Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja powiedziałam zarówno rodzicom i teściom że do genetycznych maja nie mówić. Sami nie mówimy nikomu oprócz rodziców i rodzeństwa. Wiem że moi nie powiedzą; ale teściowa wygada co niektórym np. Swoim siostrom. Na Wielkanoc będziemy już mówić oficjalnie. Mój mąż to by całemu światu od razu chciał powiedzieć ☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 17:56
kasia1518
-
kasia1518 wrote:Też podałam czopek po szczepieniu od razu. Miała w posladek nawet ciężko mi było znaleźć miejsce wkłucia. Narazie jest ok. Dużo dzieci druga dawkę znosi gorzej. Mam nadzieję że będzie dobrze ☺
No na październikowkach tak było właśnie-druga dawka gorsza.
A czy to ty kiedyś pisałaś, że szwagierce zmarło dziecko na posocznicę meningokokowa? Wiesz w jakich okolicznościach/od kogo się zaraziło? U nas jest głupio, że to szczepienie jest nieobowiązkowe, w dodatku mi w przychodni problem robili jak chciałam zaszczepić wcześniej, bo muszą zachować odstępy od tych obowiązkowych i koniec końców 1 dawkę dostała dopiero w 10 mcu. W UK jest to nie dość że obowiązek, to szczepi się dzieci 3 mczne, bo mening. B zaraża się 80% do 1 r.z.-i to ma sens. Cykalam się tych meningow, w sensie żeby nie złapała.. -
Kupiłam w końcu Max Factor face finity, bo wygrał cenowo- jest w Rosmannie w promo za 39 zl
i jak coś Pani w kasie powiedziała, że od 19 jest promo 50% na kosmetki do makijażu, tylko nie wiem czy w ramach 2+2 czy jak się kupi 3 (bo mi zwróciła uwagę że mam 3 i właśnie powiedziała, że będzie ta promo, miło z jej strony).
Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
-
Jupik wrote:No na październikowkach tak było właśnie-druga dawka gorsza.
A czy to ty kiedyś pisałaś, że szwagierce zmarło dziecko na posocznicę meningokokowa? Wiesz w jakich okolicznościach/od kogo się zaraziło? U nas jest głupio, że to szczepienie jest nieobowiązkowe, w dodatku mi w przychodni problem robili jak chciałam zaszczepić wcześniej, bo muszą zachować odstępy od tych obowiązkowych i koniec końców 1 dawkę dostała dopiero w 10 mcu. W UK jest to nie dość że obowiązek, to szczepi się dzieci 3 mczne, bo mening. B zaraża się 80% do 1 r.z.-i to ma sens. Cykalam się tych meningow, w sensie żeby nie złapała..
W UK nie ma czegos takiego jak obowiązkowe szczepienia, sa tylko zalecane ale nie ma absolutnie żadnych obowiazkow w związku ze szczepieniami.Neroli lubi tę wiadomość
-
Kotecki wrote:W UK nie ma czegos takiego jak obowiązkowe szczepienia, sa tylko zalecane ale nie ma absolutnie żadnych obowiazkow w związku ze szczepieniami.
Jak zwał tak zwał, siostra w Anglii szczepi za darmo na "zalecane" wśród nich meningokoki, córa jej miała w 3 mcu. Jak chciałam zrobić dziecku wcześniej tutaj (płacąc oczywiście ponad 300 zeta za dawkę) usłyszałam, że nie schodzi im się to z terminami obowiązkowych i mam czekać aż się skończą (a niektore październikowki szczepily wcześniej). A wystarczy zobaczyć statystyki ile dzieci do 1 r.z.sie zaraża i niestety niektóre umierają wsutek posocznicy wywołanej mening.(jak w rodzinie Kasi 1518), więc chciałam pierwszą dawkę jak najwcześniej. A dostalam w 10 mcu.. -
Jupik wrote:Jak zwał tak zwał, siostra w Anglii szczepi za darmo na "zalecane" wśród nich meningokoki, córa jej miała w 3 mcu. Jak chciałam zrobić dziecku wcześniej tutaj (płacąc oczywiście ponad 300 zeta za dawkę) usłyszałam, że nie schodzi im się to z terminami obowiązkowych i mam czekać aż się skończą (a niektore październikowki szczepily wcześniej). A wystarczy zobaczyć statystyki ile dzieci do 1 r.z.sie zaraża i niestety niektóre umierają wsutek posocznicy wywołanej mening.(jak w rodzinie Kasi 1518), więc chciałam pierwszą dawkę jak najwcześniej. A dostalam w 10 mcu..
Teraz rozumiem co mialas na myslitak siostra szczepiła według programu i aktualnego uk kalendarza szczepień nepewno inaczej to wyglada w Polsce. Nie jest obowiązkiem szczepić dzieci w uk mozna tego nie robic wcale wedle uznania tylko tyle chciałam powiedzieć
Jupik lubi tę wiadomość
-
Wyszłam właśnie od fryzjera
Przez te mdłości od grudnia nie byłam i zaroslam a noszę krótkie włosy. Teraz o niebo lepiejprzedszkolanka:), Olala, CodziennoscM, mia4444, hura2017 lubią tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
Ja się zdenerwowałam. Pokłóciłam z moimi chłopakami i wyszłam z domu
wróciłam wypłakałam co miałam wypłakać i teraz mnie boli bok podbrzusza
wiem że nie powinno się denerwować w ciąży ale no są sytuacje gdzie nie da się odetchanc trzy razy i strzelić klasycznego focha
-
Kiniorek spokojnie..ja też codziennie mam nerwy,niekoniecznie na męża
dzisiaj mnie ten brzuch boli i mnie już nerwica bierze,staram się leżeć i nie denerwować mimo wszystko. Jak bok to więzadło prawdopodobnie,u mnie za to podbrzusze/macica i wiem że tam się mały teraz przemieścił.
-
Jak naciskam to wydaje się miękki ale czuje się jak balon. I jak długo nie zmieniam pozycji to masakra. Nie raz coś tam w środku mnie zakłuje ale nie umiem określić czy to szyjka. To moja pierwsza ciąża więc wszystkie objawy są dla mnie nowe i zarazem niepokojące
-
Dziewczynki ja z innej beczki: pisałyście chyba o spodniach z lidla, ciążowych. Czy rozmiarówka jest zawyżona? Ja ogólnie jestem chudzielec, nosze 34 ale boję się ze te 34 będą za duze...
Paulinko dobrze ze napisałas do lekarza. Teraz odpoczywaj.
Kiniorek Ty szalona kobieto, ciasto teraz?wyciągaj nogi i przed Tv hehe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 20:45
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Dziewczyny jak was czytam to mi lepiej,że nie jestem w tym strachu i cierpieniu sama
Mąż już jest na mnie zły że wymyslam,bo jak boli to mi źle,jak przestaje jeszcze gorzej.
Ja tak nsprawde od soboty mam te bóle,klucia raz lewa raz prawa i tam gdzie dzidziuś i w szyjce.. W sumie wszedzie
-
Ja mam te spodnie z Lidla. Specjalnie wzięłam 40 żeby były luźniejsze bo w ciąży to nie ma co się stroić. I z jednej strony mi spadają z pasa i z tyłka a znowu w udach są bardzo sztywne.
Muszę pojechać do teściowej bo u niej na strychu mam moje ciążowki z pierwszej ciąży
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku