X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    To dziecinne i pewnie wywoła jeszcze większy dym, ale może jednego dnia po prostu pokaż mu jak by było jakbyś była leniwa i nic nie rób. Nie gotuj, nie ogarniaj niczego, zrób coś dla siebie.
    Bo skoro rozmowa z nim nie daje efektu, to może potrzebuje wstrząsu. Co za buc... Przepraszam Cię za określenie, ale pracujesz teraz więcej niż on, bo Twój organizm robi ciężką pracę, a on dał tylko plemnik. Aż mi się ciśnienie podniosło po przeczytaniu tego jak Cię traktuje.
    Nie miałam na celu go obrazić, ale dostaje piany na takich facetów, bo kiedyś byłam z takim kimś. Więc wiem co czujesz...
    Może pokaż mu jakiś filmik w którym są pokazane fakty co się dzieje z kobiecym ciałem podczas ciąży, bo może myśli, że tylko Ty tak to przechodzisz.
    A porównania do mamusi niech sobie w buty wsadzi, bo nie jest w związku z matką tylko z Tobą.
    Wybaczcie....

To samo poradziłam. Ja przy Miamioni to jestem przeokrutnym leniem, bo mój mąż wraca z pracy i jeszcze musi obiad zrobić, bo ja ledwo żyję popołudniu.
    Wczoraj w laboratorium facet z niemowlakiem na rękach powiedział, że mam iść pierwsza do rejestracji, bo wie, że się źle czuję i niestety z czasem będzie jeszcze gorzej.

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy jednej wymianie zdań powiedziałam mu właśnie że mój organizm właśnie tworzy nowe życie a jego organizm tylko leży i śmierdnie 🤫😏
    Wyżaliłam się i mi lepiej, muszę coś wymyślić żeby go ogarnąć. Jego tata jest bardzo za mną w obecnej sytuacji więc jeśli będzie trzeba to nawet pójdę do niego i powiem że ma go wziąć na piwo i porozmawiać jak facet z facetem

dobuska, Lolla lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Przy jednej wymianie zdań powiedziałam mu właśnie że mój organizm właśnie tworzy nowe życie a jego organizm tylko leży i śmierdnie 🤫😏
    Wyżaliłam się i mi lepiej, muszę coś wymyślić żeby go ogarnąć. Jego tata jest bardzo za mną w obecnej sytuacji więc jeśli będzie trzeba to nawet pójdę do niego i powiem że ma go wziąć na piwo i porozmawiać jak facet z facetem
    O! Dobrze mu powiedziałaś i od razu widzę w Tobie inne nastawienie! Nie daj sobie wejść na głowę, a jak trzeba to niech się teść wykaże! Może trzeba opierdzielić!

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, już mi naprawdę lepiej 💚

dobuska lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba z tych bardziej bezpośrednich , bo takiego mężowi który by mnie ganił za mój/nasz stan ciążowy zamiast wspierać to bym powiedziała żeby kupił sobie kota albo psa , bo już teraz widać ze na ojca się nie nadaje.. później tez będzie źle , po przecież to dziecko śpi wiec czemu Ty „dalej leżysz i nic nie robisz „ po co kupowac ksiazki żeby pokazywać coś , wyjaśniać przecież w internecie trąbi od artykułów i filmików , wystarczyło by trochę chęci żeby sam sobie poszukał i poczytał .. przepraszam za szczerość . Nie daj się dziewczyno:)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Ja chyba z tych bardziej bezpośrednich , bo takiego mężowi który by mnie ganił za mój/nasz stan ciążowy zamiast wspierać to bym powiedziała żeby kupił sobie kota albo psa , bo już teraz widać ze na ojca się nie nadaje.. później tez będzie źle , po przecież to dziecko śpi wiec czemu Ty „dalej leżysz i nic nie robisz „ po co kupowac ksiazki żeby pokazywać coś , wyjaśniać przecież w internecie trąbi od artykułów i filmików , wystarczyło by trochę chęci żeby sam sobie poszukał i poczytał .. przepraszam za szczerość . Nie daj się dziewczyno:)
    Teoretycznie tak, ale są w tej sytuacji i muszą się z niej wykaraskać. Ale tak jak mówisz, teraz, bo później wcale nie będzie lepiej.
    Natomiast co do książek, to się nie zgodzę. Internet to śmietnik, trzeba segregować wiedzę. Mój mąż powiedział, że on w internecie szukać nie lubi, zresztą większość stron jest stworzona stricte pod kobiety. A to jest książka, w której facet tłumaczy facetowi dosłownie tydzień po tygodniu, co się dzieje z kobietą i jak ona się może w tym momencie zachowywać. Są też sugestie, jak facet powinien postępować. Niestety, ale mężczyźni są prości w obsłudze. Są też omawiane częste obawy facetów, bo dla nich to też jest ogromna zmiana. Ja sama się zdziwiłam, czytając różne rozdziały z perspektywy facetów, na przykład rozdział o seksie. Nam się wydaje, że to dla nas kobiet stresujący temat, a tak naprawdę dla facetów również.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 12:02

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    No i racja! Wyniki wskoczyły! Ufff.... :)

Tak, leukocyty mi podskoczyły, ale to podobno może być w ciąży, ale zmartwił mnie mocznik we krwi poniżej normy i ciężar moczu poniżej normy. To może wskazywać na jakiś problem z nerkami, ale też występować przy dużej ilości pitej wody i niedoborze białka w diecie, a to u mnie bardzo prawdopodobne, bo odrzuciło mnie od większości mięsa. Czyli to o czym niedawno pisałyśmy. Jak któraś z Was jest wege to sobie radzi, a ja jadałam mięso i to było moje główne źródło białka. :/
    tez mam ciezar wlasciwy ponizej normy, to chyba tez moze swiadczyc o cukrzycy ale ja cukier mam ok hmmm

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A znacie metode Ramziego przewidywania płci?

Mi zarówno z Ramziego i kalendarza chinskiego wychodzi dziewczynka :)
    W sumie sie ciesze bo chłopcy w wiekszosci to łobuzy i mój taki jest a dziewczynki spokojniejsze :)

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Mi z tego kalendarza wychodzi dziewczynka, ale jak patrzę i liczę to połowa rodziny się u mnie nie zgadza 🤭
    Gratuluję zdanego egzaminu, jak to mówią, gumowych drzew ☺️
    A co do dentysty, ja się strasznie boję... Mam nadzieję że nic nie zacznie boleć bo będę zdychać ze stresu 😂
    w 1 ciazy musialam miec wizyte u dentysty aby byl wpis w karcie ciazy

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    tez mam ciezar wlasciwy ponizej normy, to chyba tez moze swiadczyc o cukrzycy ale ja cukier mam ok hmmm
    No ja też nie mam cukrzycy jeszcze.

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    A znacie metode Ramziego przewidywania płci?

Mi zarówno z Ramziego i kalendarza chinskiego wychodzi dziewczynka :)
    W sumie sie ciesze bo chłopcy w wiekszosci to łobuzy i mój taki jest a dziewczynki spokojniejsze :)
    O metodzie Ramziego nie słyszałam,ale z chińskiego wychodzi dziewczynka i ja takie przeczucia mam od początku. Mój mąż z kolei twierdzi, że będzie chłopiec. Ciekawe kto ma rację :)

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia, dziewczyny wszystko już napisały.. ja po prostu tulę i wysyłam dużo siły na znoszenie fochów męża i mam nadzieję, że w końcu zrozumie i naprawi swoje zachowanie 😘
    Także główka do góry, bo robisz więcej niż mu się wydaje 🙂

Ja też siedzę w domu na zwolnieniu, już od listopada zeszłego roku. W pierwszej ciąży byłam flakiem, bez siły na nic i zdarzało się, że po pracy to mąż stawał w garach. W tej jest zupełnie inaczej, mam sporo energii i codziennie jest w domu ogarnięte i ugotowane, a od męża usłyszę, że dużo dziś zrobiłam i żebym sobie odpoczęła, gdzie większość dnia na prawdę przesiaduję na kanapie.

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w poprzedniej ciazy się sprawdziło ze bedzie chlopiec wg Ramziego i chinskiego kalendarza :)
    Miamonia faceci to tacy są czasami plotą głupoty bez pomyślenia, niestety ale po urodzeniu nie jest łatwiej o zgodę w związku, podział obowwiązków, wrecz na poczatku jest kryzys. Trzeba dużo rozmawiać.

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Lolla Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze swojego doświadczenia powiem Wam, że trzeba facetów mocno uświadamiać. Bo o ile pierwsza ciąża, to jeszcze można jakoś sobie poradzić, o tyle w kolejnej jak drugie dziecko na stanie,to trzeba żeby się chłop zaangażował w pomoc. No i już w połogu to też nie każda tak wstanie i będzie ogarniała, zwłaszcza po cc. I co z tego, że matka, siostra czy ciotka na drugi dzień śmigała. Dla naszego zdrowia i komfortu także psychicznego mamy prawo do tego, by czuć się źle i sobie odpocząć. Ciąża to nie choroba, ale ogromny wysiłek i mamy prawo czuć się tak jak się czujemy. Na szczęście są mądrzy, którzy zadbali o przywileje dla nas i nie wahajmy się z nich korzystać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 14:21

• Selena Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia Ja od siebie dodam tylko tyle że musisz pamiętać że Ty i kropek 🧡 jesteście teraz najważniejsi :) i Twój m chce czy nie musi to zrozumieć...a jak nie to niech idzie do mamusi skoro ona taka idealna we wszystkim...
    Mój m może nie jest idealny....ale dużo mi pomaga :) posprząta obiad ugotuje młodym sie zajmie i do tego ma prace w domu :) i do tego porusza się na wózku..wiec Twojemu m naprawdę teraz powinno być głupio za to co Ci powiedział....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 14:34

dobuska, Isiozwierz lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u lekarza dzidzia ma 1,49 cm serduszko boje jak dzwon ❤️ Tylko wg usg dziecko jest jeden dzień młodsze . Niby dr uważa żeby tym sie nie przejmować 🤷‍♀️ Jak myślicie? Panikować czy odpuścić ?🤪

Selena, Kasiastaraczka, Gosia Rumi, Jeheria, Pimka, Paula2702, Morwa lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane proszę o kciuki o 16:30 😊🤞 idę na wizytę :) ale mam dobre przeczucia :) i już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć moją kruszynkę 😍 Na szczęście mam już wszystkie wyniki badań :) ostatnie spłynęło dziś rano :)

dobuska, Kasiastaraczka, Jeheria lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia89 wrote:
    Jestem po wizycie u lekarza dzidzia ma 1,49 cm serduszko boje jak dzwon ❤️ Tylko wg usg dziecko jest jeden dzień młodsze . Niby dr uważa żeby tym sie nie przejmować 🤷‍♀️ Jak myślicie? Panikować czy odpuścić ?🤪
    odpuścić :) ja byłam na usg w 6+4 i tez maluch był według usg dzień młodszy :) lekarz stwierdził że mieści sie to w normie :) zobaczymy jak będzie dziś :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia89 wrote:
    Nasz organizm to nie maszyna. Do tygodnia różnicy podobno jest zupełnie normalne, a może być nawet więcej jak są bardzo nieregularne cykle :) Ale Ty jesteś po transferze, więc spokojnie. Nasze dzieciaki rosną w swoim tempie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2021, 14:46

Selena lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selena wrote:
    Kochane proszę o kciuki o 16:30 😊🤞 idę na wizytę :) ale mam dobre przeczucia :) i już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć moją kruszynkę 😍 Na szczęście mam już wszystkie wyniki badań :) ostatnie spłynęło dziś rano :)
    Trzymam kciuki! bardzo, bardzo! Prosze o relację po wizycie.
    A wiesz, że ja dzisiaj dostałam już wynik tych przeciwcial? ja nie wiem od czego to zależy.

Selena lubi tę wiadomość

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ