🤭
Gratuluję zdanego egzaminu, jak to mówią, gumowych drzew ☺️
A co do dentysty, ja się strasznie boję... Mam nadzieję że nic nie zacznie boleć bo będę zdychać ze stresu 😂Selena, dobuska lubią tę wiadomość
-
Ja dziś mialam wizyte u mojej lekarki prowadzącej. Z Bejbikiem wszystko super, ma 1,63cm i serduszko biję 159 uderzen na minutę. A tak wyglada mój Szczurek🤣
https://naforum.zapodaj.net/51f8eff9a450.jpg.htmlAneta8, Gosia Rumi, Miamonia, Gisele, Selena, Jeheria, KaroKaro, Morwa lubią tę wiadomość
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
nick nieaktualnyPimka wrote:Ja dziś mialam wizyte u mojej lekarki prowadzącej. Z Bejbikiem wszystko super, ma 1,63cm i serduszko biję 159 uderzen na minutę. A tak wyglada mój Szczurek🤣
https://naforum.zapodaj.net/51f8eff9a450.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 20:28
-
Pimka wrote:Ja dziś mialam wizyte u mojej lekarki prowadzącej. Z Bejbikiem wszystko super, ma 1,63cm i serduszko biję 159 uderzen na minutę. A tak wyglada mój Szczurek🤣
https://naforum.zapodaj.net/51f8eff9a450.jpg.htmlPimka lubi tę wiadomość
-
Pcosik_2 wrote:Mi od samego początku marzy się dziewczynka, ale z synka tez będę się cieszyć.
To porzekadło, ale w 80% sprawdzają się przewidywania płci wg kalendarza chińskiego 😁 -
Pcosik_2 wrote:Witajcie mamuśki,
Anetko, piękna Kicia z tego Twojego maluszka 😍
Do mnie przypałętała się jakaś infekcja... prawdopodobnie uczulił mnie proszek, który stosuję od lat i chyba dopadł mnie grzybek... Domowe metody jak podmywanie rumiankiem nie działają... Teraz panikuje, że zaszkodzi to maleństwu. Czekam do jakiejś normalnej godziny i kontaktuje się z lekarzem.
A tyle co miałam robioną cytologię i biocenozę i wszystko wyszło ok....😰
Ja bym nie kupowala na wlasna reke zadnych aptecznych lekow. Ja zlapalam infekcje, pierwszy raz od wielu wielu lat zaraz po zagniezdzeniu prawdopodobnie. Smieje sie, ze byl to moj pierwszy objaw ciazy (jak sie okazuje, nie jestem wyjatkiem i wiecej kobiet tak ma, ze infekcja rozpoczynaja ciaze ) cos mnie wtedy tknelo, aby nie kupowac zadnych aptecznych lekow, bo one maja w skladzie klotrymazol i nastatyne, ktorych nie mozna uzywac w pierwszym trymestrze. Dlatego poprosilam lekarza o recepte na cos innego, bo jestem kilka dni po owulacji. Dostalam Pimafucort w masci i 3-4 dni i minelo, a po paru dniach dwie kreski dlatego dziewczyny nie uzywajcie nic na wlasna reke, nawet jesli jest dostepne bez recepty. Lepiej zapytac lekarza, bo oni wiedza, co nam przepisac -
Mi z kalendarza wychodzi chlopiec, a ze marze o dziewczynce, to szukalam innych kalkulatorow, ktore mi przepowiedza dziewczynke no i wszystkie pozostale daja wynik: dziewczynka 💗 tylko ten chinski przewiduje chlopca robilam kalkulator z krwi ojca/matki, z wieku rodzicow, z owulacji, z ostatniego okresu, z rh+/-
Najlepsze jest to, ze marze o dziewczynce choc dla chlopca mam jedno jedyne wymarzone od kilkunastu lat imie a dla dziewczynki mam pelno pomyslow najwazniejsze by bylo zdrowe i wesole