X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    Krew na Nifty oddana. Tez były jaja 😂z pielęgniarkami bo miały problem z wypisaniem formularza
    To super . Ile będziesz czekać na wynik ❤️

jaina_proudmoore lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Kalcia rozumiem Cię. Ja tez mam zjazdy emocjonalne i też mnie dobija dieta, ale przede wszystkim to, że się staram, a i tak ciagle coś nie wychodzi.
    Musimy to przetrwać!❤️
    Wiem ze musimy nie mamy wyjścia . Dobrze ze mamy tu siebie i możemy czasem po narzekać 😂😍❤️

jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • mk_bambino Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, podczytuję Was tutaj po cichu, bo wciaż nie wierzę w to co się dzieje (w zeszłym roku w sierpniu poroniłam, był to 9tc), mimo, że pozytywny test zobaczyłam już na początku czerwca.

także witam się z Wami wszystkimi! :)
    mój przewidywany termin to 14 lutego (❤️).

jaina_proudmoore, Aneta8, niutek87, Ada. 31, Stokrotka 86, Miamonia, dobuska, KaroKaro, Pimka, Morwa, po_prostu_ja, Gosia Rumi, Jeheria lubią tę wiadomość

a012319090.png
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik ma być w ciągu 7 dni. Chociaż będzie przed wynikiem Pappa. Nie wiem co tam się dziś odczyniło w tym gabinecie. Mąż też już chciał wiedzieć więcej a tu do środy czekanie. Badanie Usg to koszt 400 zł a pappa -300 ( pani w Rej mówiła, że 100). 🤷‍♀️Cyrk na kołach wiec to jednak 700 zł oszczędności 🙂a jak mnie brzuch rozbolał na miejscu to głowa mała 😂w środę powtórka nerwowa 😂🤦‍♀️I to wszystko w klinice. 🙈Stokrotka86- nie martw się na zapas. Będzie dobrze, naprawdę lepiej trzymać się jednego lekarza bo ostatnio miałam Usg w gabinecie 1 (szefa kliniki) i zdjęcia wyszły super, a w gabinecie u siebie mój gin ma słabszy sprzęt bo zdjęcia wychodzą kiepsko 🤦‍♀️Jak czasem dziewczyny dają na forum to widać duuuużą różnice.

zDmVp2.png

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mk_bambino wrote:
    czesc dziewczyny, podczytuję Was tutaj po cichu, bo wciaż nie wierzę w to co się dzieje (w zeszłym roku w sierpniu poroniłam, był to 9tc), mimo, że pozytywny test zobaczyłam już na początku czerwca.

Witamy serdecznie 💚💚💚

mk_bambino lubi tę wiadomość

zDmVp2.png

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii zachcianek; nie ma jak opylić z 15 oliwek prosto ze słoika 🫒🫒🫒 dziewczyny dzięki za dzisiejsze wsparcie. 🙂💚🍀💪

Kasiastaraczka, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja to mam chroniczne,ale spanie 😂
    Rano o 6 na siku,a później spanie do 10 ;)
    Dobrze,że nie muszę chodzić do roboty

Dobuska wow to już drugi trymestr, zazdro! :)
    Super,że wyjazd udany

Negra nie zastanawialam się nad albumem,ale ten o którym piszesz piękny 😍
    Super,że masz wsparcie!
    Pochwal się co kupiłaś

Jaina ale cyrki z tymi wizytami

Mk_bambino hej! :) Rozgosc się:)

Ja dzisiaj w końcu mam więcej siły i nawet wzięłam się za sprzątanie łazienki, dobrze,że używam naturalnych sposobów to jakoś nie martwię się ,że nawdycham się "domestosa"

Czy któraś z Was myślała o pieluszkach wielorazowych?
    Poważnie się nad nimi zastanawiam

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    W kwestii zachcianek; nie ma jak opylić z 15 oliwek prosto ze słoika 🫒🫒🫒 dziewczyny dzięki za dzisiejsze wsparcie. 🙂💚🍀💪
    Moim marzeniem od rana jest żeby zjeść chleb z cebulą ale ciągle się powstrzymuję... Nie wiem dlaczego, ale w mojej głowie chleb z pokrojoną w kostkę cebulą to świetny pomysł 🤦🏻‍♀️

jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, jejku, ale zamieszanie, oby już teraz wszystko szło bezproblemowo :)

Negra, ja zastanawiam się nad memorable, bo można go modyfikować, ale jeszcze ciągle nie wiem czy warto dać za niego tyle kasy :D

Mk_bambino - witamy, coraz więcej nas tutaj :)

Kasiastraczka - ja się zastanawiam, ale mąż kategorycznie odmawia, więc jest to dalej temat dyskusji u nas 😂

Ja chyba odczuwam już drugi trymestr, po raz pierwszy udało mi się zrobić dwudaniowy obiad i nie myślę tylko i wyłącznie o tym, żeby udać się na drzemkę :D czas jechać pooglądać wózki i foteliki.

dobuska, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia, ale po co się powstrzymywać- akurat cebula jest zdrowa🙂 o ile zachcianki nie prowadzą do niestrawności czy innych problemów ze zdrowiem to moim zdaniem można się im poddać. Widocznie to organizm domaga się jakichś składników odżywczych 😉

Kasiu, ja rozważam pieluszki wielorazowe. Ale narazie jak dla mnie za wcześnie na jakieś ostateczne decyzje. Może po jutrzejszym usg zacznę więcej radości czerpać z tej ciąży.

16-01-2022 - synek💙
  • Miamonia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, wiem że powinnam się temu poddać, ale ja mam ciągle i wzdęcia i gazy 🙈
    Mąż w nocy w łóżku się udusi jak zjem surową cebulę 😂

dobuska, Stokrotka 86 lubią tę wiadomość

7u22flw1vl3i5lsf.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    No mowilam ze chce dziś bo stres itp a lekarz, że mnie dwa dni nie zbawią i zaprasza na NFZ ( przy Rej wizyty miejsca nie było) 🤷‍♀️
    Widać, że facet w ciąży nigdy nie był. Dwa dni dla ciężarnej to jak dwa lata dla niego! :O

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Eh, Jaina- ale bajzel tam mają. Niby jakieś grosze w kieszeni zostaną ale to podwojny stres. No nic, to w środę znowu będę trzymać kciuki😉
    Mnie już dopadł mega stres przed jutrem.cholera, przez te pomiary crl zrobione tydzień temu u gin do którego poszłam z plamieniem ciągle chodzi mi po głowie że mój bobas za mało rośnie. Oby już tych plamien nie było bo kurcze trafiłam pewnie na jakiegoś konowała i tylko namieszał mi w głowie.
    Nie da się powiedzieć nic co Cię uspokoi. Niestety...
    Ale! Jutro będziesz już miała to za sobą i głęboko wierzę, że się uspokoisz! :)

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Wiem ze musimy nie mamy wyjścia . Dobrze ze mamy tu siebie i możemy czasem po narzekać 😂😍❤️
    Nawet często możemy :D <3

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mk_bambino wrote:

Witaj! <3

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Hej,
    Ja to mam chroniczne,ale spanie 😂
    Rano o 6 na siku,a później spanie do 10 ;)
    Dobrze,że nie muszę chodzić do roboty

Dobuska wow to już drugi trymestr, zazdro! :)
    Super,że wyjazd udany

Negra nie zastanawialam się nad albumem,ale ten o którym piszesz piękny 😍
    Super,że masz wsparcie!
    Pochwal się co kupiłaś

Jaina ale cyrki z tymi wizytami

Mk_bambino hej! :) Rozgosc się:)

Ja dzisiaj w końcu mam więcej siły i nawet wzięłam się za sprzątanie łazienki, dobrze,że używam naturalnych sposobów to jakoś nie martwię się ,że nawdycham się "domestosa"

Czy któraś z Was myślała o pieluszkach wielorazowych?
    Poważnie się nad nimi zastanawiam

Kurde, nie stresuj mnie, bo ja kilka tygodni temu właśnie się nawdychałam domestosa. I to najgorsze, że posprzątane było wcześniej, a ja podbiegłam do toalety, bo myślałam, że zwymiotuję i wtedy się nawdychałam...

Ja ogólnie podziwiam kobiety za pieluszki wielorazowe, ale ja sama chyba z nich zrezygnuję. To kwestia TYLKO i wyłącznie mojego lenistwa niestety...

• dobuska Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gisele wrote:
    Jaina, jejku, ale zamieszanie, oby już teraz wszystko szło bezproblemowo :)

Negra, ja zastanawiam się nad memorable, bo można go modyfikować, ale jeszcze ciągle nie wiem czy warto dać za niego tyle kasy :D

Mk_bambino - witamy, coraz więcej nas tutaj :)

Kasiastraczka - ja się zastanawiam, ale mąż kategorycznie odmawia, więc jest to dalej temat dyskusji u nas 😂

Ja chyba odczuwam już drugi trymestr, po raz pierwszy udało mi się zrobić dwudaniowy obiad i nie myślę tylko i wyłącznie o tym, żeby udać się na drzemkę :D czas jechać pooglądać wózki i foteliki.

Ja podobnie już mam. Energi na urlopie dostałam tyle, że chyba od roku tyle nie spacerowałam, ale oberwało mi się za to. Jutro wracam z urlopu i aż się trzęsę z radości na myśl, że mąż mi przyniesie z garażu ubranka, które kiedyś dostaliśmy do przejrzenia. :D

jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miamonia wrote:
    Moim marzeniem od rana jest żeby zjeść chleb z cebulą ale ciągle się powstrzymuję... Nie wiem dlaczego, ale w mojej głowie chleb z pokrojoną w kostkę cebulą to świetny pomysł 🤦🏻‍♀️

mi w śledziach najbardziej smakowała cebula
    :D serio.może warto ja dodać do serka białego? :)

co do jedzenia, to organizm bez ciąży czasem domaga się jakichś konkretnych produktów np. chęć na pomidory, albo jajka itp. czy owoce się przejawia.
    w temacie delikatnego żołądka, coś w tym jest, mam jakąś wewnętrzną blokadę na rzeczy typu pizza itp niezdrowe.

co do pieluszek, to dla mnie za wcześnie na myślenie o tym. mam jeszcze czas. nie stresuje mnie to, ale jeszcze jestem na etapie czytania, oswajania się, zbierania informacji, może po prenatalnych się uspokoję :)

dobuska lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie😘
    Miło widzieć nowe dziewczyny😊 rozgośćcie się!
    Trochę się rozpisałyście ale udało mi się nadrobić.
    Jaina jestem w szoku ze tak pokrecili wszystko, ale to na pewno dobra wróżba 😊
    Dobuska dobrze ze dziś odpoczywasz, widocznie Twój organizm tego potrzebuje.
    Co do ogólnego zmęczenia to ja ostatnio pobijam sama siebie, wczoraj spałam popołudniu 3 godziny 🤦‍♀️ jestem tak śpiąca że kłade się spać po 21 i śpię do rana. Czekam aż zacznie się drugi trymestr i liczę że będzie troszkę lepiej.
    Fajnie się czyta że Wasi mężowie tacy opiekuńczy, to jest mega ważne w naszym stanie. Mój też staje na wysokości zadania i też wybudza się w nocy jak idę siku,pyta się jak sytuacja. U mnie cały czas jest dość mocne plamienie więc jest tym wszystkim dodatkowo przejęty.
    Idę dziś na wizytę o 20.00 skontrolować czy ta ciągła krew jest z krwiaka więc nieśmiało proszę o kciuki. Od rana że stresu nie mogę się na niczym skupić 😔

jaina_proudmoore, Aga12345, Aneta8, Miamonia, Morwa, po_prostu_ja, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Witam się po weekendzie😘
    Miło widzieć nowe dziewczyny😊 rozgośćcie się!
    Trochę się rozpisałyście ale udało mi się nadrobić.
    Jaina jestem w szoku ze tak pokrecili wszystko, ale to na pewno dobra wróżba 😊
    Dobuska dobrze ze dziś odpoczywasz, widocznie Twój organizm tego potrzebuje.
    Co do ogólnego zmęczenia to ja ostatnio pobijam sama siebie, wczoraj spałam popołudniu 3 godziny 🤦‍♀️ jestem tak śpiąca że kłade się spać po 21 i śpię do rana. Czekam aż zacznie się drugi trymestr i liczę że będzie troszkę lepiej.
    Fajnie się czyta że Wasi mężowie tacy opiekuńczy, to jest mega ważne w naszym stanie. Mój też staje na wysokości zadania i też wybudza się w nocy jak idę siku,pyta się jak sytuacja. U mnie cały czas jest dość mocne plamienie więc jest tym wszystkim dodatkowo przejęty.
    Idę dziś na wizytę o 20.00 skontrolować czy ta ciągła krew jest z krwiaka więc nieśmiało proszę o kciuki. Od rana że stresu nie mogę się na niczym skupić 😔
    Kciuki mocno zaciśnięte! Będziesz spokojniejsza wieczorem, zobaczysz! <3

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ