Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Niutek super, że Marek taki dzielny!
Jaina zapytaj pediatry i może warto pójść do innego ortopedy,skoro miałaś takie przeczucia,że jakiś taki...
Tadzio dziś znowu zaliczył drzemkę nad morzem w nosidle. Akurat to był jego czas,no i morze to jeden wielki szumiś 😁jaina_proudmoore, niutek87 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Niutek zrobiliśmy jedną przerwę w trakcie jazdy na tankowanie, kawę,coś do jedzenia i cycowanie. Ogólnie to podróż trwała ok 5 h. Tadzio trochę spał, trochę się bawiliśmy, trochę płakał... trzeba go dość mocno zabawiać,taki typ 🙃
jaina_proudmoore, niutek87 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
jaina_proudmoore wrote:Dzięki za wpisy.
Jakbyście miały chwile wolnego, żeby zerknąć do zdjęcia z badania i opisu to będę wdzięczna.
W czwartek mamy wizytę u pediatry to na pewno zapytam, a w razie wątpliwości pójdę do innego lekarza na badanie.
Od początku mi się ten lekarz jakoś nie spodobał i jego podejście 🤷♀️
Jaina a gdzie wrzuciłas to zdjęcie? -
jaina_proudmoore wrote:Chodziło mi o wasze zdjęcia, ewentualny opis. 😇🧐
Źle napisałam w biegu 🤣bioderka mamy typ 1a czyli dojrzałe/ w porządku.
Ja nic nie dostałam od lekarza, tylko na monitorze pokazywał i tłumaczył.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
jaina_proudmoore wrote:A mówił coś do kiedy jest czas na te jądra kostnienia ? Bo mój lekarz tylko straszył itp 🤷♀️
Właśnie te jądra chyba były, takie kulki było widać na usg. Nie było tych półksięzycy i też nie mówił kiedy mają się pojawić tylko kazał za 3 miesiące przyjść.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
niutek87 wrote:Właśnie te jądra chyba były, takie kulki było widać na usg. Nie było tych półksięzycy i też nie mówił kiedy mają się pojawić tylko kazał za 3 miesiące przyjść.
Dziwne, że nie ma jednych norm dla dzieci w całym kraju.
Nam lekarz nie wspominał o badaniu jak zacznie chodzić.
-
jaina_proudmoore wrote:A jak jest u was drogie mamy z dawkowaniem witaminy d3? Jakie dawki macie.
My od urodzenia 400 j i nie kazała pani doktor zwiększać miesiąc temu. Zobaczymy co powie w czwartek.
My podajemy krople juvitD, do tej pory 1 krople (czyli ok 590 j.m), ostatnio jednak zwiększyliśmy do dwóch. Ale to tak sami z siebie.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
Hej
Pozdrawiamy znad morza,jest pięknie, słonecznie, czasami wieje,ale nie pada
Od piątku na być deszcz,ale w sobotę już wyjeżdżamy przed południem
Wczoraj zrobiliśmy sobie dłuższą wycieczkę na Hel i już wiem, że będziemy tam chcieli pojechać na dłużej. Szeroka plaża, mało ludzi,a przy zatoce ciepła woda, aż by się człowiek pokąpał 🌞
Jaina ja daję od początku vigantol 500 i na początku, żeby było 400 to jednego dnia w tygodniu nie dawałam. Tak zaleciła położna
Teraz za to jak daję to w 2 dni w tygodniu po 2 krople,a pozostałe po 1
Ja tego nie konsultowałam z lekarzem,ale wyczytałam w książce o RD ile powinno dawać się Wit D.
Zgodnie z tą książką to dla dzieci od 0-6mcy jest dawka 400, później 6-12 m-cy 400-600,a od roku do 3 lat 600-1000jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiu, my właśnie jestemy w drodze do Gdańska i jestem załamana prognozami na weekend😫
-
jaina_proudmoore ja też nie mam żadnego wpisu/wypisu od lekarza po USG bioderek. Coś tam tylko pokazywał na monitorze. Powiedział że u nas wszystko w porządku, mieliśmy dwie wizyty i następna jak będzie chodzić. Co i tak dziwne bo córka nie miała tej wizyty jak zaczęła chodzić i jakoś żyje...
Zazdroszczę wakacji i wyjazdów. Już mi się nudzi to siedzenie w domu szczerze mówiąc, wyszłabym do ludzi.
U nas rozszerzanie diety bardzo słabo... Mały nie chce jeść, tylko cyc go interesuje i to też słabo bo je krótko. Chyba typ niejadka mi się trafił znowu. Miałam nadzieję że przejdziemy w dzień na butelkę ale to też odpada bo za Chiny nie chce pić z butelki. Nie wiem czy nie ma ochoty czy o co chodzi, czy myśli że to trujące 😂.
Witaminę D daję jedyną krople chodzenie 400 jednostek. Pediatra nic nie mówiła żeby zmieniać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 13:51
jaina_proudmoore, Aneta8 lubią tę wiadomość