X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina ha ha akurat te co robiłam z mięskiem :D
    ale przy okazji robienia ruskich-tylko nie wiem kiedy-to podeślę ;)
    to prawda, najważniejsza intuicja i ważna też wspierająca położna, która
    też może podpowiedzieć, żeby przyjąć jakąś pozycję

Dobuska jasne, nie ma co jeździć specjalnie za olejem, lepiej przy okazji sprawdzić, a jak
    nie to pozostaje allegro :)

Stokrotka trzymam kciuki za Was :) czekamy na wieści od Was :*

Ada wow, ale ten czas leci :)

oo ciekawe z tą pełnią
    aż sprawdziłam, że w lutym pełnia ma być 16-ja termin mam na 20 lutego ;)
    mieszczę się w tych 4 dniach :D

Joana oo super, przydadzą się takie zapasy :)
    my ostatnio dostaliśmy też zapas pierogów od teściowej, ale to raczej dla Męża, bo ja
    z glutenem nie jem
    niestety nie mogę wymagać, aby mi ktoś robił takie przysmaki
    ostatnio sama spróbowałam przepis z neta i wyszły pyszne, więc muszę być samowystarczalna

Morwa to Cię przypiliło ;) dobrze, że przeszło to masz teraz ciut czasu na pranie i prasowanie :)

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Morwa - czyli i u Ciebie coś się zaczyna dziać 🙂 co do snów, czasem podświadomość swoje musi przepracować, ale niestety te sny w ciąży bywały mocno realne i męczące. 🤦‍♀️ // @Joana23- oddychanie z jogi na pewno się przyda 🙂💪80 pierogów wow, jak masz ruskie w pakiecie to przeslij trochę hehe 😜 // @Agawa85 - na kiedy masz termin? Już jakieś zwiastuny są? 🧐 // Ja dziś większość dnia na leżąco i czytająco. Wczoraj miałam problemy z zaśnięciem do jakiejś 1-2 🤦‍♀️Dziś musiałam się zdrzemnąć w ciągu dnia. W ogóle ostatnio mam jakieś zachcianki. Wczoraj mi się zachciało tuńczyka 🤣a przedwczoraj płatków z mlekiem ( zrobiłam małą porcje pełnoziarnistych z Lubella)-@Dobuska to pewnie twoja sprawka hehe😈😜 Jutro wypisze plan porodu do tego „ awaryjnego” szpitala plus potrzebuje ksero badań tez do nich; chyba pora to zrobić, żeby zdążyć 🤣

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnSan89 wrote:
    Aneta nabrzmiałe i twarde piersi kojarzą mi się z tzw.nawałem mlecznym po porodzie. Z racji tego że odciągasz regularnie one raczej nie powinny być twarde.

No nawału mleka to ja zdecydowanie nie miałam.. a czytałam, że miękkie piersi są oznaką stabilizacji laktacji.. czyli tego mleka po prostu więcej już może nie być..

Wiem, że wychodzę teraz na jakąś pesymistkę, ale po prostu patrzę na to realnie i jestem już tym wszystkim zmęczona i zdruzgotana 😢 wszystko jest nie tak. Miałam donosić ciąże, urodzić naturalnie i karmić moje dzieciątko piersią.. z moich planów nic się nie ziściło, poza tym, że mam cudownego synka.

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!

Wysłany: 16 stycznia 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    No nawału mleka to ja zdecydowanie nie miałam.. a czytałam, że miękkie piersi są oznaką stabilizacji laktacji.. czyli tego mleka po prostu więcej już może nie być..

Wiem, że wychodzę teraz na jakąś pesymistkę, ale po prostu patrzę na to realnie i jestem już tym wszystkim zmęczona i zdruzgotana 😢 wszystko jest nie tak. Miałam donosić ciąże, urodzić naturalnie i karmić moje dzieciątko piersią.. z moich planów nic się nie ziściło, poza tym, że mam cudownego synka.
    Anetka, i to ostatnie jest najważniejsze 💚💚💚uwierz w to! Ciąża już za tobą, urodziłaś przez CC, laktację jeszcze może rozbujasz. Tego co było, już czas nie zmieni. Ważne jest co jest tu i teraz. Nie na wszystko mamy wpływ niestety 😢trzeba to zaakceptować. Dlatego czasem plany planami, a życie życiem, w przypadku końcówki ciąży to już czasem loteria. A i do gorszego humoru masz oczywiście prawo. Może warto z kimś pogadać, oprócz nas na forum? 💙

Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem na pooperacyjnej. Wiktorek jest w inkubatorze. Dostał 10/10 ale w 3 minucie życia miał chwilowy bezdech. Lekarz powiedział że to typowe dla wcześniaków. Teraz już pięknie daje radę ale jest na obserwacji. I cukier miał podany bo miał niski. Ta CC była tak szybko że nie dokończyli mi podawać glukozy i myślę że to to miało wpływ. Mąż mógł mnie odwiedzić bo nikogo tu nie ma. Możliwe że uda mi zobaczyć malucha- narazie tylko go słyszałam.

jaina_proudmoore, Villemo87, f_a_l_k, Aneta8, Morwa, Selena, dobuska, AnSan89, niutek87, Pimka, Ada.. 31, MyŚliwa, Kasiastaraczka, Jeheria, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to miałam już zagrożenie rzucawka. Boże jak to szybko może pójść...

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję, Stokrotka! Jesteś mamą!!! Jak tylko dojdziesz do siebie to napisz nam coś więcej. Cieszę się, że z Wiktorkiem wszystko w porządku i że lekarze tak nad Tobą czuwali!❤️
    Jeszcze raz gratuluję i aż nie mogę uwierzyć, że to się wszystko stało tak szybko!❤️

AnSan89, MyŚliwa, jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla dzielnych rodziców! Wszystkiego dobrego dla Was!
    Dobrze, ze udało się z odwiedzinami męża ;)
    Trzymajcie się cieplutko! 😍

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka! O wooow, jak to wszystko na biegu przebiegło! Bardzo mocno cieszę się razem z Wami :) mam nadzieję, że będziecie mogli z mężem szybko zobaczyć Wiktorka :) Brawa dla lekarzy/personelu za czujnośc i szybką reakcję 💪🏻 Dużo zdrówka dla Was wszystkich 😘

Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Dziewczyny, jestem na pooperacyjnej. Wiktorek jest w inkubatorze. Dostał 10/10 ale w 3 minucie życia miał chwilowy bezdech. Lekarz powiedział że to typowe dla wcześniaków. Teraz już pięknie daje radę ale jest na obserwacji. I cukier miał podany bo miał niski. Ta CC była tak szybko że nie dokończyli mi podawać glukozy i myślę że to to miało wpływ. Mąż mógł mnie odwiedzić bo nikogo tu nie ma. Możliwe że uda mi zobaczyć malucha- narazie tylko go słyszałam.
    Stokrotka86 - serdeczne gratulacje! 💚💚💚witamy na świecie Wiktorka! Mam nadzieje, że go dziś zobaczysz. 🙂cieszę się, że mąż mógł cię odwiedzić. Odpoczywaj teraz 🥰mamusiu droga niedzielna🥰

Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • f_a_l_k Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 co do nastroju to czy byłoby wszystko jak sobie wymarzyłaś czy nie to na pewno też miałbyś huśtawki -wszystkie baby beczą po porodzie. Jest to normalne i nie ma się co tego wstydzić. Wzrusza ta nasza dzidzia, że skończył się etap ciąży, że to dziecko rośnie. No o wszystko można ryczeć 🙃. A najważniejsze że masz że sobą swojego wspaniałego synka! Założę się że nie zamieniłabyś go ani na mleko w piersiach ani na na donoszenie ciąży ani poród sn.
    Poza tym tego mleka jeszcze stacza! No a nawet jak nie będzie to zawsze możesz dać trochę swojego mleka a resztę mm. I tak zrobiłaś olbrzymią robotę dla swojego synka bo dawałaś mu swoje mleko wtedy kiedy najbardziej tego potrzebował i wkladalas w to o wiele więcej pracy i czasu niż matki donoszonych dzieciaków które same jedzą. Wszystkie tu dziewczyny to widzą, doceniają i mają cię za bohaterkę. Synek dostał najważniejsze przeciwciała i bakterie dla układu pokarmowego. Z każdym dniem tak naprawdę to mleko jest coraz mniej ważne a coraz ważniejsza jest wypoczęta i zadowolona mama 😃. Mama najlepsza na świecie!

jaina_proudmoore, Villemo87, Aneta8, dobuska, AnSan89, AnSan89, Ada.. 31, MyŚliwa, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• f_a_l_k Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka86 serdeczne gratulacje!

• Villemo87 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla rodziców 🥳 Dobrze, że lekarze byli czujni i podjęli dobra decyzję. Wow! Jesteś mamą 💙💙💙

ojxevcqgaw4kzjxq.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, gratuluję dzielna mamo! Obyś teraz szybko doszła do siebie! Malutki na pewno ma dobrą opiekę. Super, że mąż mógł Cię odwiedzić 💛

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STtokrotka Gratulacje mamusiu 🥳🥰😘 Napisz coś więcej jak dojdziesz do siebie 🤗

• Morwa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coraz bardziej wątpię, że dotrwamy do terminu :( dzisiaj znów masakra.. :(

• Selena Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Was kochana 🤩🥰❤️E-ciotki witają Wiktorka❤️🥰super że już sobie dobrze radzi 😊oby tak dalej 😊 no i mega że Tatuś może Was odwiedzić 😊cudowne zakończenie tego weekendu 😊 🥰

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    To już chyba etap, że nie znamy dnia ani godziny. A przy pierwszej ciąży to już w ogóle jest… stresująca ta niepewność co nas czeka 😳

zDmVp2.png
  • Agawa85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko serdeczne gratulacje. Dobrze, że lekarze zareagowali na czas i najważniejsze,że z Wiktorkiem wszystko dobrze.😍 Odpoczywaj dzielna mamo.😊

27.03.2025 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolopid, heparyna
    10dpt beta< 2,3 😢

13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna

10dpt beta 33,12
    12 dpt beta 65,14
    14 dpt beta 132
    16 dpt beta 271
    22 dpt beta 1353
    29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
    36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
    8tc💔

12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
    6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
    8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
    10dp beta 640 mIU/ml
    13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
    29.05 pierwsze usg🙏
    Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
    11.06 mamy ❤ i 11 mm
    28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
    24.01.2022 córeczka
    3❄️

IVF
    KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
    NK 25%😔
    PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    A co się dzieje? Skurcze masz?

‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ