X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny udanych wizyt ❤❤❤

Ja też czekam poniedziałku 😍

Selena lubi tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Kochana, ale mówiłaś, że to chyba Twój pierwszy dzidziuś z obecnym partnerem, prawda? A pamiętaj, że to jego materiał genetyczny "decyduje" o płci. Może teraz będzie córka! :D
    Nie to będzie nasze drugie bobo mamy synka 22miesiace😂😂. Tak ze może być różnie 😂❤️

dobuska, Selena lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gisele wrote:
    Ja dzisiaj po kolejnej wizycie i bobo ma już prawie 4cm, więc sprawa jest poważna! 😁
    Inny lekarz, inne usg i wyszło, ze ciąża jest starsza i ma teraz 10+6. Było widać rączki, nóżki i pięknie biło serduszko, wszystko jest wzorowo ❤️

https://zapodaj.net/3524142f10748.jpg.html
    No to kolejny dzień dobrych wieści. . ❤️❤️Słodziak ❤️
    I

Selena lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2021, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Nie to będzie nasze drugie bobo mamy synka 22miesiace😂😂. Tak ze może być różnie 😂❤️
    Aaaaa to faktycznie!🤣

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ale się rozpisałyście, nie nadrobię ;) wróciliśmy wczoraj z urlopu z Grecji. Na szczęście wszystko było Ok i nie musiałam korzystać tam ze służby zdrowia. Byłam wyposażona w leki i zastrzyki z heparyny. Całe dnie spędzaliśmy w basenie, nad morzem, słońce i lody :) Niestety nasz syn dał n trochę popalić w samolocie i w hotelu, więc jeśli tylko zdrowie i finanse wam pozwala to koniecznie jedźcie na urlop i korzystajcie z wakacji :) z małym dzieckiem już się nie da beztrosko leniuchować.

Wizytę mam dopiero 23 a wcześniej chciałam zrobić Sanco i pakiet płatnych badan ciążowych. Chyba sobie jeszcze zorganizuję kontrolne USG przed badaniami, czy wszystko ok. Aha, brzuszek już mi urósł, ale to 4 ciąża i jestem w górnej granicy BMI.

Aneta8 lubi tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Cześć dziewczyny, ale się rozpisałyście, nie nadrobię ;) wróciliśmy wczoraj z urlopu z Grecji. Na szczęście wszystko było Ok i nie musiałam korzystać tam ze służby zdrowia. Byłam wyposażona w leki i zastrzyki z heparyny. Całe dnie spędzaliśmy w basenie, nad morzem, słońce i lody :) Niestety nasz syn dał n trochę popalić w samolocie i w hotelu, więc jeśli tylko zdrowie i finanse wam pozwala to koniecznie jedźcie na urlop i korzystajcie z wakacji :) z małym dzieckiem już się nie da beztrosko leniuchować.

Wizytę mam dopiero 23 a wcześniej chciałam zrobić Sanco i pakiet płatnych badan ciążowych. Chyba sobie jeszcze zorganizuję kontrolne USG przed badaniami, czy wszystko ok. Aha, brzuszek już mi urósł, ale to 4 ciąża i jestem w górnej granicy BMI.

Zazdroszczę tej Grecji! Gdzie dokładnie byliście?:) Ja mam w tym roku plan na Chorwację, bo chcemy jechać autem (z noclegiem po drodze, żeby nie jechać zbyt długo), ale to zobaczymy, co mi powie lekarka. :)

Mi brzuszek już też rośnie powoli, a na wadze stoję i nie mam wzdęć. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2021, 07:13

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa super! Zazdroszczę urlopu ☺️ Moja siostra też jest właśnie w Gracji na Krecie i zachwycam się zdjęciami 😍
    Dobuska, my też mieliśmy z mężem szalony plan jechać do Chorwacji, którą kocham (zawsze jeździmy autem właśnie), ale jestem na zwolnieniu i się boimy jakiejś kontroli z zusu 😏 wyrywamy się tylko na początku sierpnia na 4 dni na Kaszuby (szaleństwo! 😝)

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Alfa super! Zazdroszczę urlopu ☺️ Moja siostra też jest właśnie w Gracji na Krecie i zachwycam się zdjęciami 😍
    Dobuska, my też mieliśmy z mężem szalony plan jechać do Chorwacji, którą kocham (zawsze jeździmy autem właśnie), ale jestem na zwolnieniu i się boimy jakiejś kontroli z zusu 😏 wyrywamy się tylko na początku sierpnia na 4 dni na Kaszuby (szaleństwo! 😝)
    Nooo podczas zwolnienia też bym się stała, a nie daj Boże coś by sie stało i ubezpieczenie nie pokryłoby kosztów leczenia, bo byłaś na zwolnieniu. :(
    Ja planuję w tym czasie jeszcze nie być na zwolnieniu, więc zobaczymy jak to będzie. :)
    Wiesz co? Na ten moment to nawet tych Kaszub Ci zazdroszczę/ :D

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Nooo podczas zwolnienia też bym się stała, a nie daj Boże coś by sie stało i ubezpieczenie nie pokryłoby kosztów leczenia, bo byłaś na zwolnieniu. :(
    Ja planuję w tym czasie jeszcze nie być na zwolnieniu, więc zobaczymy jak to będzie. :)
    Wiesz co? Na ten moment to nawet tych Kaszub Ci zazdroszczę/ :D

Dlatego odkładamy plan i pojedziemy już z maluszkiem ☺️
    To jak jeszcze nie jesteś na zwolnieniu, to można sobie zaplanować, trzymam kciuki, żeby udało Wam się pojechać ☺️

dobuska lubi tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tych wyjazdów zagranicznych,ale my to maksymalnie nad morze się wybierzemy i to dopiero we wrześniu,tak mieliśmy zaplanowany urlop.
    Chcielibyśmy jechać w góry,w Bieszczady, ale raczej ciężko by było. W dodatku ja też już na zwolnieniu.
    Ja mam wizytę 15 lipca

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na Rodos, akurat tak nam pasowały loty, terminy i oferta z biura.
    Na zwolnieniu z ZUS nigdy bym nie wyjechała. W poprzedniej ciąży poszłam na zwolnienie w 7 miesiącu i miałam w domu kontrolę z Zusu, w mojej firmie i u pracodawcy (miałam też etat). Musiałam udowadniać że nie jestem wielbłądem i miałam do czasu wyjaśnienia wstrzymane świadczenia przez 5 miesiącu. Stasiek miał 3 mies. jak przyszły do mnie pierwsze pieniądze za zwolnienie lekarskie i 3 miesiące macierzyńskiego. Gdyby nie oszczędności to byłoby krucho, bo akurat mieliśmy największe wydatki z przygotowaniem wyprawki i szczepienia w okresie, kiedy zostałam zupełnie bez kasy nie ze swojej winy.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Na zwolnieniu z ZUS nigdy bym nie wyjechała. W poprzedniej ciąży poszłam na zwolnienie w 7 miesiącu i miałam w domu kontrolę z Zusu, w mojej firmie i u pracodawcy (miałam też etat). Musiałam udowadniać że nie jestem wielbłądem i miałam do czasu wyjaśnienia wstrzymane świadczenia przez 5 miesiącu. Stasiek miał 3 mies. jak przyszły do mnie pierwsze pieniądze za zwolnienie lekarskie i 3 miesiące macierzyńskiego. Gdyby nie oszczędności to byłoby krucho, bo akurat mieliśmy największe wydatki z przygotowaniem wyprawki i szczepienia w okresie, kiedy zostałam zupełnie bez kasy nie ze swojej winy.

O kurczę! To nieźle 😒 ale wydaje mi się, że prowadząc własną działalność można się spodziewać kontroli niemal na 100%..
    Ja pracuję w dużej korpo. Ale na więcej niż taki dłuższy weekend też się nie odważę wyjechać.

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Z racji mojego zawodu dobrze wiem, o czym mówisz. Jak ja będę na zwolnieniu to będę bardzo uważać, bo takich historii jak Twoja znam za dużo :(

Kocham Grecję! Mega zazdroszczę :)

• dobuska Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, dziewczyny ostatnio mówiłam, że objawy mi nieco zelżały, a od wczoraj jest coraz gorzej. Dzisiaj to już ledwo funkcjonuje... Najgorzej mnie mdli, jak jestem głodna.

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Jeju, dziewczyny ostatnio mówiłam, że objawy mi nieco zelżały, a od wczoraj jest coraz gorzej. Dzisiaj to już ledwo funkcjonuje... Najgorzej mnie mdli, jak jestem głodna.
    Ja tez tak mam. Sa dni ze jest znosnie a sa dni ze masakra. I wlasnie nasila sie kiedy jestem glodna .A umnie to jeszcze gorzej bo jestem na diecie bo mam nietolerancje pokarmowe gluten, laktoza , zero cukru tylko w owocach , kakala itd . I czasam otwieram lodowke I mnie odrzuca na sama mysl 😂🙈jedzenia .

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Ja też tak mam,że są dni kiedy jest ok,ale więcej tych gdzie nie mam siły i mnie mdli.
    Podobnie jak Kalcia jestem na diecie bezglutenowej

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ja też tak mam,że są dni kiedy jest ok,ale więcej tych gdzie nie mam siły i mnie mdli.
    Podobnie jak Kalcia jestem na diecie bezglutenowej
    Ja próbuję być na diecie z niskim indeksem glikemicznym, bo mam zagrożenie cukrzycą. Ale słowo "próbuję" jest tutaj idealnie dobrane. Ostatnio nie mam siły nic jeść i jem to co zaakceptuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2021, 13:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2021, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki, dziś idę na wizytę podejrzeć co słychać u mojego dzieciątka 😍

Nisia18, dobuska, Jeheria, Gosia Rumi, Selena, Aneta8, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik_2 wrote:
    Trzymajcie kciuki, dziś idę na wizytę podejrzeć co słychać u mojego dzieciątka 😍
    ja teeż :D
    mi mdłosci chyba juz mineły, zaczął za to bolec krzyż i cycki są duuuże a sutki to w ogóle...
    mój synek znowu wstał 4:30 (plus 3 pobudki) bo ząbkuje a ja w pracy od 7 :(

dobuska, Aneta8 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dziewczyny za wizyty! Będą same dobre wieści dzisiaj! <3 Dajcie znać!

Jeheria zazdroszczę tych mdłości, u mnie dostały wścieklizny od dwóch dni. Miałam trzy dni spokoju, a potem jak wróciło, to musiałam dzisiaj wziąć pracę zdalną...:(

W ogóle u mnie cukry oszalały. Mimo pilnowania jedzenia na czczo już ponad 100, więc bardzo niedobrze. Cukrzyca za rogiem :/

Jeheria lubi tę wiadomość

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ