Mamusie październik 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKasiaP wrote:Dzień dobry
znowu poniedziałek i do pracy ehhh. Jeszcze tylko 2,5 miesiąca
zazdro tym na zwolnieniach
Kciuki za wizytywszystko zależy, jak się będę czuć w czerwcu
Dla mnie zwolnienie i siedzenie w domu przez pierwsze 2 miesiące ciąży były koszmarem, także nie śpieszy mi się, chociaż latem to trochę inaczej wiadomo -
Jupik wrote:Ale mają osobny elastyczny trochę wyższy pas ciążowy, czy wyższy stan z tego samego materiału?
Zastanawiam się czy dziś podjechać, czy jutro jak będę wracać z usg, czasem pierwszego dnia jest szturm i kolejnego nie ma już z czego wybierać.
No właśnie nie ma tego pasa dodatkowego -
Hejka. Witam się w ten kolejny pochmurny dzień.
Ja pierwsze ruchu poczułam 16-17 tc ale nie wiem czy to były ruchy czy jelita. U mnie to takie delikatne pukanie. Żadnych skrzydełek ani bulgotania. Czasem czuje podobnie w innych częściach ciała wiec głowy sobie uciąć nie dam.
Może odwiedzę biedre. Chociaż ja się nie nastawiam na ciążowe ubrania. Raczej luźne bluzki, tuniki w których będę potem chodzić bo ja lubię szerokie rzeczy.
Powodzenia na wizytach. -
Dreamer, ja tak samo. Mam dwie pary legginsów z lidla, odkupiłam na binted jeansy ciążowe z H&M i tez na nie czekam, bluzki te same nosze bo sama zawsze kupuje większe, lubiłam luz
tyle to wytrzymam. Jedyne co to w dobre staniki do karmienia chce zainwestować, ze dwa chociaż.
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Też byłam w biedronce. Kupiłam spódnicę i sukienkę. Sukienkę oddam ponieważ jest za długa. Poza tym nie czuję się w niej dobrze. Spódnica super, ma wysoki pas za to spodenki jak zwykłe spodenki na gumce a byłam napalona na nie. Ogolnie mało S-ek u nas. Kupiłam też pościel na zmianę do łożeczka i prześcieradło
można by fajnie wsystko skompletować do łóżeczka ale ja mam juz upatrzone na allegro w poscielą, ochraniaczami i rożkiem, cały komplet. Kolejne zakupy dla małego w przyszłym miesiącu bo zbankrutuję w jeden haha.
moni05 lubi tę wiadomość
Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI,3x transfer
,1x crio
,1x transfer -biochemiczna
, 1x crio
, drugi crio
-
Ja pojechałam rano do biedronki i zostały tylko 2 pary legginsow i to nie mój rozmiar. Rożków w ogóle nie było.. Nie rozumiem czemu wszystkiego nie wykładają. Wykupić na pewno nie wykupili, bo mieszkam na wsi i nasza biedronka nie jest jakaś oblegana.
-
Olliiii wrote:Ja pojechałam rano do biedronki i zostały tylko 2 pary legginsow i to nie mój rozmiar. Rożków w ogóle nie było.. Nie rozumiem czemu wszystkiego nie wykładają. Wykupić na pewno nie wykupili, bo mieszkam na wsi i nasza biedronka nie jest jakaś oblegana.
Ja mieszkam w miasteczku 8tys mieszkańców. Obroty dzienne: spoooore, biedronka jedna. Wyłożyli wszystko. Dostali uwaga! 7 szt. rożków... wiem, bo moja ciocia tam pracuje, ale dziś jej akurat nie było, wiec niw mogłam nawet kombinować żeby mi odłożyła, na szczęście przed 9 rano się udało, a były całe 4. W tym szczęśliwie dwa, które sobie upatrzyłam i dwa różowe... oni tak mało dostają...Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dzięki dziewczyny
no nie wypre się.
Byłam w Biedronce i nie było tych legginsów. Nic w sumie nie było
Jeszcze się z moim pokłóciłam. Że auta nie sprzątam (bo to moja działka).
Zamiast mi spokojnie powiedzieć to się na mnie wpienil. No to siedzę na myjni. Cytryna wypucowana. Środek umyty. Odkurzony Tapicerka w miarę doprowadzona do porządku i szyby zostały... Szkoda że mi się brzuch stawiai to nie przez wzdęcia... Połowa ciąży a ja zamiast zwolnić to... Ech szkoda gadać
-
U mnie patrząc na pogodę to w lato będzie trzeba chodzić w długich spodniach i swetrach 😐🤔strasznie jest na dworze, zimno,pochmurno, deszczowo ... A to praktycznie połowa maja.
Basia co do ruchów to spokojnie do 20 tygodnia 😊 wszystko będzie dobrze! Kiedy masz wizytę ?
Kiniorek - gratulacje dla syna 😊
I dziewczyny powiedzenia na wizytach 😁
-
kasia1518 wrote:Poważnie ZUS tak kontroluje ciężarne? Myskaksm że takie przypadki sobie daruja.
A ja planuje wyjazd do rodziców na pomorze na jakieś 2 tyg , ale tu bardziej chodzi o to żeby mi pomogli, bo Zosia już swoje waży, ciężko mi ja nosic na rękach, a mąż ma dużo pracy i tak myślałam żeby w sierpniu pojechać bo wtedy ma małżonek największe urwanie głowy2017 #1
2019 #2
-
moni05 wrote:Ja mieszkam w miasteczku 8tys mieszkańców. Obroty dzienne: spoooore, biedronka jedna. Wyłożyli wszystko. Dostali uwaga! 7 szt. rożków... wiem, bo moja ciocia tam pracuje, ale dziś jej akurat nie było, wiec niw mogłam nawet kombinować żeby mi odłożyła, na szczęście przed 9 rano się udało, a były całe 4. W tym szczęśliwie dwa, które sobie upatrzyłam i dwa różowe... oni tak mało dostają...
Neroli lubi tę wiadomość
-
Miśka06 wrote:Te spodenki z biedronki to jak normalne spodenki tylko ze trochę wyższy stan, ale leginsy super, chyba pojde po druga pare
Ja zamówiłam na bonprix 2 pary i czekam już na nie tydzień, brzuch mi wywaliło i wszystkie spodnie mnie gniota i się zastanawiam czy jeszcze nie dokupić.kasia1518
-
Kurcze szkoda że to zwykle spodenki bo chciałam je upolować u nas pełno badziewia u leży w koszach a to co fajne to dają jak na lekarstwo. I też już w sobotę wykładali te rożki i posciele. Ja jutro zobaczę czy coś kupię.
Moni też mam połówkowe 4 czerwcaale jeszcze pół miesiąca. Nawet nie myślę o tym teraz.
moni05 lubi tę wiadomość
Bartuś 19.09.2019 20:14
37 tydzien 1 dzien
Witaj synku -
U nas też Pani mówi że wszystko wystawione, grzebie, przewracam i cała jedna sztuka była na szczęście S.A i przyszły leginsy z hm. Super wygodne, a spodnie które zamówiłam używane od laski hm 36 są za duże
no nic będą na potem. Brzuch też mi z dnia na dzień wyskoczył
-
nick nieaktualnyKciuki za dzisiejsze wizyty
Ja do pierwszych połówkowych (u swojego Gina, który powiedział, że spokojnie radzi sobie z tymi badaniami, ale jakby czegoś nie mógł zmierzyć, to wysyła mnie dalej) mam dwa tygodnie jeszcze, a oficjalne połówkowe u specjalisty dopiero 29.05. - czekam zatem i ja
W kwestii pracy, to z jednej strony mi tu dobrze (podobnie jak Sunshine na początku eM. i rodzina nalegali, więc byłam jakieś 3 tygodnie na zwolnieniu, wynudziłam się okropnie!!), ale z drugiej strony już jestem nieco zmęczona...rano ciężko mi wstać, męczą mnie dojazdy do pracy. Najchętniej pracowałabym tak po 6 godzin dziennie alby np. 4 dni w tygodniu
Ale że w sobotę byłam w sklepie z wózkami, żeby pooglądać je na żywo i wiedzieć, na jakie polować w necie i niestety zakochałam się w jednym z górnej półki cenowej (a bardzo nie chciałam majątku wydawać), to chyba będę nieco dłużej pracować, może jakaś premia wpadnie
moni05 lubi tę wiadomość
-
Karooo93 wrote:Moni - Który już będziesz miała wtedy tydzień ?
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
Dreamer wrote:U mnie w biedronce pustka. Nie ma nic z rzeczy o których piszecie. Warto jechać dalej i szukać ?
W gazetce tez nie ma tych produktów wiec nawet pooglądać nie mogę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0798bea5f8bc.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc2f77f102d9.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abd8c919238e.jpg
Mysle, ze biedronka nie jest przygotowana na to, jakie jest zapotrzebowanie na takie towary. Lidl coś takiego rzuca non stop, biedronka w porywach raz w roku.jakościowo dobre to się sprzedało, panie ze sklepu tez poodkladaly dla rodziny zapewne bo dobre i tanie... zwłaszcza rożki, za 30zl. Nie ma się co dziwić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 13:24
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019