X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które są w podobnym tygodniu, czy u was też tak jest że dzidziuś się jakoś tak ułoży że boli podbrzusze? Remik jak się obkreca i wstanę to jakbym głazy w brzuchu miała tak mnie ciągnie a jak się ułoży to puszcza...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    A czy zwykle jeansy z h&m tez są takie dobre jak ciążowe ?
    Innych nie mam także mi jest trudno porównać.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Dziewczyny które są w podobnym tygodniu, czy u was też tak jest że dzidziuś się jakoś tak ułoży że boli podbrzusze? Remik jak się obkreca i wstanę to jakbym głazy w brzuchu miała tak mnie ciągnie a jak się ułoży to puszcza...
    Kurcze, ja czegoś takiego nie odczuwam... Czuję jak się kręci ale nie czuję przy tym żadnych dolegliwości.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    ja czuje ból miesiączkowy, dyskomfort i ból właśnie.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • japonka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pOla34 wrote:
    Japonka jaki? babyzen yoyo?
    Taaaaak :D my dużo podróżujemy i jak tylko będzie się dało z dzieckiem to nie zamierzam przestawać :)

pOla34 lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    A czy zwykle jeansy z h&m tez są takie dobre jak ciążowe ?
    Ja w zyciu kilka par spodni z hm przerobilam i u mnie sie sprawdzaly

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak jakby w jednym miejscu mi się naprezyl. I póki się nie ułoży to ciągnie/boli... Ale w jednym. Miejscu. Później puszcza. W sumie to może minutę trwa. Nawet widziałam dzisiaj i czułam od ręką jak się wypina bo w jednym miejscu mi się brzuch wygiął ;p i wiedziałam że wstanie w tym momencie nie jest najlepszym pomysłem.

Jutro z Kasprem jadę do tego Krakowa... Kurde dwa dni myczy. Jutro ma od 13:30 do ok 18. W niedzielę nie ma rozpiski. Ciężkie drużyny bo Zagłębie Lublin, Legia, Raków... Zobaczymy, ważne żeby się bawił ale i tak widzę że go stres zżera ;)

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Taaaaak :D my dużo podróżujemy i jak tylko będzie się dało z dzieckiem to nie zamierzam przestawać :)
    Ten wozek wyglada na lecoutki i poreczny tylko ja bym poczytala jak z jego trwaloscia, bo wydaje mi sie byc taki w sam raz na zakupy do CH, ale jakos go nie widze po brukowanym chodniku

_nova lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • pOla34 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    no pewnie, ze to nie powod zeby przestawac, zobaczysz jak maly bedzie znosil podroze, nasz dosc dobrze i w sumie duzo jezdzilismy, troche latalismy; myslalam o tym wozku ale w sumie nasza spacerowka tez spisywala sie super, waga podobna, jedyna roznica, ze yoyo chyba sklada sie do wielkosci bagazu podrecznego i mozesz wziasc na poklad samolotu, ale jakies niezbedne to nie bylo dla mnie, bo kazdym wozkiem podjedziesz do samolotu, no i w koncu pomysl mi przeszedl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:42

• Goemi Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką składaną wanienkę. Na początku byłam jej przeciwniczką bo cena wg mnie zaporowa, no ale cóż mąż się uparł i kupił. To po pewnym czasie zaczęłam używać. Okazała się na prawdę super. Też mam tylko prysznic, ale takie roczne dziecko czy dwulatka to ciężko postawić pod prysznicem przy płytkim brodziku. Ja córka chciała pobawić się zabawkami w wodzie, albo dłużej posiedzieć w pianie to kąpała się w niej nawet jako 4 latka. Przy płytkim brodziku też wygodniej było wylać wodę za pomocą otworu w tej wanience bo wolniej spływała. Tak że jak już ją mam to teraz też będziemy z niej korzystać.

sunshine03 lubi tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:

Moze nie w podobnym tygodniu ale też czuję że czasami się tak ułoży aż mnie skóra ciągnie. Czuję jakby mi chciał wyjść przez skórę . Wtedy mam napięty brzuch i lekki ból. Ale ostatnio upodobało sobie zabawę w kopanie szyjki.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszło mi mleko z piersi. Od samego rana mnie bolała.

Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa kopanie w szyjke albo nacisk na pęcherz to ulubiona zabawa :D worek treningowy a Ty matka lataj do ubikacji :p

Witam się :) za jakieś 1.5godz i w drogę. Dzisiaj mi się śniło że kupili mi ten bilet do NL a na lotnisku zaczęłam krwawić... :/

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    Witam w 20 tygodniu😍
    Wstałam z bólem głowy i wyrzynającej się ósemki 😐 czuje,że dzisiaj poleci i kawa i apap..
    Pogoda przynajmniej ladna😊😊
    Miłego dnia!

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis nawet nieźle sie czuje. Mąż pojechał na zawody rowerowe a ja wyprawilam sie z psem na godzinny spacer. Zaraz ugotuje zurek, bo mnie naszło a potem porządki.
    P.s. od 5 dni czuje smyranko...wiem, ze to TO !:D

Kookosowa, moni05, brunetka91, Cabrera, Kiniorek91 lubią tę wiadomość

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ale marna pogoda u nas.
    Dopiero wstaliśmy z córką. Dziś tylko spacer po arbuza i sprzątanie i odpoczywamy :)

Witaj synku
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od wczoraj nie czuje ruchów bobasa. Nawet takich minimalnych. A były już dość regularne. Czy może tak być ?
    Smuteczek :(

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny:)
    Ja tez od tygotnia regularnie czuje juz ruchy:) sa dni ze bryka wiecej sa dbi ze mniej ale czuje codziennie:)
    Ja ciuszkow dla maluszka jeszcze nie mam ale nabylam wczoraj te lozeczko z komoda z przewijakiem:) uzywane raz a praktycznie za grosze. Kobietka dodala karuzelke miekki przewijak (bardzo ladny i delikatny material.idealny na komode) i mate edukacyjna na zas. Karuzela i mata w kolorze przewazajacym rozowy😂 pytala sie czy dziewczynka bedzie. Mowie ze szczerze mam juz dwie corki i po cichutku licze na chlopca ale troszke rozu jeszcze nikomu nie zaszkodzilo😂 patrzala na mnie jakbym z kosmosu spadla😂😂😂

brunetka91 lubi tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    A ja od wczoraj nie czuje ruchów bobasa. Nawet takich minimalnych. A były już dość regularne. Czy może tak być ?
    Smuteczek :(

Tez sie zaczelam ostatnio zastanawiac kiedy brak ruchow zaczyna byc niepokojacym syknalem ale wydaje mi sie ze to po 24tc. No ale wydaje mi sie. Jak ja przestane czuc tez zaczne myslec czy wszystko ok..

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ