X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2022
Odpowiedz

Mamusie Luty 2022

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo, trzymam kciuki 👍 wierzę że będzie dobrze. Daj koniecznie znać.

Dziewczyny, jak u was z pamięcią i koncentracją? U mnie to już kalafior zamiast mózgu do kwadratu 😁 poważnie, gdyby nie ciąża to bym pomyślała że to demencja która dopadła mnie kilkadziesiąt lat za wcześnie.
    Dzisiaj np. byłam na targu po owoce i warzywa. Chodziłam od stoiska do stoiska bo nie umiałam podjąć decyzji gdzie chce kupić ogórki🤦
    Później już pod blokiem zaczepił mnie jakoś człowiek z zapytaniem o ulice która jest 5 minut ode mnie. Oczy zrobiłam że ja o takiej ulicy nigdy nie słyszałam😁 oczywiście ja znam i to dosyć dobrze, ale mózg momentami zupełnie mi się wyłącza 😁

jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • jaina_proudmoore Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Karo, trzymam kciuki 👍 wierzę że będzie dobrze. Daj koniecznie znać.

Dziewczyny, jak u was z pamięcią i koncentracją? U mnie to już kalafior zamiast mózgu do kwadratu 😁 poważnie, gdyby nie ciąża to bym pomyślała że to demencja która dopadła mnie kilkadziesiąt lat za wcześnie.
    Dzisiaj np. byłam na targu po owoce i warzywa. Chodziłam od stoiska do stoiska bo nie umiałam podjąć decyzji gdzie chce kupić ogórki🤦
    Później już pod blokiem zaczepił mnie jakoś człowiek z zapytaniem o ulice która jest 5 minut ode mnie. Oczy zrobiłam że ja o takiej ulicy nigdy nie słyszałam😁 oczywiście ja znam i to dosyć dobrze, ale mózg momentami zupełnie mi się wyłącza 😁

nie jesteś sama , tyle powiem. ja ostatnio chciałam wyjść bez płacenia z restauracji. dobrze, że koleżanka mi przypomniała, że może jednak warto zapłacić rachunek. :D
    powiem tak " dzień bez zrobienia jednej głupoty to dzień stracony" :D

Stokrotka 86, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina_proudmoore nie mam pojęcia co bym zrobiła na twoim miejscu, dość, że człowiek liczy każdą minutę do wizyty to jeszcze przekładają. Ja już z niecierpliwością czekam na czwartek.
    Stokrotka Jak zawsze miałam wszystko poukładane i wszystko pamiętałam tak teraz to jakieś nieporozumienie. Rozmawiam a za chwilę zapominam o czym albo pytam 2 razy o to samo, już nie mówiąc o rzeczach, które mam zaplanowane i wylatują mi z głowy. W ogóle ze skupieniem się ciężka sprawa.

Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga12345 wrote:
    Jaina_proudmoore nie mam pojęcia co bym zrobiła na twoim miejscu, dość, że człowiek liczy każdą minutę do wizyty to jeszcze przekładają. Ja już z niecierpliwością czekam na czwartek.
    Stokrotka Jak zawsze miałam wszystko poukładane i wszystko pamiętałam tak teraz to jakieś nieporozumienie. Rozmawiam a za chwilę zapominam o czym albo pytam 2 razy o to samo, już nie mówiąc o rzeczach, które mam zaplanowane i wylatują mi z głowy. W ogóle ze skupieniem się ciężka sprawa.

brzuch mnie niemiłosiernie bolał na miejscu, chwila napięcia, wchodzę a tam zmiana planów. oddanie krwi na Nifty trochę mnie uspokoiło. cieszy mnie fakt, że wynik będzie przed Pappa, które mi się nie podoba ;)
    i lekarz słabe pierwsze wrażenie zrobił na mnie, arogancki był.mąż twierdzi, że na fakt, że w rejestracji nie wcisnęli mnie...zobaczymy na wizycie w środę. dobrze, ze o 9, ale znów powtórka nerwów z dzisiaj.

Aga12345 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki z krwi i siusków. Wszystko jest dobrze! Cieszę się, bo i glukoza na czczo ładna wyszła, a ostatnio miałam na granicy, bo 91. Teraz mam 83 🙌🏻

KaroKaro kciuki! 💛

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Pimka, KaroKaro, Kasiastaraczka, Morwa, dobuska, Gosia Rumi, mk_bambino, Ada. 31, Jeheria lubią tę wiadomość

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Was dziewczyny nie pocieszę jeśli chodzi o kalafior zamiast mózgu, bo taki stan rzeczy może się utrzymać jeszcze długo po porodzie😅 Pamiętam jak po urodzeniu córki potrafiłam kilka razy do męża powiedzieć to samo nie pamiętając że robię to kolejny raz🤦‍♀️ mina męża była bezcenna jak się wypierałam 😂

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 wrote:
    Odebrałam wyniki z krwi i siusków. Wszystko jest dobrze! Cieszę się, bo i glukoza na czczo ładna wyszła, a ostatnio miałam na granicy, bo 91. Teraz mam 83 🙌🏻

KaroKaro kciuki! 💛

suuuuper <3

Aneta8 lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaina, dobrze że zdecydowałaś się na nifty. Bo i tak dodatkowe stresy nie są tu potrzebne. A to jest ten lekarz prowadzący ciążę?
    Aga, ja też pytam o to samo dwa razy😁 jak cudnie dziewczyny ze wy też tak macie 😉

jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    Jaina, dobrze że zdecydowałaś się na nifty. Bo i tak dodatkowe stresy nie są tu potrzebne. A to jest ten lekarz prowadzący ciążę?
    Aga, ja też pytam o to samo dwa razy😁 jak cudnie dziewczyny ze wy też tak macie 😉

nie, usg genetyczne robi ktoś zupełnie inny :), ale w klinice też. to jeden z 3 najlepszych lekarzy w Łodzi od badań prenatalnych.
    ja jestem u lekarza prowadzącego z kliniki, znamy się dwa lata, od sierpnia 2019 ;)

zDmVp2.png

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    To ja Was dziewczyny nie pocieszę jeśli chodzi o kalafior zamiast mózgu, bo taki stan rzeczy może się utrzymać jeszcze długo po porodzie😅 Pamiętam jak po urodzeniu córki potrafiłam kilka razy do męża powiedzieć to samo nie pamiętając że robię to kolejny raz🤦‍♀️ mina męża była bezcenna jak się wypierałam 😂

dobre dobre. możemy spisywać takie śmieszne historie, będzie weselej.
    #kalafiorteam

Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaina_proudmoore wrote:
    nie, usg genetyczne robi ktoś zupełnie inny :), ale w klinice też. to jeden z 3 najlepszych lekarzy w Łodzi od badań prenatalnych.
    ja jestem u lekarza prowadzącego z kliniki, znamy się dwa lata, od sierpnia 2019 ;)

To w sumie jeżeli faktycznie jest arogancki to po badaniu nie będziesz musiała go już oglądać.
    Wiesz, ja to biorę poprawkę na tych najlepszych lekarzy. Często im niestety empatii i taktu brakuje. Jak dziś pamiętam gdy jako 17latka poszłam do jednego z najlepszych lekarzy od usg w miejscowości w której mieszkałam. Musiałam mieć dobre usg przed przyjęciem do szpitala- miałam polipa na macicy. Lekarz najpierw mnie opieprzyl że jestem dziewicą, potem wypytywał kiedy sobie dziecko zrobię bo już 16 latki przecież rodzą. Finalnie nic mi nie wytłumaczył i wyszłam zaryczana z przekonaniem że usuną mi macicę. Wiem, głupie- ale nie były to czasy powszechnego wujka Google i internetu w każdym domu więc ponad tydzień żyłam w przekonaniu że przez polipa nie będę miała macicy i dzieci.

16-01-2022 - synek💙
  • Aga12345 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta8 Świetnie!
    Jaina_proudmoore no tylko nie potrzebny stres jakby ich było mało, za to w środę musi być wszystko w porządku 🙂
    Stokrotka Nie raz zaczynam od słów "nie wiem czy już pytałam" gorzej jak się uprę, że jednak jeszcze nie pytałam albo nie mówiłam, a mąż twierdzi co innego 🙂 Ale dobrze, że możemy to sobie teraz wytłumaczyć naszym odmiennym stanem 😁

Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

0d1ys65gdrumd339.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do diet tak wyglada mój np obiad 0ad9413727db.jpg

jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Kasiastaraczka, niutek87, dobuska, Aneta8, Gosia Rumi, Ada. 31, oregano84 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka 86 wrote:
    To w sumie jeżeli faktycznie jest arogancki to po badaniu nie będziesz musiała go już oglądać.
    Wiesz, ja to biorę poprawkę na tych najlepszych lekarzy. Często im niestety empatii i taktu brakuje. Jak dziś pamiętam gdy jako 17latka poszłam do jednego z najlepszych lekarzy od usg w miejscowości w której mieszkałam. Musiałam mieć dobre usg przed przyjęciem do szpitala- miałam polipa na macicy. Lekarz najpierw mnie opieprzyl że jestem dziewicą, potem wypytywał kiedy sobie dziecko zrobię bo już 16 latki przecież rodzą. Finalnie nic mi nie wytłumaczył i wyszłam zaryczana z przekonaniem że usuną mi macicę. Wiem, głupie- ale nie były to czasy powszechnego wujka Google i internetu w każdym domu więc ponad tydzień żyłam w przekonaniu że przez polipa nie będę miała macicy i dzieci.

komentarze na znany lekarz.pl mówią o jego empatii, spokoju, dobrym tłumaczeniu. zobaczymy w środę.
    ps.ja też mam cięty język:P i bronię swojego zdania. nawet w rozmowie z lekarzem. niestety wielu lekarzy i wiele wizyt i kilka straconych lat za mną. długo się bujałam z niedoczynnością i nikt tego nie potwierdził - TSH ok 4-5 nie przeszkadzało do starań :/ dopiero mój lekarz mnie uświadomił. trochę już wtedy nie miałam zaufania do nikogo, po wielu przygodach i braku pomysłów co dalej.

zDmVp2.png

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    Co do diet tak wyglada mój np obiad 0ad9413727db.jpg

mniam, jadłabym <3
    to nie dieta - nigdy nie lubiłam tego słowa ;)
    ale zdrowe i zbilansowane odżywianie :)

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

zDmVp2.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gisele ja na razie nie rozmawiałam jeszcze z moim o wielopielo, najpierw sama muszę dokładnie się z tym zapoznać 🙂
    Wow,super,czyli siły wracają!

Stokrotka rozumiem,u mnie też to jest na etapie baardzo wczesnym, jakieś instastories oglądałam tylko,ale raczej pozytyw
    No u mnie z myśleniem też czasami ciężko,zwalam na ciążę ;)

Dobuska nie stresuję,ale mam niemiłe wspomnienia jak moja mama się nim zatruła tzn.miala coś z trzustką, badania jej wyszły jakby była alkoholiczką. Po dokładnej analizie wyszło sprzątanie dwóch łazienek i czegoś tam jeszcze
    Ja w sumie już od 4 lat sprzątam octem, sodą,olejkami i nie narzekam. Chociaż nie jestem taka absolutnie anty,bo do zmywarki używam normalnych kapsułek,to samo z praniem, kostkę do kibelka też stosuję
    Super takie przeglądanie ubranek:) na nas też czeka paczka od mojego brata,ale do mamy pojedziemy pod koniec sierpnia dopiero,już będziemy po prenatalnych

KaroKaro trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę! :)

Aneta8 super,że wyniki dobre :)

Któraś z Was pytała o ciuchy, widziałam,że Sinsay wypuścił jakaś kolekcję dla mam,ale nie wiem jak z jakością.
    Chyba zamówię coś na próbę, najwyżej oddam
    Podobają mi się takie obcisłe sukienki,na jesień byłaby super

dobuska, Aneta8 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Stokrotka 86 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, ja też do sprzątania używam głównie produktów własnej roboty, ale do WC ( do środka) nie wyobrażam sobie nie użyć Domestosa. Oczywiście bardzo uważam. Koszmarna historia z wynikami Twojej mamy.
    Ostatnio czyściłam fugi w mieszkaniu nadweglanem sodu. Polecam- działa idealnie.

Kasiastaraczka, dobuska lubią tę wiadomość

16-01-2022 - synek💙
  • prosiulek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam 🙂
    Stwierdziłam że pora przejść do ciężarówek i zakończyć etap " staran" . Widzę tu sporo koleżanek z wątków miesięcznych 🙂🙂

Kasiastaraczka, Aga12345, kalcia64, Morwa, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska, KaroKaro, Aneta8, po_prostu_ja, Gosia Rumi, Pimka, Ada. 31, Jeheria lubią tę wiadomość

👩- 30lat 👦-32lat
    🔹IUI-:( 3X
    💉25.03.21- stymulacja
    🔹18 ocytów, 10 komórek
    ❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
    🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻

🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
    ❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
    👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔

🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
    ❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
    preg.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży mało na co mogę narzekać. Zgagę mam i to chyba jeden z objawów. Zgaga występuje tylko po zjedzeniu czegoś słodkiego np dzisiaj nawiedziła mnie po bananie 🤦‍♀️ Nie trwa długo bo zazwyczaj zagryzam ją posolonym ogórkiem z ogródka i wszystko jak ręka odjął. Ogórki, pomidory, rzodkiewki, szczypiorek i cukinia to moi ulubieńcy. W poprzedniej ciąży zarlam żelki i męczyły mnie mdłości i senności. Teraz przesypiam noc i nie potrzebuje dodatkowej drzemki w ciągu dnia. Czuje się naprawdę dobrze. W ciąży z córką mój organizm długo walczył i leciałam na sporych dawkach sterydu by nie zniszczył zarodka. Miałam problemy ze stawami, astma mi się nasiliła. Czyli odzywała się każda moja piąta Achillesa. Tu nie czuję się w ogóle w ciąży.. Mąż się śmieje, że w brzuchu rośnie Morwiak II Wstydliwy,zwany również Spokojnym. Ja dodałbym ze jeszcze zarłoczny bo jadlabym najchętniej co 2h 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 16:45

Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prosiulek wrote:
    Witam 🙂
    Stwierdziłam że pora przejść do ciężarówek i zakończyć etap " staran" . Widzę tu sporo koleżanek z wątków miesięcznych 🙂🙂
    Najwyższa pora 😁 Na kiedy masz ten termin porodu, bo chce Cię wrzucić do listy na pierwszej stronie:) W tym samym poście co lista jest też link to naszej drugiej listy gdzie możesz dopisywać się sama :) Rozgość się 😘

prosiulek lubi tę wiadomość

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ