WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodaje kolejnego chłopaka do listy. Lekarz powiedział, że z tego dziewczynki już nie da się zrobić :P zdrowiutki, waży 150g.

sunshine03, Aguuula;2525, przedszkolanka:), Cabrera, Kookosowa, Karooo93, japonka, Jupik, wiktoriaa, basia1987, nuśka91, Dominika32, mia4444, Kotecki, Kasiulina, adella1, Dreamer, brunetka91, CodziennoscM lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hura - gratuluję z całego serducha <3

Emikey - Tobie również gratuluję Synka :)

hura2017 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey gratulacje synka! 150g, jaki już duży! :D

emikey lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny dobrych wieści. No dziewczyny musimy wyrównać płeć kobieca :) żeby równowaga w przyrodzie była

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś równowaga jest, na marcowym wątku jest zdecydowanie więcej dziewczynek :) to u nas dla równowagi więcej chłopców :)

Poza tym z samego usg jeszcze się może trochę pozmienia i będzie więcej dziewczynek :)

• Jupik Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też gratuluje :-)

Dziewczyny, pomocy- mam pytanie z innej beczki- jaki podkład byście poleciły? (Najlepiej taki co można w Rosmannie kupić). Ja się praktycznie nie maluję, no ale na Chrzciny (mamy w niedzielę) muszę, mam jakiś stary podkład Loreal, ale już chyba pójdzie do śmieci, bo nawet nie pamiętam kiedy był kupiony. Chodzi o jakiś w miarę delikatny, naturalnie wyglądający, bez efektu maski, no ale żeby wyrównał koloryt i przyglądzil. Czego używacie? Będę wdzięczna za odp.choc to mało ma wspólnego z dziećmi, haha ;-)

Olala lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Olala Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na genetycznym też narazie chłopiec 😀 ale lekarka nie oglądała wyrostka płciowego, tylko pokazała nam dziecko „od dołu” i coś wystawiało między nóżkami 😄

mia4444 lubi tę wiadomość

• Karooo93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje zdrowych dzieciaczków 😊

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Jupik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, choć znalazłam powiązanie-jak patrzę na moje zdjęcia po porodzie to przydałby mi się wtedy porządny podkład, więc może tym razem zastosuje, żeby nie wyglądać jak żywy trup, haha ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:

Dziewczyny, pomocy- mam pytanie z innej beczki- jaki podkład byście poleciły? (Najlepiej taki co można w Rosmannie kupić). Ja się praktycznie nie maluję, no ale na Chrzciny (mamy w niedzielę) muszę, mam jakiś stary podkład Loreal, ale już chyba pójdzie do śmieci, bo nawet nie pamiętam kiedy był kupiony. Chodzi o jakiś w miarę delikatny, naturalnie wyglądający, bez efektu maski, no ale żeby wyrównał koloryt i przyglądzil. Czego używacie? Będę wdzięczna za odp.choc to mało ma wspólnego z dziećmi, haha ;-)
    Max Factor face finity z pompką w szklanej butelce. Akurat kupiłam jakis czas temu na promocji ale polecam.

Jupik lubi tę wiadomość

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Olala Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:

Z podkładów z rossmanna to polecam Bourjois Healthy Mix, leciutki podkład, ale zakrywa co trzeba 😊

Jupik, adella1, Awaria_90 lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt 😍

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • ManiaM Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuula;2525 wrote:
    Max Factor face finity z pompką w szklanej butelce. Akurat kupiłam jakis czas temu na promocji ale polecam.
    Ja ten sam używam jestem ogólnie zadowolona ale po chwili troszkę ciemnieje na buzi więc radzę wziąć ton jaśniejszy. Plus za SPF20

Jupik, Aguuula;2525 lubią tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • hura2017 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane. No coś mniej tych dziewczynek. Przynajmniej będą miały w czym wybierać 😁

Cabrera lubi tę wiadomość

3jgxe6hh5xvk7g82.pngimg]https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxe6hh5xvk7g82.png[/img]
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:

Bardzo rzadko używam podkładu ale kilka już używałam i najbardziej lubię Rimmel lasting finish 25 HR breathable. Jest raczej rzadki, nie tworzy efektu maski i jest bardzo lekki.
    Drugim ulubionym jest Rimmel stay matt mus w tubce. Ale on już jest gęsty i cięższy.

Jupik lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • _nova Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hura - ogromne gratulacje! Teraz pozostaje już tylko cieszyć się ciążą ;)

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim dobrych wiadomosci!

Jupik, to mnie tak wnerwiła kuzynka. Dowiedziała się jako pierwsza o ciąży w 9 tygodniu, bo przyjechała w odwiedziny na jakiś czas i musiałam powiedzieć bo i tak by zobaczyła, że biorę heparyne. Byłyśmy na zakupach i stwierdziłam że się przemoge i kupię pierwsza rzecz dla maluszka. Tak po prostu, dla radości. Wkładam do koszyka, a ona "no co ty, nie kupuj jeszcze. Przecież jesteś jeszcze przed prenatalnymi, nie wiesz czy wszystko będzie dobrze". Tak mnie to zdołowało, że ciuszek odlozylam i w sumie do dzisiaj jeszcze ani jednej rzeczy nie kupiłam chociaż jestem po usg genetycznym.

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra. Któraś mi radziła na zaparcia morele suszone xD zjadłam 4 u siostry ... Chyba dzisiaj mam dniówkę na ubikacji xD ale przynajmniej wiem co mozna zrobić jak ma się stop przez 3 dni :D

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt 😍

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Gratuluję wszystkim dobrych wiadomosci!

Jupik, to mnie tak wnerwiła kuzynka. Dowiedziała się jako pierwsza o ciąży w 9 tygodniu, bo przyjechała w odwiedziny na jakiś czas i musiałam powiedzieć bo i tak by zobaczyła, że biorę heparyne. Byłyśmy na zakupach i stwierdziłam że się przemoge i kupię pierwsza rzecz dla maluszka. Tak po prostu, dla radości. Wkładam do koszyka, a ona "no co ty, nie kupuj jeszcze. Przecież jesteś jeszcze przed prenatalnymi, nie wiesz czy wszystko będzie dobrze". Tak mnie to zdołowało, że ciuszek odlozylam i w sumie do dzisiaj jeszcze ani jednej rzeczy nie kupiłam chociaż jestem po usg genetycznym.
    Nie przejmuj się,niektórzy wierzą w takie rzeczy i nawet do porodu nic nie kupują. Ignoruj i ciesz się z bobasa.

Olliiii lubi tę wiadomość

2017 #1
    2019 #2
    :D
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ