X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Selena Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam mega stresujący dzień... 🙃Wizyta6z młodym u dentysty... I ja też siadłam na fotel bo ząbek trochę bolał... Mam nadzieję że już teraz będzie ok 😊do tego miałam kolejny już egzamin na prawo jazdy... I wreszcie udało mi się zdać 😄😄😄😄jestem taka szczęśliwa że mam to już za sobą 😊 czułam że te 7 w dacie dziś przyniosą mi szczęście 🤞 ❤️

Gisele, Miamonia, Paula2702 lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Dziewczyny, wiem że jesteśmy wszystkie na wczesnym etapie ciąży i za wcześnie na takie gdybanie ale jestem ciekawa:)
    Wiadomo że najważniejsze żeby dzidziusie były zdrowe-ale macie przeczucie czy będzie chłopczyk czy dziewczynka? Albo co byście chciały żeby się trafiło? 🤭
    Ja chciałabym chłopca i od początku mam wrażenie że będzie chłopak, moja znajoma też mi mówi że będzie u mnie chyba chłopak, a u Was? Jak jest? ☺️
    Mi od samego początku marzy się dziewczynka, ale z synka tez będę się cieszyć.
    To porzekadło, ale w 80% sprawdzają się przewidywania płci wg kalendarza chińskiego 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 18:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    To porzekadło, ale w 80% sprawdzają się przewidywania płci wg kalendarza chińskiego 😁

Sprawdziłam z ciekawości i wyszło, że dziewczynka 😄
    Zobaczymy 😊 mam nadzieję, ze na prenatalnych już coś będzie widać, moja koleżanka miała określone 75% na dziewczynkę w 12 tygodniu

dobuska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Ja dziś miałam mega stresujący dzień... 🙃Wizyta6z młodym u dentysty... I ja też siadłam na fotel bo ząbek trochę bolał... Mam nadzieję że już teraz będzie ok 😊do tego miałam kolejny już egzamin na prawo jazdy... I wreszcie udało mi się zdać 😄😄😄😄jestem taka szczęśliwa że mam to już za sobą 😊 czułam że te 7 w dacie dziś przyniosą mi szczęście 🤞 ❤️

Gratulacje!

Selena lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Dobuska może się jeszcze pojawi. Mój mąż robił ostatnio wiecej wyników to pojawiały sie pojedynczo, od 11 do niemal 18. A jak nie to rzeczywiście skorzystaj jutro z tego przywileju. Rejestracja na pewno Ci nie odmówi, to nie bedziesz musiała dyskutować z ludźmi.
    Pisałaś że wyniki Ci się pogorszyły, chodzi o morfologię? To dzieciątko wyjada to co najlepsze 😊 Jedz zdrowo i stosuj suplementy, bedzie dobrze. 😊
    No i racja! Wyniki wskoczyły! Ufff.... :)

Tak, leukocyty mi podskoczyły, ale to podobno może być w ciąży, ale zmartwił mnie mocznik we krwi poniżej normy i ciężar moczu poniżej normy. To może wskazywać na jakiś problem z nerkami, ale też występować przy dużej ilości pitej wody i niedoborze białka w diecie, a to u mnie bardzo prawdopodobne, bo odrzuciło mnie od większości mięsa. Czyli to o czym niedawno pisałyśmy. Jak któraś z Was jest wege to sobie radzi, a ja jadałam mięso i to było moje główne źródło białka. :/

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Ja jutro na wizytę idę a też nie mam jeszcze jednego badania 🙃na przeciwciała... A byłam w sobotę.. I miało być w ciągu trzech dni.. Chyba jutro zadzwonię do lab i zapytam😊
    ja właśnie dzisiaj je zrobiłam, bo się bałam, że do wizyty nie zdążę.

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Ojej, po części wiem co czujesz, bo ja też dzisiaj byłam u dentysty i zgodziłam się na zrobienie dwóch zębów jednocześnie. Mimo znieczulenia, które dobrała dla kobiet w ciąży, po godzinie już miałam serdecznie dosyć. Ale muszę te zęby poleczyć, bo podobno po ciąży jeszcze gorzej, a ja mam swoje chorowite dosyć.
    I gratuluję!!!! Prawko dobra sprawa:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 18:59

Selena lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Ej, z tego kalendarza mi też wychodzi chłopieć :D

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z tego kalendarza wychodzi dziewczynka, ale jak patrzę i liczę to połowa rodziny się u mnie nie zgadza 🤭
    Gratuluję zdanego egzaminu, jak to mówią, gumowych drzew ☺️
    A co do dentysty, ja się strasznie boję... Mam nadzieję że nic nie zacznie boleć bo będę zdychać ze stresu 😂

Selena, dobuska lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Pimka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mialam wizyte u mojej lekarki prowadzącej. Z Bejbikiem wszystko super, ma 1,63cm i serduszko biję 159 uderzen na minutę. A tak wyglada mój Szczurek🤣
    https://naforum.zapodaj.net/51f8eff9a450.jpg.html

Aneta8, Gosia Rumi, Miamonia, Gisele, Selena, Jeheria, KaroKaro, Morwa lubią tę wiadomość

2021:➡️12.02 długi protokół
    22.03🎯15 dojrzałych
    ❄4AA❄3BB❄3BC

🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
    2020: z rozmrożonych oocytów:
    4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔

2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
    ✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤

O Nas:
    ♀️Ja
    Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
    👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
    👍immunologia
    ♂️On-
    👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
    👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Ja dziś mialam wizyte u mojej lekarki prowadzącej. Z Bejbikiem wszystko super, ma 1,63cm i serduszko biję 159 uderzen na minutę. A tak wyglada mój Szczurek🤣
    Piękna kluseczka 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2021, 20:28

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka super! 🎉 Ale duży Bobasek 😍 Najważniejsze że wszystko jest dobrze. Główka jest u góry? Coż to za zwierz... 🤔😄

Pimka lubi tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka cudownie!!!
    Rosną te nasze dzieciaki❤️

Selena, Pimka lubią tę wiadomość

• Lolla Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka, cieszę się, że takie dobre wieści po wizycie.

Selema gratuluję prawka! Ja też nie tak dawno temu zdałam, więc jeszcze pamiętam te emocje.

Selena, Pimka lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimka wrote:
    Super kochana 😚 cudaczek malutki 🤩🤩🤩

Pimka lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo 😚 ☺️ ☺️ do tej pory nie mogę uwierzyć że mi się udało 🙃😉także gorsza część tygodnia za mną 🙃jutru wizyta ☺️ a w piątek jadę do moich rodziców 🥰🥰🥰zawieść synka na wakacje 😊

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    ja właśnie dzisiaj je zrobiłam, bo się bałam, że do wizyty nie zdążę.
    No badania moje wszystkie już dziś powinny być.. Pani mówiła że 3 dni robocze... Jutro rano zadzwonię i dopytam 😊

dobuska lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Mi wyszła dziewczynka z tego kalendarza😊🥰zobaczymy czy się sprawdzi 😉

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Isiozwierz Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2021, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Witajcie mamuśki,
    Anetko, piękna Kicia z tego Twojego maluszka 😍
    Do mnie przypałętała się jakaś infekcja... prawdopodobnie uczulił mnie proszek, który stosuję od lat i chyba dopadł mnie grzybek... Domowe metody jak podmywanie rumiankiem nie działają... Teraz panikuje, że zaszkodzi to maleństwu. Czekam do jakiejś normalnej godziny i kontaktuje się z lekarzem.
    A tyle co miałam robioną cytologię i biocenozę i wszystko wyszło ok....😰

Ja bym nie kupowala na wlasna reke zadnych aptecznych lekow. Ja zlapalam infekcje, pierwszy raz od wielu wielu lat zaraz po zagniezdzeniu prawdopodobnie. Smieje sie, ze byl to moj pierwszy objaw ciazy (jak sie okazuje, nie jestem wyjatkiem i wiecej kobiet tak ma, ze infekcja rozpoczynaja ciaze ;) ) cos mnie wtedy tknelo, aby nie kupowac zadnych aptecznych lekow, bo one maja w skladzie klotrymazol i nastatyne, ktorych nie mozna uzywac w pierwszym trymestrze. Dlatego poprosilam lekarza o recepte na cos innego, bo jestem kilka dni po owulacji. Dostalam Pimafucort w masci i 3-4 dni i minelo, a po paru dniach dwie kreski ;) dlatego dziewczyny nie uzywajcie nic na wlasna reke, nawet jesli jest dostepne bez recepty. Lepiej zapytac lekarza, bo oni wiedza, co nam przepisac :)

3jgxyx8dprbcpvnq.png
  • Isiozwierz Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2021, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z kalendarza wychodzi chlopiec, a ze marze o dziewczynce, to szukalam innych kalkulatorow, ktore mi przepowiedza dziewczynke ;) no i wszystkie pozostale daja wynik: dziewczynka 💗 tylko ten chinski przewiduje chlopca ;) robilam kalkulator z krwi ojca/matki, z wieku rodzicow, z owulacji, z ostatniego okresu, z rh+/- ;)
    Najlepsze jest to, ze marze o dziewczynce choc dla chlopca mam jedno jedyne wymarzone od kilkunastu lat imie ;) a dla dziewczynki mam pelno pomyslow ;) najwazniejsze by bylo zdrowe i wesole :)

3jgxyx8dprbcpvnq.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ