Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia Rumi wrote:Lolla, Megg, Nisia - gratuluje!!! 💕🎉🎈 Megg - ale duży bąbeleczek 🏋 Nisia - przepiękna szyjka 👌
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi, dobuska lubią tę wiadomość
-
Ja mam 100 cm bo aż wstałam i zmierzyłam 😂ale brzuszek to tez zależny jest od innych rzeczy jak postura itp. Każdy brzuszek jest tak samo słodki, cm nie są ważne 🙃💗🍀🐣bo ktoś tam rośnie w środku i musi mieć miejsce 💪
Stokrotka 86, Aga12345, Aneta8, Gosia Rumi, dobuska, Selena, Morwa lubią tę wiadomość
-
Negra ja właśnie jestem tego przykładem. 1 ciąża in vitro druga naturalna
Jaina mój jest już obrócony glowkowo, maciek też na tym etapie już był.
Też mam znowu infekcje 😭 ale mnie swędzi...
Dziewczyny gratulacje dobrych wieści na polowkowych 👏
Mierzę cukier na czczo glukometrem i codziennie 90-93.
Co u was się sprawdziło na kolacje i o której godzinie?
Śniadanie jem zazwyczaj 7:30
Z tego co pamiętam żelazo mniej wchłania się z wapniem więc lepiej tabletki nie jeść z jogurtem.
Ja brałam w 1 ciąży hemofer ale bez szału.Stokrotka 86, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Megg,Lolla,Nisia gratulacje, bardzo się cieszę, że wszystko dobrze 😁❤️
Ja też zapisuję ile poszło na starania, ciążę, wyprawkę, lubię Excel 😂
Pcosik w kwestii preparatów z żelazem to fajny, naturalny jest floradix. Moja mama brała po leczeniu chemioterapią,na wzmocnienie
Ja kupiłam buteleczkę 250 ml,ale nie biorę codziennie,bo nie mam problemów z żelazem, raczej zapobiegawczo
Super glukoza 💪
Dobuska głowa do góry. ❤️
Stokrotka brawo za odwagę w Lidlu 👏
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, Nisia18, dobuska lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Jeheria, mój maluch na połówkowych też leżał główka w dół. Ale to chyba tak naprawdę może się zmienić z dnia na dzień więc ja się jakoś nie przywiązuje 😉 w weekend już myślałam że się obrócił bo tak się suwal i kręcił. Ale wczoraj znowu mnie pokopal nad pępkiem wiec jednak nie😁
U nas czynnik męski więc raczej marne szanse na naturalną ciążę. Ale mamy jeszcze 2 zarodki i na pewno po nie wrócimy 🙂 bardzo byśmy chcieli żeby było z nich rodzeństwo dla Wiktorka 🥰Aga12345, Gosia Rumi, Morwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Dobuska u mnie dzień nie zapowiadał się źle niestety kończy się gorzej niż mogłabym przewidywać 😐 na szczęście jutro znowu zobaczysz swoją córeczkę i humor się poprawi, u nas wizyty też zawsze po południu i od rana już odliczam 🙂
Nisia wspaniałe wiadomości, a który to u Was tydzień jeśli mogę zapytać?Nisia18 lubi tę wiadomość
-
Aga , nie odpowiem Ci konkretnie dlatego że już podczas badań prenatalnych lekarz powiedzial mi ze wychodzi 24.02 termin porodu i nie zmieniamy i faktycznie dzisiaj na badaniu inny lekarz nawet nie mierzył całości tylko odrazu wpisał ze dzisiaj mam 19+4 , ja wiem , oni nie ze maluszek był dwa dni do przodu z terminem bo tak wyszło podczas nifty także 19+6 dzisiaj , to tylko dwa dni różnicy jak coś wiec nie przykładam do tego wagi tym bardziej ze i tak się urodzi kiedy będzie chciał 😀
Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
Nisia18 wrote:Aga , nie odpowiem Ci konkretnie dlatego że już podczas badań prenatalnych lekarz powiedzial mi ze wychodzi 24.02 termin porodu i nie zmieniamy i faktycznie dzisiaj na badaniu inny lekarz nawet nie mierzył całości tylko odrazu wpisał ze dzisiaj mam 19+4 , ja wiem , oni nie ze maluszek był dwa dni do przodu z terminem bo tak wyszło podczas nifty także 19+6 dzisiaj , to tylko dwa dni różnicy jak coś wiec nie przykładam do tego wagi tym bardziej ze i tak się urodzi kiedy będzie chciał 😀
Gosia Rumi lubi tę wiadomość
-
Negra85 wrote:Ja: whaaat? Niemożliwe żebym zaszła, nie ma szans. A lekarz mówi, że miał dużo par po ivf, a później kobiety przychodziły do niego po 4-5 miesiącach po porodzie z informacją, że zaszły w ciążę naturalnie. Że wtedy hormony są najwyższym poziomie, u niektórych kobiet wzrasta amh, więc mój mąż zadecydował, że próbujemy począć naturalsa jak tylko dostanę okres 😂Stokrotka 86 wrote:U nas czynnik męski więc raczej marne szanse na naturalną ciążę. Ale mamy jeszcze 2 zarodki i na pewno po nie wrócimy 🙂 bardzo byśmy chcieli żeby było z nich rodzeństwo dla Wiktorka 🥰
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Negra85, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
Pcosik_2 wrote:I tu moje pytanie, czy któraś przyjmuje jakis preparat żelaza na niedokrwistosc ?
Ze względu na jakieś wyniki krwi biorę jeszcze wit b12 metylowaną.
PLUS: kiszonki podobno obniżają cukier, więc zakwas z buraka na pewno na coś pomoże.
Stokrotka 86, Aga12345, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj mieliśmy połówkowe (wiem, trochę było zmian terminu) - końcowo stanęło na BoraMedzie i dr Krajewskiej, tak jak polecałyście.
Nie jestem do końca zadowolona, dziecina prawie cały czas leżała pleckami do sondy, najadłam się sporo stresów. Ważne jednak, że wszystko pomierzone, nawet udało się coś tam nagrać na pendrive (nie polecam, wydają na recepcji własny, kosztuje 60 zł i denerwuje lekarza). Twarzy prawie nie widać, ale na USG 1 trym też się zakrywała rączkami, widać taka wstydliwa jest.
Z pozytywów to mamy informację potwierdzającą, że DZIEWCZYNA i ma 440g. Większość parametrów w normie, tylko CM (zbiornik mózgu) trochę ponad skalę. Jednak lekarz tego nie komentował, więc pewnie nie ma się czym przejmować.
Dostałam zalecenie, żeby jak najszybciej zgłosić się na echo serca płodu. Podobno w związku z GDM zalecają, można zrobić na NFZ. Miał ktoś takie zalecenie?Aga12345, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Negra85, Aneta8, Kasiastaraczka, mk_bambino, Jeheria, Morwa lubią tę wiadomość
-
Myśliwa, ja w związku z cukrzyca mam skierowanie na echo serca płodu. Do zrobienia między 22 a 26 tc. Mnie dr skierował na Agatowa 10 do konkretnego kardiologa. Na ich stronie jest że współpracują z NFZ i jest info jakie skierowanie spełnia normy żeby było z NFZ rozliczone. Tak że zobaczę. Tak czy siak idę tam gdzie zalecił mój prowadzący.
P.S. gratuluję zdrowej dziewczynki🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 08:02
jaina_proudmoore, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
MyŚliwa wrote:Dzisiaj mieliśmy połówkowe (wiem, trochę było zmian terminu) - końcowo stanęło na BoraMedzie i dr Krajewskiej, tak jak polecałyście.
Nie jestem do końca zadowolona, dziecina prawie cały czas leżała pleckami do sondy, najadłam się sporo stresów. Ważne jednak, że wszystko pomierzone, nawet udało się coś tam nagrać na pendrive (nie polecam, wydają na recepcji własny, kosztuje 60 zł i denerwuje lekarza). Twarzy prawie nie widać, ale na USG 1 trym też się zakrywała rączkami, widać taka wstydliwa jest.
Z pozytywów to mamy informację potwierdzającą, że DZIEWCZYNA i ma 440g. Większość parametrów w normie, tylko CM (zbiornik mózgu) trochę ponad skalę. Jednak lekarz tego nie komentował, więc pewnie nie ma się czym przejmować.
Dostałam zalecenie, żeby jak najszybciej zgłosić się na echo serca płodu. Podobno w związku z GDM zalecają, można zrobić na NFZ. Miał ktoś takie zalecenie?
Ja rodziłam synka 5 lat temu, wtedy też miałam cukrzycę ciążowa ale lekarz nie zalecał mi echa serca, w tej ciąży też na razie o tym nie wspominał, ale jak czytałam to kilka dziewczyn właśnie ma je zalecone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 08:17
MyŚliwa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Lolla, Megg, Nisia, Myśliwa - bardzo serdecznie gratuluję zdorwych maluchów! :)Niech dalej pięknie rosną
Dobuska - kciuki za Waszą dzisiejszą wizytę!
Zmierzyłam z ciekawości swój brzuszek i mam już 94cm w obwodzie! ło ho ho!
Też zamierzam prowadzić dzienniczek wydatków, póki co mamy całe 14zł za bodziaki z lidlaMamy założony budżet 10k i mam nadzieję, że to wystarczy..Prawdę powiedziawszy przy tych wszystkich wydatkach przy invitro te obecne aż tak mocno nie przerażają i jednoczesnie sprawiają radość
Czekają na nas jeszcze dwa zarodki i też chcielibyśmy po nie wrócić (na naturalną ciążę nie mamy szans).
Co do żelaza to też polecam floradix w połączeniu z laktoferyną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 08:42
dobuska, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Dobra, dzisiaj wizyta. Mała już się przygotowuje i zmniejsza aktywność, także pewnie znowu będzie super
W moim mieście szykują się jakieś dni otwarte w sklepach z wózkami i fotelikami i szykują się rabaty. Chyba będziemy polować.
U nas też szanse na naturalną ciążę prawie żadne, bo mamy poważny czynnik męski plus u mnie problemy. Nawet jeśli mój organizm zaskoczy po ciąży to męża niestety wątpię. A my nie mamy już żadnych zarodków.
Nisia gratuluję udanej wizyty!
Negra mi aplikacja pokazuje, że zostało 17 tygodni do porodu. Ja nie mam pojęcia kiedy to zleciało.
Stokrotka właśnie ja nie wiem czy u mnie dołek czy wkur... Ale podobny stan chyba.
Jak się czujesz dzisiaj po szczepieniu? Ja w sumie nie brałam pod uwagę szczepienia na grypę, ale ja się w sumie nigdy nie szczepiłam.
A kasa pierwszeństwa to kasa pierwszeństwa. Nie rozumiem ich problemu. Sami powinni Cie wpuścić, ale z doświadczenia wiem, że w markecie nie zwracają uwagi na brzuch. Raz tylko w biedronce przepuściła mnie dziewczyna z małym (później płaczącym dzieckiem). Ja nie chciałam, a ona się uparła.
Jeheria nic nie polecę, bo u mnie nic się nie sprawdziło na kolację. Czasami hormony dochodzą do głosu i żadna dieta nie pomoże. Czasami pomagało niejedzenie posiłku przed snem, ale potem wywalało ketony, więc tego nie polecam.
Aga wizyty po południu to zło. Trzymaj się też! Będzie lepiej!
Myśliwa super, że połówkowe dobrze wyszło. U mnie też jakiś parametr był poza normą, ale lekarka powiedziała, że jest dobrze. I moja córa też wstydliwa.Ja również mam skierowanie na echo serca. Mam 15 października na NFZ w szpitalu. To normalne przy cukrzycy.
jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Stokrotka 86, mk_bambino, Nisia18, Aga12345, MyŚliwa, Morwa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, miłego dnia 🙂🍀💗Dobuska - powodzenia na wizycie! / ja nie mam skierowania na echo serca także naprawdę chyba to wybór i decyzja lekarza… / Moja aplikacja pokazuje 35 dni do kolejnego trymestru aaaaa 🙉🙉🙉a do porodu 17 tygodni. Czas leci nieubłaganie. Nie wiem kiedy nawet, dlatego lepiej ogarniać teraz co możemy 🙂brzuszek tez przecież rośnie 😜💪/ z ciekawostek - miesiąc temu robiłam paznokcie hybrydowe i nie trzymał mi się lakier. Myślałam, że to przypadek, ale jednak w tym miesiącu jest to samo… 😳także w ogóle nie opłaca mi się chodzić na paznokcie 😂
dobuska, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Jeheria- co do jedzenia kolacji to już próbowałam wszystko co polecały dziewczyny i w internecie znalazłam. Niestety dietą się nie udało opanować porannego cukru 😔było mi źle.. ale teraz mam insulinę na noc… i jestem spokojniejsza bo na razie poranne pomiary są dobre 🙂
Stokrotka 86, dobuska, Gosia Rumi, Aga12345 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny 🙂
Ja też nie mam skierowania na echo serca mimo cukrzycy.
Wczoraj zaszalalam na olx i kupilam parę ciuszków 56. W ogóle przed ciąża nie siedziałam na Vinted i Olx, a teraz z ciekawością przeglądam ciuszki dla Krzysia. Można znaleźć fajne perełki w super cenie. Nie oszukujmy się, nasze dzieciaczki będą rosły tak szybko, ani się obejrzymy. A wydawanie po 60 zł za śpiochy czy kompleciki rozmiaru 56, gdzie nawet nie wiadomo czy maluch to założy, mija się z celem. Ba, nawet jak będzie nosił 68,74 to wydanie takiej kasy też jest ciut bez sensu. Wiadomo, ciuszki wychodne muszą być, do lekarza, czy w odwiedziny, ale w domu mój synek nie musi mieć bodziaków za taka kasę. Co o tym myślicie?Stokrotka 86, dobuska, Selena, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Nisia18, Aga12345, MyŚliwa, oregano84 lubią tę wiadomość
Wspólne starania: styczeń 2020
IVF: start 4 kwietnia 2021
punkcja: 16 kwietnia - pobrano 8 oocytów 👍
21.04.21 - 5 mrozaczków (4.1.1, 4.1.1, 4.2.2, 4.2.3, 5.2.2) ❄️❄️❄️❄️❄️
19.05 - FET - blaska 4.1.1. zostań z nami Kropeczku 🙏🏻
24.05 - 5dpt: beta - 7,25 ; prog - 8,87 🙏🏻
26.05 - 7dpt: beta - 32,34 ; prog - 9,82 ✊
28.05 - 9dpt: beta - 71,41, prog - 10,66
31.05 - 12dpt: beta - 224,9, prog - 9,83
02.06 - 14 dpt: beta 472,6, prog - 11,7
13.06 - Wielki człowiek ma 5,1 mm i ❤️
28.07 - prenatalne + nifty - zdrowy synek 💙 -
Negra, zgadzam się w 100%. Ja też planuje kupić głównie używki. Po niektórych nie widać w ogóle że były noszone. Ja narazie wstrzymuje się z rozmiarem 56 bo jak narazie wychodzi na to że mój maluch będzie dosyć długi. Ten rozmiar zostawiam że znakiem zapytania.
Dobuska, po szczepieniu czuję się ok. Ramię lekko boli ale to wszystko.
Może mała rozrusza się przed wizytą 😉 mój na połówkowych za bardzo nie chciał współpracować. O ile zwykle jest bardzo aktywny to teraz zdecydowanie widzę że wdaje się w tatusia i najchętniej by szalał wieczorem i w nocy😁
Chyba faktycznie to echo serca zależy od lekarza. Chociaż niby we wskazaniach do wykonania badania cukrzyca jest wymieniona wiec w teorii powinni to chyba wszystkim słodkim mamom zlecać 🤷Aneta8, dobuska, jaina_proudmoore, Gosia Rumi, Aga12345, MyŚliwa lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Dzień dobry 🙂
Dobuska powodzenia na wizycie 😚
MySliwa cieszę się,że wszystko dobrze 🙂 i gratuluję dziewczynki
Nasze połówkowe za tydzień w środę
Ja właśnie wstaję, idę na owsiankę,o 10 pierwsze spotkanie w grupie świadomy oddech i ruch 💪
Dziś kurier dostarczy nasz oczyszczacz powietrza
I do paczkomatu przyjdą Książki o noszeniu dzieci i zabawy z niemowlakami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 09:29
Aneta8, dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345, MyŚliwa, Morwa lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87