Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka wrote:Hej MySliwa witaj u nas
Ja do szkoły rodzenia zapisuję się do Agnieszki Kacalak,rodzi się rodzina. Skąd jestes? Bo to szkoła akredytowana przez szpital na żelaznej
Ja z Warszawy, wstępnie planowałam być prowadzona pod kątem Starynkiewicza, ale zmieniłam prowadzącego i ten jest z Bielan (to znaczy powiedział, że jak się uprę to i tak mogę gdzie indziej). Chociaż wśród rodziny i znajomych zebrałam wywiad i raczej bielański polecają (bo mają i patologię ciąży - nie wiadomo, co wyjdzie pod koniec, i w razie W oddział neonatologiczny), jest szansa, że uda się wyprosić SN ze znieczuleniem. Jest kilka głosów przeciwko, ale nie są to argumenty typu: mam traumę, więcej nie urodzę ;-P.
Zastanawiam się nad szkołą rodzenia tam, w Bielańskim, ale mają tylko spotkania stacjonarne. A wiadomo jak to z takimi, zapamiętasz coś na miesiąc dwa - a to dzieciaka trzeba obsługiwać po porodzie. Na pewno obejrzę sobie szkołę rodzenia Joanny Mróz i materiały z BebiProgramTV na youtube (w tym drugim pokazują wszystko na prawdziwych dzieciakach!).
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
idigi85 wrote:A macie na oku już łóżeczka?
Podobają mi się takie surowe, z drewna, które są przewiewne z każdej strony, ale można je trochę obudować poduszkami. Z kolei mąż mówi, że to bez sensu - o drewno mogę się i ja i dzieciak obić, a obudować poduszkami - to zabierze i tlen i cały urok.
Dlatego przerzuciliśmy się z pomysłem na Chicco - Next2me Magic albo Air. Nie podobają mi się estetycznie (bo sprawiają wrażenie ażurowej konstrukcji, plastikowych i takich przesadnie miękkich), dzieciak później będzie miał trudno, żeby ćwiczyć wstawanie, ale nie są AŻ tak drogie i funkcje spełniają. Można też je łatwo spakować, więc teoretycznie odpada przymus kupowania łóżeczka turystycznego do dziadków. Z wyglądem się najwyżej pogodzę.
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
MyŚliwa- szkoła rodzenia Joanny Mróz bardzo mi się podobała. Tego drugiego nie znam, ale chętnie zobaczę 🙂/ mąż już przeszedł instrukcje obsługi pena. W sumie to to samo co gonal prawie. A na pewno lepsze od heparyny. I ja będę bezpieczniejsza i dziecko tym bardziej 🙂teraz zostałam emerytem pełną gębą- 4 pomiary cukru, ciśnienie, zastrzyk na noc 🤣😜/ byłam dziś w Lidlu po chusteczki dla mężo- gada i kupiłam mu książeczkę „ Kicia kocia jest chora” 🤣
Stokrotka 86, MyŚliwa, Aneta8, Aga12345, Kasiastaraczka, Gosia Rumi, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Trochę mnie martwią informacje o tym foteliku Avionaut bo już byłam nastawiona na niego. Znów fotelika Britax nie ma w zestawie z wózkiem Muuvo. I cały misterny plan… poszedł 😂😂liczę na to, że pan/ pani w sklepie mi dobrze doradzą. Zapisze sobie na kartce chyba czego oczekuje i potem niech mnie zaskoczą. 🙃pora wrócić do czytania bo nowy tom jest mega wciągający, a ciagle coś od rana 🙉 / edit: czy cukrzyca ciążowa to zawsze wskazanie do cesarki? 🙄🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 17:07
Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Jak będziesz miała ochotę to dopisz się do naszej listy (link na pierwszej stronie). Na kiedy masz wyliczony TP ? Ty już po połówkowych bo pamiętam, że pisałaś, że musisz się zapisać ale nie pamiętam czy juz byłaś 😉
Z moimi połówkowymi to aktualnie sprawa w toku. Znaczy udało mi się wyhaczyć termin 6.10 (to już 21 tc+ coś będzie, było zalecenie, żeby robić po 20tc) u lekarza polecanego przez prowadzącego. Dziś dzwonili z placówki, że jednak lekarza nie będzie i oni proponują tydzień później (już będzie po terminie 22 tc) albo zmianę lekarza, czekam od trzech godzin na telefon jak będzie. TP na podstawie FET 12.02. Próbowałam się trochę dopisać.
jaina_proudmoore, Morwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Jaina, sama cukrzyca nie jest wskazaniem do CC. Ale zwiększa prawdopodobieństwo komplikacji w ciąży i dlatego część ciąż cukrzycowych kończy się CC lub indukcją.
Myśliwa, to nie zafajnie u Ciebie z tym usg. Ja mam tyle szczęścia że mój prowadzący robil mi i usg prenatalne i połówkowe. Mogę dopytać czy do diabetologa chodzisz prywatnie czy do poradni? Też jestem z Warszawy 🙂jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
jaina_proudmoore wrote:Ja już po wizycie u diabetologa. Dostałam insulinę na noc 😈dodatkowo jako prezent darmowego pena do podawania. Insulina za darmo w aptece na kod z R w ciąży. Dokupilam tez paski bo miałam na styk już i igły ( mieli mało na stanie). Lekarz wszystko wytłumaczył jeśli chodzi o dawkowanie itp plus inne informacje. Pochwalił mnie tez za dobre pozostałe wyniki plus notatki w dzienniku 😂mąż zostanie pielęgniarzem znów. 😎
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Trochę mnie martwią informacje o tym foteliku Avionaut bo już byłam nastawiona na niego. Znów fotelika Britax nie ma w zestawie z wózkiem Muuvo. I cały misterny plan… poszedł 😂😂liczę na to, że pan/ pani w sklepie mi dobrze doradzą. Zapisze sobie na kartce chyba czego oczekuje i potem niech mnie zaskoczą. 🙃pora wrócić do czytania bo nowy tom jest mega wciągający, a ciagle coś od rana 🙉 / edit: czy cukrzyca ciążowa to zawsze wskazanie do cesarki? 🙄🤔
jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Jak było na zajęciach? 🙂
Później przyszła położna (bo to się odbywa w szkole rodzenia jako pierwszy etap przygotowań) i słuchałyśmy serduszek naszych maleństw. Cudownie!🥰Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, Aga12345, Morwa, Negra85, Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Myśliwa bardzo kiepskie podejście Twojego diabetologa. Powiem Ci tak, ja zwiekszalam insulinę i cukry szalały coraz mocniej. Dopiero po osiągnięciu właściwej dawki (21 jednostek) cukier na czczo nagle się uregulował.
Ja na Twoim miejscu szukałabym chyba innego diabetologa, skoro ten się niezbyt angażuje.Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 😚
Nadrabiałam wpisy , naraz - ciężka sprawa 😀
Gratuluje połówkowych i dobrych informacji od lekarzy , dla reszty dziewczyn i dla siebie zaciskam kciuki na szczęście ✊🏻✊🏻💚
Karo, nie zamartwiaj się nie potrzebnie , będzie wszystko dobrze . Zobaczyszściskam !
Negra , dzięki za zdjęcia - zrobiłam screeny 😀
Mój mąż mówi - na co Ci laktator 😂
Ja przeglądam wózki i podoba mi się z bebetto taki niebieski, choć różnie ma opinie , ale jeszcze pomyśle
Strasznie żałuje ze nie mieszkam w Pl i mega Wam zazdroszczę tych zakupów - bo tutaj wszystko bure i ponure wg mnie , nawet te ubranka w sklepach wiec ja odpaliłam Zalando i z Next zamówiłam dużo ślicznych ciuszków
W poniedziałek mam połówkowe i jeżeli usłyszę same dobre informacje (a usłyszę !) to biorę pod uwagę wyjazd do pl do jakiegoś sklepu dużego - kupić juz dużo rzeczy na raz , myślicie ze 6 godzinna podróż samochodem jest ok ? Tyle mam do najbliższego miasta ..
Pozatym czuje juz kopniaki czasem , ruchy jak trzymam rękę na brzuchu , mega 😻😻 kocham ! Nic mocnego ale mimo wszystko cieszy
Dziewczyny czy wy tez macie kłucia w pochwie jeszcze ??? Takie kłucia, ciągnięcia , zaczęłam się bać bo dzisiaj mnie wzięło znowu ..Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:Zapomniałam , a nospe doraźnie można przyjmować nawet teraz tak ??
Tak, ja biorę nospe.
Starania od 12.2017.
Starania z pomocą medyczną od 10.2019, Ovum, Lublin.
Ja: 36l. AMH 2,71
On: 34l: morfologia słabo
1 IUI / 12.2019 /🍷
2 IUI / 02.2020 /🍷
1 IVF / 03.2020 ❄️3CC
Crio / 04.2020 / 🍷
2 IVF / 07.2020 / ❄️❄️2AA
Crio / 08.2020 / 🍷
Crio / 11.2020 / 🍷
Od 02.2021
KRIOBANK, Białystok
3 IVF / 03.2021 / ❄️❄️❄️
Crio / 05.2021 / 🍷
Crio / 06.2021 / 🥳
beta 5dpt 27,27
29dpt ❤️ -
MyŚliwa wrote:Z moimi połówkowymi to aktualnie sprawa w toku. Znaczy udało mi się wyhaczyć termin 6.10 (to już 21 tc+ coś będzie, było zalecenie, żeby robić po 20tc) u lekarza polecanego przez prowadzącego. Dziś dzwonili z placówki, że jednak lekarza nie będzie i oni proponują tydzień później (już będzie po terminie 22 tc) albo zmianę lekarza, czekam od trzech godzin na telefon jak będzie. TP na podstawie FET 12.02. Próbowałam się trochę dopisać.
jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Hej czy mogę dołączyć? Podczytuje Was od jakiegoś czasu, ale jakoś bałam się zapeszyć... Dziś byłam na połówkowych i lekarz kazał się cieszyć ciąża i zdrowym synkiem ( całe 420 gram cudu)
jaina_proudmoore, Aneta8, Morwa, dobuska, Kasiastaraczka, niutek87, Selena, Aga12345, Stokrotka 86, Joana23, Gosia Rumi, idigi85, mk_bambino, MyŚliwa, Jeheria, Ada.. 31, oregano84 lubią tę wiadomość
-
Asia030291 wrote:Hej czy mogę dołączyć? Podczytuje Was od jakiegoś czasu, ale jakoś bałam się zapeszyć... Dziś byłam na połówkowych i lekarz kazał się cieszyć ciąża i zdrowym synkiem ( całe 420 gram cudu)
-
Ja mogę polecić w Warszawie dr Karolinę Krajewską z BoraMed na Bora Komorowskiego. Bardzo dokładnie obejrzała synka, można wejść z mężem na wizytę. To prywatna placówka, ale ze skierowaniem wykonują też badania na NFZ 🙂
Asia witamy na pokładzie! ☺️jaina_proudmoore, Morwa, MyŚliwa lubią tę wiadomość