X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Dziewczyny czy zażywacie już kwasy dha ?
    Tak zaczęłam, bo w moim femibionie jest mało.

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Dziewczyny czy zażywacie już kwasy dha ?

tak. zalecane jest od drugiego trymestru. można wcześniej. ja kupiłam tym razem dopel hertz dla ciezarnych z dha.

Malaw lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Awaria_90 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal ukrywam ciążę.
    W Wielki Piątek mam usg prenatalne, więc w Święta będę mogła powiedzieć rodzinie, bo będę w miarę wiedziała na czym stoję. I może wyniki NIFTY już dojdą.
    W pracy nie mogą się dowiedzieć, bo w maju / czerwcu będą awanse i podwyżki, a nie chciałabym żeby moja ciąża miała wpływ na decyzję przełożonych. No i wiadomo, że lepiej dostać to wynagrodzenie z podwyżką żeby weszło do podstawy wymiaru zasiłku macierzyńskiego.

cb7wyx8d3fx1nvty.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awaria_90 wrote:
    Ja nadal ukrywam ciążę.
    W Wielki Piątek mam usg prenatalne, więc w Święta będę mogła powiedzieć rodzinie, bo będę w miarę wiedziała na czym stoję. I może wyniki NIFTY już dojdą.
    W pracy nie mogą się dowiedzieć, bo w maju / czerwcu będą awanse i podwyżki, a nie chciałabym żeby moja ciąża miała wpływ na decyzję przełożonych. No i wiadomo, że lepiej dostać to wynagrodzenie z podwyżką żeby weszło do podstawy wymiaru zasiłku macierzyńskiego.

A nie widać jeszcze brzuszka? W pracy nie przeczuwają że jesteś w gorszej kondycji? Trzymam kciuki za podwyżkę

Witaj synku
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awaria_90 wrote:
    Ja nadal ukrywam ciążę.
    Podstawa jest liczona jako srednia z 12 msc kalendarzowych sprzed pierwszego zwolnienia. Jesli dostaniesz podwyzke w maju i pojdziesz chocby na 1 dzien zwolnienia w maju to nie bedzie podwyzka miala wplywu na podstawe zus. Nie mniej jednak, warto ja dostac, zawsze lepiej wracac po macierzynskim do wyzszego wynagrodzenia

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z Borysem na naszym ostatnim turnusie w szpitalu. Dzis mial badania kontrolne - jest zdrowy! Jutro jeszcze drobny zabieg i KONIEC!!

Dominika32, _nova, CodziennoscM, olala2910, basia1987, Kookosowa, brunetka91, Dreamer, Spirit, sunshine03, moni05, przedszkolanka:), japonka, Jupik, kasia1518, adella1, Kasiulina, Awaria_90, Cabrera, mia4444, nuśka91, Karooo93 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awaria_90 wrote:
    Ja nadal ukrywam ciążę.
    Tak jak pisala kkkaaarrr ostatnie 12 miesięcy jest liczone chyba, że planujesz pracować do końca :) to się będzie opłacało :) mi że względu na ciążę umknął awans. Miałam zostać od września wice dyrektorem. No, ale są rzeczy ważne i ważniejsze :)

Awaria_90 lubi tę wiadomość

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy formalizowalam awans bedac w szpitalu na patologii. Na macierzynskim nie skorzystalam, ale jak milo bylo wracac na wyzsze stanowisko i z wieksza pensja niz przed zwolnieniem :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kaszel jeszcze Drosetux bralam w ciazy :)

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1df484af5b79.jpg

Zdjęcie sprzed dwóch tygodni ale dzisiaj ogarnęłam jak się je dodaje.
    Jeśli są specjalistki od określania płci na podstawie wyrostka płciowego to proszę o opinie :)

Kookosowa, sunshine03, Jupik, Kasiulina, Dominika32, brunetka91, mia4444, nuśka91, Karooo93 lubią tę wiadomość

• meerici Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    A okres karencji nie jest przed zajściem w ciążę? Dużo się tak zabezpiecza żeby za dużo pieniędzy nie rozdać:/
    No właśnie na tym polega promocja, że standardowy okres karencji 9 miesięcy został zmniejszony do 3 miesięcy. Tak więc mąż bez problemu się załapie, ale chcący ubezpieczyć mnie to, tak jak pisałam, jest problem z tym, że przebywam na zwolnieniu lekarskim. No i nie wiem czy uda się coś wykombinować...

🤵🏽‍♀️34
    ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
    🤵🏻‍♂️34 ⭐
    2019 - Angelius GM - amh 0,14;
    bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
    2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
    ✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
    -> ❄ 5BB -> ET ❌
    ✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    ✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
    ✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
    Decyzja o AZ 🔮
    Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meerici wrote:
    No właśnie na tym polega promocja, że standardowy okres karencji 9 miesięcy został zmniejszony do 3 miesięcy. Tak więc mąż bez problemu się załapie, ale chcący ubezpieczyć mnie to, tak jak pisałam, jest problem z tym, że przebywam na zwolnieniu lekarskim. No i nie wiem czy uda się coś wykombinować...
    Musicie bardzo dokładnie przeczytać warunki ubezpieczenia, bo może się okazać, że i tak zakwestionują wypłatę za urodzenie dziecka

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olala2910 wrote:
    Wyszła 2,21.
    Ja średnio się na tym znam ale norma chyba jest do 2,5... więc chyba ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2019, 22:25

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Ja średnio się na tym znam ale norma chyba jest do 2,5... więc chyba ok?

To zależy od tygodnia i cm dziecka. Im wiekszy bobas tym większa normą. Ogólnie do 3 jest małe ryzyko. U nas 2.1 a bobas miał 65 mm

adella1 lubi tę wiadomość

Witaj synku
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    To zależy od tygodnia i cm dziecka. Im wiekszy bobas tym większa normą. Ogólnie do 3 jest małe ryzyko. U nas 2.1 a bobas miał 65 mm

Ja przy podobnej długości miałam 1,8 wiec podobnie. Tylko jak jest 2 z przodu to już gorzej brzmi a wychodzi prawie na jedno. Mi tez mówiła ze do 2,5 jest super.

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam 1.8. ale powiedziała lekarka że ok i się nie przejmowalam.

Detektor ogarnęłam. Wcześniej próbowałam ale nie wiedziałam czy moje tętno czy małego. I zgłupiałam. Zostawiłam na 2godz i sprawdziłam. I byłam pewna że to on ;)

Niestety aplikacja jest dla mnie jak czarna magia. Jak się udało odpali. (kabelki org nie stykają dobrze i wzięłam swoje) to znowu dźwięku nie nagrywa. Trudno dam rady inaczej :) jeszcze muszę sprawdzić czy na głośniku będzie dzialac :)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Ja przy podobnej długości miałam 1,8 wiec podobnie. Tylko jak jest 2 z przodu to już gorzej brzmi a wychodzi prawie na jedno. Mi tez mówiła ze do 2,5 jest super.

U mnie lekarz powiedział że jest super. Więc skoro mówi tak to też spokojna jestem. :)

Witaj synku
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synem miałam 2,1. Synek jest oczywiście zdrowy ale lekarz napsul mi krwi. Powiedział, że wyniki nie są najgorsze ale nie ma gwarancji, że będzie zdrwot. Ale to taki lekarz. Nigdy od niego nie usłyszałam "jest dobrze" a zawsze "no nie jest najgorzej" mimo że w ciazy żadnych problemów nie miałam.
    Teraz w 13+1 tyg mam 1,5 przy dziecku 7cm i na wykresie to dolna granicą. Mój lekarz teraz powiedział że jest ekstremalnie nieprawdopodobne, żeby dziecku coś bylo więc jestem spokojniejsza. Podejście lekarzy niebo i ziemia. Warto popatrzeć na te wykresy dołączone do opisu. Tam krzyżyk pokazuje jak blisko normy jest pomiar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 05:46

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 11 tydzień 5 dzień przezierność karkowa to D =0,13 cm 🥰❤️❤️
    A i pan doktor powiedział, że na 95% noszę pod serduszkiem chłopca, więc proszę o dopisanie na listę u mnie chłopczyka 🥰😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 05:59

Kasiulina, Dominika32, emikey, sunshine03, brunetka91, kasia1518, moni05, japonka, Cabrera, Kotecki, mia4444, nuśka91, Karooo93 lubią tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś w nocy miałam delikatne skurcze, powtarzały się ale były bardzo delikatne. Powinnam napisać do swojego lekarza?

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ