Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny! Dziś przyszły moje zakupy z tego sklepu Świat Dziecka z Allegro.
Od lewej pieluszka flanelowa, bambusowa, dwie tetrowe i na dole dwie białe tetrowe i trzy muślinowe 🙂 co do jakości to w sumie wydają się ok choć nie bardzo mam z czym porównać 😉 mam tylko jedną muslinową pieluszkę z Cuddle Dreams no i jest ona dużo bardziej delikatna, no ale kosztowała 35 zł jedna 🙃
Do tego przyszły dwa prześcieradła do łóżeczka, podkłady pod i dwa do wózka 🙂
Ogólnie jestem zadowolona z zakupów jak za taką cenę.
PS. dopisałam swoje polecajki w pliku 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 09:41
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Jeheria, Aga12345, dobuska, Gosia Rumi, Morwa, Selena lubią tę wiadomość
-
Witaj Myśliwa🙂 ja jestem zapisana na zajęcia do akuku kukulscy i przyjaciele. Mają dobre opinie ale zajęć jeszcze nie zaczęłam więc nie mogę polecić.
Jaina, ja wiem że faceci to duże dzieci ale bez przesady. Nie jesteś jego matka.
A często masz te przekroczenia cukrów? Moja diabetolog kazała mi analizować cukry w takich blokach 5-7 dniowych. I jeżeli w tych blokach 50 % cukrów przekraczałaby normy (więcej niż 90 na czczo i więcej niż 140 po godzinie) to mam pilnie się zgłosić. Ogólnie to zalecane cukry dla mnie to na czczo 80-90- mniej raczej mam nie mieć. A po godzinie do 130. Jeśli jest więcej ale nie przekracza 140 to powinnam się zastanowić co zjadłam😉
Wiem że teraz te normy są bardziej restrykcyjne ale zgadzam się z Dobuska że to dobrze. Tym bardziej że glukometr ma zawsze akceptowalny błąd pomiaru. I serio słabo to wygląda z mojej perspektywy że diabetolog tak Ci mówi.
Ja od kilku dni ruszyłam tyłek i robię ćwiczenia dla ciężarnych 😁 te z akademii NFZ. Całkiem fajne 🙂jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Hejka, czy ja dobrze rozumiem, że gdzieś na tym wątku jest link gdzie możemy się dzielić polecanymi sklepami?
Starania od 12.2017.
Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
Ja: 36l. AMH 2,71
On: 34l: morfologia słabo
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
Crio / 05.2021 / 🍷
Crio / 06.2021 / 🥳
beta 5dpt 27,27
29dpt ❤️ -
@Stokrotka moje jedyne wadliwe pomiary to na czczo. Pozostałe są ok 🙂najlepsze jest to, że zarówno gin jak i diabetolog mocno wierzył, że nie będzie trzeba insuliny 😂🤦♀️To wykrakali. Dam znać po wizycie na pewno.
Stokrotka 86, dobuska lubią tę wiadomość
-
idigi85 wrote:Hejka, czy ja dobrze rozumiem, że gdzieś na tym wątku jest link gdzie możemy się dzielić polecanymi sklepami?
Na pierwszej stronie, tam gdzie spisujemy szczegóły z naszych wizyt, to druga zakładkaidigi85, jaina_proudmoore, oregano84 lubią tę wiadomość
-
A macie na oku już łóżeczka? Ja znalazłam jedno, które mi się podoba i ma szufladę. Jest w klimacie wiejskim. Ale cena mnie trochę powaliła, 2000zł. Jakby to było jakieś łóżko na lata to spoko, ale to ma być tylko na jakieś 3 lata. Sama nie wiem. No i można dokupić inne meble z tej serii. Ale fajnie jest mieć takie dylematy!!!
jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość
Starania od 12.2017.
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
Crio / 05.2021 / 🍷
Crio / 06.2021 / 🥳
beta 5dpt 27,27
29dpt ❤️ -
jaina_proudmoore wrote:MyŚliwa- witamy na naszym wątku 🙂💗 / Ja miałam w nocy dwie pobudki z racji na arie kaszlu męża -ok 3 i potem 5. Mąż zły na mnie, że nie kazałam mu dzwonić wczoraj do lekarza.. ze zła jestem i brak mi empatii itp. Dowalil jeszcze hasło w nocy, że ciekawe jak się dzieckiem zajmę 😡czym mi ciśnienie podniósł. Dorosly jest to niech sam decyduje i swoim zdrowiu. Z tego wszystkiego cukier rano na czczo 100. 🤦♀️Dziś na 15:40 mam wizytę u diabetologa. Wezmę dzienniczek, ciekawe co powie. Już mi wszystko jedno. Mogę brać insulinę na noc. Mój ginekolog powiedział na ostatniej wizycie, że cukier do 100 na czczo nie jest zły bo normy dla kobiet w ciąży zrobiły się mega restrykcyjne od dwóch lat. Dziś robię dzień placka z książka, zaczęłam czytać nowy tom Chyłki Mroza.
Oj przepraszam, myślałam, że udało Ci się unormowacvcukry na czczo, a to był pojedynczy wyskok, w takim razie lepiej mieć insulinę i być spokojnym niż się zamartwiać bo to na pewno nie pomoże. Niestety to nie zawsze zależy od diety a od naszych hormonów i niekoniecznie mamy na to wpływ 😐Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 10:14
Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Dobuska mnie też wczoraj cały dzień żołądek bolał, straszne gazy miałam, brzuch twardy... Ale u mnie może to od tego rota od synka...
Ogólnie trochę się zdziwiłam ale przez miesiąc nic nie przytyłam, a nawet schudłam 1kg, a nie jestem na żadnej diecie, to możliwe że przez 1 dzień niejedzenia (wtedy co rzygałam, zjadłam tylko 2 kiśle) można schudnąć??
Stokrotko jeja nie wygląda to dobrzeprzypimina mi się moja babcia.... Ahhh życzę Wam dużo siły a szczerze lepiej aby babcia się nie męczyła... Wiem jak było u Nas niestety, w takim wieku unieruchomienie nie jest dobre
Dziewczyny a wiecie że na allegro jest sklep neno i też ten Laktator kosztuje 299 zł cały dzieńkupiłam tam
Karo rozumiem Cię z tym przedszkolem, to chociaż parę godzin odpoczynku dla mamy. Ja też już w domu i synek chodzi do żłobka.
Ja polecę chustę little frog
Negra jakie piękne zakupy! Ten kocyk no przesliczny!
Mi się podoba rożek z sleepe, taki z pikowanego weluru z uszami
Stokrotka 86, Aneta8, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Jeheria, to faktycznie z tym laktatorem, a ja głupia czekałam do 22
No, ale nieważne. Mam go dzisiaj do odbioru już.
Ja już chyba pisałam, ale rożek zamówiłam z motulinki. Na zdjęciach i filmikach wydaje się bardzo porządny, więc dam Wam znać.
A teraz mam takie pytanie z kategorii głupich. Czy takie rzeczy jak rożek, kokon, materac... nie wiem... maskotki... to trzeba prać przed urodzeniem maleństwa?
Idigi ja mam łóżeczko z firmy Pinio. Tzn czekam na nie. W sklepie miałam okazję je obejrzeć, ale z innej serii i są bardzo solidne i wzięłam takie co ma wycinany przód i będzie też tapczanikiem. Też nie było najtańsze, ale cóż.idigi85 lubi tę wiadomość
-
Hej Mamuśki 😀 idę do diabetologa, tak na szybko, w Pepco są kombinezony misiowate, typowe dla chłopców. Szary miś lub ceglany lisek, 50zl.
Jak wrócę to Was poczytam. 😀dobuska, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
dobuska wrote:Jeheria, to faktycznie z tym laktatorem, a ja głupia czekałam do 22
No, ale nieważne. Mam go dzisiaj do odbioru już.
Ja już chyba pisałam, ale rożek zamówiłam z motulinki. Na zdjęciach i filmikach wydaje się bardzo porządny, więc dam Wam znać.
A teraz mam takie pytanie z kategorii głupich. Czy takie rzeczy jak rożek, kokon, materac... nie wiem... maskotki... to trzeba prać przed urodzeniem maleństwa?
Idigi ja mam łóżeczko z firmy Pinio. Tzn czekam na nie. W sklepie miałam okazję je obejrzeć, ale z innej serii i są bardzo solidne i wzięłam takie co ma wycinany przód i będzie też tapczanikiem. Też nie było najtańsze, ale cóż.Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Morwa lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
kalcia64 wrote:To nie glupie pytanie . Wszystko co nowe przed uzyciem dla niemowlaka piore. To wszysko przechodzi z rak do rak .. często materiały są impregnowane żeby lepiej się prezentowały i były sztywne . Tak ze ja piorę 😘💙
-
Negra85 wrote:Przyszło moje zamówienie z Neno i Colorstories, jestem zakochana we wszystkim 😍
Laktator (albo jak mój mąż mówi - dojarka) jest wypasiona, widać, że to wyższa liga, mam nadzieję, że będzie mi dane ją użytkować. Ma woreczek, więc możemy laktator zabrać ze sobą.
Termometr bardzo intuicyjny, jeden przycisk, super sprawa.
Aspirator też ma jeden przycisk, parę zmiennych odsysaczy. Ładnie ciągnie, sprawdziłam na ręce.😄
Jeszcze bardziej jestem napalona na kupno sterylizatora i będę na pewno na niego polować.
Colorstories - jakie to wszystko piękne, mięciutkie. Aż sama chciałabym się wytrzeć tym ręcznikiem i zawinąć w rożek 🤣 Wszystko przychodzi pięknie zapakowane, idealne na prezent.
Kocyk - porządny kocyk, nie żadna cienka chusteczka. Miękki, puchaty, idealny.
Kosmetyczka - na pewno pójdzie ze mną do szpitala, a później wrzucę do wózka. Pieluchy bambusowe - jeszcze nigdy nie spotkałam się z taką miękkością. Pieluchy z Pepco to przy nich papier ścierny.
Rożek - kocham, jest super miękki, leciutki. Położyłam go sobie na rękach i miałam świeczki w oczach. W wyobraźni widziałam już tę główkę z czarnymi włoskami, która wystaje z tego rożka 😍
Ręczniki - super, miękkie, z kapturkiem, jeden królik, a drugi to miś
Nie żałuję ani złotówki. Z Colorstories na pewno jeszcze zamówię kocyk z polarkiem do gondoli, śpiworek do łóżeczka i może te pojemniki na akcesoria. Szkoda tylko, że te pieluchy bambusowe takie drogie są, bo wzięłabym jeszcze parę sztuk. Ale zamówię te, które polecałyście na Allegro i też na bank będę zadowolona[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Hej MySliwa witaj u nas
Ja do szkoły rodzenia zapisuję się do Agnieszki Kacalak,rodzi się rodzina. Skąd jestes? Bo to szkoła akredytowana przez szpital na żelaznej
Na IG obserwuje położną Kasię,ona też ma szkołę rodzenia nagraną, dostęp jest caly rok, często robi akcje od serca i można ją kupić za niecałe 300 zł
Dobuska zdrówka 😚 daj znać jak te ćwiczenia
Jaina chorzy faceci to jest coś strasznego...a on sam nie może zadzwonić? Przecież mały nie jest...
Spedz sobie miły czas z książką i odstresuj się trochęa jaka pogoda? U mnie od rana leje, więc leżakuje sobie
Aneta8 piękne wzory 😍
Idigi ja chcę łóżeczko dostawne najpierw,ale mam nadzieję znaleźć używane i dokupić materac
Jej 2k! Daj linka,chce to zobaczyć 🙂
Jeheira promocje,hi hi trzeba najpierw zorientować się co i jak😂i jak widać wyczailas ich,nie trzeba czekać do 22😁
jaina_proudmoore, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
nick nieaktualnyKasiastaraczka wrote:Pcosik to będziemy razem szły na połówkowe ❤️
Podziwiam Cię bardzo,że tyle pracujesz i jeszcze ten doktorat,wow! 💪 Mogę zapytać z jakiej dziedziny?
Chce już to skończyć, będzie mniejdobuska, Kasiastaraczka, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Mam już wyniki badan. Tsh poniżej normy, ale tak mam mieć według mojej endo. Reszta wyników całkiem okej, niewielkie odchylenia. Jedyne co to widzę, że hemoglobina mi spada, chociaż nadal jest w normie.
Aneta8, jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Nie wiem jak wy ogarniacie temat wyprawki..
Jedyne co mam chec kupować to ubranka . Nic poza nimi nie mam i nawet nie zerknęłam ba jakas liste wyprawkowa .
Musimy pojechać z mężem do sklepu z wózkami i zorientować się co nam będzie najbardziej odpowiadało.
Najbardziej przeraża mnie temat fotelika do samochodu.
Jaki wybrać? Na ile taki fotelik posłuży ?👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI-3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
Kasiastaraczka wrote:Hej MySliwa witaj u nas
Ja do szkoły rodzenia zapisuję się do Agnieszki Kacalak,rodzi się rodzina. Skąd jestes? Bo to szkoła akredytowana przez szpital na żelaznej
Na IG obserwuje położną Kasię,ona też ma szkołę rodzenia nagraną, dostęp jest caly rok, często robi akcje od serca i można ją kupić za niecałe 300 zł
Dobuska zdrówka 😚 daj znać jak te ćwiczenia
Jaina chorzy faceci to jest coś strasznego...a on sam nie może zadzwonić? Przecież mały nie jest...
Spedz sobie miły czas z książką i odstresuj się trochęa jaka pogoda? U mnie od rana leje, więc leżakuje sobie
Aneta8 piękne wzory 😍
Idigi ja chcę łóżeczko dostawne najpierw,ale mam nadzieję znaleźć używane i dokupić materac
Jej 2k! Daj linka,chce to zobaczyć 🙂
Jeheira promocje,hi hi trzeba najpierw zorientować się co i jak😂i jak widać wyczailas ich,nie trzeba czekać do 22😁
Link do łóżeczka. Niby kosztuje na stronie 1300zł, ale trzeba dodać opcje kids i już się robi 1600zl, oddzielnie kupuje się szufladę i to daje razem 2018zł.
https://meblekatmandu.pl/marone-lozeczko-dzieciece?utm_source=google&utm_medium=darmowe_kliki&utm_campaign=GMC_free&gclid=CjwKCAjw64eJBhAGEiwABr9o2LkM7AYdu2iq7Oj-9f7EHXP1fvTkyH-00xDtR1Cc0n01Z5MiwkGI1hoCgasQAvD_BwE
Szuflada nie ma pokrywy, więc wszystko widac do jest w środku.Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
Starania od 12.2017.
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️