X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka mi się dzisiaj śniła całą noc z Wiktorem!🙈😍 ale był duży! Chodził trochę 😅

Dziewczyny, miłego dnia! U mnie takie wietrzysko, że głowę może urwać, ale muszę wyjść, bo w szkole rodzenia mam zajęcia z CDL o karmieniu piersią🥰

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka, Jeheria, Ada.. 31, Aga12345, Villemo87, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, przyjmij ode mnie gratulacje, witamy na świecie Wiktorka :)

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🥰💚miłego dnia i uważajcie na siebie bo dziś wieje bardzo. Ja chyba nie wychodzę nigdzie. 🙃 // @Morwa - jak samopoczucie? Ten wysoki puls warto z lekarzem na pewno skonsultować. // @Dobuska - zajęcia o karmieniu piersią to cenna wiedza, także się nie dziwie, że chcesz iść. 🙂 // @Stokrotka86- czekamy na info od ciebie w miarę możliwości 🥰💙myślałam wczoraj o Tobie. Spodziewałam się, że zobaczysz Wiktorka nawet na kilka sekund po porodzie. Jak będziesz miała siłę to napisz nam więcej co i jak. // @Kasiu - to pieczywo z Putki to dostałaś tez w opcji krojonej, chyba zamówię sobie dziś paczkę ☺️ // @Nisia - dobrze pamietam, ze masz wizytę dzisiaj i @Agawa85- chyba tez 🙂powodzenia ! // @Jeheria -kupiłaś ten probiotyk w końcu ? 🧐// Ja wstawałam o 5 siku i potem już nie mogłam zasnąć. Potem złapał mnie ból okresowy w dole brzucha na 60 sekund ( do tylu policzyłam 🤣), czyli szyjka nadal pracuje. Trochę się czuje mało zaopiekowana przez swojego lekarza, bo jakby nie brał cukrzycy pod uwagę przy rozwiązaniu ciąży. 🙄może powinnam jak Dobuska poczekać do 31.01 na rozwiązanie, a potem się upierać na wizytę czy podjęcie jakichś kroków 🤷‍♀️( wizytę mam teraz 25.01-zdaniem lekarza doczekam do niej 🤣chociaż on tez mówił, że dieta wyreguluje cukier hehe i nie miał racji 😎) ale organizm powoli szykuje się do porodu bo i czuje ciężkość w brzuchu, dodatkowo zmęczenie i chęć leżenia, także zobaczymy co to dalej będzie 🙂

Ada.. 31, Aga12345, Villemo87, dobuska, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Noo właśnie wieje strasznie, nawet jakieś alerty wczoraj przyszły na telefon
    Ja muszę wyjść z domu,bo mam wizytę u lekarki w enelmedzie, będę miała pobierany GBS
    Dobuska na pewno takie zajęcia się przydadzą, więc warto iść 🙂
    Jaina niektóre chleby bezglutenowe z putki sprzedawane są już pokrojone,a inne całe. Ogólnie to pieczywo bg jest pakowane w folię, każdy jeden produkt, nawet taka muffinka
    A Ty chcesz zamówić takie normalne chlebki?
    Też dziś po sikaniu o 7 miałam ból w dole brzucha,ale udało mi się zasnąć jeszcze,a teraz jestem w łóżku cały czas. Zaraz wstaję robić owsiankę 😁
    Stokrotka odezwij się do nas w wolnej chwili, cały czas myślę o Was🥰
    Miłego dnia 😚

jaina_proudmoore, Ada.. 31, dobuska, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Jaina tego samego dnia kupiłam, ten co mówiłaś i biorę, już 10 tabletek wzięłam ale nie widzę poprawy :(
    Tak czytałam na necie że też dziecko może uciskać na jelita stąd bardziej powolna ich praca pod koniec ciąży. Może i racja bo mi dzieci tak się lokalizują blisko kości krzyżowej, odbytu bo mnie bolało pod koniec tamtej ciąży jakby w odbycie i miałam skurcze krzyżowe.
    Dużo pije i staram się mniej jeść słodkiego.
    No nic, mam też lactolosum i doraznie piję. Pamiętam że po porodzie już nie miałam z tym problemu, podczas porodu też nie było żadnej niespodzianki na szczęście, bo pytałam.

jaina_proudmoore, Ada.. 31, Aga12345, dobuska, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Jeheria Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska daj znać co tam cdl ciekawego mówiła, taka wiedza zawsze przydatna :)
    Dzięki dziewczyny za tipy co do oddychania podczas porodu :)
    U mnie też dzisiaj straszny wiatr, jeszcze mieszkamy na wsi na osiedlu domków, jest duża przestrzeń, 300m dalej jezioro, ale na pocztę muszę iść paczke wysłać i synka o 14 odebrać ze żłobka :)

A u mnie zero bóli okresowych 🙄 zaraz idę wziąć kąpiel w wannie, zrelaksować się 🥰
    Ostatnio strasznie chce mi się spać, też tak macie?

dobuska, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊 też wszystkim życzę miłego dnia 🥰 ja niestety rano musiałam wyjść żeby synka do szkoły zawieść 🙃u nas też mega wiatr.. A mąż mi mówi że to dopiero początek bo najgorsze nadciąga znad morza 😱😱😱
    Do tego mąż jakiś smarkaty... 🤦‍♀️Piję febrisan i je czosnek oby mu przeszło żeby mnie na sam termin cc niczym nie zaraził...
    Ciekawe jak tam nasza Stokrotka po nocy 😊mam nadzieję że niedługo będą nowe informacje 😊cały czas myślę o nich 😊 🥰

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • f_a_l_k Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska liczę na streszczenie zajęć. Wiedza się przyda.

A u mnie nie wieje ale za to śniegu pełno 🤔.

Wszystkie macie tą linie na brzuchu 'linea negra' czy jak to się tam zwie? W pierwszej ciąży miałam ciemną krechę aż po same cycki a w tej to się chyba już nie doczekam 🤔. No i tak się zastanawiam czy to źle dla dziecka? Co to może znaczyć że jej nie ma? Nie żebym za nią tęskniła zwłaszcza, że potem nie chciała zejść chyba z rok ale co to może znaczyć?

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

• Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Skurcze mimo że dają popalić to są najmniejszym problemem. Najgorszy jest skaczący puls. Wywala mi go na 170. Cała szyja mi pulsuje. W środku cała chodzę. Chwilami robi mi się ciemno przed oczami i zaczynam mieć duszności. Już się nawciągałam dzisiaj swojego inhalatora od astmy. Opiłam wody bo co chwilę latam siku bo mam parcie niesamowite i tak co chwila leżę albo siedzę bo strach cokolwiek innego robić.
    Ja w pierwszej ciąży przy wysokim pulsie miałam zrobione echo sercach,holtera, hormony tarczycy i konsultację z kardiologiem, wydaje mi się że lekarza powinien coś z tym zrobić

jaina_proudmoore, MyŚliwa, Morwa lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png
  • Ada.. 31 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas w sumie bez zmian, Kaja więcej je z piersi ale najgorzej jak jest głodna oszarpie mnie tak że widzę gwiazd 😅😅
    U nas też wieje 😏😏 nie lubię takiej pogody.
    Powoli wychodzimy z rozmiaru 50 na 56 w czwartek mamy patronaz z lekarzem to będzie dokładnie pomierzona a w poniedziałek sesje noworodkowa ☺☺

jaina_proudmoore, Aga12345, niutek87, dobuska, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

bl9cdf9hz0nfzo3c.png

Wysłany: 17 stycznia 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Warszawie właśnie trwa regularna burza śnieżna z piorunami i grzmotami,aaaa
    Mam nadzieję,ze do 14 będzie lepiej,jak ja mam wyjsc z domu...

jaina_proudmoore, Selena, MyŚliwa lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 17 stycznia 2022, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheira ja nie zauważyłam, żeby jakoś szczególnie bardziej chciało mi się spać,tak chyba normalnie

Selena zdrowia dla Męża, lepiej żeby teraz już na nic nie chorować 😚

Ada aż tak Kajusia taki zarloczek 😁
    Och wspaniale,że będzie sesja noworodziowa 🥰
    Już tak pannica rośnie 😁

jaina_proudmoore, Selena lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko nie czytałam wczoraj bo mieliśmy urodziny a tu takie informacje. Gratulacje, u nas tez wystąpiły problemy z oddechem ale wszystko było później w porządku, dużo zdrówka dla Was i żebyście jak najszybciej mogli wrócić do domku!

Stokrotka 86 lubi tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Selena - zdrówka dla męża i dla ciebie 😘niestety najgorszy wiatr może dopiero przyjść 🙉 // @Falk - ja tej linii nie mam. Z tego co czytałam to sprawa ind - nie każda kobieta posiada taka linie na brzuchu. // @Jeheria - szkoda, że probiotyk nie pomógł, ale możesz mieć racje, że to ułożenie dziecka wpływa na ucisk na jelita i na pęcherz. Tez to czasem odczuwam przy wizycie w łazience, najczęściej wieczorem. Mi się ostatnio chce spać więcej bo nie dosypiam w nocy, dziś jeszcze leżę w łóżku plus ta pogoda to nie wiem czy będzie produktywny dzień w ogóle czy po prostu spędzony prawie na niczym. // Też czekam cierpliwie na info od 🌼naszej Stokrotki 🌼 // @Ada - to dobrze, że Kai apetyt dopisuje 🙂ale niezły gryzak z niej. Cieszę się, że wszystko u was dobrze a sesja foto cudowna sprawa 💚💪 // w Łodzi burza śnieżna plus pioruny - co za szalona pogoda 🙉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2022, 10:48

Stokrotka 86, f_a_l_k lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falk w poprzedniej ciąży też miałam mocno widoczna ta linię, aż prawie czarną. Teraz ledwo widoczna jest. Nie sądzę, żeby to miało jakiś wpływ na przebieg ciąży. Raczej to ma związek z poziomem melaniny w organiźmie.

jaina_proudmoore, f_a_l_k, MyŚliwa, Aga12345, Morwa lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okropna ta pogoda! Mąż w ostatniej chwili wrócił z piekarni, bo chyba by go zmiotło, taka śnieżyca z piorunami się zerwała 😱
    Tez czekam niecierpliwie na wiadomości od Stokrotki. Mam nadzieję, że widziała już synka 💙

Dobuska, fajna ta Twoja szkoła rodzenia, widzę ze dużo wartościowej wiedzy. Stwierdzam, że moja była do bani, a jeszcze zapłaciłam za to kupę pieniędzy 😒

Falk, ja w czasie ciąży miałam lekko widoczną tę linie, ściemniała mocno dopiero po porodzie 🤷🏼‍♀️

Ada, cudnie, że mała tak pięknie je! Wczoraj przystawiłam mojego ssaczka, to super doił, ale nie wiem czy coś wyciągał, bo nie słyszałam przełykania.. ale gwiazdy tez widziałam 😉 super, że będziecie mieli sesje, my też planujemy, ale czekamy na bezpieczny czas dla M ☺️

jaina_proudmoore, Ada.. 31, Stokrotka 86, f_a_l_k, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Nisia18 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam 👋🏻 U mnie słońce ale tez wieje bardzo ;)

Stokrotka , ja tez czekam na info od Ciebie, daj nam znac koniecznie co u Was :)
    Ja tez nie mam tez lini , mam widoczna żyłę tak myśle od pępka w górę ale nie na dół :)

jaina_proudmoore, Ada.. 31, Stokrotka 86, f_a_l_k lubią tę wiadomość

• Villemo87 Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam linii, a myślałam że będzie bardziej widoczna że względu na ciemną karnację 🙈
    @ Stokrotka czekamy na wieści 💙
    U mnie noc z regularną pobudką co dwie godziny. W głowie mam już taka gonitwę myśli... Jeszcze wczoraj odebrałam telefon z pracy. Bardzo namawiają mnie na szpital, w którym pracuje. Ale to inne miasto. Obawiam się jak bym tam miała dotrzeć jak akurat mnie złapie jak mąż w pracy będzie. 😉🙂 Do szpitala w moim mieście mam 5 minut. Dziś mam odebrać gbs ( o ile mnie nie zdmuchnie po drodze 🤣).Mam nadzieję, że będzie ujemny...

Stokrotka 86, f_a_l_k, Aga12345 lubią tę wiadomość

ojxevcqgaw4kzjxq.png
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

U mnie nad morzem wiało pół nocy, a potem nad samym ranem była burza plus śnieg.. także najwyraźniej poszło w Waszą stronę.. póki co dalej wieje, ale swieci tez piękne słońce :)

Falk, u mnie na brzuchu jest widoczna ta linia. Mam nadzieję, że zejdzie szybciej niż po roku 😱 :)

Stokrotka, wszystkie e-ciotki czekają na wieści od Ciebie :) mam nadzieję, że wszystko jest w porządalu! :)

Ada, Twoja Kaja to niezły ssak :) ciekawa jestem Waszej sesji - z taką cudną panienką na pewno będzie mega!

Morwa, Twój puls mocno niepokojący.. Planujesz konsultacje z lekarzem?

Dobuska, w mojej szkole rodzenia przerabialiśmy tez temat karmienia i na przykład nie wiedziałam, że malucha powinno się układać bokiem (brzuszek do brzuszka), a nie tylko przekręcać główkę. Co tam mówią u Ciebie?

Jeheria, ja mam dzisiaj jakiś wyjątkowy spadek energii i faktycznie sporo przespałam.

Muszę cholerka już dopasować na tip top torbę, bo coś czuję, że powoli zaczynam kusić los :) w czwartek mam wizytę, ciekawe co lekarz powie :)

Ada.. 31, Stokrotka 86, Aga12345, Morwa, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem po zajęciach wyszłam z nich pełna spokoju, ale spokój zniszczyłam sobie po jednej akcji.
    Słuchajcie, u mnie wszyscy wiedzą, że nie zamierzam informować o tym, że jadę rodzić (może źle zrobiłam, że ich o tym uprzedziłam, ale to wyszło naturalnie, gdy powiedzieli, że będą stać pod szpitalem...), i co teraz jest?
    Co chwilę telefony, wiadomości z pytaniem jak się czuję. Odpowiadam na wszystkie, ale czuję lekką irytację, bo przecież jak mam się czuć przed samym porodem? Mam ochotę za każdym razem odpowiedzieć, że wybornie...
    No, ale nic. Byłam na szkole rodzenia i dzwoni telefon. Odrzuciłam, bo trwają zajęcia. Po chwili dostaję wiadomość, co się dzieje, czy wszystko dobrze. Okej, spoko, nie odpowiadam, bo nie mam jak. Chwila później dzwoni inna osoba. Też odrzuciłam. Już byłam zła, aż prowadząca zapytała czy wszystko okej.
    Po wyjściu ze szkoły zadzwoniłam i do jednej i drugiej i po prostu wybuchłam, że teraz mnie będą sprawdzać co 20 minut, bo chciałam, żeby poród był wydarzeniem moim i męża? Dojechałam do domu i się rozpłakałam, że może trochę za bardzo mocno zareagowałam, ale kurde... wszystkie te osoby były w ciąży i same pamiętają jak poziom irytacji wzrasta z każdym dniem. Nie mogą nic uszanować. Moje siostry od początku mówili jakie imię będą nosić dzieci, pod porodówką wszyscy siedzieli, a w przypadku siostry, która miała cesarkę to cała rodzina pierwsza miała kontakt z dzieckiem, a mama gdzieś na końcu. Ja jestem inna. Oprócz tego mam tak, że jak mam złe samopoczucie to siedzę sobie sama w domu, w ciszy. Nie chcę słyszeć, że jestem upierdliwa, więc po prostu ograniczam kontakty.

Ehhh... przepraszam, musiałam się wygadać. Może ja naprawdę przesadzam?

Natomiast zajęcia były super. Fajnie było posłuchać kolejnej mądrej kobiety. Wiem, że wiele może pójść nie tak, ale wiem też, że niektóre rzeczy naprawdę mogą niesłusznie niepokoić. Przede wszystkim podczas pierwszych dób, przed nawałem, w ogóle sie nie przejmować, że dziecko chce dużo piersi i nie martwić się, że się mało najada. Generalnie w teorii wszystko jest łatwe i fajne, ale życie jest jakie jest, same wiecie. O nienajedzeniu mogą świadczyć tylko dwie sprawy, nieprzybierane na wadze i brak odpowiedniej ilości kupek. Pierwsze 4-6 tygodni to nigdy nie jest łatwe karmienie, mówiła, że zdarzają się mamy, którym od razu jest idealnie, ale to jest odsetek. Wieszkosc z nas będzie miała jakieś problemy, czy to z przystawianiem, czy to z chwytaniem przez dziecko. Jeżeli dzieją się jakieś problemy z samymi piersiami, to czas na kontakt z CDL to często tylko 12-24 godziny, bo potem problem często jest już tak zaawansowany, że potrzebne jest USG lub lekarz. Ćwiczyłyśmy pozycje do karmienia. No dużo tego było, trudno to nawet streścić.

Jaina, a masz możliwość dowiedzieć się w szpitalu, w którym chcesz rodzić jakie mają zalecenia? Bo u mnie jest o tyle prościej, że moja lekarka pracuje w szpitalu, w którym rodzę i ich wytyczne są po prostu wspólne.

Jeheria, ja też jestem ciągle śpiąca...

Falk, ja nie mam tej linii.

Ada, dopiero rozmiar 56? Jaka ona drobniutka jeszcze <3

Aneta, a Ty kiedy masz spotkanie z CDL? Dzisiaj? Czy źle zapamiętałam.

Stokrotka 86, Selena, MyŚliwa, Aga12345 lubią tę wiadomość

‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ