Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, zrobiłam mały eksperyment odnośnie cukru i pomidorów po tym jak 2 dni temu po obiedzie wywaliło mi cukier 152. Wtedy jadłam ryż brązowy, kotlet i pomidorki. Wczoraj i dzisiaj jadłam ten sam obiad ale bez pomidorow- zamieniłam na inne warzywa. Wczoraj cukier 115, dzisiaj 120. Kurcze, a niby niski IG mają. Ależ można się naciąć...
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Dziewczyny, zrobiłam mały eksperyment odnośnie cukru i pomidorów po tym jak 2 dni temu po obiedzie wywaliło mi cukier 152. Wtedy jadłam ryż brązowy, kotlet i pomidorki. Wczoraj i dzisiaj jadłam ten sam obiad ale bez pomidorow- zamieniłam na inne warzywa. Wczoraj cukier 115, dzisiaj 120. Kurcze, a niby niski IG mają. Ależ można się naciąć...
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Dobrze, że po goferku się ruszałaś! Wybaczone
Tylko warto pamiętać, że cukier po grzeszkach bardzo często po godzinie jest prawidłowy, bo do wybicia dochodzi szybciej, a po godzinie już jest spadek.
jak Dobuśka wybacza to dobrze
ja zjadłam i poszłam spacerować dalej.
ps. zamówiłam sobie kolejne spodnie ciążowe z Sinsay, bo te co mam mi spadają. jakkolwiek to nie brzmi 🤣
dodatkowo kocyk wzięłam do koszyka - bawełniany i ma cienki splot.
poza tym kosz do przechowywania - zamysł na miejsce na pranie dla dziecka, jako schowany do dużej szafki - gdzie mamy kosz.
I jeszcze bluzę z Myszką Miki
tak mi wpadło dziś do głowy, że trzeba by zrobić akcje pranie ubranek nowych plus prasowanie. a potem schowanie do szafki już - czy tam organizerów z IKEA.ale na razie mnie to chyba przerasta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 15:59
Stokrotka 86, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość
-
Hehehe widzisz Dobuska - zamawiałaś wirówkę w brzuszku to masz ❤
Jaina - mmmm gofer 😍😍😍 Aaaaale bym zjadła. Dobrze że ten eksperyment skończył się takim ładnym cukrem 😁👍
A to heca z tymi pomidorkami 😱
Jeheria ale super cukry! Mega! 😁 No i suuuuper że już będziesz na zwolnieniu, jesień to świeeetna pora na taki odpoczynek 💚☕ 🌦
Aneta a podesłałabyś jakiś link do czegokolwiek ze Świat Dziecka? Podobały mi się ich produkty i ceny a na allegro wygodniej mi niż na stronie www, przepatrzyłabym sobie wszystko co mają 🌷 Choć ja póki co nie mam jeszcze niczego z wyprawki i teraz to aż boje się kupować cokolwiek... Ale mąż przywiezie od swojej siostry rzeczy po jej Niuni, to zobaczymy co tam będzie a czego nie. Może się jeszcze zdarzyć że w 1 dzień stanę się z zupełnie niezaopatrzonej - w najlepiej zaopatrzoną ze wszystkich 😉
Stokrotko gratuluję zdrowiutkiego Nietoperka!!!! 😁❤😍 Widzisz, podróże go nie poruszyły, możesz jeździć 🙃 Hihi, taki żarcik. Wiem że taka podróż to niezły wyczyn... Ps. Mi też gdyby tylko zalecili takie badanie serduszka - to zrobię bez zadawania pytań.
Aga aaaaale kochany synuś ❤ Jak ma na imię braciszek Natalki? 😊Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Gosia Rumi wrote:Aneta a podesłałabyś jakiś link do czegokolwiek ze Świat Dziecka? Podobały mi się ich produkty i ceny a na allegro wygodniej mi niż na stronie www, przepatrzyłabym sobie wszystko co mają 🌷 Choć ja póki co nie mam jeszcze niczego z wyprawki i teraz to aż boje się kupować cokolwiek... Ale mąż przywiezie od swojej siostry rzeczy po jej Niuni, to zobaczymy co tam będzie a czego nie. Może się jeszcze zdarzyć że w 1 dzień stanę się z zupełnie niezaopatrzonej - w najlepiej zaopatrzoną ze wszystkich 😉
Proszę bardzo
https://allegro.pl/oferta/babymam-pieluchy-pieluszki-muslinowe-premium-3-szt-9429532842?snapshot=MjAyMS0wOS0yOFQxMDoyMzo0NS4wNDdaO2J1eWVyOzM3MzdjMjBjMGEzZjE0MjM0NzJhMTI4ODFiMmI4MDU2M2RkMTlmNzQyOTI0NGUyODhjNDllZDZhOWRjMzU3MDc%3DStokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Dobuska, widzisz, musisz troszkę tu się wyżalić, że malutka się nie rusza i zaraz dostajesz podwójną dawkę wrażeń 😄
dobuska, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Aktualizacja wyprawkowa.
Dziewczyny, przyszły do mnie pieluchy tetrowe z allegro plus pieluchy z jednej strony miękkie, a z drugiej pokryte takim materialem nieprzemakalnym. Są super! Te tetry są tak miękkie i fajne w dotyku, że aż przykro mi jak patrzę na te z pepco.I te drugie nieprzemakalne to świetna sprawa do wózka lub do łóżeczka. Już Wam daję linki
https://allegro.pl/oferta/lux-maxi-grube-pieluchy-tetrowe-kolorowe-5-szt-10213794624?snapshot=MjAyMS0wOS0yM1QwODoxODoyOC4yNDVaO2J1eWVyO2I4MGVmOGZiNjAwY2M3M2JmMzczNmZmYzg5NTEwMGVhNTYwZDM4YWFiZDc3MmQ2OWFkNWEwODUwNmE3ZWY2NWI%3D
https://allegro.pl/oferta/pielucho-ceratka-flanelowa-podklad-przewijak-50x60-9177378715?snapshot=MjAyMS0wOS0yM1QwODoxODoyOC4yNDVaO2J1eWVyOzExYWE5Y2UzOGZlOTJlNmQ5MDdiZWRmNjg2ZmMxZjliMzIzYTkwYzU5M2I1ZTc5MDYyNTY3ZmY3ZGRkMzQyYTU%3D
Oprócz tego przyszło mi zamówienie z apteki i tam mam termometr do kąpieli (kosztówał grosze, a uznałam, że mi się przyda jak będę się chciała kąpać, bo teraz używam takiego do mięsa hahaha.)
Wzięłam dwie pary majtek poporodowych wielorazowych z Canpola, bo podobno te jednorazowe są okropne. Na razie wzięłam dwie sztuki, ale nie wiem ile docelowo powinnam ich zamówić.
Mam też 60 wkładek laktacyjnychChyba na początek wystarczy?
Szczotka i grzebyk do pielęgnacji małej.
10 podkładów poporodowych, ale taka ilość to chyba tylko do szpitala mi starczy, prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 17:16
Stokrotka 86, Lolla, Aneta8, jaina_proudmoore, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Proszę bardzo
https://allegro.pl/oferta/babymam-pieluchy-pieluszki-muslinowe-premium-3-szt-9429532842?snapshot=MjAyMS0wOS0yOFQxMDoyMzo0NS4wNDdaO2J1eWVyOzM3MzdjMjBjMGEzZjE0MjM0NzJhMTI4ODFiMmI4MDU2M2RkMTlmNzQyOTI0NGUyODhjNDllZDZhOWRjMzU3MDc%3DAneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
dobuska wrote:Aktualizacja wyprawkowa.
Dziewczyny, przyszły do mnie pieluchy tetrowe z allegro plus pieluchy z jednej strony miękkie, a z drugiej pokryte takim materialem nieprzemakalnym. Są super! Te tetry są tak miękkie i fajne w dotyku, że aż przykro mi jak patrzę na te z pepco.I te drugie nieprzemakalne to świetna sprawa do wózka lub do łóżeczka. Już Wam daję linki
https://allegro.pl/oferta/lux-maxi-grube-pieluchy-tetrowe-kolorowe-5-szt-10213794624?snapshot=MjAyMS0wOS0yM1QwODoxODoyOC4yNDVaO2J1eWVyO2I4MGVmOGZiNjAwY2M3M2JmMzczNmZmYzg5NTEwMGVhNTYwZDM4YWFiZDc3MmQ2OWFkNWEwODUwNmE3ZWY2NWI%3D
https://allegro.pl/oferta/pielucho-ceratka-flanelowa-podklad-przewijak-50x60-9177378715?snapshot=MjAyMS0wOS0yM1QwODoxODoyOC4yNDVaO2J1eWVyOzExYWE5Y2UzOGZlOTJlNmQ5MDdiZWRmNjg2ZmMxZjliMzIzYTkwYzU5M2I1ZTc5MDYyNTY3ZmY3ZGRkMzQyYTU%3D
Oprócz tego przyszło mi zamówienie z apteki i tam mam termometr do kąpieli (kosztówał grosze, a uznałam, że mi się przyda jak będę się chciała kąpać, bo teraz używam takiego do mięsa hahaha.)
Wzięłam dwie pary majtek poporodowych wielorazowych z Canpola, bo podobno te jednorazowe są okropne. Na razie wzięłam dwie sztuki, ale nie wiem ile docelowo powinnam ich zamówić.
Mam też 60 wkładek laktacyjnychChyba na początek wystarczy?
Szczotka i grzebyk do pielęgnacji małej.
10 podkładów poporodowych, ale taka ilość to chyba tylko do szpitala mi starczy, prawda?jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Gosia Rumi wrote:Hehehe widzisz Dobuska - zamawiałaś wirówkę w brzuszku to masz ❤
Jaina - mmmm gofer 😍😍😍 Aaaaale bym zjadła. Dobrze że ten eksperyment skończył się takim ładnym cukrem 😁👍
A to heca z tymi pomidorkami 😱
Jeheria ale super cukry! Mega! 😁 No i suuuuper że już będziesz na zwolnieniu, jesień to świeeetna pora na taki odpoczynek 💚☕ 🌦
Aneta a podesłałabyś jakiś link do czegokolwiek ze Świat Dziecka? Podobały mi się ich produkty i ceny a na allegro wygodniej mi niż na stronie www, przepatrzyłabym sobie wszystko co mają 🌷 Choć ja póki co nie mam jeszcze niczego z wyprawki i teraz to aż boje się kupować cokolwiek... Ale mąż przywiezie od swojej siostry rzeczy po jej Niuni, to zobaczymy co tam będzie a czego nie. Może się jeszcze zdarzyć że w 1 dzień stanę się z zupełnie niezaopatrzonej - w najlepiej zaopatrzoną ze wszystkich 😉
Stokrotko gratuluję zdrowiutkiego Nietoperka!!!! 😁❤😍 Widzisz, podróże go nie poruszyły, możesz jeździć 🙃 Hihi, taki żarcik. Wiem że taka podróż to niezły wyczyn... Ps. Mi też gdyby tylko zalecili takie badanie serduszka - to zrobię bez zadawania pytań.
Aga aaaaale kochany synuś ❤ Jak ma na imię braciszek Natalki? 😊Stokrotka 86, Gosia Rumi, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Każdy szpital ma swoją listę co zabrać - dla mamy i dziecka 🙂i nawet maja plan porodu - znalazłam u siebie na stronie. 🙂Ja czytałam książkę po obiedzie; mąż wziął leki i już mniej dycha uff, zobaczymy co będzie na noc. / Dobuska - taaa ogarnięcie level master of disaster. Zaraz mi miejsca braknie w domu 😂Podkłady to jedna paczka do szpitala będzie ok, a potem czytałam, że nawet zwykła podpaska daje radę, ale trzeba częściej zmieniać. Kwestia jak dziecko przyjdzie na świat bo czasem Matka Natura działa po swojemu 🙂 Tez mam na uwadze te majtki, wkładki, osłony na sutki itp 🙉🙉dużo dużo drobiazgów. A czas leci, w piątek juz 1.10. Jak mąż cudownie ozdrowieje do piątku to go wyciągnę na oglądanie wózków w piątek 🤣🤣🤣
Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość
-
Te jednorazowe majtki siatkowe nie są dobre, zużyłam tylko jedne a potem już zwykle majtki, bo były wygodniejsze. Co do podkładów nie polecam tych z bella,bo one mają tą zewnętrzną strukturę w formie siatki, ja byłam szyta i mi ta siatka zaczepiała i czułam się niekomfortowo. Zużyłam tylko 2 paczki po 10 szt. apotem zwykłe podpaski maxi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2021, 19:29
jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska lubią tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Dziewczyny, poczyniłam dziś jeszcze jeden zakup - chustę do noszenia bąbelka. 5.10 zaczynam szkołę rodzenia, mamy mieć zajęcia z chostonoszenia, bardzo jestem tego ciekawa, bo chciałabym spróbować z Maksiem ☺️
jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Aga12345, dobuska, Kasiastaraczka, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Dziewczyny, poczyniłam dziś jeszcze jeden zakup - chustę do noszenia bąbelka. 5.10 zaczynam szkołę rodzenia, mamy mieć zajęcia z chostonoszenia, bardzo jestem tego ciekawa, bo chciałabym spróbować z Maksiem ☺️
Aneta8 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dzięki za linki do pieluch. Zapiszę sobie, bo w tym miesiącu wydałam już całą kasę.
Kupiłam: laktator, aspirator, termometr, koce, rożki, ręczniki itp z x Colorstories, komodę z przewijakiem, przewijak i inne duperele z Ikei + masę ubranek
Zostało mi jeszcze do kupienia łóżeczko, kosmetyczka i apteczka dla Krzysia, no i pewnie jeszcze coś wpadnie w ciągu tych miesięcy. Kombinezon zimowy mam, ale te śpiworki z Makaszki kuszą, oj kuszą
Przyszło do mnie zamówienie z Sinsay dla Księcia. Powiem Wam, że jakością nie powala. Fakt, każda z rzeczy po 10 zł lub mniej, ale lepsze jakościowo są w Pepco. Na plus, że nie ma wszytych metek. Ale ciuszki na pobyt w domu czy pod kocyk będą ok.
Rozmiar 56:
Rozmiar 62:
Colorstories wrzuciło dzisiaj swoją listę do szpitala dla mamy i maluszka, wrzucam, może komuś się przyda:
https://megawrzuta.pl/download/42e5e669e9fa76c84c80c3ccd5d1ed62.htmlAneta8, Stokrotka 86, Aga12345, Gosia Rumi, dobuska, Kasiastaraczka, Morwa, jaina_proudmoore, Jeheria lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -