Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaina ha ha akurat te co robiłam z mięskiem
ale przy okazji robienia ruskich-tylko nie wiem kiedy-to podeślę
to prawda, najważniejsza intuicja i ważna też wspierająca położna, która
też może podpowiedzieć, żeby przyjąć jakąś pozycję
Dobuska jasne, nie ma co jeździć specjalnie za olejem, lepiej przy okazji sprawdzić, a jak
nie to pozostaje allegro
Stokrotka trzymam kciuki za Wasczekamy na wieści od Was :*
Ada wow, ale ten czas leci
oo ciekawe z tą pełnią
aż sprawdziłam, że w lutym pełnia ma być 16-ja termin mam na 20 lutego
mieszczę się w tych 4 dniach
Joana oo super, przydadzą się takie zapasy
my ostatnio dostaliśmy też zapas pierogów od teściowej, ale to raczej dla Męża, bo ja
z glutenem nie jem
niestety nie mogę wymagać, aby mi ktoś robił takie przysmaki
ostatnio sama spróbowałam przepis z neta i wyszły pyszne, więc muszę być samowystarczalna
Morwa to Cię przypiliłodobrze, że przeszło to masz teraz ciut czasu na pranie i prasowanie
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
@Morwa - czyli i u Ciebie coś się zaczyna dziać 🙂 co do snów, czasem podświadomość swoje musi przepracować, ale niestety te sny w ciąży bywały mocno realne i męczące. 🤦♀️ // @Joana23- oddychanie z jogi na pewno się przyda 🙂💪80 pierogów wow, jak masz ruskie w pakiecie to przeslij trochę hehe 😜 // @Agawa85 - na kiedy masz termin? Już jakieś zwiastuny są? 🧐 // Ja dziś większość dnia na leżąco i czytająco. Wczoraj miałam problemy z zaśnięciem do jakiejś 1-2 🤦♀️Dziś musiałam się zdrzemnąć w ciągu dnia. W ogóle ostatnio mam jakieś zachcianki. Wczoraj mi się zachciało tuńczyka 🤣a przedwczoraj płatków z mlekiem ( zrobiłam małą porcje pełnoziarnistych z Lubella)-@Dobuska to pewnie twoja sprawka hehe😈😜 Jutro wypisze plan porodu do tego „ awaryjnego” szpitala plus potrzebuje ksero badań tez do nich; chyba pora to zrobić, żeby zdążyć 🤣
-
AnSan89 wrote:Aneta nabrzmiałe i twarde piersi kojarzą mi się z tzw.nawałem mlecznym po porodzie. Z racji tego że odciągasz regularnie one raczej nie powinny być twarde.
No nawału mleka to ja zdecydowanie nie miałam.. a czytałam, że miękkie piersi są oznaką stabilizacji laktacji.. czyli tego mleka po prostu więcej już może nie być..
Wiem, że wychodzę teraz na jakąś pesymistkę, ale po prostu patrzę na to realnie i jestem już tym wszystkim zmęczona i zdruzgotana 😢 wszystko jest nie tak. Miałam donosić ciąże, urodzić naturalnie i karmić moje dzieciątko piersią.. z moich planów nic się nie ziściło, poza tym, że mam cudownego synka. -
Aneta8 wrote:No nawału mleka to ja zdecydowanie nie miałam.. a czytałam, że miękkie piersi są oznaką stabilizacji laktacji.. czyli tego mleka po prostu więcej już może nie być..
Wiem, że wychodzę teraz na jakąś pesymistkę, ale po prostu patrzę na to realnie i jestem już tym wszystkim zmęczona i zdruzgotana 😢 wszystko jest nie tak. Miałam donosić ciąże, urodzić naturalnie i karmić moje dzieciątko piersią.. z moich planów nic się nie ziściło, poza tym, że mam cudownego synka.Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jestem na pooperacyjnej. Wiktorek jest w inkubatorze. Dostał 10/10 ale w 3 minucie życia miał chwilowy bezdech. Lekarz powiedział że to typowe dla wcześniaków. Teraz już pięknie daje radę ale jest na obserwacji. I cukier miał podany bo miał niski. Ta CC była tak szybko że nie dokończyli mi podawać glukozy i myślę że to to miało wpływ. Mąż mógł mnie odwiedzić bo nikogo tu nie ma. Możliwe że uda mi zobaczyć malucha- narazie tylko go słyszałam.
jaina_proudmoore, Villemo87, f_a_l_k, Aneta8, Morwa, Selena, dobuska, AnSan89, niutek87, Pimka, Ada.. 31, MyŚliwa, Kasiastaraczka, Jeheria, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Gratuluję, Stokrotka! Jesteś mamą!!! Jak tylko dojdziesz do siebie to napisz nam coś więcej. Cieszę się, że z Wiktorkiem wszystko w porządku i że lekarze tak nad Tobą czuwali!❤️
Jeszcze raz gratuluję i aż nie mogę uwierzyć, że to się wszystko stało tak szybko!❤️AnSan89, MyŚliwa, jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka! O wooow, jak to wszystko na biegu przebiegło! Bardzo mocno cieszę się razem z Wami
mam nadzieję, że będziecie mogli z mężem szybko zobaczyć Wiktorka
Brawa dla lekarzy/personelu za czujnośc i szybką reakcję 💪🏻 Dużo zdrówka dla Was wszystkich 😘
Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Dziewczyny, jestem na pooperacyjnej. Wiktorek jest w inkubatorze. Dostał 10/10 ale w 3 minucie życia miał chwilowy bezdech. Lekarz powiedział że to typowe dla wcześniaków. Teraz już pięknie daje radę ale jest na obserwacji. I cukier miał podany bo miał niski. Ta CC była tak szybko że nie dokończyli mi podawać glukozy i myślę że to to miało wpływ. Mąż mógł mnie odwiedzić bo nikogo tu nie ma. Możliwe że uda mi zobaczyć malucha- narazie tylko go słyszałam.
Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Aneta8 co do nastroju to czy byłoby wszystko jak sobie wymarzyłaś czy nie to na pewno też miałbyś huśtawki -wszystkie baby beczą po porodzie. Jest to normalne i nie ma się co tego wstydzić. Wzrusza ta nasza dzidzia, że skończył się etap ciąży, że to dziecko rośnie. No o wszystko można ryczeć 🙃. A najważniejsze że masz że sobą swojego wspaniałego synka! Założę się że nie zamieniłabyś go ani na mleko w piersiach ani na na donoszenie ciąży ani poród sn.
Poza tym tego mleka jeszcze stacza! No a nawet jak nie będzie to zawsze możesz dać trochę swojego mleka a resztę mm. I tak zrobiłaś olbrzymią robotę dla swojego synka bo dawałaś mu swoje mleko wtedy kiedy najbardziej tego potrzebował i wkladalas w to o wiele więcej pracy i czasu niż matki donoszonych dzieciaków które same jedzą. Wszystkie tu dziewczyny to widzą, doceniają i mają cię za bohaterkę. Synek dostał najważniejsze przeciwciała i bakterie dla układu pokarmowego. Z każdym dniem tak naprawdę to mleko jest coraz mniej ważne a coraz ważniejsza jest wypoczęta i zadowolona mama 😃. Mama najlepsza na świecie!jaina_proudmoore, Villemo87, Aneta8, dobuska, AnSan89, AnSan89, Ada.. 31, MyŚliwa, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość
-
Stokrotka, gratuluję dzielna mamo! Obyś teraz szybko doszła do siebie! Malutki na pewno ma dobrą opiekę. Super, że mąż mógł Cię odwiedzić 💛
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
-
Stokrotko serdeczne gratulacje. Dobrze, że lekarze zareagowali na czas i najważniejsze,że z Wiktorkiem wszystko dobrze.😍 Odpoczywaj dzielna mamo.😊
Stokrotka 86 lubi tę wiadomość
13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna
10dpt beta 33,12
12 dpt beta 65,14
14 dpt beta 132
16 dpt beta 271
22 dpt beta 1353
29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
8tc💔
12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏