Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
dobuska wrote:Kalcia rozumiem Cię. Ja tez mam zjazdy emocjonalne i też mnie dobija dieta, ale przede wszystkim to, że się staram, a i tak ciagle coś nie wychodzi.
Musimy to przetrwać!❤️
jaina_proudmoore, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
czesc dziewczyny, podczytuję Was tutaj po cichu, bo wciaż nie wierzę w to co się dzieje (w zeszłym roku w sierpniu poroniłam, był to 9tc), mimo, że pozytywny test zobaczyłam już na początku czerwca.
także witam się z Wami wszystkimi!
mój przewidywany termin to 14 lutego (❤️).jaina_proudmoore, Aneta8, niutek87, Ada. 31, Stokrotka 86, Miamonia, dobuska, KaroKaro, Pimka, Morwa, po_prostu_ja, Gosia Rumi, Jeheria lubią tę wiadomość
-
Wynik ma być w ciągu 7 dni. Chociaż będzie przed wynikiem Pappa. Nie wiem co tam się dziś odczyniło w tym gabinecie. Mąż też już chciał wiedzieć więcej a tu do środy czekanie. Badanie Usg to koszt 400 zł a pappa -300 ( pani w Rej mówiła, że 100). 🤷♀️Cyrk na kołach wiec to jednak 700 zł oszczędności 🙂a jak mnie brzuch rozbolał na miejscu to głowa mała 😂w środę powtórka nerwowa 😂🤦♀️I to wszystko w klinice. 🙈Stokrotka86- nie martw się na zapas. Będzie dobrze, naprawdę lepiej trzymać się jednego lekarza bo ostatnio miałam Usg w gabinecie 1 (szefa kliniki) i zdjęcia wyszły super, a w gabinecie u siebie mój gin ma słabszy sprzęt bo zdjęcia wychodzą kiepsko 🤦♀️Jak czasem dziewczyny dają na forum to widać duuuużą różnice.
-
mk_bambino wrote:czesc dziewczyny, podczytuję Was tutaj po cichu, bo wciaż nie wierzę w to co się dzieje (w zeszłym roku w sierpniu poroniłam, był to 9tc), mimo, że pozytywny test zobaczyłam już na początku czerwca.
mój przewidywany termin to 14 lutego (❤️).mk_bambino lubi tę wiadomość
-
Hej,
Ja to mam chroniczne,ale spanie 😂
Rano o 6 na siku,a później spanie do 10
Dobrze,że nie muszę chodzić do roboty
Dobuska wow to już drugi trymestr, zazdro!
Super,że wyjazd udany
Negra nie zastanawialam się nad albumem,ale ten o którym piszesz piękny 😍
Super,że masz wsparcie!
Pochwal się co kupiłaś
Jaina ale cyrki z tymi wizytami
Mk_bambino hej! Rozgosc się
Ja dzisiaj w końcu mam więcej siły i nawet wzięłam się za sprzątanie łazienki, dobrze,że używam naturalnych sposobów to jakoś nie martwię się ,że nawdycham się "domestosa"
Czy któraś z Was myślała o pieluszkach wielorazowych?
Poważnie się nad nimi zastanawiam
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
jaina_proudmoore wrote:W kwestii zachcianek; nie ma jak opylić z 15 oliwek prosto ze słoika 🫒🫒🫒 dziewczyny dzięki za dzisiejsze wsparcie. 🙂💚🍀💪
jaina_proudmoore, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaina, jejku, ale zamieszanie, oby już teraz wszystko szło bezproblemowo
Negra, ja zastanawiam się nad memorable, bo można go modyfikować, ale jeszcze ciągle nie wiem czy warto dać za niego tyle kasy
Mk_bambino - witamy, coraz więcej nas tutaj
Kasiastraczka - ja się zastanawiam, ale mąż kategorycznie odmawia, więc jest to dalej temat dyskusji u nas 😂
Ja chyba odczuwam już drugi trymestr, po raz pierwszy udało mi się zrobić dwudaniowy obiad i nie myślę tylko i wyłącznie o tym, żeby udać się na drzemkę czas jechać pooglądać wózki i foteliki.
dobuska, Kasiastaraczka, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Miamonia, ale po co się powstrzymywać- akurat cebula jest zdrowa🙂 o ile zachcianki nie prowadzą do niestrawności czy innych problemów ze zdrowiem to moim zdaniem można się im poddać. Widocznie to organizm domaga się jakichś składników odżywczych 😉
Kasiu, ja rozważam pieluszki wielorazowe. Ale narazie jak dla mnie za wcześnie na jakieś ostateczne decyzje. Może po jutrzejszym usg zacznę więcej radości czerpać z tej ciąży.16-01-2022 - synek💙 -
jaina_proudmoore wrote:No mowilam ze chce dziś bo stres itp a lekarz, że mnie dwa dni nie zbawią i zaprasza na NFZ ( przy Rej wizyty miejsca nie było) 🤷♀️
jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:Eh, Jaina- ale bajzel tam mają. Niby jakieś grosze w kieszeni zostaną ale to podwojny stres. No nic, to w środę znowu będę trzymać kciuki😉
Mnie już dopadł mega stres przed jutrem.cholera, przez te pomiary crl zrobione tydzień temu u gin do którego poszłam z plamieniem ciągle chodzi mi po głowie że mój bobas za mało rośnie. Oby już tych plamien nie było bo kurcze trafiłam pewnie na jakiegoś konowała i tylko namieszał mi w głowie.
Ale! Jutro będziesz już miała to za sobą i głęboko wierzę, że się uspokoisz!jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
mk_bambino wrote:czesc dziewczyny, podczytuję Was tutaj po cichu, bo wciaż nie wierzę w to co się dzieje (w zeszłym roku w sierpniu poroniłam, był to 9tc), mimo, że pozytywny test zobaczyłam już na początku czerwca.
mój przewidywany termin to 14 lutego (❤️). -
Kasiastaraczka wrote:Hej,
Ja to mam chroniczne,ale spanie 😂
Rano o 6 na siku,a później spanie do 10
Dobrze,że nie muszę chodzić do roboty
Dobuska wow to już drugi trymestr, zazdro!
Super,że wyjazd udany
Negra nie zastanawialam się nad albumem,ale ten o którym piszesz piękny 😍
Super,że masz wsparcie!
Pochwal się co kupiłaś
Jaina ale cyrki z tymi wizytami
Mk_bambino hej! Rozgosc się
Ja dzisiaj w końcu mam więcej siły i nawet wzięłam się za sprzątanie łazienki, dobrze,że używam naturalnych sposobów to jakoś nie martwię się ,że nawdycham się "domestosa"
Czy któraś z Was myślała o pieluszkach wielorazowych?
Poważnie się nad nimi zastanawiam
Kurde, nie stresuj mnie, bo ja kilka tygodni temu właśnie się nawdychałam domestosa. I to najgorsze, że posprzątane było wcześniej, a ja podbiegłam do toalety, bo myślałam, że zwymiotuję i wtedy się nawdychałam...
Ja ogólnie podziwiam kobiety za pieluszki wielorazowe, ale ja sama chyba z nich zrezygnuję. To kwestia TYLKO i wyłącznie mojego lenistwa niestety...
-
Gisele wrote:Jaina, jejku, ale zamieszanie, oby już teraz wszystko szło bezproblemowo
Negra, ja zastanawiam się nad memorable, bo można go modyfikować, ale jeszcze ciągle nie wiem czy warto dać za niego tyle kasy
Mk_bambino - witamy, coraz więcej nas tutaj
Kasiastraczka - ja się zastanawiam, ale mąż kategorycznie odmawia, więc jest to dalej temat dyskusji u nas 😂
Ja chyba odczuwam już drugi trymestr, po raz pierwszy udało mi się zrobić dwudaniowy obiad i nie myślę tylko i wyłącznie o tym, żeby udać się na drzemkę czas jechać pooglądać wózki i foteliki.
Ja podobnie już mam. Energi na urlopie dostałam tyle, że chyba od roku tyle nie spacerowałam, ale oberwało mi się za to. Jutro wracam z urlopu i aż się trzęsę z radości na myśl, że mąż mi przyniesie z garażu ubranka, które kiedyś dostaliśmy do przejrzenia.jaina_proudmoore, Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Miamonia wrote:Moim marzeniem od rana jest żeby zjeść chleb z cebulą ale ciągle się powstrzymuję... Nie wiem dlaczego, ale w mojej głowie chleb z pokrojoną w kostkę cebulą to świetny pomysł 🤦🏻♀️
mi w śledziach najbardziej smakowała cebula
serio.może warto ja dodać do serka białego?
co do jedzenia, to organizm bez ciąży czasem domaga się jakichś konkretnych produktów np. chęć na pomidory, albo jajka itp. czy owoce się przejawia.
w temacie delikatnego żołądka, coś w tym jest, mam jakąś wewnętrzną blokadę na rzeczy typu pizza itp niezdrowe.
co do pieluszek, to dla mnie za wcześnie na myślenie o tym. mam jeszcze czas. nie stresuje mnie to, ale jeszcze jestem na etapie czytania, oswajania się, zbierania informacji, może po prenatalnych się uspokoję
dobuska lubi tę wiadomość
-
Witam się po weekendzie😘
Miło widzieć nowe dziewczyny😊 rozgośćcie się!
Trochę się rozpisałyście ale udało mi się nadrobić.
Jaina jestem w szoku ze tak pokrecili wszystko, ale to na pewno dobra wróżba 😊
Dobuska dobrze ze dziś odpoczywasz, widocznie Twój organizm tego potrzebuje.
Co do ogólnego zmęczenia to ja ostatnio pobijam sama siebie, wczoraj spałam popołudniu 3 godziny 🤦♀️ jestem tak śpiąca że kłade się spać po 21 i śpię do rana. Czekam aż zacznie się drugi trymestr i liczę że będzie troszkę lepiej.
Fajnie się czyta że Wasi mężowie tacy opiekuńczy, to jest mega ważne w naszym stanie. Mój też staje na wysokości zadania i też wybudza się w nocy jak idę siku,pyta się jak sytuacja. U mnie cały czas jest dość mocne plamienie więc jest tym wszystkim dodatkowo przejęty.
Idę dziś na wizytę o 20.00 skontrolować czy ta ciągła krew jest z krwiaka więc nieśmiało proszę o kciuki. Od rana że stresu nie mogę się na niczym skupić 😔jaina_proudmoore, Aga12345, Aneta8, Miamonia, Morwa, po_prostu_ja, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
KaroKaro wrote:Witam się po weekendzie😘
Miło widzieć nowe dziewczyny😊 rozgośćcie się!
Trochę się rozpisałyście ale udało mi się nadrobić.
Jaina jestem w szoku ze tak pokrecili wszystko, ale to na pewno dobra wróżba 😊
Dobuska dobrze ze dziś odpoczywasz, widocznie Twój organizm tego potrzebuje.
Co do ogólnego zmęczenia to ja ostatnio pobijam sama siebie, wczoraj spałam popołudniu 3 godziny 🤦♀️ jestem tak śpiąca że kłade się spać po 21 i śpię do rana. Czekam aż zacznie się drugi trymestr i liczę że będzie troszkę lepiej.
Fajnie się czyta że Wasi mężowie tacy opiekuńczy, to jest mega ważne w naszym stanie. Mój też staje na wysokości zadania i też wybudza się w nocy jak idę siku,pyta się jak sytuacja. U mnie cały czas jest dość mocne plamienie więc jest tym wszystkim dodatkowo przejęty.
Idę dziś na wizytę o 20.00 skontrolować czy ta ciągła krew jest z krwiaka więc nieśmiało proszę o kciuki. Od rana że stresu nie mogę się na niczym skupić 😔