Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dreamer wrote:Dziewczyny czy zażywacie już kwasy dha ?
tak. zalecane jest od drugiego trymestru. można wcześniej. ja kupiłam tym razem dopel hertz dla ciezarnych z dha.Malaw lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja nadal ukrywam ciążę.
W Wielki Piątek mam usg prenatalne, więc w Święta będę mogła powiedzieć rodzinie, bo będę w miarę wiedziała na czym stoję. I może wyniki NIFTY już dojdą.
W pracy nie mogą się dowiedzieć, bo w maju / czerwcu będą awanse i podwyżki, a nie chciałabym żeby moja ciąża miała wpływ na decyzję przełożonych. No i wiadomo, że lepiej dostać to wynagrodzenie z podwyżką żeby weszło do podstawy wymiaru zasiłku macierzyńskiego. -
Awaria_90 wrote:Ja nadal ukrywam ciążę.
W Wielki Piątek mam usg prenatalne, więc w Święta będę mogła powiedzieć rodzinie, bo będę w miarę wiedziała na czym stoję. I może wyniki NIFTY już dojdą.
W pracy nie mogą się dowiedzieć, bo w maju / czerwcu będą awanse i podwyżki, a nie chciałabym żeby moja ciąża miała wpływ na decyzję przełożonych. No i wiadomo, że lepiej dostać to wynagrodzenie z podwyżką żeby weszło do podstawy wymiaru zasiłku macierzyńskiego.
A nie widać jeszcze brzuszka? W pracy nie przeczuwają że jesteś w gorszej kondycji? Trzymam kciuki za podwyżkę
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
W pracy nie mogą się dowiedzieć, bo w maju / czerwcu będą awanse i podwyżki, a nie chciałabym żeby moja ciąża miała wpływ na decyzję przełożonych. No i wiadomo, że lepiej dostać to wynagrodzenie z podwyżką żeby weszło do podstawy wymiaru zasiłku macierzyńskiego. -
A ja z Borysem na naszym ostatnim turnusie w szpitalu. Dzis mial badania kontrolne - jest zdrowy! Jutro jeszcze drobny zabieg i KONIEC!!
Dominika32, _nova, CodziennoscM, olala2910, basia1987, Kookosowa, brunetka91, Dreamer, Spirit, sunshine03, moni05, przedszkolanka:), japonka, Jupik, kasia1518, adella1, Kasiulina, Awaria_90, Cabrera, mia4444, nuśka91, Karooo93 lubią tę wiadomość
-
W pracy nie mogą się dowiedzieć, bo w maju / czerwcu będą awanse i podwyżki, a nie chciałabym żeby moja ciąża miała wpływ na decyzję przełożonych. No i wiadomo, że lepiej dostać to wynagrodzenie z podwyżką żeby weszło do podstawy wymiaru zasiłku macierzyńskiego.to się będzie opłacało
mi że względu na ciążę umknął awans. Miałam zostać od września wice dyrektorem. No, ale są rzeczy ważne i ważniejsze
Awaria_90 lubi tę wiadomość
Insta: @CodziennoscM
-
Ja w poprzedniej ciazy formalizowalam awans bedac w szpitalu na patologii. Na macierzynskim nie skorzystalam, ale jak milo bylo wracac na wyzsze stanowisko i z wieksza pensja niz przed zwolnieniem
-
nick nieaktualny
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1df484af5b79.jpg
Zdjęcie sprzed dwóch tygodni ale dzisiaj ogarnęłam jak się je dodaje.
Jeśli są specjalistki od określania płci na podstawie wyrostka płciowego to proszę o opinieKookosowa, sunshine03, Jupik, Kasiulina, Dominika32, brunetka91, mia4444, nuśka91, Karooo93 lubią tę wiadomość
-
Spirit wrote:A okres karencji nie jest przed zajściem w ciążę? Dużo się tak zabezpiecza żeby za dużo pieniędzy nie rozdać🤵🏽♀️34
ahm <0,1 / KIR BX, kilka nieobecnych / Allo mlr 0%
🤵🏻♂️34 ⭐
2019 - Angelius GM - amh 0,14;
bakteria, po wyleczeniu -> Cud 👶💗
2022 - Angelius MP - amh leci, omnitrope, androtop, cycloprogynova
✨ 11.2023 DuoStim -> 2 komórki
-> ❄ 5BB -> ET ❌
✨ 9.2024 Stymulacja -> punkcja -> lipa
✨ 11.2024 Stymulacja przerwana (poor responder)
✨ 2.2025 Stymulacja -> punkcja -> lipa
Decyzja o AZ 🔮
Czeka na nas 3BB 🌼-> transfer czerwiec 2025! -
nick nieaktualnymeerici wrote:No właśnie na tym polega promocja, że standardowy okres karencji 9 miesięcy został zmniejszony do 3 miesięcy. Tak więc mąż bez problemu się załapie, ale chcący ubezpieczyć mnie to, tak jak pisałam, jest problem z tym, że przebywam na zwolnieniu lekarskim. No i nie wiem czy uda się coś wykombinować...
-
basia1987 wrote:Ja średnio się na tym znam ale norma chyba jest do 2,5... więc chyba ok?
To zależy od tygodnia i cm dziecka. Im wiekszy bobas tym większa normą. Ogólnie do 3 jest małe ryzyko. U nas 2.1 a bobas miał 65 mmadella1 lubi tę wiadomość
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Kookosowa wrote:To zależy od tygodnia i cm dziecka. Im wiekszy bobas tym większa normą. Ogólnie do 3 jest małe ryzyko. U nas 2.1 a bobas miał 65 mm
Ja przy podobnej długości miałam 1,8 wiec podobnie. Tylko jak jest 2 z przodu to już gorzej brzmi a wychodzi prawie na jedno. Mi tez mówiła ze do 2,5 jest super.
-
Też miałam 1.8. ale powiedziała lekarka że ok i się nie przejmowalam.
Detektor ogarnęłam. Wcześniej próbowałam ale nie wiedziałam czy moje tętno czy małego. I zgłupiałam. Zostawiłam na 2godz i sprawdziłam. I byłam pewna że to on
Niestety aplikacja jest dla mnie jak czarna magia. Jak się udało odpali. (kabelki org nie stykają dobrze i wzięłam swoje) to znowu dźwięku nie nagrywa. Trudno dam rady inaczejjeszcze muszę sprawdzić czy na głośniku będzie dzialac
-
Dreamer wrote:Ja przy podobnej długości miałam 1,8 wiec podobnie. Tylko jak jest 2 z przodu to już gorzej brzmi a wychodzi prawie na jedno. Mi tez mówiła ze do 2,5 jest super.
U mnie lekarz powiedział że jest super. Więc skoro mówi tak to też spokojna jestem.
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja z synem miałam 2,1. Synek jest oczywiście zdrowy ale lekarz napsul mi krwi. Powiedział, że wyniki nie są najgorsze ale nie ma gwarancji, że będzie zdrwot. Ale to taki lekarz. Nigdy od niego nie usłyszałam "jest dobrze" a zawsze "no nie jest najgorzej" mimo że w ciazy żadnych problemów nie miałam.
Teraz w 13+1 tyg mam 1,5 przy dziecku 7cm i na wykresie to dolna granicą. Mój lekarz teraz powiedział że jest ekstremalnie nieprawdopodobne, żeby dziecku coś bylo więc jestem spokojniejsza. Podejście lekarzy niebo i ziemia. Warto popatrzeć na te wykresy dołączone do opisu. Tam krzyżyk pokazuje jak blisko normy jest pomiar.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 05:46
-
U nas 11 tydzień 5 dzień przezierność karkowa to D =0,13 cm 🥰❤️❤️
A i pan doktor powiedział, że na 95% noszę pod serduszkiem chłopca, więc proszę o dopisanie na listę u mnie chłopczyka 🥰😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 05:59
Kasiulina, Dominika32, emikey, sunshine03, brunetka91, kasia1518, moni05, japonka, Cabrera, Kotecki, mia4444, nuśka91, Karooo93 lubią tę wiadomość