X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adella1 wrote:
    Wieczór i zaczyna się dyskoteka w brzuchu😏

Heh no nasz też. :) Cały brzuch tańczy.

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • Milanka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na spotted jest temat o USK https://m.facebook.com/496406587069155/posts/2510233752353085

A nie wiesz czy na czas pobytu w szpitalu, dają maluchowi swoje ubranka? Nie chce brać swoich, bo boję się bakterii.

• miśka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu gratuluję syneczka ❤
    Trzymam kciuki, żeby szybciutko urósł 🤞🤞
    🤞

Jak się czujesz po cc?

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milanka wrote:
    Dziś na spotted jest temat o USK https://m.facebook.com/496406587069155/posts/2510233752353085

A nie wiesz czy na czas pobytu w szpitalu, dają maluchowi swoje ubranka? Nie chce brać swoich, bo boję się bakterii.
    Pisałam na forum o tym z dziewczynami i one piszą, że w szpitalu dają ubranka.i chętniej ubierają w te szpitalne. Oczywiście możesz powiedzieć, że chcesz swoje założyć ale wtedy liczysz się z tym, że już nie wracają. Bo przebierają same maluszka i ubrania traktują jak szpitalne, zazwyczaj nie ma zwrotów. Ja spakowalam po 3 sztuki body, pajacyków, spioszkow. O dziękuję za link zaraz poczytam :)

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • _nova Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku! Pierwsze październikowe dziecko i od razu takie piękne <3 ogromne gratulacje dla rodziców i Malego-Wielkiego Wojownika! Trzymaj się Basiu! Mało co udzielam się na forum, ale staram się być na bieżąco i od rana trzymałam kciuki za pomyślne rozwiązanie!

Wtrącę się do tematu badania HIV. Jeżeli lekarz Wam nie zaleca, to i tak przed porodem polecam zrobić na własną rękę. Chodzi o to, że w szpitalu dzieją się czasami różne rzeczy i nie daj Bóg okazałoby się po porodzie, że zostalyscie zarażone - jeżeli nie macie wcześniejszych badań, szpital na pewno powie, że przyszlyscie do nich już z wirusem, a tak, macie czarno na bialym, że przed pobytem w szpitalu wynik był ujemny. Przynajmniej tak nam to tłumaczyła położna na sr. Wiem (a przynajmniej mam nadzieję), że takie przypadki zarażenia są marginalne i oczywiście też można się zarazić gdzie indziej w czasie pomiędzy wykonaniem badania, a pobytem w szpitalu, ale zawsze lepiej mieć papier, niż go nie mieć.

I chciałam się pochwalić, że wczoraj się spakowałam! Zostało mi tylko dorzucić dosłownie parę rzeczy :) zmieściłam się do małej walizki pokładowej, takiej na kółkach. Spakowałam tylko kilka sztuk podkładów i podpasek, dołożę kilka pampersów, a resztę wrzucę do reklamówki, która przyniesie mąż, jak już będziemy na sali po porodzie. Do auta zapakuje też kilka dodatkowych ręczników, jakbym te z walizki zużyła na bloku porodowym (poprzedni poród najchętniej cały przesiedziała bym pod prysznicem ;p)

Uwemhe wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Szczęśliwego i szybkiego rozwiązania, ogromu miłości i samych dobrych chwil!

moni05 lubi tę wiadomość

• paulina2811 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _nova wrote:
    Jejku! Pierwsze październikowe dziecko i od razu takie piękne <3 ogromne gratulacje dla rodziców i Malego-Wielkiego Wojownika! Trzymaj się Basiu! Mało co udzielam się na forum, ale staram się być na bieżąco i od rana trzymałam kciuki za pomyślne rozwiązanie!

Wtrącę się do tematu badania HIV. Jeżeli lekarz Wam nie zaleca, to i tak przed porodem polecam zrobić na własną rękę. Chodzi o to, że w szpitalu dzieją się czasami różne rzeczy i nie daj Bóg okazałoby się po porodzie, że zostalyscie zarażone - jeżeli nie macie wcześniejszych badań, szpital na pewno powie, że przyszlyscie do nich już z wirusem, a tak, macie czarno na bialym, że przed pobytem w szpitalu wynik był ujemny. Przynajmniej tak nam to tłumaczyła położna na sr. Wiem (a przynajmniej mam nadzieję), że takie przypadki zarażenia są marginalne i oczywiście też można się zarazić gdzie indziej w czasie pomiędzy wykonaniem badania, a pobytem w szpitalu, ale zawsze lepiej mieć papier, niż go nie mieć.

I chciałam się pochwalić, że wczoraj się spakowałam! Zostało mi tylko dorzucić dosłownie parę rzeczy :) zmieściłam się do małej walizki pokładowej, takiej na kółkach. Spakowałam tylko kilka sztuk podkładów i podpasek, dołożę kilka pampersów, a resztę wrzucę do reklamówki, która przyniesie mąż, jak już będziemy na sali po porodzie. Do auta zapakuje też kilka dodatkowych ręczników, jakbym te z walizki zużyła na bloku porodowym (poprzedni poród najchętniej cały przesiedziała bym pod prysznicem ;p)

Uwemhe wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Szczęśliwego i szybkiego rozwiązania, ogromu miłości i samych dobrych chwil!
    Trochę inna sytuacja ale mojej koleżance wmowili tak sepse.. Wyszła pk porodzie ze szpitala pk południu a za 2 dni rano wróciła z dużą gorączka, powiedzieli jej, że gdzieś się zaraziła sepsa, chociaż ona nie ruszala się z domu od czasu porodu. Konoec końców po 2,5 tygodnia wyszła do domu ale ile stresu się najdła

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, jeszcze raz gratuluje, Filipek jest cuuudowny ❤️ Teraz z dnia na dzień powinno być lepiej!!
    A Tobie życzę szybkiego dojścia do siebie ✊

A ja dziś tez z grubsza ogarnelam torbę i nie udało mi się zmieścić w mała walizeczkę 😂
    Ale to głównie przez pampersy/ podpaski/podkłady etc. To cholernie dużo miejsca zajmuje 😱
    Także doszła druga torba higieniczna ;)
    A na wierzchu kartka z lista rzeczy do dopakowania w ostatniej chwili np. ładowarka, okulary (pytanie do okularnic: chyba nie rodzimy w soczewkach 🤔???)
    Plan na najbliższe dni: prasowanie, prasowanie 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova, dobry pomysł z ta torba w aucie do sali już po porodzie, chyba go skopiuje ;)

_nova lubi tę wiadomość

• Kinga82 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja soczewek nie lubię i kurde będę miała cesarkę i słyszałam różne opinie że nie można w okularach a inna że można.Troch mnie to martwi bo mam sporą wadę i bez okularów jestem ślepa jak kret:(i czuję duży doskomfort 😒

m6jvh4cdtelsgr6u.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera ja rodzilam bez okularów, a mam dużą wadę i byłam ślepa :) aczkolwiek nie kazali ich zdjąć, sama tak postanowiłam, bo bałam się, że w szale porodowym je zniszcze :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga82 wrote:
    Ja soczewek nie lubię i kurde będę miała cesarkę i słyszałam różne opinie że nie można w okularach a inna że można.Troch mnie to martwi bo mam sporą wadę i bez okularów jestem ślepa jak kret:(i czuję duży doskomfort 😒
    Jak miałam usuwana ta ciąże pozamaciczna to nie mogłam mieć ani okularów ani soczewek

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie głupio się będę czuła słabo widząc, dziecka nie poznam 🤓

• Milanka Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko, wolę żeby byly szpitalne. Choć przygotowałam sobie takie "gorsze", które dostałam "po innych dzieciach", żeby nawet ich po szpitalu nie prac i wyrzucić bądź zostawić na oddziale.

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a na stronie mojego szpitala napisali, żeby zabrać ubranka. Jak zabiorę ze 4 komplety a potem do mnie nie wrócą to zostanę prawie bez rozmiaru 56 😮 (wszystkiego mam tak ok 7 szt).

Ja na bank robię dwie torby, jedną z zapasem rzeczy do auta. Nie ma szans, że się zamieszczę tylko do szpitalnej torby jeżeli ma być w miarę mała x)

moni05 lubi tę wiadomość

• moni05 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy porodzie SN okulary można mieć na pewno, nie zniszczyła ich w ferworze walki o przetrwanie 😋 soczewek nie mogłam. Ponoć zdania w szpitalach są podzielone, z przewaga na „nie” chyba jednak. Od operacji w grudniu nosze tylko okulary i już są dla mnie tak naturalne, ze nie zauważam ich obecności na nosie, nie sadze żeby przeszkadzały. W soczewkach wytrzymuje max 6h, nawet używając kropli. Zatem nie ubieram wcale, nie ma sensu 😉

Drugi dzień młody mi się rzuca w tym brzuchu tak niewyobrażalnie mocno, ze te ruchy są bolesne... jakiś mały nerwus się chyba trafi, córka nie robiła takich rzeczy. No, poza podhaczaniem stop pod żebro, które wreszcie złamała 😋

Cabrera lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Ja w siatki pakuje tylko klapki itd. Rzeczy malego też normalnie. Ty tak pakujesz bo bakterie?

No ja nigdy nie pakuję rzeczy po prostu do walizki, gdziekolwiek jedziemy mam posegregowane i popakowane w reklamówki, to już tak bardziej z wygody (łatwiej mi wszystko popakować a potem znaleźć), higieny (walizki u nas latają często i w różne miejsca) i generalnie -nie lubię jak mi coś w walizce fruwa ;-)
    Ciuszki dziecka pakuję w nowe takie woreczki z klipsami (jak do zamrożenia ;-) ), bo jakoś mi nie idzie w parze pranie ich w 60 stopniach, prasowanie, a potem sru do brudnej walizy/torby albo reklamówki, w której nie wiadomo co kiedy i gdzie się miało. Z moimi koszulami właśnie miałam dylemat, bo też je uprałam i uprasowałam, i jednak dziś stwierdziłam, że też je walnę do czystej reklamówki (dziś w Rosmannie kupiłam ;-P ).
    Ale serio, czytając Was nie miałam pojęcia, że to tylko ja jestem taka świernięta na tym punkcie, myślałam, że dużo dziewczyn tak robi (moje przyjaciółki też tak pakowały). No cóż :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noszę soczewki i w nich rodziłam i teraz też zamierzam.

Cabrera lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Kurcze a na stronie mojego szpitala napisali, żeby zabrać ubranka. Jak zabiorę ze 4 komplety a potem do mnie nie wrócą to zostanę prawie bez rozmiaru 56 😮 (wszystkiego mam tak ok 7 szt).

Ja na bank robię dwie torby, jedną z zapasem rzeczy do auta. Nie ma szans, że się zamieszczę tylko do szpitalnej torby jeżeli ma być w miarę mała x)

A czemu miałyby nie wrócić? Ubierasz dziecko w co przywiozłaś, reszta jest w walizce, przebierasz kiedy uważasz, brudne pakujesz z powrotem do walizki, przecież nikt Ci niczego nie zabierze i zostawiać im nie musisz :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga82 wrote:
    Mi kazali okulary ściągnąć. U mnie wada -1.75 więc jeszcze to co się dzieje blisko ogarnę bez okularów.

Zresztą kazali mi wszystko zdjąć

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaliśmy wczoraj rodzicami!! ❤❤👨‍👩‍👧‍👦

kasia1518, Milanka, Kinga82, nuśka91, silent, Klaudia2016, Irka, kkkaaarrr, eemmiilliiaa, miśka, Dominika32, moni05, Kookosowa, Atyde, _nova, Aaga, adella1, Jupik, Karooo93, wiktoriaa, ManiaM, Zimri, Goemi, Cabrera, emikey, KasiaP, meerici, japonka, kalcia, brunetka91 lubią tę wiadomość

‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ