X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja też dziś czuje lekki ból głowy, ale mam nadzieję że jak się wezmę w końcu do jakiejś roboty to minie. Dziś zaplanowane sprzatanie i szycie sukienki :)

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny🙂
    Mąż od rana sprząta, bo jutro mamy gości. Po południu idę na spotkanie z koleżanką, nie zamierzam szybko wracać😉

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    część wszystkim. Wstałam dziś z okropnymi zwrotami głowy, pierwszy raz coś takiego. Mam pytanie, miała któraś z Was Wózek babyactive exclusive 2w1? Bo mogę odkupić używany w stanie idealnym jeszcze na gwarancji i się zastanawiam

syy26iye928jhyb7.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    A ja od wczoraj nie czuje ruchów bobasa. Nawet takich minimalnych. A były już dość regularne. Czy może tak być ?
    Smuteczek :(

Dreamer ja tak mam, że czasami czuje a potem np. dwa dni cisza i znowu. Tylko ja taka panikara jestem, że potem się zastanawiam czy na bank czułam ruchy dziecka czy to jednak nie były jelita. Sama już nie wiem.

• .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Dreamer ja tak mam, że czasami czuje a potem np. dwa dni cisza i znowu. Tylko ja taka panikara jestem, że potem się zastanawiam czy na bank czułam ruchy dziecka czy to jednak nie były jelita. Sama już nie wiem.
    A ktory u Ciebie to tydzien i opisz te ruchy jak mozesz ;)

01589vvj37l1te20.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam 18+5, moja pierwsza ciąża i jestem przeciętnych gabarytów :) Ruchy zawsze są poniżej pępka najczęściej po prawej stronie, takie bulgotanie i od czasu do czasu takie "puknięcie". Czuje je tylko jak mam przyłożone ręce do brzucha, inaczej nie odczuwam ruchów. Moim największym problemem jest chyba to, że przed ciążą nie wsłuchiwałam się tak w swoje ciało i nie wiem czy takie coś pojawiało się wcześniej Teraz bacznie to obserwuje i dlatego wydaje mi się nowe i myślę, że to mała się rusza.

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:

Ja tydzien temu czyli na poczatku tez czulam ruchy co 2-3 dni. Od kilku dni dopiero czuje codziennie:)

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie,na tym etapie nie ma jeszcze regularnych ruchow ;)
    Aaga ja tez pod reka plywanie czulam, teraz zaczynam juz pukniecia ;)

Neroli moge spytac gdzie pojechał mąż ? Moj mial jechac i go rozlozylo mega gardlo i odpuscil..;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was pisała, że kupiła wyprawkę na OLX - cały worek ciuszków. Dotarły już do Ciebie? Też się zastanawiam nad takim zakupem bo tam jest przekrój od malutkich do większych rzeczy więc bym miała pewność, że coś na bank będzie pasować i tylko pojedyncze rzeczy bym musiała ewentualnie dokupić.

• emikey Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    japonka wrote:
    Taaaaak :D my dużo podróżujemy i jak tylko będzie się dało z dzieckiem to nie zamierzam przestawać :)
    Nie wiem czy cie pociesze czy nie ale... My z mężem przed Gaba podrozowalismh ciągle. Latalismy gdzieś co miesiąc praktycznie. No i zawsze twierdziła, że od małego. Dzieci będę przyzwyczajać bo łatwiej jak w nawyk im wejdzie od noworodka. Gabriel trochę to skorygowal :P

Miał 3m jak lecielismy do Budapesztu. I to nie on a ja sfiksowalam na lotnisku. Praktycznie chciałem wracać bo on miał 3m I czułam, że powinien leżeć w swoim łóżeczku a nie szwedac się po lotnisku. No ale jak już się przelalamqlqm jest spoko. Gaba leciał już ponad 20 razy i ogólnie lotnisko i lot znosi super.

Ale zwiedzanie z Gaba hmmm... Jednodniowe wycieczki jak był mały po Anglii były jak cie mogę ale wakacje i zwiedzanie... Inna bajka. Jak miał 6m polecielismy do Bułgarii. Nienawidził ciepła, nienawidził morza, nienawidził basenu i plaży. Nienawidził bułgarskich chodników. Co lubił to jazda autem i tarzanie się po naszym łóżku. Jakby nie było zwiedziliśmy wybrzeże. Po pewnym czasie do płaczu i marudzenka jeśli wiadomo, że płaczę bo płaczę a nie bo coś mi dolega można przywyknac. Teraz chodzi. Co znaczy zwiewa. Zwiedzanie level hard.

Bylismy z nim już kilka razy na wyjeździe i wiem, że nie możemy planować dużo, nawet średnio. Musi mieć czas się wybiegac albo pobawić w danej miejscowce. Jakies 2/3 czasu należy do niego :D

Wózek podróżny mamy. Ale już teraz dumam nad zmianą na najlzejsza parasolke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 10:46

Jupik lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pOla34 wrote:
    no pewnie, ze to nie powod zeby przestawac, zobaczysz jak maly bedzie znosil podroze, nasz dosc dobrze i w sumie duzo jezdzilismy, troche latalismy; myslalam o tym wozku ale w sumie nasza spacerowka tez spisywala sie super, waga podobna, jedyna roznica, ze yoyo chyba sklada sie do wielkosci bagazu podrecznego i mozesz wziasc na poklad samolotu, ale jakies niezbedne to nie bylo dla mnie, bo kazdym wozkiem podjedziesz do samolotu, no i w koncu pomysl mi przeszedl.
    To prawda, że każdym wózkiem można podjechać pod samolot ale są lotniska takie jak np lotnisko Chopina totalnie nie przyjazne matkom. Jeśli lecisz tania linia albo nawet małym Lotem czy eurolotem to masz schody. Jakieś 3 zawijasy schodów. Więc niesiesz bagaże dziecko i wózek. Ja latam sama zazwyczaj bo mąż pracuje wiec tragedia. Większość lotnisk też nie oddaje wózków pod smalolot więc odprawa i marsz po wózek aż do taśm. Lotnisko Chopina oczywiście nie daje. W Londynie daje tylko Stanstand np. Teraz chyba linie zazwyczaj rzucają na pas. Nawet w czarterowych wakacyjnych więc oprócz wózka polecam nosidełko :) czasem do kontroli i bagażu czekam po 40-60min.z dzieckiem na rękach masakra.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o lotach samolotem z dzieckiem. Ja z moja córka ciężko przeżywałam podróż do teściów autem 50 km od domu. Do momentu fotelika 9+ był wieczny ryk i wrzask. Wstyd było okno otworzyć w aucie. Wychodziłam z siebie żeby ją zabawić ale nie było opcji. Tylko wrzask i koniec.
    Byłam z nią na wakacjach co rok. Zawsze jeździliśmy w nocy żeby potwór chociaż chwilę pospal. Zwiedzanie tylko na rączkach, wózek gryzł w plecy do spacerówki. Jedyny pozytyw to były spokojne noce i że nie bała się spać w obcym miejscu.
    Dopiero teraz jak miała 2 lata to nad morzem mieliśmy wakacje ze spokojnym dzieckiem.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku

Wysłany: 11 maja 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Dziewczyny, któraś z Was pisała, że kupiła wyprawkę na OLX - cały worek ciuszków. Dotarły już do Ciebie? Też się zastanawiam nad takim zakupem bo tam jest przekrój od malutkich do większych rzeczy więc bym miała pewność, że coś na bank będzie pasować i tylko pojedyncze rzeczy bym musiała ewentualnie dokupić.
    Moge dac namiar na allegro ;) moja kolezanka sprzedaje ,mam i ja od niej troche i polecam !;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mojego jazda autem od zawsze usypiala. Lot samolotem też. Chyba ten dźwięk silników mu pasuje.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:42

Karooo93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Spokojnie,na tym etapie nie ma jeszcze regularnych ruchow ;)
    Aaga ja tez pod reka plywanie czulam, teraz zaczynam juz pukniecia ;)

Neroli moge spytac gdzie pojechał mąż ? Moj mial jechac i go rozlozylo mega gardlo i odpuscil..;p
    Jak sie nie myle to do Polanicy na bikemaraton.

Wysłany: 11 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neroli wrote:
    Jak sie nie myle to do Polanicy na bikemaraton.
    No to własnie moj miał tam byc i marudzi,że nie jest 😂za to szwagier z teściem sa😀

Neroli lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    To mojego jazda autem od zawsze usypiala. Lot samolotem też. Chyba ten dźwięk silników mu pasuje.

Brat z bratowa uwielbiają podróżować. Blisko i daleko, taki typ. W lipcu urodził im się synek. Wózek lubi. Ale jak go tylko włożyć do samochodu... Krzyk i rozpacz, nieważne czy długa czy krótka trasa. Nic go nie uspokaja. Ciekawe czy mu minie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    No to własnie moj miał tam byc i marudzi,że nie jest 😂za to szwagier z teściem sa😀
    Znam to marudzenie :) pojedzie na nastepny

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• japonka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam 10 min od Chopina więc liczę, że nam szybko tego nie przeniosą na zadupie ;) doświadczenia z podróżami z dziećmi na razie mam niewielkie, dzieckiem chrzestnym, jego rodzicami i moim mężem byliśmy na urlopie jak miał 4,5 miesiąca na Rodos (3 godziny lotu), kupowaliśmy wycieczkę jak jeszcze był w brzuchu i podawaliśmy datę porodu jako datę urodzenia :D sam lot i urlop w porządku, plaża, basen i spacery, raz ja i koleżanka pojechałyśmy same zwiedzać a panowie zostali z dzieckiem, raz my zostałyśmy a oni pojechali. A w zeszłym roku byłam z koleżanką i jej prawie dwulatkiem, za nim to się trzeba było trochę już nabiegać i atrakcje dostosowane do niego :) U nas w ogóle dłuższe zwiedzanie i chodzenie nie wchodzą w grę bo mój mąż ma nie do końca sprawną nogę po wypadku w dzieciństwie więc zwykle plaża, basen, spacery i ewentualnie miejsca gdzie sama mogę się wypuścić np na zakupy :) możemy to dopasować do dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 13:25

Karooo93 lubi tę wiadomość

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ