X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem pewna czy czuje ruchy. Chociaż to moja druga ciąża. W pierwszej czułam pozno bo jakoś 22/23 tydzień. Także kwestia indywidualna. A łożysko na przedniej ścianie nie ułatwia

• ManiaM Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpimy:) Ale pogoda faktycznie kiepska, ja dziś robię jeszcze ostatnie porządki, wczoraj pierwsza noc po przeprowadzce także jest co robić
    Dziś poplakalam się jak czułam ruchy, nigdy nie byłam takim wrażliwcem, mogłabym płakać na zawołanie. Mam nadzieję że moje dziecko nie będzie płakać tak jak ja w ciazy haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2019, 16:20

moni05 lubi tę wiadomość

oar843r8hxms7jm7.png
  • KasiaP Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś tragiczna pogoda, ale wybrałam się na basen (pierwszy raz) i powiem wam, kiepściutko z kondycją, oj kiepściutko :) trzeba częściej coś porobić :)

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś miało padać A słońce świeci i dosyć ciepło, krótki rękaw i grzeje :)

syy26iye928jhyb7.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pogoda bez szału. I moge dzis
    Plakac na zawołanie. Eh.
    Nie kupiłam tego wózka,bo ktoś mnie ubiegł. Muszę czatowac na kolejną super okazję.

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciepło ale zaczęło padać. Miałam dziś randkę z mężem i byliśmy w kinie. Wszystko super film ekstra. Ale ja dostałam jakiś rewolucji żołądkowych, żaba się tak kręciła w środku, brzuch jak skała. Relaks że idź i nie wracaj.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • japonka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś komunia dziecka chrzestnego, wyszłam 11:30,wlasnie wróciłam. Na samą komunię, zdjęcia i powrót do domu pogoda super, potem się popsuło i zmokliśmy w drodze ale trudno, z cukru nie jestem :) i dostaliśmy jedzenia na kolejne 2 dni, dobry interes :D gorzej że bohaterowi dnia chyba prezent nie przypasował, był pomysł żeby wysłać go na obóz z budowaniem robotów z Lego i nauką latania dronami w sierpniu nad morze, bo się interesuje takimi rzeczami ale jakoś chyba nie chce albo się boi. No ale powiedzieliśmy żeby się zastanowił, dowiedział się więcej i jeśli nie to może na coś innego przeznaczyć pieniądze w porozumieniu z rodzicami. Może jednak zmieni zdanie, najważniejsze żeby się jemu podobało a nie mnie :) Oryginalny plan był że lecimy razem do Legolandu ale to musi poczekać przynajmniej do przyszłego roku. Na szczęście on nie wie o tym pomyśle, będzie kiedyś niespodzianka.

a5526252e0.png

38 lat | 5,5 r starań, 1 strata 5.2017 (Adaś,LBWC,16t)| JA: MTHFR 677T homo, IO, NK 20%, INF ⬆️, KIR Bx, AMH 1,3; ON: 4%, fDNA 32% | 3x IUI, 3 x ICSI (6 transferów, 8 zarodków, 4*)
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5babcfd1802d.jpg

Dziś kupiłam kolejne ubranko :)

brunetka91, sunshine03, Kasiulina, moni05, .Aleksandra., mia4444 lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • adella1 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo że była tylko najbliższa rodzina, to i tak jestem zmęczona. Ale najważniejsze że synek szczęśliwy🙂

• .Aleksandra. Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze trzymac jutro za mnie kciuki bo wizytuje ;)

przedszkolanka:), brunetka91, Cabrera, Kookosowa, nuśka91, moni05, wiktoriaa, Kasiulina, Neroli, ManiaM, mia4444, japonka lubią tę wiadomość

01589vvj37l1te20.png
  • Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów mi żołądek wywaliło ... Masakra jakaś... Myślę że chyba ten duphalac kupię bo jak jutro się nie załatwię to mnie rozerwie. Nie staje nawet na wagę bo chyba mi skalę w kosmos wywali... :( 4 dni zaparcia...

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poważnie ZUS tak kontroluje ciężarne? Myskaksm że takie przypadki sobie daruja.
    A ja planuje wyjazd do rodziców na pomorze na jakieś 2 tyg , ale tu bardziej chodzi o to żeby mi pomogli, bo Zosia już swoje waży, ciężko mi ja nosic na rękach, a mąż ma dużo pracy i tak myślałam żeby w sierpniu pojechać bo wtedy ma małżonek największe urwanie głowy

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Poważnie ZUS tak kontroluje ciężarne? Myskaksm że takie przypadki sobie daruja.
    A ja planuje wyjazd do rodziców na pomorze na jakieś 2 tyg , ale tu bardziej chodzi o to żeby mi pomogli, bo Zosia już swoje waży, ciężko mi ja nosic na rękach, a mąż ma dużo pracy i tak myślałam żeby w sierpniu pojechać bo wtedy ma małżonek największe urwanie głowy
    Kontroluje :) ciąża w końcu to nie choroba ;) najczęściej kontrolują świeżo zatrudnione osoby i te, które prowadzą działalność gospodarczą. Losowo też inne ciężarne. Skoro wyjeżdżasz na 2 tygodnie powinnaś zgłosić do zusu/pracodawcy zmianę miejsca pobytu na ten czas.

• wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniorek91 wrote:
    Znów mi żołądek wywaliło ... Masakra jakaś... Myślę że chyba ten duphalac kupię bo jak jutro się nie załatwię to mnie rozerwie. Nie staje nawet na wagę bo chyba mi skalę w kosmos wywali... :( 4 dni zaparcia...
    Koleżanka poleciła mi czopki eva qu, byłam przeciwna czopkom, ale są musujące i serio działają. Ostatnio byłam po zastosowaniu po 4 dniach w wc! Można stosować w ciąży, spróbuj. W sumie ten syrop też mam, chwilę był spokój A teraz zaparcia wróciły

syy26iye928jhyb7.png
  • wiktoriaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wpadłam na taką stronę matkaaptekarka, pisze tam o wyprawkach, pieluszkach itp może komuś się przyda.
    Dziś u mnie za to 8 stopni, wieje wiatr, lekki deszczyk i ogólnie nie chce się z domu wychodzić ale muszę skoczyć do Biedry po leginsy ciążowe. Miłego dnia !

syy26iye928jhyb7.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki za przypomnienie ! Też lecę do biedry :)
    Miłego dnia !

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez idę do biedronki :)
    Trzymam kciuki za wizyty! ✊🏻✊🏻😘

Ja jestem załamana, bo strasznie o 23:00 zaczęła rwać mnie prawa ręka. Drętwiała aż od barku po palce. Ani się ułożyć, ani zasnąć... męczyłam się 1,5h, po czym wzięłam Apap i dwa magnezu doraźnie, dopiero przeszło... czytalam, w to woda może się zatrzymywać, tylko, ze nie mam na wadze ani grama więcej. Wody wypijam 1,5-2l dziennie plus inne płyny takie jak wyciskane soki czy herbata, czasem jedna kawa. 🤷🏻‍♀️ Mega nieprzyjemne to było...

Miłego dnia dziewczyny! 😘

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    Dziewczyny, któraś z Was pisała, że kupiła wyprawkę na OLX - cały worek ciuszków. Dotarły już do Ciebie? Też się zastanawiam nad takim zakupem bo tam jest przekrój od malutkich do większych rzeczy więc bym miała pewność, że coś na bank będzie pasować i tylko pojedyncze rzeczy bym musiała ewentualnie dokupić.
    To chyba ja :) odebrałam sama tego samego dnia. Ciuszki super choć nie wszystkie w moim typie, ale nie narzekam.

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy pierwszy raz w ciąży, kiedy poczułyście pierwsze kopniaczki? Bo u mnie czasem coś bulgocze ale nie jestem pewna czy to Synuś czy to inne sprawy? Który dokładnie tydzień?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 08:03

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • CodziennoscM Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    A ja właśnie siedzę w przychodni na glukozie. Mam wcześniej niż zazwyczaj że względu na wagę. Uwielbiam mojego lekarza, że trzyma rękę na pulsie. Na czczo cukier super- 75. Po wypiciu glukozy przez chwilę nie było zbyt przyjemnie, ale po 20 minutach już nic nie czuje. Liczę, że to dobry objaw :)
    Wczoraj umierałam z powodu migreny, wiec przespałam cały dzień. Dziś mam nadzieję na większa energię ;)
    A biedry chyba zrezygnuje. Wszystkie te rzeczy uszyje sama, więc jakoś nie mam parcia. Zostanie dla kogoś innego :)

Insta: @CodziennoscM
    h44ehqvkxg5mefqn.png
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ