X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheira super, że wszystko w porządku z Małym 💙

Gisele szczepilas się moderna,masz jakiś NOP?

KaroKaro trochę tu naskrobalysmy 😁
    Jej, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze 🙏❤️
    Nie miej wyrzutów sumienia, że tu nam się zalisz. Tu można, wysłuchamy,pocieszymy,podpowiemy ❤️

Kalcia super okazja, udało Ci się 😁

Odebrałam paczkę z Lidla, chustę do noszenia chyba odeśle,bo jest dla małych dzieci, lepiej kupić coś na dłużej
    Kupiłam też pieluszki tetrowe,chyba są ok https://www.lidl.pl/p/lupilu-pieluchy-tetrowe-80x80-cm-z-biobawelny-5-sztuk/p100321282

Aneta8, Stokrotka 86, Gosia Rumi, KaroKaro, dobuska lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Negra85 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszło moje zamówienie z Neno i Colorstories, jestem zakochana we wszystkim 😍
    20210929-172044.jpg
    Laktator (albo jak mój mąż mówi - dojarka) jest wypasiona, widać, że to wyższa liga, mam nadzieję, że będzie mi dane ją użytkować. Ma woreczek, więc możemy laktator zabrać ze sobą.
    20210929-173145.jpg
    20210929-173230.jpg
    Termometr bardzo intuicyjny, jeden przycisk, super sprawa.
    20210929-172846.jpg
    Aspirator też ma jeden przycisk, parę zmiennych odsysaczy. Ładnie ciągnie, sprawdziłam na ręce.😄
    20210929-172944.jpg
    Jeszcze bardziej jestem napalona na kupno sterylizatora i będę na pewno na niego polować.

Colorstories - jakie to wszystko piękne, mięciutkie. Aż sama chciałabym się wytrzeć tym ręcznikiem i zawinąć w rożek 🤣 Wszystko przychodzi pięknie zapakowane, idealne na prezent.
    20210929-173406.jpg
    Kocyk - porządny kocyk, nie żadna cienka chusteczka. Miękki, puchaty, idealny.
    20210929-173501.jpg
    Kosmetyczka - na pewno pójdzie ze mną do szpitala, a później wrzucę do wózka. Pieluchy bambusowe - jeszcze nigdy nie spotkałam się z taką miękkością. Pieluchy z Pepco to przy nich papier ścierny.
    20210929-173703.jpg
    Rożek - kocham, jest super miękki, leciutki. Położyłam go sobie na rękach i miałam świeczki w oczach. W wyobraźni widziałam już tę główkę z czarnymi włoskami, która wystaje z tego rożka 😍
    20210929-173633.jpg
    Ręczniki - super, miękkie, z kapturkiem, jeden królik, a drugi to miś :D
    20210929-173746.jpg
    20210929-173808.jpg

Nie żałuję ani złotówki. Z Colorstories na pewno jeszcze zamówię kocyk z polarkiem do gondoli, śpiworek do łóżeczka i może te pojemniki na akcesoria. Szkoda tylko, że te pieluchy bambusowe takie drogie są, bo wzięłabym jeszcze parę sztuk. Ale zamówię te, które polecałyście na Allegro i też na bank będę zadowolona :)

Aneta8, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Gosia Rumi, Aga12345, Alfa_Centauri, oregano84, Warszawianka, dobuska, Jeheria lubią tę wiadomość

3jgxvfxm0fdw7nq2.png

Wspólne starania: styczeń 2020
    IVF: start 4 kwietnia 2021
    punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
    21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️

19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
    24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
    26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
    28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
    31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
    02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
    13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
    28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska mam nadzieję, że lepiej się czujesz 😚

Joana wiem, że się zmartwiłaś, ale tak jak sama piszesz często to może być błąd pomiarowy. Jeśli lekarz nic nie powiedział, że coś go niepokoi, to znaczy, ze wszystko jest dobrze i bądź spokojna 😚

Stokrotko, super, że wizyta u diabetologa pomyślna. Pożegnasz pomidorki i będzie ok ☺️

Negra, przepiękne zakupy! 😍 wszystko cudowne na zdjęciach, a na żywo to już na pewno sztos i wzrusz 🥰

Bardzo chodził mi po głowie ten laktator, ale zwyciężył rozsądek i odkupię od koleżanki ten jej. Marka to Lansinoh, nie jest tak piękny jak Neno, ale też chyba dobry. Nowe kosztują ponad 450 zł, a odkupuję za 150.

W ogóle w głowie mi się zmienia. Dziś czas rozmyślań po dzisiejszym webinarze. 5.10 miałam rozpocząć zajęcia w szkole rodzenia przy szpitalu w Piasecznie, ale po rozmowie z mężem zdecydowaliśmy, że zmienimy na szkołę przy szpitalu na Madalińskiego, gdzie chcę rodzic. Niestety przez to, że wyprowadziłam się z Warszawy i już tu się nie rozliczam, będę musiała zapłacić 600 zł, ale chce poznać szpital i położne. Dodatkowo bardzo zainteresowała mnie opcja porodu w przyszpitalnym Centrum Porodów Naturalnych. Pod to tez będą dostosowane zajęcia w szkole. Pewnie trudno będzie się tam dostać rodzić, ale spróbujemy.

Stokrotka 86, Gosia Rumi, jaina_proudmoore, dobuska lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!

Wysłany: 29 września 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra ale super zakupy 😍

Aneta8 super,ja też rozważam dom narodzin lub centrum porodów naturalnych
    Ale bardziej żelazna
    Rozważam szkołę Agnieszki Kacalak, która jest akredytowana przez żelazną, czytałam o niej dobre opinie

Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko święta, ile naprodukowałyście 😯 Nie ma szans żebym nadrobiła.
    Trochę mnie tu nie było, a widzę że już część z was ma wyprawki praktycznie pokompletowane :D
    Mnie pochłonęła praca, muszę zrobić tak bym miała do czego wracać po macierzyńskim :D
    Dodatkowo za 8 dni w końcu zakończę doktorat i będę to miała z głowy :D
    Na zwolnienie ciążowe, jeśli nic się złego nie wydarzy zamierzam iść przed świętami Bożego Narodzenia.
    Na początku listopada czeka mnie przeprowadzka do większego mieszkania, więc będę miała więcej miejsca by kupić łóżeczko, wanienkę czy wózek.

Cieszę się, że wasze badania połówkowe wyszły dobrze, ja swoje mam dopiero 13 października :d a za 8 dni będę miała już połowę ciąży za sobą :d

Dla dziewczyn którym wyszły jakieś szmerki na serduszkach dzieciaczków powiem, że ja się urodziłam z przeciekiem międzykomorowym, podobno dość poważnym. 30 lat temu nie podejmowali żadnych prób leczenia, nie robili operacji itp, okazało się że po 2 latach moje serce działa normalnie i nie ma śladu po wadzie. Wiem, że łatwo się mówi, ale będzie dobrze !!

Mnie powoli ruszyła waga, co mnie lekko przeraża. Przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 2 kg. Wcześniej albo chudłam albo waga mi stała w miejscu... Przekroczyłam magiczną 7 z przodu i nie chciałabym widzieć 8.... Mam nadzieje, że tempo przybierania na wadze nie będzie cały czas takie samo :D

Moja malutka robi się coraz aktywniejsza. Dziś już wieczorem odczuwam takie mocniejsze i zdecydowane kopniaki, już nie muśnięcia czy puki, tylko czuje solidną siłę w tym ruchu. Bardzo mnie to cieszy.
    Muszę poczekać jeszcze niecały tydzień, żeby zobaczyć czy wszystko z nią dobrze, bo 5.10 mam wizytę u gina. Ale sądząc po jej stanowczych ruchach, wszystko jest ok.

Tyle u mnie. Mam nadzieje, że jak trochę życie mi się uspokoi, będę mogła być bardziej aktywna tutaj.

Karo, trzymaj się !!

Aneta8, Gosia Rumi, Stokrotka 86, Aga12345, KaroKaro, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, oregano84, Jeheria lubią tę wiadomość

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik super, że się odezwałaś i że wszystko u Ciebie dobrze! ☺️ Podziwiam za ogarnianie pracy i jeszcze doktoratu! Wow! 😍

fxQZp2.png
    XJSep2.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo na pewno wszystko bedzie dobrze. Musi! To że lekarze nie mogą nic pomóc w sprawie tego krwiaka - to jeszcze nie znaczy że on zaszkodzi Kruszynce. To musi być silna i dzielna Kruszynka i musimy mocno wierzyć że wszystko będzie dobrze. 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    Wyobrażam sobie jak się boisz i martwisz... Ja też jestem w strachu i drżę, patrzę na kalendarz i odliczam... Ale MUSIMY WIERZYĆ że wszystko bedzie dobrze 💖 być dobrej myśli, modlić się, odliczać dni... Jeszcze bedzie przepięknie, zobaczysz! Za 5 miesięcy każda z nas będzie tulić swoje maleństwo, wtedy już nie będziemy pamiętały o żadnych stresach i trudach 💖💖💖 Przytulam mocno i przesyłam jeszcze swoją nadzieję i dobre myśli 💚💚💚💚💚

Stokrotka 86, KaroKaro, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png

Wysłany: 29 września 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcosik to będziemy razem szły na połówkowe ❤️
    Podziwiam Cię bardzo,że tyle pracujesz i jeszcze ten doktorat,wow! 💪 Mogę zapytać z jakiej dziedziny?

Dziewczyny ja założyłam sobie mały notatnik,w którym zapisuję wyprawkowe tematy
    Właśnie przepisałam listę z wątku maj 2020 ,ile tego! :)
    Teraz zajrzę na stronę szpitali i skonfrontuje to co do szpitala,a później poszukam w necie list wyprawkowych
    Jeśli któraś z Was jest zainteresowana kupnem oczyszczacza to pan tabletka udostępnił kod obniżający cenę o 10%na stronie loveair

jaina_proudmoore, Aneta8, Stokrotka 86, Aga12345, dobuska, Jeheria lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Dobuska mam nadzieję, że lepiej się czujesz 😚

Joana wiem, że się zmartwiłaś, ale tak jak sama piszesz często to może być błąd pomiarowy. Jeśli lekarz nic nie powiedział, że coś go niepokoi, to znaczy, ze wszystko jest dobrze i bądź spokojna 😚

Stokrotko, super, że wizyta u diabetologa pomyślna. Pożegnasz pomidorki i będzie ok ☺️

Negra, przepiękne zakupy! 😍 wszystko cudowne na zdjęciach, a na żywo to już na pewno sztos i wzrusz 🥰

Bardzo chodził mi po głowie ten laktator, ale zwyciężył rozsądek i odkupię od koleżanki ten jej. Marka to Lansinoh, nie jest tak piękny jak Neno, ale też chyba dobry. Nowe kosztują ponad 450 zł, a odkupuję za 150.

W ogóle w głowie mi się zmienia. Dziś czas rozmyślań po dzisiejszym webinarze. 5.10 miałam rozpocząć zajęcia w szkole rodzenia przy szpitalu w Piasecznie, ale po rozmowie z mężem zdecydowaliśmy, że zmienimy na szkołę przy szpitalu na Madalińskiego, gdzie chcę rodzic. Niestety przez to, że wyprowadziłam się z Warszawy i już tu się nie rozliczam, będę musiała zapłacić 600 zł, ale chce poznać szpital i położne. Dodatkowo bardzo zainteresowała mnie opcja porodu w przyszpitalnym Centrum Porodów Naturalnych. Pod to tez będą dostosowane zajęcia w szkole. Pewnie trudno będzie się tam dostać rodzić, ale spróbujemy.
    Anetko, ja rodziłam w tym szpitalu i uczęszczałem na szkołę rodzenia. Nie chciałabym żebyś się rozczarowała, ale zajęcia byly prowadzone w specjalnej sali szkoleniowej na parterze wiec szpitala w zasadzie nie zwiedzisz. Nawet przed covidem
    nie mozna było zorganizować wycieczki po szpitalu ani tym bardziej oddziale położniczym. Zajęcia prowadziły oddelegowane osoby (każdy wykład z kim innym), których podczas prawie dwutygodniowego pobytu nigdy nie spotkałam na oddziale. Ćwiczenia fizyczne były prowadzone przez siwiuteńką panią 70plus :) za to wykład o karmieniu piersią to była porażka, prowadząca byla tragiczna i jej teksty były poniżej jakiegokolwiek poziomu, typu „jak ktos nie radzi sobie z karmieniem piersią to znaczy ze mu nie zależy”. Ciekawe czy ją wymienili, bo wiem, ze były skargi. Na pewno nie byla to doradczyni laktacyjna ze szpitala która mi osobiście bardzo pomogła (karmiłam w sumie prawie dwa lata, a nie nastawiałam się że w ogóle dam radę).
    Jeśli masz specjalnie płacić akurat za tę szkole rodzenia tylko z powodu wyboru szpitala to chyba nie ma sensu.
    Co do centrum porodów naturalnych to jak ja rodziłam to były wolne sale, ale ja nie wyobrażam sobie skazywać się z góry na poród bez możliwości znieczulenia, więc w ogóle jej nie brałam pod uwagę.

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, oregano84 lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc

Wysłany: 29 września 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karokaro, myślałam o tobie ostatnio, dużo siły, wszystkie trzymamy kciuki żeby było dobrze :)

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png

Wysłany: 29 września 2021, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra śliczne zakupy. Szukam takiego grubego, sztywnego rożka co dobrze będzie trzymał dzidzię, ale z drugiej strony z miękką wyściółka. Czy ten z colorstories jest z tych sztywniejszych czy bardziej kołderkiwych? Mój poprzedni rożek po praniu zrobił się flaczkiem i nie byłam z niego zadowolona. Daj znać proszę jak ten twój zachowa się po praniu :)

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 29 września 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Anetko, ja rodziłam w tym szpitalu i uczęszczałem na szkołę rodzenia. Nie chciałabym żebyś się rozczarowała, ale zajęcia byly prowadzone w specjalnej sali szkoleniowej na parterze wiec szpitala w zasadzie nie zwiedzisz. Nawet przed covidem
    nie mozna było zorganizować wycieczki po szpitalu ani tym bardziej oddziale położniczym. Zajęcia prowadziły oddelegowane osoby (każdy wykład z kim innym), których podczas prawie dwutygodniowego pobytu nigdy nie spotkałam na oddziale. Ćwiczenia fizyczne były prowadzone przez siwiuteńką panią 70plus :) za to wykład o karmieniu piersią to była porażka, prowadząca byla tragiczna i jej teksty były poniżej jakiegokolwiek poziomu, typu „jak ktos nie radzi sobie z karmieniem piersią to znaczy ze mu nie zależy”. Ciekawe czy ją wymienili, bo wiem, ze były skargi. Na pewno nie byla to doradczyni laktacyjna ze szpitala która mi osobiście bardzo pomogła (karmiłam w sumie prawie dwa lata, a nie nastawiałam się że w ogóle dam radę).
    Jeśli masz specjalnie płacić akurat za tę szkole rodzenia tylko z powodu wyboru szpitala to chyba nie ma sensu.
    Co do centrum porodów naturalnych to jak ja rodziłam to były wolne sale, ale ja nie wyobrażam sobie skazywać się z góry na poród bez możliwości znieczulenia, więc w ogóle jej nie brałam pod uwagę.

Alfa dziękuję za Twój wpis. Widzę, że miałam podejście dość idylliczne 🙈 dołączyłam do grupy Halo gdzie rodzic Warszawa, czekam aż mnie przyjmą i poczytam, może będzie coś tam ciekawego..

fxQZp2.png
    XJSep2.png

Wysłany: 29 września 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam jest dużo ciekawych postów, aż spać nie mogłam jak przeczytałam niektóre historie o Madalinskiego ;) chyba każdy szpital tam został zjechany.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Mogę się tutaj podczepić?
    Co prawda niby termin mam na około połowę lutego, ale to może być ruchome, gdyż mam stwierdzoną cukrzycę ciążową (GDM) i już mnie uprzedzili, że raczej wcześniej mnie zetną/indukują. Także, nastawiam się na koniec stycznia.
    Zasiedziałam się trochę na tym drugim forum, ale powoli zaczynam potrzebować tematów typowo ciążowych.
    Ważne pytanie, choć pewnie już było wałkowane na tych ponad 200 stronach:
    Polecacie/macie jakąś szkołę rodzenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 02:07

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Morwa lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Ja czuję się lepiej, chociaż jestem jakaś lekko osłabiona i kicham jak opętana od wczoraj. Chyba organizm dalej z czymś walczy.
    Z samego rana zaliczyłam laboratorium, a dzisiaj czekają mnie ćwiczenia przygotowujące ciało do porodu, więc jestem ciekawa czego się tam dowiem. :) Być może poznam też moją położną. :)

Myśliwa witaj w grupie. Ja również mam CC, ale póki co moja lekarka nie mówiła nic o wcześniejszym indukowaniu, ale wiem, że to zależy od szpitala, chociaż też się nastawiam bardziej na styczeń. :) Co do szkoły rodzenia to ja jedynie znam tę na stronie zaufaj położnej. :)

PCOSIK jesteś moją bohaterką. Tyle pracujesz i jeszcze ogarniasz doktorat, a wiem z doświadczenia ile to pracy. Także gratuluję!

Negra mój laktator dzisiaj przyjdzie. :D Kurier oczywiście przyjedzie akurat tego dnia, kiedy muszę wyjść z domu. Ehhh :D

Joana nie ma co porównywać badania pomiędzy dwoma gabinetami, bo niestety rozbieżności są spore. Ważne, że jest okej! <3

MyŚliwa lubi tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra - ależ piękne łupy! :) Jakbyś mogła zapisac stronkę w excelu na pierwszej stronie, to byłabym mocno wdzięczna, bo potem mi gdzies ucieknie..

Dobuska, Ciebie również prosiłabym o zapisane tej strony, z której kupiłaś super miękkie pieluszki :)

Myśliwa - hej! Kojarzę Ciebie z wątku z ovufriend i jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy i oczytania :) Witamy!

jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Negra - ależ piękne łupy! :) Jakbyś mogła zapisac stronkę w excelu na pierwszej stronie, to byłabym mocno wdzięczna, bo potem mi gdzies ucieknie..

Dobuska, Ciebie również prosiłabym o zapisane tej strony, z której kupiłaś super miękkie pieluszki :)

Myśliwa - hej! Kojarzę Ciebie z wątku z ovufriend i jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy i oczytania :) Witamy!

Okej, dopiszę, ale nie wiem gdzie :D

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, zrobiłam na szybko miejsce na polecajki :) Druga zakłądka w naszym arkuszu. Na ten moment z polecanych produktów wpisałam laktatory, wózki, foteliki, łóżeczka, materace. Tyle mi przyszło do głowy, także śmiało dziewczyny dopisujcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 09:02

Aga12345, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, dobuska, Aneta8, Warszawianka, Gosia Rumi, Morwa lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyŚliwa- witamy na naszym wątku 🙂💗 / Ja miałam w nocy dwie pobudki z racji na arie kaszlu męża -ok 3 i potem 5. Mąż zły na mnie, że nie kazałam mu dzwonić wczoraj do lekarza.. ze zła jestem i brak mi empatii itp. Dowalil jeszcze hasło w nocy, że ciekawe jak się dzieckiem zajmę 😡czym mi ciśnienie podniósł. Dorosly jest to niech sam decyduje i swoim zdrowiu. Z tego wszystkiego cukier rano na czczo 100. 🤦‍♀️Dziś na 15:40 mam wizytę u diabetologa. Wezmę dzienniczek, ciekawe co powie. Już mi wszystko jedno. Mogę brać insulinę na noc. Mój ginekolog powiedział na ostatniej wizycie, że cukier do 100 na czczo nie jest zły bo normy dla kobiet w ciąży zrobiły się mega restrykcyjne od dwóch lat. Dziś robię dzień placka z książka, zaczęłam czytać nowy tom Chyłki Mroza.

Gosia Rumi lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 30 września 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    MyŚliwa- witamy na naszym wątku 🙂💗 / Ja miałam w nocy dwie pobudki z racji na arie kaszlu męża -ok 3 i potem 5. Mąż zły na mnie, że nie kazałam mu dzwonić wczoraj do lekarza.. ze zła jestem i brak mi empatii itp. Dowalil jeszcze hasło w nocy, że ciekawe jak się dzieckiem zajmę 😡czym mi ciśnienie podniósł. Dorosly jest to niech sam decyduje i swoim zdrowiu. Z tego wszystkiego cukier rano na czczo 100. 🤦‍♀️Dziś na 15:40 mam wizytę u diabetologa. Wezmę dzienniczek, ciekawe co powie. Już mi wszystko jedno. Mogę brać insulinę na noc. Mój ginekolog powiedział na ostatniej wizycie, że cukier do 100 na czczo nie jest zły bo normy dla kobiet w ciąży zrobiły się mega restrykcyjne od dwóch lat. Dziś robię dzień placka z książka, zaczęłam czytać nowy tom Chyłki Mroza.
    Ale chory facet potrafi być upierdliwy jak stado baranów. Serio. :D

No i moim zdaniem Twój lekarz diabetolog powinien dać Ci już insulinę. Kiedyś były inne normy, fakt. Moje siostry miały dzieci po cukrzycy (wtedy to nie była cukrzyca, a dzisiaj już jest. Miały ciągle ponad 90 na czczo) i dzieci się rodziły bardzo duże. Dzięki Bogu, że zdrowe.

jaina_proudmoore, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość

‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ