X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliza3213 wrote:
    Wiem właśnie zapisałam się na przyszły piątek i mam ogromną nadzieję że jest wszytsko dobrze.. dam znać dziewczyny może na przyszłość komuś się przyda :)
    Koniecznie daj znać! Ja trzymam kciuki!❤️

Eliza3213 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro wizytę i urodziny. Jedno o czym marzę to to aby serce nadal biło i aby było wszystko ok. Potrzymajcie proszę kciuki za mnie jutro 🙏

Pimka, Isiozwierz, Gisele, Krejzi_cat_lejdi lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja mam jutro wizytę i urodziny. Jedno o czym marzę to to aby serce nadal biło i aby było wszystko ok. Potrzymajcie proszę kciuki za mnie jutro 🙏
    Kciuki zaciśnięte!
    Wszystkiego najlepszego!!❤️

Morwa lubi tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Wszystkiego najlepszego kochana :) :) :)
    I kciuki zaciśnięte ✊🤞🤞✊ a o której masz tą wizytę :)

Morwa lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiem Wam hit.
    Ja już się musiałam zapisać do szkoły rodzenia! O_o
    W moim mieście nie ma wiele szkół, a jedna jest tak oblegana, że zapisy już są na koniec października... A że podobno świetna, to się zapisałam.

Isiozwierz lubi tę wiadomość

• Miamonia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa trzymam kciuki i życzę wszystkiego co najpiękniejsze :)
    Dobuska, ja się ostatnio zastanawiałam czy to już czas ale stwierdziłam że chyba trochę wcześnie, teraz jestem w kropce 😂

Morwa lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle Dziewczyny mam garstkę informacji, może komuś się przydadzą. Na Śląsku jest aktualnie program unijny dzięki któremu możecie mieć prenatalne za darmo. Jeśli nie jesteście ze Śląska a macie lekarza prywatnego to też możecie mieć prenatalne za darmo. Wystarczy że lekarz wypisze skierowanie i zaznaczy na nim że coś jest nie tak, np 'zobaczy u dziecka tachykardie' i nie będzie w stanie stwierdzić czy tak na pewno jest, wtedy pisze to na skierowaniu i mają obowiązek zrobić Wam badania za darmo na nfz:)
    No i jakby co to w gyncentrum można przychodzić na prenatalne z osobą towarzyszącą, przynajmniej w danym momencie, mam nadzieję że to się nie zmieni ❤️

Selena lubi tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dziewczyny, powiem Wam hit.
    Ja już się musiałam zapisać do szkoły rodzenia! O_o
    W moim mieście nie ma wiele szkół, a jedna jest tak oblegana, że zapisy już są na koniec października... A że podobno świetna, to się zapisałam.
    U mnie nie było z tym problemu :) tylko musiał być skończony 17 tc jak dobrze pamiętam ;) teraz raczej nie będę chodzić :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Morwa trzymam kciuki i życzę wszystkiego co najpiękniejsze :)
    Dobuska, ja się ostatnio zastanawiałam czy to już czas ale stwierdziłam że chyba trochę wcześnie, teraz jestem w kropce 😂
    Wszystko zależy od tego, w jakim mieście mieszkasz. No mnie coś tchnęło, żeby sprawdzić i do końca października nie ma nawet pół miejsca na kurs w tej szkole rodzenia, co chciałam...
    Dla mnie to nie jest nic fajnego. Ja modlę się, by skończyć 1 trymestr, a tu musiałam szkołę rodzenia rezerwować.

• Isiozwierz Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Kciuki zacisniete i spelnienia wszystkich marzen :) na pewno wszystko bedzie dobrze!

Morwa lubi tę wiadomość

3jgxyx8dprbcpvnq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

Wszystkiego najlepszego! Trzymam kciuki, daj znac koniecznie po 🤞🏻

Morwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    W ogóle Dziewczyny mam garstkę informacji, może komuś się przydadzą. Na Śląsku jest aktualnie program unijny dzięki któremu możecie mieć prenatalne za darmo. Jeśli nie jesteście ze Śląska a macie lekarza prywatnego to też możecie mieć prenatalne za darmo. Wystarczy że lekarz wypisze skierowanie i zaznaczy na nim że coś jest nie tak, np 'zobaczy u dziecka tachykardie' i nie będzie w stanie stwierdzić czy tak na pewno jest, wtedy pisze to na skierowaniu i mają obowiązek zrobić Wam badania za darmo na nfz:)
    No i jakby co to w gyncentrum można przychodzić na prenatalne z osobą towarzyszącą, przynajmniej w danym momencie, mam nadzieję że to się nie zmieni ❤️

Ja tez Śląsk i właśnie moja gin zaproponowała że może wpisać coś takiego na skierowaniu, wiec bardzo fajna opcja 😊 ale niestety bez osoby towarzyszącej 😞

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Sto lat kochana i czekamy na dobre wiadomości ✅💚❤️

Morwa lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez oryginalnie ze Śląska . A tak dokładnie z Katowic 💚To działajcie dziewczyny wkoncu coś się ruszyło w Polsce w tym kierunku 💚Patrzyłam na ceny w Polsce to niezłe kwoty są za te Papa i Ninfy tak to chyba się zwie . Tu naszczescie są zadarmo 💚❤️

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję za zyczenia i za trzymanie kcióków 😘
    Dziewczyny u nas wszystko ok 🥰 serce bije ❤ Dzidzia urosła do 1.83cm. Najpiękniejszy prezent urodzinowy 🥳

https://zapodaj.net/7086b029a8211.jpg.html

Z innych dobrych wieści. Mam zwolnienie. Kolejna wizyta 24 Lipca. Poza tym dr powiedział, że da mi skierowanie na prenatalne 1 i 2 trymestru na NFZ

Selena, Krejzi_cat_lejdi, Gisele, Gosia Rumi, Nisia18, Jeheria lubią tę wiadomość

• Selena Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dziewczyny u nas wszystko ok 🥰 serce bije ❤ Dzidzia urosła do 1.83cm. Najpiękniejszy prezent urodzinowy 🥳

Z innych dobrych wieści. Mam zwolnienie. Kolejna wizyta 24 Lipca. Poza tym dr powiedział, że da mi skierowanie na prenatalne 1 i 2 trymestru na NFZ
    No i pięknie kochana😘😘😘❤️❤️❤️
    Ja teraz idę na wizytę 8 lipca i już nie mogę się doczekać 😊

Morwa lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

No o cudownie!!!! Bardzo się cieszę!❤️❤️❤️

Selena, Morwa lubią tę wiadomość

• Krejzi_cat_lejdi Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

Najpiękniejszy prezent 🥰

Wszystkiego Najlepszego, spełnienia marzeń 😘

Piąteczek,piątunio - u mnie cały weekend ma lać wiec bez skrupułów można leżeć,spać,jeść i czuć się jak kupa 🤣

Selena, Morwa lubią tę wiadomość

f2w39jcghensi4vw.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krejzi_cat_lejdi wrote:
    Najpiękniejszy prezent 🥰

Wszystkiego Najlepszego, spełnienia marzeń 😘

Piąteczek,piątunio - u mnie cały weekend ma lać wiec bez skrupułów można leżeć,spać,jeść i czuć się jak kupa 🤣
    Jak ja uwielbiam takie weekendy kiedy pada ☔ i nie muszę nigdzie iść 😛więc mam nadzieję że u mnie będzie tak samo😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2021, 14:33

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

Aaaale piękny widok 😍 Tu już można dopatrywać się kształtów! 💖 Najpiekniejszy prezent 🤗 Życzę samych tylko takich pięknych wzruszających prezentów w tym roku 💝 W następnym będą jeszcze lepsze! 😁

I ja witam się nieśmiało z Wami, mam nadzieję zasiedzieć się szczęśliwie aż do lutego. U mnie dziś dopiero zaczyna się 7 tydzień, a czas się taaaak dłuży! Już by się chciało wiedzieć wszystko i siedzieć na spokojnym... Wam też tak strasznie się dłuży czekając na kolejne badanie? A nowe uspokaja Was tylko na chwilkę? 😐
    Ja w poniedziałek widziałam serduszko i 5mm dzieciątka, a już znowu jestem niespokojna i niecierpliwa przed następnym. Najchętniej zaglądałabym tam co chwilę 🙉🙊

Miamonia, Morwa lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ