Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Morwa wrote:Dziewczyny zapisałyście się już na prenatalne ? Jak tak to na który dokładnie tydzień i dzień ciąży? Mnie dzisiaj zapisali na 29 Lipca to będzie mój 12t0d.
Selena, Morwa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, melduję się po wizycie. Wszystko jest dobrze, maluch ma 19,6mm, słyszałam chwilę serduszko, bije 180/min ❤️
Ciąża troszkę młodsza w stosunku do om, wg usg mamy 8+4. Następna wizyta za 2 tygodnie, a jutro jeszcze w klinice.
Na prenatalne jeszcze się nie umawiałam.Selena, Jeheria, KaroKaro, Gisele, Morwa, Paula2702 lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Dziewczyny, melduję się po wizycie. Wszystko jest dobrze, maluch ma 19,6mm, słyszałam chwilę serduszko, bije 180/min ❤️
Ciąża troszkę młodsza w stosunku do om, wg usg mamy 8+4. Następna wizyta za 2 tygodnie, a jutro jeszcze w klinice.
Na prenatalne jeszcze się nie umawiałam.Selena, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Ja chyba jutro jadę na badania w tym ogtt, nie wiem.jeszcze jak to przetrzymać przy tych porannych mdlościach😬 a w środę mam wizyte u lekarza prowadzacego i się zapytam kiedy prenatalne zrobic2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Aneta8 wrote:Dziewczyny, melduję się po wizycie. Wszystko jest dobrze, maluch ma 19,6mm, słyszałam chwilę serduszko, bije 180/min ❤️
Na prenatalne jeszcze się nie umawiałam.Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Staram się Was czytać, ale z braku czasu mało się odzywam. Cieszę się że na wizytach wszystko w porządku ☺ ja swoją mam w środę, miałabym ja dopiero za 3 tygodnie ale że jestem panikara i moja lekarka idzie na urlop to dla mojego i jej świętego spokoju kazała mi przyjść jeszcze przed nieobecnością. Pewnie dostanę skierowanie na prenatalne, u mnie ciąża jest prawdopodobnie starsza o 3-4 dni więc muszę sobie przypilnować terminu żeby nie iść za późno.
Aneta8, dobuska lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Hej kobitki. Ja dzis zaliczyłam wizytę u położnej już mam książkę ciąży .. wstępnie badania prenatalne mam na 23/07 ale to data z pierwszej miesiączki a w maju miałam 1/05 i 14/05 prawidłowo ciąża jest liczona od 14 ale nie mówiłam położnej ze byłam na prywatnym usg . Mówiłam ze według mnie ciąża jest liczona od drugiej miesiączki i prenatalne będą za wcześnie a ona ze mam się niemarwic jeśli będzie za wcześnie to będę mieć drugie usg … Ze względu na mój wiek mam ciaze wysokiego ryzyka wiec będę mieć częste wizyt w szpitalu i częściej usg niż młodsze panie ❤️😂. 15 mam badania krwi . Zobaczymy jaki będzie wynik z papp-a . Wstępnie znaleźliśmy pare klinik które robią prywatnie badanie NIPT . Ale położna powiedziała jeśli wynik będzie ze jest wysokie ryzyko oni zrobią odrazu ten test z dna sami . Ostatnio Trisomi 21 miałam 1 : 1089 a Trisomi 18 i13 1:10000 w wieku 38 lat .[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyHej hej moje Kochane ! Jak się czujecie ?
Powiedzcie mi, bo jestem zielona w temacie ciąży, czy na tym etapie trzeba już cos ogarnąć? Oczywiście poza lekarzem? Niektóre z Was pisza o spotkaniu z położna? Szkoła rodzenia?
Czy planujecie zrobić badania typu nifty czy sanco?marta_kwk lubi tę wiadomość
-
Gosia89 wrote:Hej hej moje Kochane ! Jak się czujecie ?
Powiedzcie mi, bo jestem zielona w temacie ciąży, czy na tym etapie trzeba już cos ogarnąć? Oczywiście poza lekarzem? Niektóre z Was pisza o spotkaniu z położna? Szkoła rodzenia?
Czy planujecie zrobić badania typu nifty czy sanco?
Wiesz co, ja ogarniałam szkołę rodzenia, ale tak naprawdę tylko dlatego, że u mnie w mieście nie ma miejsc, a tak to chyba tylko lekarz na tym etapie.
Ja na ten moment nie planuję nifty. -
Gosia89 wrote:Hej hej moje Kochane ! Jak się czujecie ?
Czy planujecie zrobić badania typu nifty czy sanco?
Na ten moment najważniejszy lekarz i on zleci pewnie jakieś badania
Ja robię SANCO (umówiłam już termin na 22.07), ale to dlatego, że pierwsza ciąża była z wadą genetyczną i chcemy teraz wiedzieć wcześniej -
Ja chyba też raczej tych badań robić nie będę 😊
Mi dziś przyszedł detektor tętna 😉 i była mała próba... Ile to stresu 😄 udało mi się znaleźć serduszko ❤️ Dzidzia bardzo ruchliwa chyba bo co chwilę gubiło albo jakieś dziwnie niskie wartości... Ale było też powyżej 120 uderzeń więc chyba dobrze 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 16:32
-
Selena wrote:Ja chyba też raczej tych badań robić nie będę 😊
Mi dziś przyszedł detektor tętna 😉 i była mała próba... Ile to stresu 😄 udało mi się znaleźć serduszko ❤️ Dzidzia bardzo ruchliwa chyba bo co chwilę gubiło albo jakieś dziwnie niskie wartości... Ale było też powyżej 120 uderzeń więc chyba dobrze 😊 -
Gosia Rumi wrote:
Toż to Simba! 🦁❤️
Gratulacje!Gosia Rumi, Selena lubią tę wiadomość
-
Gosia, Anulka gratulacje!
I ja przynoszę dobre wieści po usg. Człowiek nadal rozwija się prawidłowo i pięknie biło mu serducho. 🙂❤
Z tej okazji zmieniłam sobie awatar 😉Gosia Rumi, Selena, Aneta8, Paula2702, Miamonia, dobuska, megi331, Morwa lubią tę wiadomość