X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Stokrotko, jeśli chodzi o zakrztuszenie to u nas się zdarza, ale nie wynika z łapczywości, tylko w czasie jedzenia małego łapią skurcze brzuszka i cały się napina, wygina ale smoka czy cyca nie puści 🙄 tez z tego powodu ciagle mu się ulewa. Ostatnio tez znowu noskiem..
    Mam nadzieję, że z czasem na tyle się ureguluje u Was, że znajdziesz czas na siebie. Jednak to karmienie piersią na żądanie pochłania dużo czasu.. u nas mały dostanie porcje w butli i na 3h jest spokój. Czasem między biorę go do cycka, ale to tez wynika z mojej potrzeby bliskości ☺️ U nas tez butelka nie miała negatywnego wpływu na ssanie piersi.

Jeheria, cieszę się, że u Was coraz lepiej z bilirubiną i reszta wyników tez ok. Trzymam kciuki za pomyślne usg 🤞🏻

Wariancja, gratuluje kochana! ❤️

Dobuska, mam nadzieję, ze z tymi bioderkami wszystko się poprawi i już na następnym usg nie będzie śladu nieprawidłowości 🤞🏻 Oby tez ta CDL Ci pomogła, bo na pewno nie powinnaś tak cierpieć przy karmieniu.

My dziś byliśmy rano w centrum zdrowia dziecka na wizycie u audiologa. To jedyna wizyta która udało nam się umówić na NFZ. Ze słuchem na szczęście wszystko dobrze 🙂 następna kontrola dopiero za 3 miesiące.

Wczoraj w nocy dostałam jakiegoś zastoju pokarmu. Ból piersi okropny. Miedzy 4 a 5 odciągam dość długo mleko laktatorem, a tak naprawdę ulgę przyniósł dopiero Maksio, którego przestawiłam o 6. Wróciliśmy od lekarza i poprawił i już jest mam nadzieje dobrze. Mój kochany ssaczek uratował mamusie 🥰

Stokrotka 86, Jeheria, Ada.. 31, dobuska, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • wariancja Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska, czuję się bardzo dobrze, chociaż rana ciągnie czasem dość mocno, a tak to śmigam 🙃 Jedynie co to sutki bolą mnie tak, że aż skręca, ale wiem, że minie niedługo.

Nocki mamy dość ciężkie, bo Mała chce głównie ssać, tata chce pomóc ale się wkurza, bo Mała go tyko dziobie i szuka piersi 🙄 więc dziecko ląduje na cycu i tak w kółko.

Moja też się krztusi, przysypia na piersi, nie przełyka a mleko leci.

Bioderka na tym etapie jeszcze mogą być niewykształcone. Kwestia układania na żabkę i będzie wszystko ok!

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, Ada.. 31, Morwa lubią tę wiadomość

klz99vvj9pe2bh19.png

qb3c6iye83h3n4tx.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, co za poniedziałek. Mały dopiero niedawno zasnął. Od 9 jak w cyrku, karmienie piersią - sranie w trakcie- przebieranie - znów pierś- siku fontanna- butla - czkawka i od nowa. Drzemki na 15-30 min max 🤦‍♀️Bolą mnie ręce. Nie miałam jak do kuriera wyjść nawet; dobrze ze zadzwonił, podałam kod do furtki i zostawił paczkę na ogródku. Niedawno znów kupa i cycek, potem butelka 100 ml prawie, skończył pic i w ryk do cycka. 😐w końcu zasnął i śpi od 30 min, odłożyłam do łóżeczka to pierda zapodał na dobranoc 🤣wykończę się chyba dzisiaj 🤯 Ps. @Dobuska - a Usg bioderek to nie robi się później dopiero po skończeniu 6tż? Pediatra nam powiedziała, że później go zmierzy z racji na tą niestabilność panewki właśnie, także to normalne na tym etapie. Muszę umówić wizytę również, ale na razie leżę i odpoczywam chwile. 😴🥱

Aneta8, Stokrotka 86, dobuska, Agawa85, Aga12345 lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobuska dziękuję, czuję się bardzo dobrze jakbym nie rodziła 🙂
    Mały bardzo mało śpi, często wisi na piersi i jeszcze mlekiem modyfikowanym poprawia. Mam już dziś takie uczucie pełnych piersi i jak nacisnę yo leci z nich trochę mleka. Może jak zejdzie żółtaczka, to przejdziemy tylko na kp, Andrzejek jest niesmoczkowy, z trudem akceptuje smoczek w butelce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 14:58

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Aneta8, Morwa lubią tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosiulek, Wariancja - gratulacje!!!

Stokrotka, nic mi nie musisz mowić o egoizmie.. ja swój zakopałam póki co bardzo głęboko. Staram się dać Kajce najwiecej jak tylko mogę. A mogę dać jej tylko ciepło, bliskość i jedzenie :D mój partner też bardziej chciałby uczestniczyć w tym wszystkim, ale niestety nie ma piersi i czasem przegrywa.. no i mlekoholizm jest nam jak najbardziej dobrze znany :D a za wielopielo niezmiennie podziwiam :)

Dobuska, cały czas myślę o tych Twoich piersiach (hahaha, jak prawdziwy erotoman :D) i mocno trzymam kciuki, żeby wizyta u pani CDL przebiegła pomyślnie 🤞🏻

Jeheria, dzisiaj stwierdziłam, że Ty jesteś moim forumowym aniołem stróżem :) naprawdę wiadomości i informacje od Ciebie bardzo mi pomagają. Cieszę się bardzo, że bilirubina spada!

U nas dzisiaj była pani położna :) wszystko z Kają git a i pożegnaliśmy się też z kikutem :)

idigi85, Stokrotka 86, Aneta8, jaina_proudmoore, Jeheria, dobuska, Agawa85, MyŚliwa, Aga12345 lubią tę wiadomość

uS2wp2.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam z dwojgiem małych dzieci. Czy Wy też miałyście takie wybuchy i krzyki w wykonaniu starszego dziecka? Staram się poświęcać uwagę starszemu,ale niewiele mogę zrobić, bo młodszy prawie cały czas na cycku. Mam nawet problem żeby wyjść do toalety.

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Ja już po wizycie CDL, która jest jednocześnie położną i logopedą. Ojeju, ile wiedzy!
    Zacznę od najważniejszego, stwierdziła u mnie zespół Raynauda. Któraś z Was mi o nim pisała i jak widać, miała rację.
    Niestety poza pracą nad techniką i ogrzewaniem piersi niewiele mogę zrobić. Przećwiczyła ze mną pozycję spod pachy i okazało się, że ból zelżał do dyskomfortu. Po prostu cudo!
    Powiedziała, że dla mnie pozycja na leżąco jest najgorsza, a to że małej leci mleko nosem oznacza jakąś niedojrzałość zastawki podniebienia (ale dodam, że u małej mleko leciało nosem po każdym łyku mleka) i to może w przyszłości rzutować na problemy ze słuchem.
    Poza tym przebadała małą. Sprawdzała jej aktywność na bodźce. Wyjaśniła na co mamy zwracać uwagę, gdy dziecko jest przebodźcowane, bo to może rzutować na jej niepokój w nocy. Sprawdziła wędzidełka, powiedziała, że jest czwartego stopnia i nie ma się do czego przyczepić. nasza bardzo reaguje na dźwięk, natomiast przez sen w ogóle nie reaguje na światło. Ogólnie świetnie sobie radzi z jedzeniem i na pewno nie ona powoduje taki ból brodawek.
    Generalnie mam mnóstwo mleka, dobre piersi, ale jestem naczyniowcem i może być tak, że ten ból ze mną zostanie. Dlatego położna nie czepiła się moich piersi, bo one wyglądają wzorowo, a po sutkach w ogóle nie widać tego "cierpienia".

Aneta, cieszę się, że badania wychodzą dobrze! Co do zastoju to brawo dla Maksia. Jednak co mężczyzna to mężczyzna :D

Wariancja cieszę się, że jakoś sobie radzicie! Dziękuję za info o tych bioderkach, też tak czytałam i się uspokoiłam.

Jaina, ale Was ostatnio Aleks testuje!
    No ja miałam zalecenie, że usg bioderek do szóstego tygodnia, ale im szybciej tym lepiej.

Niutek, ale super! Do pozazdroszczenia! Najważniejsze, że mały rośnie i najpierw trzeba wyeliminować żółtaczkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 17:57

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aneta8, niutek87, Aga12345 lubią tę wiadomość

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana dziękuję za ciepłe słowa ❤ cieszę się że z Kają wszystko w porządku👌

USG brzucha mamy dopiero 22.03

wariancja gratulacje!

Dobuska Ty właśnie masz dużo mleka to myślę że nie zaszkodzisz smoczkiem. Na pewno mała nie głodna skoro tak dobrze tyje. Mój maciuś miał 3 stopnia wędzidełko czyli też niby tragedii nie było ale u Nas baaardzo wpłynęło na jego życie. I nie miał ruchów języka na boki przez to, nie umiał żuć. Ocenisz potem czy jej to przeszkadza czy nie. Przy rozszerzeniu diety.
    Ulewanie nosem- mój Maciek tak ulewal. A nie ma wiotkosci krtani Twoja córcia? To słychać jako takie pienie podczas jedzenia, takie Ia, Ia, podczas leżenia na plecach też. Maciek miał i to często występuje z refluksem i zaburza koordynację oddychanie połykanie, dziecko łyka powietrze podczas jedzenia a potem ulewa.
    Ja też często karmię spod pachy bo mi młody wyciąga wtedy zastoje.

Niutek mój Maciuś nagle nauczył się bawić sam, bardzo stał się samodzielny ale i zaostrzył się bunt 2 latka. Robi straszne afery, w nocy też płacze codziennie, pewnie przeżywa, woła mama przez sen.
    Wiem ze to minie, żłobek też tak przeżywał nocami i mój powrót do pracy.

Ja też mam bioderka w 5t4d życia. 3 marca a 16 szczepienie.

Aneta o tak dziecko najlepiej wyciąga zastoje! A jaka to ulga, niczym orgazm 😂

jaina_proudmoore, dobuska, Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeheria ta doradczyni właśnie sprawdzała języczek małej i podczas zwykłego badania i podczas jedzenia i powiedziała, że nie ma się do czego przyczepić. Ogólnie wizyta trwała dwie godziny, z czego godzinę poświęciła małej. U nas to ulewanie nosem było tylko przy jednej piersi, tej, która ma silny wypływ. Ale to dosłownie mleko ją zalewało, było słychać takie bulgotanie w nosie. Kobieta wspomniała, jako logopeda, że to po dłuższym czasie może rzutować na problemy z uchem. W pozycji spod pachy już tego nie ma, bo mała ma wyżej główkę niż pupę.
    Zaraz będziemy się karmić i będę sama ją dostawiać. Zobaczymy jak to wyjdzie :)

Stokrotka 86, Aneta8, Jeheria, jaina_proudmoore, Aga12345 lubią tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się Was zapytać o wartości pulsu dziecka na ktg bo nie daje mi spokoju teraz ..
    Od początku, wczoraj rano stwierdziłam ze dziecko się za mało rusza wiec zadzwoniłam na pogotowie , po telefonie jego ruchy wróciły do normy ale skoro miałam już wizytę umówiona to pojechałam na ktg .
    A tam, pierwsze podpięcie sprzętu i jego puls bardzo wysoki średnio 150-175 , na ktg wartości pisały sie na żółtym polu , jak mi wylumaczono później ze puls był za wysoki , wiadome .. eh.. po mysle, prawie godzinnym podłączeniu dopięła mnie położna i kazała mi się przejść , napić zimnej wody i wrocilam znowu na ktg . Po tym „spacerze „ i ok pół godzinnej przerwie wrocilam i już ktg posalo się dobrze , tzn w normie . Stwierdzili ze może mój stres przełożył się na puls dziecka. Co o tym myślicie ? Jak u Was pisało się ktg pod koniec ciąży , podwyżej 39 tyg?

Jestem pewna ze gdyby było coś nie tak to by nas nie wypuścili do domu , a z drugiej strony tak dawno nie miałam żadnego usg ze poprostu się boje .. wizyta dopiero w czwartek, a ja mam ochote włosy z głowy rwać .. 😥

Edit: wiem , ze podczas dziecka ruchów puls wzrasta i to normalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 20:02

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z tym liczeniem ruchów ? W ciągu jakiejkolwiek godziny min 10 ruchów tak ? Czy to ok gdy się „pomaga” np pukając w brzuch?

• AnSan89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia ja jak poczułam,że dziecko się rusza to zaczynałam liczyć czy jest 10. Czkawka się nie liczy. Chyba w pomaganiu nie ma nic złego. Ewentualnie zjedz coś i połóż się. Po kilku minutach powinnaś poczuć ruchy. U mnie pod koniec ciąży ruchy były rzadsze ale lekarka powiedziała że czym bliżej porodu tym dziecko się mniej rusza bo zbiera siły na wielki dzień🙂

My wylądowaliśmy dziś w szpitalu☹️ Rano poszłam na kontrolny pomiar bilirubiny i wyszedł 23. Dostaliśmy skierowanie do szpitala i po 6h od poprzedniego pomiaru było 20. Teraz Mały leży pod lampami i czekamy co będzie dalej. Pokłuli go bo żył nie mogli znaleść, aż patrzeć już na to nie mogłam☹️

Jeszcze jutro rano muszę do urzędu się wstawić a za późno już żeby przełożyć😕Masakra jakaś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 20:28

MyŚliwa lubi tę wiadomość

• Nisia18 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnSan89 wrote:
    Nisia ja jak poczułam,że dziecko się rusza to zaczynałam liczyć czy jest 10. Czkawka się nie liczy. Chyba w pomaganiu nie ma nic złego. Ewentualnie zjedz coś i połóż się. Po kilku minutach powinnaś poczuć ruchy. U mnie pod koniec ciąży ruchy były rzadsze ale lekarka powiedziała że czym bliżej porodu tym dziecko się mniej rusza bo zbiera siły na wielki dzień🙂

My wylądowaliśmy dziś w szpitalu☹️ Rano poszłam na kontrolny pomiar bilirubiny i wyszedł 23. Dostaliśmy skierowanie do szpitala i po 6h od poprzedniego pomiaru było 20. Teraz Mały leży pod lampami i czekamy co będzie dalej. Pokłuli go bo żył nie mogli znaleść, aż patrzeć już na to nie mogłam☹️

Jeszcze jutro rano muszę do urzędu się wstawić a za późno już żeby przełożyć😕Masakra jakaś

Przesyłam dobre myśli , żeby wszystko było dobrze z dzidziusiem i żebyście szybciutko wrócili do domku 😘

AnSan89 lubi tę wiadomość

• Joana23 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia, tętno Kajki wynosiło w granicach 140. Jak zię ruszała, to wiadomo tetno podskakiwało. Twój stres na pewno miał wpływ. Dobrze, że pózniej się unormowało 😘 co do liczenia ruchów, to jest kilka metod. Poniżej podsyłam link z metodami liczenia w moim szpitalu (nie wiem jak jest w innych):

https://docplayer.pl/docs-images/40/8311817/images/page_5.jpg

Mąż został w domu? :)

AnSan, dobrze, że poziom bilirubiny spada. Oby jedna sesja pod lampami wystarczyła 🤞🏻 Wracajcie szybko do domu😘

AnSan89 lubi tę wiadomość

uS2wp2.png
  • Olkaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie mam dwie pozytywny bety i tak jakby łapał mnie pęcherz i lekach przepisał mi lek monural to antybiotyk wszędzie pisze żeby w 1 trymestrze nie brać sama nie wiem a wy co myscieli może któraś miała doczynienia

Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
    Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
    2020-1IUI 😑
    2020.06 punkcją -4blastki
    2020.08 transfer 5AA beta zero
    2020.11 transfer 5 AA beta zero
    2021 immunolog
    2021 histeroskopia - stany zapalne
    2021.09 transfer 4AA beta zero
    2022.02 transfer 4 CB na atosiban
    12dpt 1222,26🙏🏻
    15 dpt 3502,36🙏🏻
    19 dpt 12928,9🙏🏻
    22 dpt 27147,8🙏🏻
    26 dpt mamy serduszko ❤️
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie mam dwie pozytywny bety i tak jakby łapał mnie pęcherz i lekach przepisał mi lek monural to antybiotyk wszędzie pisze żeby w 1 trymestrze nie brać sama nie wiem a wy co myscieli może któraś miała doczynienia

Olu, ja brałam Monural. Ladnie wyczyścił mi bakterie. Jeśli u Ciebie nadal bedą, to zrób koniecznie posiew. Dodatkowo picie soku z żurawiny super pomoże :)

uS2wp2.png
  • Olkaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana23 wrote:
    Olu, ja brałam Monural. Ladnie wyczyścił mi bakterie. Jeśli u Ciebie nadal bedą, to zrób koniecznie posiew. Dodatkowo picie soku z żurawiny super pomoże :)
    Kochana mi lekarz dziś to przepisał miałam to wypić a jutro zrobić badanie ale myśle ze poczekam najpierw zrobię badanie a sok piłam dziś . Jak sądzisz poczekać najpierw zrobić badanie

Walka 2018! Pcos , Ana1 graniczne , niedoczynnosc
    Leki : eutyrox 100, encorton 10 mg , neoparin , systen 50
    2020-1IUI 😑
    2020.06 punkcją -4blastki
    2020.08 transfer 5AA beta zero
    2020.11 transfer 5 AA beta zero
    2021 immunolog
    2021 histeroskopia - stany zapalne
    2021.09 transfer 4AA beta zero
    2022.02 transfer 4 CB na atosiban
    12dpt 1222,26🙏🏻
    15 dpt 3502,36🙏🏻
    19 dpt 12928,9🙏🏻
    22 dpt 27147,8🙏🏻
    26 dpt mamy serduszko ❤️
  • Joana23 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaa wrote:
    Kochana mi lekarz dziś to przepisał miałam to wypić a jutro zrobić badanie ale myśle ze poczekam najpierw zrobię badanie a sok piłam dziś . Jak sądzisz poczekać najpierw zrobić badanie

Pamiętam, że też się mocno miotałam czy zastosować ten lek. Ostatecznie zaufałam lekarzowi. Przy badaniu moczu (ale nie pamietam po jakim czasie od zażycia monuralu) zrobiłam od razu posiew, żeby w razie co kolejny lek był dobrany pod konkretny rodzaj bakterii.

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

uS2wp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nisia, Rosa która zgarnia pesel składający się z samych dwójek ? 😂 mnie w nocy łapały skurcze, ale zasnęłam i się wyciszyły, wiec to nie dziś. Jak sytuacja u Was ?

Dziewczyny gratuluje nowonarodzonych maluszków na świecie 🥰

Mamusie, jesteście moimi bohaterkami !! Walczycie o kp, o zdrowie waszych Maluszków😍 jesteście bardzo dzielne i najlepsze dla waszych dzieci, nie ważne czy kp czy kpi czy mm !! Pamiętajcie, trudne czasy się skończą i zostanie tylko radość 🥰

jaina_proudmoore, dobuska, Nisia18, AnSan89, Stokrotka 86, Aneta8, Aga12345 lubią tę wiadomość

• jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, witam się po koszmarnym poniedziałku i wieczorze jeszcze gorszym.

Po pierwsze - kciuki za dziewczyny w dwupaku i porody, które jeszcze przed nami bo dziś 22.02 także super data na pesel dla maluszka :D

@Dobuska - cieszę się, że miałaś spotkanie z CDL.
    na pewno jej rady pomogą i karmienie będzie przyjemne, bo nie ma nic lepszego niż miny zadowolonego i najedzonego dziecka :D
    ja też rozważam, bo wczoraj zgłupiałam. nie wiem czy nie popełniam błędów jakiś.
    poza tym chętnie poznam inne pozycje do karmienia, w tym na leżąco/ spod pachy bo jakoś nie ogarniam tego.
    w szpitalu miałam instruktaż, ale szare komórki za to odpowiedzialne zdechły xD

@Stokrotka - mój egoizm wczoraj dostał giga kopa i wyleciał oknem z wielkim hukiem.
    6.5 godz. karmienia piersią przez cały dzień, plus 3 x butla, plus 1x wymioty na wieczór plus atak kolki.
    Pierwszy raz poczułam frustracje, że się NIE nadaje, że nie umiem, nie potrafię, co dalej.. :(
    Płacz małego naprawdę boli człowieka w środku, jak ciężko pomóc.
    Wczoraj nie zrobiłam totalnie NICZEGO w domu. nie dało się. obiad i kolacje jadłam z małym w łożku, trzymając go, bo po ataku kolki szukał piersi. i tak w koło. spać poszliśmy dopiero o pierwszej. Mąż go nosił trochę brzuszkiem do dołu, termofor itp, ale dopiero przeszło po prykaniu plus małej kupie.
    Maż mój pow, że to dla kobiety przerypane jednym słowem i jak ktoś mówi, że to nie jest ciężka praca - opieka nad dzieckiem i wychowanie, to powinien się w głowę puknąć mocno. Jemu to już było mnie szkoda również.
    Nikt nie daje instrukcji do niemowlaka, niestety.
    Człowiek się uczy sam wszystkiego, a każdy dzień jest nie do porównania czasem.
    Jak się chwilowo bałam nocy, to teraz wstaję o tej 2, 3, 5 jakoś, ale znów mam stracha o coś innego.
    Eh, musiałam się wypisać trochę i pożalić :(

@Aneta8 - macie napięty grafik w tym tygodniu.
    powodzenia dla Was i buziaki dla Maksia w czółko od cioci :)

Mam kilka pytań jeszcze:
    * czy stosujecie kropelkI Delicol ?
    * ewentualnie czy warto stosować te "słynne" rurki WINDI?
    czy macie jakieś doświadczenia w tym temacie? :)
    * masujemy brzuszek - tu polecała Hafija masaż przy każdej zmianie pieluchy na lepsze trawienie.
    * czy budzicie bobasy na karmienie w ciągu dnia jeśli śpią dłużej np 3 godziny? czy czekacie aż same się obudzą?
    * jak to jest z tą dietą matki? czy pokarmy mogą wpływać na kolki maluszka, bo w necie są mocno sprzeczne opinie. dieta matki karmiącej jako tako nie istnieje przecież... :/ tylko zbilansowana zdrowa dieta itp.

========
    A gdzie nasze drogie mamusie koleżanki, które urodziły w końcówce stycznia i w lutym? :D
    czekamy na nowe info co u Was, bo nam się lekki zastój na forum zrobił :P
    @Gosia Rumi - co u Ciebie słychać?
    @Negra85- czytasz nas jeszcze? bardzo dawno się nie odzywałaś :(

Miłego i spokojnego dnia dziewczyny :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2022, 09:44

Stokrotka 86, Aneta8, MyŚliwa lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ