Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja w 1 ciąży bardziej przeżywałam rosnący brzuch, mimo, że akurat wtedy wcale duży jakiś nie był- ale wydawało mi się, że jest wielki, wyglądam grubo i jestem nieatrakcyjna.
A teraz o dziwo - brzuch większy i mam w d.. czuję się z nim dobrze, wyglądam dobrze i jestem dumna, że go mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 22:08
-
Paulina099 wrote:My w sumie to nie byliśmy jeszcze na wakacjach z dzieckiem. Za granice to się bałam, bo ja z tych panikujacych. Co będzie jak zachoruje itp. A w Polskę tez jakoś ske nie wybralismy Myśle, ze to, ze mieszkamy nad morzem po części się do tego przyczynia.
Mieliśmy jechać teraz w maju w góry ale boje się kontroli zusu
Wiktoria ( o ile nie pomyliłam) ja po pierwszej ciąży miałam strasznie sucha skore i wiecznie popękane i suche usta. Mi pomógł krem Farmona Hydra Quest. Kupowałam przez neta, nie wiek czy jest gdzieś stacjonarnie. Duża pojemność wiec cena wydaje się być wyższa. Ale jest bardzo wydajny. Z tego co wiem to z tej firmy używają w salonach kosmetycznych. -
Sarrrra wrote:Czemu boisz się kontroli? Przecież nie masz trybu leżącego możesz wyjeżdżać i odpoczywać.
żeby wyjechać nawet np do rodziny żeby móc leżeć A oni herbatę do łóżka podawać trzeba za każdym razem zgłaszać adres do ZUS
szczerze mówiąc to nawet jak się do sklepu wyjdzie A ma pecha to można po kontroli mieć pisma o wyjaśnienie ale to akurat formalność.
2017 #1
2019 #2
-
Spirit, jeżeli masz zwolnienie "leżące", to faktycznie lepiej zostać w domu. Jeżeli masz tzw. "chodzące" to na krótki wyjazd, w ramach dochodzenia do zdrowia można się wybrać. Zresztą pisała o tym ostatnio mamaginekolog - https://mamaginekolog.pl/zwolnienia-lekarskie-w-ciazy/
-
Ja się teraz cieszę,że nie mam w ogóle doczynienia z Zusem 🤣 kolezanka miałam w ciąży chyba że dwa razy kontrolę, z jednej też musiała się tłumaczyć ... Druga od początku ciąży jest bez kasy z ZUSu 😐
Co do ruchów to też czuje takie pukanie i przelewanie, aczkolwiek kilkakrotnie miałam z jednej strony takie górki wypychające się, niby wcześnie,ale jelita by tak robiły ? 🤔 Ruchy tez nie są codziennie,zazwyczaj jak siedzę i jem,albo wieczorem w wannie 😉
Ja się nie czuje gruba, brzuszek już jakiś mami wieczorem nawet mi ciezko 🤣
A na plusie jakieś 1.5kg 😉 -
basia1987 wrote:Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych ruchów! Ja dalej nic nie czuję kompletnie nawet pływania nic... obawiam się ze w środę dowiem się czegoś złego:(
Basiu ja sama nie wiem czy ich sobie nie wkręcam i też się bardzo martwię, że na połówkowych wyjdzie coś okropnego. Ale z drugiej strony staram się w kółko nie martwić bo ta radość z tej ciąży się przez to ulatnia. Zobaczysz na wizycie wszystko będzie dobrzeMaluszek lada moment się uaktywni tak jak i u mnie i nie będziemy miały wątpliwości!
-
basia1987 wrote:Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych ruchów! Ja dalej nic nie czuję kompletnie nawet pływania nic... obawiam się ze w środę dowiem się czegoś złego:(Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
basia1987 wrote:Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę tych ruchów! Ja dalej nic nie czuję kompletnie nawet pływania nic... obawiam się ze w środę dowiem się czegoś złego:(
Basia nie martw sie. Dzidzia jest zdrowa i z dnia na dzień zacznie się ruszać. Jest jeszcze czas. Nie każdy czuje tak wcześnie. W pierwszej ciąży może być później.
U lekarza we wtorek mówiłam że są ruchy ale to jeszcze takie słabe i rzadko a w środę dawał czadu.
Nie stresuj sie. Połóż się wygodnie zjedz coś słodkiego i książkę poczytaj. Organizm w stresie może nie odczuwac albo wypierać.
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
nick nieaktualny
-
Dzien dobry dziewczyny:)
Basiu nie stresuj sie. Jeszcze poczujesz. Tez jeszcze niedawno wariowalam ze nic nie czuje. Teraz juz czuje codziennie. Tezsie martwolam ze dlugo nie czuje a to 3 ciaza i obie czulam 16 tydzien a teraz tydzien pozniej co niby powinnam czuc niby szybciej;) w koncu sie doczekalam:)Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
adella1 wrote:Dzień dobry dziewczyny🙂
4 lata temu miałam już swego synka koło siebie💚
Tort jest, ciasta są. Goście zjawia się po południu.
Miłego dnia!🙂
Udanej imprezy i najlepsze zyczenia dla synka!adella1 lubi tę wiadomość
Karolina 10.10.2019💞
Lena 8.11.2012💞
Samantha 27.10.2009💞
-
Wiem że nie powinnam sie stresować. Uwierzcie że w całej tej sytuacji naprawdę staram się żyć normalnie i nie wpływać źle swoim samopoczuciem na Filipka. Ale zbliża się wizyta i wynik amnio powinien być na dniach więc mimo wszystko strach mnie ogarnia...
13 cs szczęśliwy ❤
25.01 beta 197
28.01 beta 599
31.01 beta 1636 -
nick nieaktualny
-
Ale tu cicho dzisiaj, wszystkie śpicie biedne w taką pogodę? 😴Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019