X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina ha ha akurat te co robiłam z mięskiem :D
    ale przy okazji robienia ruskich-tylko nie wiem kiedy-to podeślę ;)
    to prawda, najważniejsza intuicja i ważna też wspierająca położna, która
    też może podpowiedzieć, żeby przyjąć jakąś pozycję

Dobuska jasne, nie ma co jeździć specjalnie za olejem, lepiej przy okazji sprawdzić, a jak
    nie to pozostaje allegro :)

Stokrotka trzymam kciuki za Was :) czekamy na wieści od Was :*

Ada wow, ale ten czas leci :)

oo ciekawe z tą pełnią
    aż sprawdziłam, że w lutym pełnia ma być 16-ja termin mam na 20 lutego ;)
    mieszczę się w tych 4 dniach :D

Joana oo super, przydadzą się takie zapasy :)
    my ostatnio dostaliśmy też zapas pierogów od teściowej, ale to raczej dla Męża, bo ja
    z glutenem nie jem
    niestety nie mogę wymagać, aby mi ktoś robił takie przysmaki
    ostatnio sama spróbowałam przepis z neta i wyszły pyszne, więc muszę być samowystarczalna

Morwa to Cię przypiliło ;) dobrze, że przeszło to masz teraz ciut czasu na pranie i prasowanie :)

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Morwa - czyli i u Ciebie coś się zaczyna dziać 🙂 co do snów, czasem podświadomość swoje musi przepracować, ale niestety te sny w ciąży bywały mocno realne i męczące. 🤦‍♀️ // @Joana23- oddychanie z jogi na pewno się przyda 🙂💪80 pierogów wow, jak masz ruskie w pakiecie to przeslij trochę hehe 😜 // @Agawa85 - na kiedy masz termin? Już jakieś zwiastuny są? 🧐 // Ja dziś większość dnia na leżąco i czytająco. Wczoraj miałam problemy z zaśnięciem do jakiejś 1-2 🤦‍♀️Dziś musiałam się zdrzemnąć w ciągu dnia. W ogóle ostatnio mam jakieś zachcianki. Wczoraj mi się zachciało tuńczyka 🤣a przedwczoraj płatków z mlekiem ( zrobiłam małą porcje pełnoziarnistych z Lubella)-@Dobuska to pewnie twoja sprawka hehe😈😜 Jutro wypisze plan porodu do tego „ awaryjnego” szpitala plus potrzebuje ksero badań tez do nich; chyba pora to zrobić, żeby zdążyć 🤣

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnSan89 wrote:
    Aneta nabrzmiałe i twarde piersi kojarzą mi się z tzw.nawałem mlecznym po porodzie. Z racji tego że odciągasz regularnie one raczej nie powinny być twarde.

No nawału mleka to ja zdecydowanie nie miałam.. a czytałam, że miękkie piersi są oznaką stabilizacji laktacji.. czyli tego mleka po prostu więcej już może nie być..

Wiem, że wychodzę teraz na jakąś pesymistkę, ale po prostu patrzę na to realnie i jestem już tym wszystkim zmęczona i zdruzgotana 😢 wszystko jest nie tak. Miałam donosić ciąże, urodzić naturalnie i karmić moje dzieciątko piersią.. z moich planów nic się nie ziściło, poza tym, że mam cudownego synka.

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!

Wysłany: 16 stycznia 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    No nawału mleka to ja zdecydowanie nie miałam.. a czytałam, że miękkie piersi są oznaką stabilizacji laktacji.. czyli tego mleka po prostu więcej już może nie być..

Wiem, że wychodzę teraz na jakąś pesymistkę, ale po prostu patrzę na to realnie i jestem już tym wszystkim zmęczona i zdruzgotana 😢 wszystko jest nie tak. Miałam donosić ciąże, urodzić naturalnie i karmić moje dzieciątko piersią.. z moich planów nic się nie ziściło, poza tym, że mam cudownego synka.
    Anetka, i to ostatnie jest najważniejsze 💚💚💚uwierz w to! Ciąża już za tobą, urodziłaś przez CC, laktację jeszcze może rozbujasz. Tego co było, już czas nie zmieni. Ważne jest co jest tu i teraz. Nie na wszystko mamy wpływ niestety 😢trzeba to zaakceptować. Dlatego czasem plany planami, a życie życiem, w przypadku końcówki ciąży to już czasem loteria. A i do gorszego humoru masz oczywiście prawo. Może warto z kimś pogadać, oprócz nas na forum? 💙

Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem na pooperacyjnej. Wiktorek jest w inkubatorze. Dostał 10/10 ale w 3 minucie życia miał chwilowy bezdech. Lekarz powiedział że to typowe dla wcześniaków. Teraz już pięknie daje radę ale jest na obserwacji. I cukier miał podany bo miał niski. Ta CC była tak szybko że nie dokończyli mi podawać glukozy i myślę że to to miało wpływ. Mąż mógł mnie odwiedzić bo nikogo tu nie ma. Możliwe że uda mi zobaczyć malucha- narazie tylko go słyszałam.

jaina_proudmoore, Villemo87, f_a_l_k, Aneta8, Morwa, Selena, dobuska, AnSan89, niutek87, Pimka, Ada.. 31, MyŚliwa, Kasiastaraczka, Jeheria, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to miałam już zagrożenie rzucawka. Boże jak to szybko może pójść...

16-01-2022 - synek💙
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję, Stokrotka! Jesteś mamą!!! Jak tylko dojdziesz do siebie to napisz nam coś więcej. Cieszę się, że z Wiktorkiem wszystko w porządku i że lekarze tak nad Tobą czuwali!❤️
    Jeszcze raz gratuluję i aż nie mogę uwierzyć, że to się wszystko stało tak szybko!❤️

AnSan89, MyŚliwa, jaina_proudmoore, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla dzielnych rodziców! Wszystkiego dobrego dla Was!
    Dobrze, ze udało się z odwiedzinami męża ;)
    Trzymajcie się cieplutko! 😍

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka! O wooow, jak to wszystko na biegu przebiegło! Bardzo mocno cieszę się razem z Wami :) mam nadzieję, że będziecie mogli z mężem szybko zobaczyć Wiktorka :) Brawa dla lekarzy/personelu za czujnośc i szybką reakcję 💪🏻 Dużo zdrówka dla Was wszystkich 😘

Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Dziewczyny, jestem na pooperacyjnej. Wiktorek jest w inkubatorze. Dostał 10/10 ale w 3 minucie życia miał chwilowy bezdech. Lekarz powiedział że to typowe dla wcześniaków. Teraz już pięknie daje radę ale jest na obserwacji. I cukier miał podany bo miał niski. Ta CC była tak szybko że nie dokończyli mi podawać glukozy i myślę że to to miało wpływ. Mąż mógł mnie odwiedzić bo nikogo tu nie ma. Możliwe że uda mi zobaczyć malucha- narazie tylko go słyszałam.
    Stokrotka86 - serdeczne gratulacje! 💚💚💚witamy na świecie Wiktorka! Mam nadzieje, że go dziś zobaczysz. 🙂cieszę się, że mąż mógł cię odwiedzić. Odpoczywaj teraz 🥰mamusiu droga niedzielna🥰

Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • f_a_l_k Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 co do nastroju to czy byłoby wszystko jak sobie wymarzyłaś czy nie to na pewno też miałbyś huśtawki -wszystkie baby beczą po porodzie. Jest to normalne i nie ma się co tego wstydzić. Wzrusza ta nasza dzidzia, że skończył się etap ciąży, że to dziecko rośnie. No o wszystko można ryczeć 🙃. A najważniejsze że masz że sobą swojego wspaniałego synka! Założę się że nie zamieniłabyś go ani na mleko w piersiach ani na na donoszenie ciąży ani poród sn.
    Poza tym tego mleka jeszcze stacza! No a nawet jak nie będzie to zawsze możesz dać trochę swojego mleka a resztę mm. I tak zrobiłaś olbrzymią robotę dla swojego synka bo dawałaś mu swoje mleko wtedy kiedy najbardziej tego potrzebował i wkladalas w to o wiele więcej pracy i czasu niż matki donoszonych dzieciaków które same jedzą. Wszystkie tu dziewczyny to widzą, doceniają i mają cię za bohaterkę. Synek dostał najważniejsze przeciwciała i bakterie dla układu pokarmowego. Z każdym dniem tak naprawdę to mleko jest coraz mniej ważne a coraz ważniejsza jest wypoczęta i zadowolona mama 😃. Mama najlepsza na świecie!

jaina_proudmoore, Villemo87, Aneta8, dobuska, AnSan89, AnSan89, Ada.. 31, MyŚliwa, Aga12345, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

• f_a_l_k Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka86 serdeczne gratulacje!

• Villemo87 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla rodziców 🥳 Dobrze, że lekarze byli czujni i podjęli dobra decyzję. Wow! Jesteś mamą 💙💙💙

ojxevcqgaw4kzjxq.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, gratuluję dzielna mamo! Obyś teraz szybko doszła do siebie! Malutki na pewno ma dobrą opiekę. Super, że mąż mógł Cię odwiedzić 💛

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    STtokrotka Gratulacje mamusiu 🥳🥰😘 Napisz coś więcej jak dojdziesz do siebie 🤗

• Morwa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coraz bardziej wątpię, że dotrwamy do terminu :( dzisiaj znów masakra.. :(

• Selena Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Was kochana 🤩🥰❤️E-ciotki witają Wiktorka❤️🥰super że już sobie dobrze radzi 😊oby tak dalej 😊 no i mega że Tatuś może Was odwiedzić 😊cudowne zakończenie tego weekendu 😊 🥰

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    To już chyba etap, że nie znamy dnia ani godziny. A przy pierwszej ciąży to już w ogóle jest… stresująca ta niepewność co nas czeka 😳

zDmVp2.png
  • Agawa85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko serdeczne gratulacje. Dobrze, że lekarze zareagowali na czas i najważniejsze,że z Wiktorkiem wszystko dobrze.😍 Odpoczywaj dzielna mamo.😊

13.11.2024 transfer ❄️ 4.2.2 🙏🙏 encorton, sompfolipid, heparyna

10dpt beta 33,12
    12 dpt beta 65,14
    14 dpt beta 132
    16 dpt beta 271
    22 dpt beta 1353
    29 dpt usg jest zarodek z bijącym serduszkiem❤️🥹 crl 0,45 cm
    36 dpt zarodek 1,2 cm z bijącym serduszkiem
    8tc💔

12.05. 2021 transfer zarodeczka 4.2.2 AH + embroglue🙏
    6dp beta 78 mIU/ml🙏🙏
    8dp beta 240 mIU/ml🙏🙏
    10dp beta 640 mIU/ml
    13dp beta 2527 mIU/ml 🙏
    29.05 pierwsze usg🙏
    Mamy pęcherzyk ciążowy🙏
    11.06 mamy ❤ i 11 mm
    28.06 kropuś ma 3,1 cm😍
    24.01.2022 córeczka
    4❄️

IVF
    KIR Bx brak 2DS3 i 3DS1
    NK 25%😔
    PAI-4G/5G układ homozygotyczny 😔
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    A co się dzieje? Skurcze masz?

‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ