Mamusie Luty 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Karo, trzymam kciuki 👍 wierzę że będzie dobrze. Daj koniecznie znać.
Dziewczyny, jak u was z pamięcią i koncentracją? U mnie to już kalafior zamiast mózgu do kwadratu 😁 poważnie, gdyby nie ciąża to bym pomyślała że to demencja która dopadła mnie kilkadziesiąt lat za wcześnie.
Dzisiaj np. byłam na targu po owoce i warzywa. Chodziłam od stoiska do stoiska bo nie umiałam podjąć decyzji gdzie chce kupić ogórki🤦
Później już pod blokiem zaczepił mnie jakoś człowiek z zapytaniem o ulice która jest 5 minut ode mnie. Oczy zrobiłam że ja o takiej ulicy nigdy nie słyszałam😁 oczywiście ja znam i to dosyć dobrze, ale mózg momentami zupełnie mi się wyłącza 😁jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Karo, trzymam kciuki 👍 wierzę że będzie dobrze. Daj koniecznie znać.
Dziewczyny, jak u was z pamięcią i koncentracją? U mnie to już kalafior zamiast mózgu do kwadratu 😁 poważnie, gdyby nie ciąża to bym pomyślała że to demencja która dopadła mnie kilkadziesiąt lat za wcześnie.
Dzisiaj np. byłam na targu po owoce i warzywa. Chodziłam od stoiska do stoiska bo nie umiałam podjąć decyzji gdzie chce kupić ogórki🤦
Później już pod blokiem zaczepił mnie jakoś człowiek z zapytaniem o ulice która jest 5 minut ode mnie. Oczy zrobiłam że ja o takiej ulicy nigdy nie słyszałam😁 oczywiście ja znam i to dosyć dobrze, ale mózg momentami zupełnie mi się wyłącza 😁
nie jesteś sama , tyle powiem. ja ostatnio chciałam wyjść bez płacenia z restauracji. dobrze, że koleżanka mi przypomniała, że może jednak warto zapłacić rachunek.
powiem tak " dzień bez zrobienia jednej głupoty to dzień stracony"Stokrotka 86, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Jaina_proudmoore nie mam pojęcia co bym zrobiła na twoim miejscu, dość, że człowiek liczy każdą minutę do wizyty to jeszcze przekładają. Ja już z niecierpliwością czekam na czwartek.
Stokrotka Jak zawsze miałam wszystko poukładane i wszystko pamiętałam tak teraz to jakieś nieporozumienie. Rozmawiam a za chwilę zapominam o czym albo pytam 2 razy o to samo, już nie mówiąc o rzeczach, które mam zaplanowane i wylatują mi z głowy. W ogóle ze skupieniem się ciężka sprawa.Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Aga12345 wrote:Jaina_proudmoore nie mam pojęcia co bym zrobiła na twoim miejscu, dość, że człowiek liczy każdą minutę do wizyty to jeszcze przekładają. Ja już z niecierpliwością czekam na czwartek.
Stokrotka Jak zawsze miałam wszystko poukładane i wszystko pamiętałam tak teraz to jakieś nieporozumienie. Rozmawiam a za chwilę zapominam o czym albo pytam 2 razy o to samo, już nie mówiąc o rzeczach, które mam zaplanowane i wylatują mi z głowy. W ogóle ze skupieniem się ciężka sprawa.
brzuch mnie niemiłosiernie bolał na miejscu, chwila napięcia, wchodzę a tam zmiana planów. oddanie krwi na Nifty trochę mnie uspokoiło. cieszy mnie fakt, że wynik będzie przed Pappa, które mi się nie podoba
i lekarz słabe pierwsze wrażenie zrobił na mnie, arogancki był.mąż twierdzi, że na fakt, że w rejestracji nie wcisnęli mnie...zobaczymy na wizycie w środę. dobrze, ze o 9, ale znów powtórka nerwów z dzisiaj.
Aga12345 lubi tę wiadomość
-
Odebrałam wyniki z krwi i siusków. Wszystko jest dobrze! Cieszę się, bo i glukoza na czczo ładna wyszła, a ostatnio miałam na granicy, bo 91. Teraz mam 83 🙌🏻
KaroKaro kciuki! 💛jaina_proudmoore, Stokrotka 86, Pimka, KaroKaro, Kasiastaraczka, Morwa, dobuska, Gosia Rumi, mk_bambino, Ada. 31, Jeheria lubią tę wiadomość
-
To ja Was dziewczyny nie pocieszę jeśli chodzi o kalafior zamiast mózgu, bo taki stan rzeczy może się utrzymać jeszcze długo po porodzie😅 Pamiętam jak po urodzeniu córki potrafiłam kilka razy do męża powiedzieć to samo nie pamiętając że robię to kolejny raz🤦♀️ mina męża była bezcenna jak się wypierałam 😂
Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Aga12345, dobuska, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Jaina, dobrze że zdecydowałaś się na nifty. Bo i tak dodatkowe stresy nie są tu potrzebne. A to jest ten lekarz prowadzący ciążę?
Aga, ja też pytam o to samo dwa razy😁 jak cudnie dziewczyny ze wy też tak macie 😉jaina_proudmoore, Aga12345, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Stokrotka 86 wrote:Jaina, dobrze że zdecydowałaś się na nifty. Bo i tak dodatkowe stresy nie są tu potrzebne. A to jest ten lekarz prowadzący ciążę?
Aga, ja też pytam o to samo dwa razy😁 jak cudnie dziewczyny ze wy też tak macie 😉
nie, usg genetyczne robi ktoś zupełnie inny , ale w klinice też. to jeden z 3 najlepszych lekarzy w Łodzi od badań prenatalnych.
ja jestem u lekarza prowadzącego z kliniki, znamy się dwa lata, od sierpnia 2019
-
KaroKaro wrote:To ja Was dziewczyny nie pocieszę jeśli chodzi o kalafior zamiast mózgu, bo taki stan rzeczy może się utrzymać jeszcze długo po porodzie😅 Pamiętam jak po urodzeniu córki potrafiłam kilka razy do męża powiedzieć to samo nie pamiętając że robię to kolejny raz🤦♀️ mina męża była bezcenna jak się wypierałam 😂
dobre dobre. możemy spisywać takie śmieszne historie, będzie weselej.
#kalafiorteam
Stokrotka 86, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:nie, usg genetyczne robi ktoś zupełnie inny , ale w klinice też. to jeden z 3 najlepszych lekarzy w Łodzi od badań prenatalnych.
ja jestem u lekarza prowadzącego z kliniki, znamy się dwa lata, od sierpnia 2019
To w sumie jeżeli faktycznie jest arogancki to po badaniu nie będziesz musiała go już oglądać.
Wiesz, ja to biorę poprawkę na tych najlepszych lekarzy. Często im niestety empatii i taktu brakuje. Jak dziś pamiętam gdy jako 17latka poszłam do jednego z najlepszych lekarzy od usg w miejscowości w której mieszkałam. Musiałam mieć dobre usg przed przyjęciem do szpitala- miałam polipa na macicy. Lekarz najpierw mnie opieprzyl że jestem dziewicą, potem wypytywał kiedy sobie dziecko zrobię bo już 16 latki przecież rodzą. Finalnie nic mi nie wytłumaczył i wyszłam zaryczana z przekonaniem że usuną mi macicę. Wiem, głupie- ale nie były to czasy powszechnego wujka Google i internetu w każdym domu więc ponad tydzień żyłam w przekonaniu że przez polipa nie będę miała macicy i dzieci.16-01-2022 - synek💙 -
Aneta8 Świetnie!
Jaina_proudmoore no tylko nie potrzebny stres jakby ich było mało, za to w środę musi być wszystko w porządku 🙂
Stokrotka Nie raz zaczynam od słów "nie wiem czy już pytałam" gorzej jak się uprę, że jednak jeszcze nie pytałam albo nie mówiłam, a mąż twierdzi co innego 🙂 Ale dobrze, że możemy to sobie teraz wytłumaczyć naszym odmiennym stanem 😁Stokrotka 86, jaina_proudmoore, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
Stokrotka 86 wrote:To w sumie jeżeli faktycznie jest arogancki to po badaniu nie będziesz musiała go już oglądać.
Wiesz, ja to biorę poprawkę na tych najlepszych lekarzy. Często im niestety empatii i taktu brakuje. Jak dziś pamiętam gdy jako 17latka poszłam do jednego z najlepszych lekarzy od usg w miejscowości w której mieszkałam. Musiałam mieć dobre usg przed przyjęciem do szpitala- miałam polipa na macicy. Lekarz najpierw mnie opieprzyl że jestem dziewicą, potem wypytywał kiedy sobie dziecko zrobię bo już 16 latki przecież rodzą. Finalnie nic mi nie wytłumaczył i wyszłam zaryczana z przekonaniem że usuną mi macicę. Wiem, głupie- ale nie były to czasy powszechnego wujka Google i internetu w każdym domu więc ponad tydzień żyłam w przekonaniu że przez polipa nie będę miała macicy i dzieci.
komentarze na znany lekarz.pl mówią o jego empatii, spokoju, dobrym tłumaczeniu. zobaczymy w środę.
ps.ja też mam cięty język:P i bronię swojego zdania. nawet w rozmowie z lekarzem. niestety wielu lekarzy i wiele wizyt i kilka straconych lat za mną. długo się bujałam z niedoczynnością i nikt tego nie potwierdził - TSH ok 4-5 nie przeszkadzało do starań dopiero mój lekarz mnie uświadomił. trochę już wtedy nie miałam zaufania do nikogo, po wielu przygodach i braku pomysłów co dalej. -
Gisele ja na razie nie rozmawiałam jeszcze z moim o wielopielo, najpierw sama muszę dokładnie się z tym zapoznać 🙂
Wow,super,czyli siły wracają!
Stokrotka rozumiem,u mnie też to jest na etapie baardzo wczesnym, jakieś instastories oglądałam tylko,ale raczej pozytyw
No u mnie z myśleniem też czasami ciężko,zwalam na ciążę
Dobuska nie stresuję,ale mam niemiłe wspomnienia jak moja mama się nim zatruła tzn.miala coś z trzustką, badania jej wyszły jakby była alkoholiczką. Po dokładnej analizie wyszło sprzątanie dwóch łazienek i czegoś tam jeszcze
Ja w sumie już od 4 lat sprzątam octem, sodą,olejkami i nie narzekam. Chociaż nie jestem taka absolutnie anty,bo do zmywarki używam normalnych kapsułek,to samo z praniem, kostkę do kibelka też stosuję
Super takie przeglądanie ubranek:) na nas też czeka paczka od mojego brata,ale do mamy pojedziemy pod koniec sierpnia dopiero,już będziemy po prenatalnych
KaroKaro trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!
Aneta8 super,że wyniki dobre
Któraś z Was pytała o ciuchy, widziałam,że Sinsay wypuścił jakaś kolekcję dla mam,ale nie wiem jak z jakością.
Chyba zamówię coś na próbę, najwyżej oddam
Podobają mi się takie obcisłe sukienki,na jesień byłaby superdobuska, Aneta8 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiu, ja też do sprzątania używam głównie produktów własnej roboty, ale do WC ( do środka) nie wyobrażam sobie nie użyć Domestosa. Oczywiście bardzo uważam. Koszmarna historia z wynikami Twojej mamy.
Ostatnio czyściłam fugi w mieszkaniu nadweglanem sodu. Polecam- działa idealnie.Kasiastaraczka, dobuska lubią tę wiadomość
16-01-2022 - synek💙 -
Witam 🙂
Stwierdziłam że pora przejść do ciężarówek i zakończyć etap " staran" . Widzę tu sporo koleżanek z wątków miesięcznych 🙂🙂
Kasiastaraczka, Aga12345, kalcia64, Morwa, Stokrotka 86, jaina_proudmoore, dobuska, KaroKaro, Aneta8, po_prostu_ja, Gosia Rumi, Pimka, Ada. 31, Jeheria lubią tę wiadomość
👩- 30lat 👦-32lat
🔹IUI- 3X
💉25.03.21- stymulacja
🔹18 ocytów, 10 komórek
❄️4BA❄️3AB❄️3AB❄️ 3BB❄️4BC
🔹29.05.21 - 4BA 🙏🏼
❄️➡️7dpt ⏸🥰 Beta- 43,7 Prog- 27,01 Estr- 1625 ➡️9dpt Beta- 120,8 Prog- 23,5 ➡️11dpt -Beta-275,5➡️ 13dpt -Beta-684,3 ➡️18dpt -Beta- 3373➡️ 26dpt 💓➡️22.02.2022- 👶🏻
🔹11.04.23 - 3AB 🙏🏼
❄️➡️7dpt- Beta- 47,26/ Prog- 25,2 Estr- 556,4 ➡️9dpt - Beta- 121,39 Prog- 15 Estr- 134,7➡️13dpt - Beta 695,7
👼8tc-krwiak/łyżeczkowanie💔
🔹05.10.23 - 3BB 🙏🏼
❄️4dpt- Beta <2,30 Prog-25,2 Estr- 1483,5 ➡️ 5dpt- Beta- <2,30➡️ 8dpt- Beta 49,66 ➡️11dpt- Beta 253,57 Prog-27➡️13dpt-Beta 547,17➡️18dpt-Beta 1870,28➡️20dpt-Beta 2108,78➡️22dpt-Beta 2931➡️29dpt-Beta 8223 krwiak ❤️
-
Ja w tej ciąży mało na co mogę narzekać. Zgagę mam i to chyba jeden z objawów. Zgaga występuje tylko po zjedzeniu czegoś słodkiego np dzisiaj nawiedziła mnie po bananie 🤦♀️ Nie trwa długo bo zazwyczaj zagryzam ją posolonym ogórkiem z ogródka i wszystko jak ręka odjął. Ogórki, pomidory, rzodkiewki, szczypiorek i cukinia to moi ulubieńcy. W poprzedniej ciąży zarlam żelki i męczyły mnie mdłości i senności. Teraz przesypiam noc i nie potrzebuje dodatkowej drzemki w ciągu dnia. Czuje się naprawdę dobrze. W ciąży z córką mój organizm długo walczył i leciałam na sporych dawkach sterydu by nie zniszczył zarodka. Miałam problemy ze stawami, astma mi się nasiliła. Czyli odzywała się każda moja piąta Achillesa. Tu nie czuję się w ogóle w ciąży.. Mąż się śmieje, że w brzuchu rośnie Morwiak II Wstydliwy,zwany również Spokojnym. Ja dodałbym ze jeszcze zarłoczny bo jadlabym najchętniej co 2h 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2021, 16:45
Aneta8, Gosia Rumi lubią tę wiadomość
-
prosiulek wrote:Witam 🙂
Stwierdziłam że pora przejść do ciężarówek i zakończyć etap " staran" . Widzę tu sporo koleżanek z wątków miesięcznych 🙂🙂prosiulek lubi tę wiadomość