X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka, u mnie dokładnie tak jak opisujesz. Ja myślałam, że telefon mi w kieszeni dzwoni :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Jupik Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w 1 ciąży bardziej przeżywałam rosnący brzuch, mimo, że akurat wtedy wcale duży jakiś nie był- ale wydawało mi się, że jest wielki, wyglądam grubo i jestem nieatrakcyjna.
    A teraz o dziwo - brzuch większy i mam w d.. czuję się z nim dobrze, wyglądam dobrze i jestem dumna, że go mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 22:08

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    My w sumie to nie byliśmy jeszcze na wakacjach z dzieckiem. Za granice to się bałam, bo ja z tych panikujacych. Co będzie jak zachoruje itp. A w Polskę tez jakoś ske nie wybralismy Myśle, ze to, ze mieszkamy nad morzem po części się do tego przyczynia.
    Mieliśmy jechać teraz w maju w góry ale boje się kontroli zusu :/
    Wiktoria ( o ile nie pomyliłam) ja po pierwszej ciąży miałam strasznie sucha skore i wiecznie popękane i suche usta. Mi pomógł krem Farmona Hydra Quest. Kupowałam przez neta, nie wiek czy jest gdzieś stacjonarnie. Duża pojemność wiec cena wydaje się być wyższa. Ale jest bardzo wydajny. Z tego co wiem to z tej firmy używają w salonach kosmetycznych.
    Czemu boisz się kontroli? Przecież nie masz trybu leżącego możesz wyjeżdżać i odpoczywać.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Czemu boisz się kontroli? Przecież nie masz trybu leżącego możesz wyjeżdżać i odpoczywać.
    Nie można wjeżdżać:( żeby wyjechać nawet np do rodziny żeby móc leżeć A oni herbatę do łóżka podawać trzeba za każdym razem zgłaszać adres do ZUS :/ szczerze mówiąc to nawet jak się do sklepu wyjdzie A ma pecha to można po kontroli mieć pisma o wyjaśnienie ale to akurat formalność.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Matka30+ Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit, jeżeli masz zwolnienie "leżące", to faktycznie lepiej zostać w domu. Jeżeli masz tzw. "chodzące" to na krótki wyjazd, w ramach dochodzenia do zdrowia można się wybrać. Zresztą pisała o tym ostatnio mamaginekolog - https://mamaginekolog.pl/zwolnienia-lekarskie-w-ciazy/

9ewn3e3kvmp9mhlm.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarra, Zwolnienie mam normalne, chodzące. Ale o dziwo już miałam jedna kontrole. Wiec nie wiadomo czy sie nie powtórzy.
    Stad te moje obawy. W pierwszej ciąży nie miałam ani jednej kontroli.

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się teraz cieszę,że nie mam w ogóle doczynienia z Zusem 🤣 kolezanka miałam w ciąży chyba że dwa razy kontrolę, z jednej też musiała się tłumaczyć ... Druga od początku ciąży jest bez kasy z ZUSu 😐

Co do ruchów to też czuje takie pukanie i przelewanie, aczkolwiek kilkakrotnie miałam z jednej strony takie górki wypychające się, niby wcześnie,ale jelita by tak robiły ? 🤔 Ruchy tez nie są codziennie,zazwyczaj jak siedzę i jem,albo wieczorem w wannie 😉

Ja się nie czuje gruba, brzuszek już jakiś mami wieczorem nawet mi ciezko 🤣
    A na plusie jakieś 1.5kg 😉

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • basia1987 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych ruchów! Ja dalej nic nie czuję kompletnie nawet pływania nic... obawiam się ze w środę dowiem się czegoś złego:(

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych ruchów! Ja dalej nic nie czuję kompletnie nawet pływania nic... obawiam się ze w środę dowiem się czegoś złego:(

Basiu ja sama nie wiem czy ich sobie nie wkręcam i też się bardzo martwię, że na połówkowych wyjdzie coś okropnego. Ale z drugiej strony staram się w kółko nie martwić bo ta radość z tej ciąży się przez to ulatnia. Zobaczysz na wizycie wszystko będzie dobrze :) Maluszek lada moment się uaktywni tak jak i u mnie i nie będziemy miały wątpliwości!

• Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:
    Moja koleżanka poczuła ruchy dopiero w 22 tyg takze sie nie martw. Różnie się odczuwa. Są dni ze tylko np. wieczorem czuję jak siedzę albo się najem a w dzień kompletnie nic.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia1987 wrote:

Basia nie martw sie. Dzidzia jest zdrowa i z dnia na dzień zacznie się ruszać. Jest jeszcze czas. Nie każdy czuje tak wcześnie. W pierwszej ciąży może być później.
    U lekarza we wtorek mówiłam że są ruchy ale to jeszcze takie słabe i rzadko a w środę dawał czadu.
    Nie stresuj sie. Połóż się wygodnie zjedz coś słodkiego i książkę poczytaj. Organizm w stresie może nie odczuwac albo wypierać.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:43

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny:)

Basiu nie stresuj sie. Jeszcze poczujesz. Tez jeszcze niedawno wariowalam ze nic nie czuje. Teraz juz czuje codziennie. Tezsie martwolam ze dlugo nie czuje a to 3 ciaza i obie czulam 16 tydzien a teraz tydzien pozniej co niby powinnam czuc niby szybciej;) w koncu sie doczekalam:)

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• adella1 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny🙂
    4 lata temu miałam już swego synka koło siebie💚
    Tort jest, ciasta są. Goście zjawia się po południu.
    Miłego dnia!🙂

Kookosowa, przedszkolanka:), moni05, nick nieaktualny, Kasiulina, mia4444, japonka lubią tę wiadomość

• Monalisa88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny🙂
    4 lata temu miałam już swego synka koło siebie💚
    Tort jest, ciasta są. Goście zjawia się po południu.
    Miłego dnia!🙂

Udanej imprezy i najlepsze zyczenia dla synka! :)

adella1 lubi tę wiadomość

Karolina 10.10.2019💞
    Lena 8.11.2012💞
    Samantha 27.10.2009💞

• basia1987 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że nie powinnam sie stresować. Uwierzcie że w całej tej sytuacji naprawdę staram się żyć normalnie i nie wpływać źle swoim samopoczuciem na Filipka. Ale zbliża się wizyta i wynik amnio powinien być na dniach więc mimo wszystko strach mnie ogarnia...

3jgxvfloilgh1ndu.png

13 cs szczęśliwy ❤
    25.01 beta 197
    28.01 beta 599
    31.01 beta 1636
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, ruchy zależą tez od lokalizacji łożyska, wiec spokojnie...naprawdę masz prawo jeszcze nie czuć ruchów!
    Mam ogromna nadzieje, ze te Twoje nerwy w końcu się skończą i będziesz mogła w pełni cieszyć się z ciąży ❤️

• Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adela wszystkiego najlepszego dla synka :)

adella1 lubi tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po tej nospie się wczoraj uspokoiło. Ale to był żelazek... Najbardziej mam wywalona górę brzucha niż dół :/ ale po nospie wzdęcie puściło na szczęście.

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu cicho dzisiaj, wszystkie śpicie biedne w taką pogodę? 😴

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ