Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
paulina2811 wrote:Dziewczyny dziś w nocy miałam delikatne skurcze, powtarzały się ale były bardzo delikatne. Powinnam napisać do swojego lekarza?
Dzień dobry w 13 tygodniu ! Jutro wizyta I już się stresuje..
Miłego dnia !
-
Kookosowa wrote:A nie widać jeszcze brzuszka? W pracy nie przeczuwają że jesteś w gorszej kondycji? Trzymam kciuki za podwyżkę
Jestem bardzo szczupła, brzuszka w ogóle nie widać. Żadnej gorszej kondycja w pracy nie czuję, ani razu nie wymiotowałam, jedynie śpię dłużej, ale to po pracy
Wiem, że podstawą jest średnia z 12 miesięcy. Jeżeli wszystko będzie w porządku planuję pracować do końca września. U mnie w biurze tak wszystkie dziewczyny robiły, że na zwolnienie szły na miesiąc przed porodem.Kookosowa, Karooo93 lubią tę wiadomość
-
Ani0nka wrote:U nas 11 tydzień 5 dzień przezierność karkowa to D =0,13 cm 🥰❤️❤️
A i pan doktor powiedział, że na 95% noszę pod serduszkiem chłopca, więc proszę o dopisanie na listę u mnie chłopczyka 🥰😍😍nieźle
Dominika32 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dominika32 wrote:Dzień Dobry
U mnie ciąg dalszy boli,ciagniec i kluc... ja to stara już jestem:(
Czy któraś z Was też odczuwa brzuch przez cały dzień???Dominika32 lubi tę wiadomość
-
Czy któraś z Was też odczuwa brzuch przez cały dzień???
A tak w ogóle to dzień dobry wszystkimDominika32 lubi tę wiadomość
-
Współczuje Wam tych kłuć i bólów brzucha
od strony brzucha mam tylko takie głupie uczucie jak idę np pieszo gdzieś, ze wszystko tam podskakuje, jakby mi się jakaś piłka w środku przemieszczała. Mega głupie uczucie... aż strach, ze się coś „odklei”.
Pytanie do Was: macie jakieś listy rzeczy pierwszej potrzeby dla malucha? Zaczynacie je już powoli tworzyć?
Powiem szczerze, ze u mnie 8 lat temu wyglądało to wszystko inaczej... wytyczne teraz są zupełnie inne, mam wrażenie, ze na rynku jest masa rzeczy, dla których wtedy kompletnie nie znalazłabym zastosowania...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dominika32 wrote:Ooo Jezulku jak dobrze że nie jestem sama...bo ja już w panice,ale teraz mi lepiej,dzieki:)
-
Moni z kosmetyki to octanisept, gaziki, waciki i sól fizjologiczna. Płyny i żele Judka używa dla bobasów to będą wspólnie. Tak samo chusteczki mokre ( mimo braku pieluchy nadal się przydają na dwór czy w samochodzie więc je kupuje). Katarek do odkurzacza.
Z ubrań to jak już pisałam body plus śpiochy, do spania pajace. I wystarczy
Kocyk jeden plus rożek. Butla. Wózek. No i tetrowe pieluchy.
I to jest zestaw dla mnie który wystarczy.moni05, Kotecki lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
Ja mam wizytę o 12:30 I już od 4 rano walczę w myślach o swoje ciśnienie. Mam syndrom białego fartuch i zawsze mi skacze u lekarza. No i zawsze się czepiaja. Już mnie w poprzedniej ciąży wysyłali na holtera, ekg, badanie dna oka. Leżałam kiedyś pol dnia w szpitalu. Podczas porodu 5 dni leżała w szpitalu i nigdy nie miałam problemu z ciśnieniem. No a u lekarza mam. Zrobiłam nawet zdjęcia swojego ciśnieniomierz. Ale w myślach już walczę z pielęgniarka i tłumacze enty raz lekarzowi że tak mam i tym się dodatkowo nakręcam.
-
Czy któraś z Was też odczuwa brzuch przez cały dzień???Dominika32 lubi tę wiadomość
-
wiktoriaa wrote:Powiem Ci że ja też jestem panikara dlatego nie chce z każdą rzeczą pisać do gina. Mi mówił że większość tych moich kluć jest spowodowanych zaparciami, bo jelita są zaraz nad macicą, to się rozciąga, przesuwa itd. Wczoraj w nocy tak mi jelita głośno pracowały, że aż mąż się budził, masakra
Może coś być z tymi jelitami,ja ostatnio musiałam się wspomagać czopkiem:) glicerynowym..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 11:17
-
emikey wrote:Ja mam wizytę o 12:30 I już od 4 rano walczę w myślach o swoje ciśnienie. Mam syndrom białego fartuch i zawsze mi skacze u lekarza. No i zawsze się czepiaja. Już mnie w poprzedniej ciąży wysyłali na holtera, ekg, badanie dna oka. Leżałam kiedyś pol dnia w szpitalu. Podczas porodu 5 dni leżała w szpitalu i nigdy nie miałam problemu z ciśnieniem. No a u lekarza mam. Zrobiłam nawet zdjęcia swojego ciśnieniomierz. Ale w myślach już walczę z pielęgniarka i tłumacze enty raz lekarzowi że tak mam i tym się dodatkowo nakręcam.
-
nick nieaktualnyPrzestudiowalam różne listy wyprawkowe z neta, poczytałam też wpisy na blogach typu "co się okazało nieprzydatne w wyprawce" i zrobiłam swoją listę.
Z większością zakupów czekam do lata, ale listę ogarniętą wolałam mieć wcześniej.
Zestaw podstawowy to to, co opisała Kookosowa.
Poza tym dla takiego świeżego noworodka nawet płyn do kąpieli niepotrzebny, bo na początku lepiej myć samą wodą.
Ja wychodzę z założenia, że jak z czymś się waham, czy się przyda, to nie kupuję, ale wpisuję na listę znaków zapytaniajeśli okaże się po porodzie, że jest potrzebne to wyślę męża do sklepu albo szybko zamówię przez neta i na drugi dzień kurier mi zamówienie dostarczy
moni05, Kookosowa, Awaria_90 lubią tę wiadomość