X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Agawa85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina termin mam na 30.01, a objawów brak. Czasem coś zaćmi czy zakłuje, ale tak nieregularne że nie biorę tego pod uwagę. Jutro się dowiem jaki mamy dalej plan bo zdecydowałam się na cc ( ze względu na wzrok) więc myślę, że już w przyszłym tyg. powitam Małą.😍 Ja też mam zachcianki, tzn chce mi się słodkiego i ciast.. no bardzo zdrowo hehe

Morwa trzymam kciuki żebyście wytrwali jak najdłużej w dwupaku.✊✊
    Anetko niestety życie lubi płatać figle ale najważniejsze, że synek jest zdrowy😍, a resztę przepracujesz. Liczy się to jaką miłością go otoczysz, a nie to w jaki sposób się urodził i w jaki sposób jest karmiony. Daj sobie czas i może warto porozmawiać z terapeutą lub psychologiem, aby pomogli poukładać sobie to w głowie.

jaina_proudmoore, AnSan89, Aneta8, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna

10dpt beta 33,12
    12 dpt beta 65,14
    14 dpt beta 132
    16 dpt beta 271
    22 dpt beta 1353
    29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
    36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
    8tc💔

12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
    6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
    8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
    10dp beta 640 mIU/ml
    13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
    29.05 pierwsze usg🙏
    Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
    11.06 mamy ❤ i 11 mm
    28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
    24.01.2022 córeczka
    4❄️

IVF
    KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
    NK 25%😔
    PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔
  • AnSan89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka gratulacje!!! 🙂🙂🙂🤩

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

• niutek87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko gratuluję 🙂

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    A co się dzieje? Skurcze masz?
    Skurcze mimo że dają popalić to są najmniejszym problemem. Najgorszy jest skaczący puls. Wywala mi go na 170. Cała szyja mi pulsuje. W środku cała chodzę. Chwilami robi mi się ciemno przed oczami i zaczynam mieć duszności. Już się nawciągałam dzisiaj swojego inhalatora od astmy. Opiłam wody bo co chwilę latam siku bo mam parcie niesamowite i tak co chwila leżę albo siedzę bo strach cokolwiek innego robić.

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa kurczę, to niebezpieczne aż, uważaj na siebie!

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Skurcze mimo że dają popalić to są najmniejszym problemem. Najgorszy jest skaczący puls. Wywala mi go na 170. Cała szyja mi pulsuje. W środku cała chodzę. Chwilami robi mi się ciemno przed oczami i zaczynam mieć duszności. Już się nawciągałam dzisiaj swojego inhalatora od astmy. Opiłam wody bo co chwilę latam siku bo mam parcie niesamowite i tak co chwila leżę albo siedzę bo strach cokolwiek innego robić.
    Oj niedobrze 🙁a ciśnienie sprawdzałaś może? Mam nadzieje, że się sytuacja uspokoi 😘a jeśli nie to zawsze zostaje jechać na IP - lepiej sprawdzić co się dzieje.

zDmVp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    O matko, Morwa, ten puls jest masakryczny. A ciśnienie przy nim jest okej? Pij dużo wody i obserwuj, ale jak to nie minie, to lepiej podjedź na IP. Trzymaj sie!

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    O matko, Morwa, ten puls jest masakryczny. A ciśnienie przy nim jest okej? Pij dużo wody i obserwuj, ale jak to nie minie, to lepiej podjedź na IP. Trzymaj sie!
    Ciśnienie przy tym mam normalne właśnie, niskie. Także problem tylko ze samym plusem. Teraz jest ok... ale najgorsze,ze on sobie tak skacze bez powodu. Ani człowiek nie wykonuje żadnego wysiłku ani się nie denerwuje a tu takie skoki :(

• Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko ogromne gratulację ☺☺☺

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka , gratki 🥰
    Jesteś trzecia mamą chyba tak?
    To kto następny? 😁

Morwa , ja tez mam wysoki puls w ciąży ale 170 chyba nie miałam tak normalnie , kilka razy zdarzyło mi się mieć taki atak jakbym miała zemdleć i mega wysoki puls (a przy tym ciśnienie niskie , raz zmierzyłam - lekarz powiedział to dobrze jak puls rośnie a ciśnienie spada , gorzej jakby oba były wysokie ) i zaobserwowałam kiedy tak się dzieje , np nie mogę siedzieć zazwyczaj po jedzeniu tak wygięta na kanapie , nawet w miarę z prostym kręgosłupem , chyba coś mi ciśnie wtedy może nawet przeponę i czuje ze puls wzrasta , teraz pije kawę na leżąco z podporem ręka i poduszka pod piersiami /brzuchem . Po tych kilku razach więcej się to nie powtórzyło na szczęście :)

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa .. nie wiem jak w PL ale z racji ze kilka razy miałam taka sytuacje to dostałam od lekarza do noszenia takie urządzenie z elektrodami przyklejonymi na klatce piersiowej i komputerek do mierzenia pulsu na 48godzin. Super sprawa , bo ciśnieniomierz wyłapie przypadki a ten mierzył cały czas i później dostałam info co zaobserwowali. Zapytaj może lekarza swojego albo kardiologa o coś takiego .

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia18 wrote:
    Aa .. nie wiem jak w PL ale z racji ze kilka razy miałam taka sytuacje to dostałam od lekarza do noszenia takie urządzenie z elektrodami przyklejonymi na klatce piersiowej i komputerek do mierzenia pulsu na 48godzin. Super sprawa , bo ciśnieniomierz wyłapie przypadki a ten mierzył cały czas i później dostałam info co zaobserwowali. Zapytaj może lekarza swojego albo kardiologa o coś takiego .
    To się chyba holter nazywa 🙃🧐 @Morwa - puls bez wysiłku nie powinien tak skakać sam z siebie. 170 to już naprawdę jest niebezpieczne 🙁masz może zegarek sportowy , żeby widzieć pomiar pulsu cały czas/ średnio ? Czy to odczyty z ciśnieniomierza miałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2022, 20:32

Nisia18, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, dokładnie 😁 ja nie moge spamiętać tej nazwy , dla mnie to komputerek 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, gratulacje !! Wiktorek to dzielny chłopiec 😘 trzymaj się i dawaj nam znać co u Was ☺️

• MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko - Gratulacje! Teraz możesz odpocząć, nabrać sił i mieć nadzieję, że ciśnienie powoli wróci do normy. Trzymam kciuki. Wiktorek na pewno sobie poradzi :-), tak dzielnie próbował dotrwać do końca. Buziaki dla Was wszystkich!

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta głowa do góry, trzymamy mocno kciuki za Was :*

Stokrotka aaaa gratulacje :)

Morwa o kurcze...niebezpiecznie to brzmi

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, gratuluję ❤ Z synkiem na pewno wszystko będzie ok, 37 tc jest już bezpieczny. Mam córkę urodzoną 36+6 i jest absolutnie zdrowa i prawidłowo się rozwija😊

Aneta, rozumiem, że Ci ciężko i masz do siebie pretensje, ale absolutnie nie możesz się obwiniać. Macierzyństwo to seria wzlotów i upadków, nie możesz się wszystkim zadręczać, bo zwariujesz. Robisz wszystko co możesz, jesteś mamą małego wojownika, a to już samo w sobie jest wyzwaniem! Jesteś super mamą, nieważne jak będziesz karmić. Głowa do góry, mm to nie koniec świata.

Kurczę Morwa, pierwsze słyszę, że można mieć taki puls... brzmi naprawdę poważnie

jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko moje gratulacje mamusiu!
    Dużo zdrówka Wam życzę ❤❤❤

Morwa mi gin mówił że puls do 120 jest ok. 170 to strasznie wysoko 😲

jaina_proudmoore, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    To się chyba holter nazywa 🙃🧐 @Morwa - puls bez wysiłku nie powinien tak skakać sam z siebie. 170 to już naprawdę jest niebezpieczne 🙁masz może zegarek sportowy , żeby widzieć pomiar pulsu cały czas/ średnio ? Czy to odczyty z ciśnieniomierza miałaś?
    Zegarek wylapal puls na 162 a ciśnieniomierz zaraz po tym puls 170 (ciśnienie 107/78) :( Następnie po jakimś czasie puls wrócił do normy i miał 97 (ciśnienie 109/73).

• dobuska Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Zegarek wylapal puls na 162 a ciśnieniomierz zaraz po tym puls 170 (ciśnienie 107/78) :( Następnie po jakimś czasie puls wrócił do normy i miał 97 (ciśnienie 109/73).
    A masz możliwość zapytać swojego lekarza, co to może znaczyć? Chyba bym to skonsultowała…

‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ