X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warszawianka, cieszę się, że po badaniach wszystko dobrze! <3
    W sumie w naszym pliku, można dorobić dodatkową zakładkę z polecanymi stronami, rzeczami itd. w sumie w gąszczu naszych wiadomości to się gubi, zwłaszcza jak ktoś nie jest na bieżąco :) Morwa, dałoby radę? Ty jesteś ogarnięta w temacie :D

Idigi ja akurat nie chciałam czarnego wózka, ale to tak jak piszą dziewczyny, kwestia gustu :)

Dobuska, biedny ten Twój psiunio, dobrze, że mama przyjedzie z pomocą!
    Widzimy się zaraz na webinarze? :D

Negra, ja również nie planuję na razie pościeli. Kupię rożek i śpiworek i zobaczę w czym Maksiowi będzie wygodniej spać. Urocza ta Twoja psinka :) Ja też nigdy nie mam serca przeganiać moich kotów ;)

jaina_proudmoore, dobuska, Warszawianka, Morwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też czarne wózki się bardzo podobają, choć sama mam beżowy.
    Dobuska ile trzeba czekać na dostawę laktatora? Wczoraj padłam po 21 i nie zamówiłam. O 19 byłam w domu od 6:40 rano. Miałam 2 wizyty.
    Młody waży 393g i wszystko ok. Potem endokrynolog. Tsh podskoczyło do 3,4 więc większa dawka 125 eutyrox :/

Kurcze noo zaczynam się stresować wyprawka tak gonicie :D
    Chyba czas iść na strych...
    Czytałam nt poduszek do karmienia i polecano motherhood fasolkę więc kupiłam, ciekawe czy będzie ok.
    Hehe Jaina niestety myślę że każda matka to zombie 😅 ja do tej pory często 😵

Aga taki synek to skarb :) mam nadzieję że mój też chociaż trochę będzie mi na swój sposób pomagał 😅

Stokrotka 86, Aneta8, jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta tak! Ja już włączyłam:)

Jeheria nie wiem w sumie. Pisali, że jest na stanie, wiec pewnie wyślą już niedługo :)
    Super, że na wizycie wszystko dobrzs! Już kawał męższczyzny!❤️

Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

• Negra85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi Wam o laktator z Neno, to ja zamawiałam przedwczoraj po 22, a dziś będzie kurier z paczka.

jaina_proudmoore, Jeheria, dobuska lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria- super, że po badaniach wszystko ok 🙂/ mi tez ostatnio Tsh skoczyło, ale potem spadło dzięki dawce wyższej. Teraz co miesiąc będę sprawdzać przy okazji robienia morfologii. 🙂/ oby ten sterylizator był w listopadzie dostępny 🙏/ ja chwilami myśle, że nie zdążę. Chwilami mnie nachodzi myśl, że czegoś nie kupię a czasem wręcz przeciwnie - kupię za dużo 🤣🙉Lista wyprawkowa jest dość długa, dużo drobiazgów jest na niej. 🙂💪ale damy radę, kto jak nie my 😁🏆

dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane jak tam samopoczucie . Umnie maluch coraz bardziej daje znać o sobie za tydzień kolejne usg w szpital :) i wizyta z angielskim ginekologiem .. Appka dzisaj pokazała ze 6 miesiąc właśnie się zaczol strasznie mi to szybko leci czemu 😘🥺❤️Jak tam zakupy ja wpadłam w szał zakupowy jak to moja połowa mówi . Ale wszystko prawie z drugiej ręki . Mam już laktator , łóżeczko . Zamówiłam w Polsce pościel kokon i takie tam pierdolki .. ciuszków tez już mam trochę . 💙

jaina_proudmoore, Jeheria, dobuska, Negra85, Kasiastaraczka, Aneta8, Aga12345, Morwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pamiętam, że któraś z Was wspominała o szkole rodzenia online od Zaufaj Położnej. Czy ktoś się będzie decydował? Ja chyba tak. U mnie w szpitalu zajęcia są dopiero od 30 tygodnia. Do tego jeszcze okres świąteczny, więc za dużo bym nie pochodziła. A styczeń to takie nie wiadomo co, bo w sumie można już rodzic 😀

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Nie odzywam się, ale regularnie Was podczytuje i chłonę każdą dawkę Waszej wiedzy 😊
    Mam aktualnie spory problem ze szczepieniem, byłabym bardzo wdzięczna za kontakt osoby, które szczepiły się Moderną

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Kasiu mój piesek jest chory i robi już pod siebie. Muszę ją znosić, owiniętą matą, żeby po prostu doniosła na dwor.
    Kupiłam laktator neno bueno. Skorzystałam w tej promocji na ich stronie. :)

Negra mam podobne odczucia.
    Ojej rozumiem,no takimi staruszkami to trzeba się opiekować jak małymi dziećmi. Dobrze, że mam przyjedzie i Ci pomoże 🥰
    Super zakup ten laktator,ja się jeszcze zastanawiam czy wziąć medele czy może jakiś inny

dobuska lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane! Nie dam rady Was nadrobić 😢 mam nadzieję że u Was i u Waszych Maluchów wszystko w porządku, mocno trzymam za to kciuki ❤

Ja wyszłam w poniedziałek ze szpitala, lekarze zrobili mi szereg badań żeby sprawdzić krzepliwość krwi,części wyników jeszcze nie mam te które mam wyszły w normie. Na krwiaka podowodniowego nie mogą nic poradzić poza cykloamina i leżeniem. Cześć tego krwiaka prawdopodobnie wylała się do owodni i nawet gdyby się coś działo to nic nie zrobią bo to dopiero 20tc i takiego maluszka nie da się uratować więc nie pozostaje nic innego tylko czekać... W poniedziałek mam wizytę u mojej ginekolog zobaczę jaki będzie miała dalszy plan, czuje się jak tykająca bomba.

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czytam Was i już za tymi rzeczami dla maluchów nią nadążam 😁 za dużo tego dla mnie😉

Dzisiaj mam wizytę u diabetolog- zawsze- nie wiem w sumie czemu- się stresuję 😁

Kochane,mam rozkminy jeśli chodzi o echo serca płodu🙁 mój dr zalecił mi konkretne miejsce jego wykonania i konkretnego lekarza. W końcu udało mi się skontaktować z tą poradnia, bo jest mega oblegana i okazało się że ten lekarz idzie na urlop. I jedynym dniem w którym może mnie przyjąć jest dzień gdy mam szkole rodzenia. I umówiłam się do innego lekarza... Bo do szkoły rodzenia zapisałam się już 2 mce temu i nie mam za bardzo jak jej przełożyc. A tak musiałabym olać całe zajęcia. Sama już nie wiem czy dobrze zrobiłam. Ale w sumie nie rozumiem czemu skoro jedynym wskazaniem u mnie do echo jest cukrzyca miałabym iść tylko do tego jednego, jedynego lekarza...

Karo, trzymam kciuki za Ciebie i malucha...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2021, 11:52

16-01-2022 - synek💙
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ojej rozumiem,no takimi staruszkami to trzeba się opiekować jak małymi dziećmi. Dobrze, że mam przyjedzie i Ci pomoże 🥰
    Super zakup ten laktator,ja się jeszcze zastanawiam czy wziąć medele czy może jakiś inny
    Co do laktatorów to ja właśnie kupiłam z medeli poprzednio miałam z tommee tippee był nie najgorszy ale bardzo ograniczał mnie czasowo . Udało mi się kupić fakt urzywany ale babka pisała ze 3 razy może próbowała odciągnąć pokarm 2a462a1de798.jpg 0eb2621fe09d.jpg 6fe97d9eb7b4.png. Niektóre rzeczy są jeszcze w foliach .. trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno bo cały taki zestaw nowy w sklepie kosztuje koło 400funtow z dwoma stanikami a ja zapłaciłam 135 za wszystko tak to napewno nie było by mnie stać na takie szaleństwo 😂😂

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

• kalcia64 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Witajcie kochane! Nie dam rady Was nadrobić 😢 mam nadzieję że u Was i u Waszych Maluchów wszystko w porządku, mocno trzymam za to kciuki ❤

Ja wyszłam w poniedziałek ze szpitala, lekarze zrobili mi szereg badań żeby sprawdzić krzepliwość krwi,części wyników jeszcze nie mam te które mam wyszły w normie. Na krwiaka podowodniowego nie mogą nic poradzić poza cykloamina i leżeniem. Cześć tego krwiaka prawdopodobnie wylała się do owodni i nawet gdyby się coś działo to nic nie zrobią bo to dopiero 20tc i takiego maluszka nie da się uratować więc nie pozostaje nic innego tylko czekać... W poniedziałek mam wizytę u mojej ginekolog zobaczę jaki będzie miała dalszy plan, czuje się jak tykająca bomba.
    Przykro mi kochana mam nadzieje ze będzie wszystko dobrze z wami ❤️❤️

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro tak mi przykro kochana, że tyle stresów już za Tobą i jeszcze przed Tobą 😔 jesteś bardzo dzielna, wiem że dasz radę i wierzę, że wszystko dobrze się skończy ❤️ Wysyłam dużo ciepłych myśli.

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria wrote:
    Mi też czarne wózki się bardzo podobają, choć sama mam beżowy.
    Dobuska ile trzeba czekać na dostawę laktatora? Wczoraj padłam po 21 i nie zamówiłam. O 19 byłam w domu od 6:40 rano. Miałam 2 wizyty.
    Młody waży 393g i wszystko ok. Potem endokrynolog. Tsh podskoczyło do 3,4 więc większa dawka 125 eutyrox :/

Kurcze noo zaczynam się stresować wyprawka tak gonicie :D
    Chyba czas iść na strych...
    Czytałam nt poduszek do karmienia i polecano motherhood fasolkę więc kupiłam, ciekawe czy będzie ok.
    Hehe Jaina niestety myślę że każda matka to zombie 😅 ja do tej pory często 😵

Aga taki synek to skarb :) mam nadzieję że mój też chociaż trochę będzie mi na swój sposób pomagał 😅
    Super, że z maluszkiem w porządku, już duży chłopczyk 🙂 synek przekochany tylko nie wiem czy już jest świadomy na co się pisze 😁 ale zazwyczaj jest pomocny w obowiązkach domowych 🙂

0d1ys65gdrumd339.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:

Karo Karo, przykro mi, że tyle stresów Cię dotyka. Musisz być silna dla siebie i maluszka 😍💗💪przesyłam ciepłe myśli i trzymać będę mocno kciuki za Was każdego dnia.

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karokaro bardzo mi smutno, że tyle stresów musisz przeżywać, mam nadzieję, że reszta wyników także będzie w normie i wszystko potoczy się pomyślnie. Trzymam za Was mocno kciuki 😙

0d1ys65gdrumd339.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na chwilę się polozylam bo idę zaraz po synka do przedszkola i muszę się pochwalić, że dzisiaj pierwszy raz malutka dawała takie kopniaczki, że aż brzuch mi falował 😁

Stokrotka 86, Aneta8, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro, mocno wierzę w to, że wszystko będzie w porządku. Trzymam za Was kciuki i podsyłam dużo ciepła i jeszcze więcej spokoju :*

uS2wp2.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Dziewczyny, czytam Was i już za tymi rzeczami dla maluchów nią nadążam 😁 za dużo tego dla mnie😉

Dzisiaj mam wizytę u diabetolog- zawsze- nie wiem w sumie czemu- się stresuję 😁

Kochane,mam rozkminy jeśli chodzi o echo serca płodu🙁 mój dr zalecił mi konkretne miejsce jego wykonania i konkretnego lekarza. W końcu udało mi się skontaktować z tą poradnia, bo jest mega oblegana i okazało się że ten lekarz idzie na urlop. I jedynym dniem w którym może mnie przyjąć jest dzień gdy mam szkole rodzenia. I umówiłam się do innego lekarza... Bo do szkoły rodzenia zapisałam się już 2 mce temu i nie mam za bardzo jak jej przełożyc. A tak musiałabym olać całe zajęcia. Sama już nie wiem czy dobrze zrobiłam. Ale w sumie nie rozumiem czemu skoro jedynym wskazaniem u mnie do echo jest cukrzyca miałabym iść tylko do tego jednego, jedynego lekarza...

Karo, trzymam kciuki za Ciebie i malucha...

Stokrotka, jeśli chciałabyś znać moje zdanie, to poszłabym do tego konkretnego lekarza, a do szkoły rodzenia zadzwoniłabym, przeprosiłabym i powiedziałabym, ze niestety na pierwszym spotkaniu mnie nie będzie.

Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ