WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie październik 2019
Odpowiedz

Mamusie październik 2019

Oceń ten wątek:
  • ammarylis Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 88 moje wielkie gratulacje! Matko ja tu nad morzem od niedzieli,opalam się i spaceruje kilometrami, a tu już maluszki na świecie! Dużo zdrówka dla mam i dzieciaczków!

• Atyde Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate88 gratulacje! Zdrowia dla maluszków i dla ciebie :) jak się czujesz?!

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Kookosowa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga82 wrote:
    Dziewczyny ja myślałam że przy tak nowym sprzęcie i technice, która dysponują lekarze takie historie się już nie zdążają a ja czytam dziś rano na FB że dziewczyna urodziła w nocy miała być córka a jest syn😆widzę że trzeba być na wszystko przygotowanym🤣

Kinga nie takie cuda się zdarzają. Mój lekarz mówi że ludzie na amniopunkcji (100 procent pewności) czekali na chore dziecko a rodzi się zdrowe.
    Na USG wada serca ( małe szanse na przeżycie) a dziecko rodzi się całe zdrowe i bez wady. Także USG to tylko maszyna a lekarze to nie Bóg :)

moni05, Dominika32, Goemi, Cabrera, aga_ni, nuśka91, Jupik, kasia1518, Atyde, Milanka lubią tę wiadomość

Bartuś 19.09.2019 20:14
    37 tydzien 1 dzien :)
    Witaj synku
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ogromne gratulacje! ❤️ napisz co u Was jak będziesz miała siłę ☺️

• Kiniorek91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga ja mam wizytę po 3tyg za tydzień. A później to nie wiem bo po 2tyg mam już CC. No i nie wiem czy będzie dawać mi jeszcze jakieś badania do zrobienia czy nie ;/

Biorę się za sterylizację laktatora dzisiaj i wanienkę wyparzyć trzeba bo K wczoraj z piwnicy przyniósł.

Kate88 wszystkiego dobrego dla Was :*

f2w3dqk3m66a9e1d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Kate88, gratulacje <3
    Dużo zdrówka dla całej Waszej Trójki :)

Ja też chętnie jeszcze troszkę poczekam, jakoś tak mi się wydaje, że 6 tygodni, tu kuuupa czasu jeszcze ;)
    Choć dziś uświadomiłam sobie (potrzebowałam na to 8 miesięcy ;)) jak bardzo zmieni się nasze życie :D
    Dotychczas byliśmy tylko we dwójkę, żyliśmy sobie dość wygodnie i spontanicznie (weekendowe wypady, nocne podróże), nie chciałabym tego jakoś diametralnie zmieniać, choć pewnie życie samo nas zweryfikuje :)

No nic, śmigam na randkę z żelazkiem i deską do prasowania :D

Aaga, aga_ni, moni05 lubią tę wiadomość

• nuśka91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kookosowa wrote:
    Kinga nie takie cuda się zdarzają. Mój lekarz mówi że ludzie na amniopunkcji (100 procent pewności) czekali na chore dziecko a rodzi się zdrowe.
    Na USG wada serca ( małe szanse na przeżycie) a dziecko rodzi się całe zdrowe i bez wady. Także USG to tylko maszyna a lekarze to nie Bóg :)

Tak, zam też takie historie z własnego otoczenia ☺️ nawet zdarza się tak, że jeden lekarz stwierdza śmierć płodu i chce robić czyszczenie a u kolejnego wszystko jest w porządku 😮

Kookosowa, moni05, Milanka lubią tę wiadomość

• Aaga Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera wrote:
    Wow, Kate88, gratulacje <3
    Dużo zdrówka dla całej Waszej Trójki :)

Ja też chętnie jeszcze troszkę poczekam, jakoś tak mi się wydaje, że 6 tygodni, tu kuuupa czasu jeszcze ;)
    Choć dziś uświadomiłam sobie (potrzebowałam na to 8 miesięcy ;)) jak bardzo zmieni się nasze życie :D
    Dotychczas byliśmy tylko we dwójkę, żyliśmy sobie dość wygodnie i spontanicznie (weekendowe wypady, nocne podróże), nie chciałabym tego jakoś diametralnie zmieniać, choć pewnie życie samo nas zweryfikuje :)

No nic, śmigam na randkę z żelazkiem i deską do prasowania :D

Carbera u nas podobnie. Do tej pory praktycznie żadnych zobowiązań, wszystko spontaniczne, wypady w góry z nagłą decyzją "zostajemy do jutra". Mamy ochotę na kolację we dwoje z winkiem albo wypad do znajomych na całą noc to tylko się przebrać i lecieć a teraz wszystko się zmieni. Ale myślę, że to będzie najtrudniejsza i najwspanialsza zmiana jaka nas czeka :) Gdyby bycie w dwójkę nam wystarczało i takie beztroskie życie to byśmy się nie zdecydowali na malucha. Myślę, że trzeba przewartościować wiele rzeczy w swoim życiu jak pojawia się dziecko, ale nie rezygnować z pasji i spontaniczności tylko dostosować ją do nowych możliwości :)

U nas też mamy tyle komfortową sytuację, że moi rodzice są niedoczekani wnuka i wiem, że będę mogła zawsze na nich liczyć w razie W. Zresztą to pierwszy bobas w rodzinie więc Ciotki i Wujki już sami się domagają, że będą brać na spacery i wycieczki :)

A oprócz tego to randkujemy dziś podobnie, też żelazko i pralka zaprosili mnie na romantyczne przedpołudnie :D

Cabrera lubi tę wiadomość

• KasiaP Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Kate, wielkie gratulacje! Jak odespisz napisz coś więcej :) Jak się czujesz?
    Basiu, jak minęła noc?

• aga_ni Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga, Cabrera, mam dokładnie takie same odczucia, nasze życie dotychczas tez było pełne spontanicznych wypadów ze znajomymi i zero zobowiązań. Uwielbiam nasze życie obecne a na nowe czekam ze strachem ale tez niecierpliwością i wielka radością.

Cabrera, Aaga lubią tę wiadomość

23.10.2019 urodził się Władek ❤️
    starania od 2016: PCO, KIR AA, teratozoospermia, 2017 - 4x IUI :( ICSI 1 - 01.2018 :( ICSI 2 - 08.2018 :(
    IMSI 3 - 01.2019 - 27.01 szczęśliwy transfer!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera ja też mam takie same obawy i odczucia. Boję się, co będzie :)

Mam nadzieję, że małe podróże i wypady nadal będą możliwe, jak tylko się ogarniemy z noworodkiem, ale uświadomiłam sobie niedawno, że np.wyjscie razem do teatru czy kina czy nawet na rolki, łyżwy albo rower już nie będzie takie łatwe i spontaniczne ;)

Aaga lubi tę wiadomość

• Olliiii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamusiek! ❤️❤️❤️ Zdrowka dla Was i maluszków :)

Kurczę, dziewczyny, jestem załamana. Uznaje, że nie ma tu tematów tabu więc wale wprost :D dzisiaj w nocy prawie się zsikałam do łóżka. Obudziłabym się sekundę później i byłoby po wszystkim. Ogólnie zawsze miałam taki mocny sen, że nigdy się do toalety nie budziłam, po prostu zawsze umiałam wytrzymać do rana. A teraz nie wiem czy to wina tych mięśni dna miednicy? Czy kopanie małego w pęcherz? Dosłownie boję się iść spać dzisiaj. Nie wiem co mogę zrobić, żeby taka sytuacja się nie powtórzyła ☹️

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też wczoraj przed snem myślałam o tym "czy jest życie po dziecku?" 😂 Chyba ten strach towarzyszy wszystkim ludziom którzy po raz pierwszy zostaną rodzicami. Z moim mężem przeżyliśmy 9 lat razem w beztrosce bycia tylko we dwoje.

Myślę, że na pewno zmiana będzie ogromna i może być ciężko... Ale z drugiej strony, gdyby nie było warto to ludzie nie decydowaliby się na dziecko... a potem na jeszcze więcej dzieci 😉

• Karooo93 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gratulacje! 😘 Teraz to już pójdzie lawinowo 😁
    Jak się czuje i maluszki? Mają już imiona? 🙂

Ja dzisiaj zrobiłam zakupy do szpitala, zostanie mi jeszcze apteka,ale to już we wrześniu. W połowie września też planuje spakować torbę.

Ja wizyty mam co 4 tygodnie, teraz byłam w tym tygodniu i następna 11 września 🤷

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • Karooo93 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się oszukiwać,dziecko delikatnie ogranicza 😉 jeśli nie ma się kogoś do pomocy - dziadkow, niań i żłobka to ciężko wyjść do kina, ma randke czy nawet do fryzjera. Ja miałam w sierpniu iść na rzęsy, ale jak nie stylistce pasują terminy to nam i tak w kółko ...
    Jeszcze jak później dojdzie praca, dom i ogarnięcie wszystkiego to naprawdę może być hardco 😉

Życie z dzieckiem na pewno się zmienia, ale niekoniecznie na gorsze 😉

6ff2db1f3a.png
    e787fc5cda.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliii ja też mam często tak nad ranem, że jak nie pobiegnę szybko do łazienki to nie wytrzymam. Raczej jest to normalne, wszystko łącznie z dzieckiem leży teraz na tym pęcherzu... Na pewno idziesz do toalety zaraz przed snem, ale jak się boisz to może ustaw sobie jeszcze budzik na 2 lub 3 w nocy żeby iść jeszcze raz. I możesz sobie pod prześcieradło dać ten duży podkład poporodowy w razie W. Ja mam głównie w takim celu gdyby w nocy odeszły mi wody żeby nie zalać łóżka. Ale chyba będę musiała go przykleić taśmą do materaca w miejscu w którym mam mniej więcej pupę, bo codziennie jest strasznie skopany prawie do nóg 😉

• moni05 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że jak moja ma już prawie 8 lat i wiem, jak to było, no i praktycznie stosunkowo niedawno zrobiło się fajnie, w sensie takim, ze zajmuje się sama sobą, sama bawi na ogrodzie, śpi dłużej ode mnie itd 😂 to tym bardziej mam chwile „jeżu, i ja to z własnej, nieprzymuszonej woli zamierzam powtarzać?” 😂🤷🏻‍♀️
    Ale uwierzcie mi, później, jak zaczynaja się dyskusje, miliony pytań, fochów i histerii to się tęskni za tymi bąbelkami małymi, zależnymi od Was w 100% i nawet za nieprzespanymi nocami tęsknie. Moja ma już takie tematy do dyskusji, gdzie robi się „poważnie”, swoje koleżanki, chłopaków kilku już było 😋 to nie to samo co taka słodka przylepka 😋 choć nadal jest mocno przytulaśna.

Ja bym chciała wreszcie spakować te torby. Ale mąż prosił żeby zrobić to z nim, chciałby wiedzieć gdzie, co i do czego... no, ale on w pracy tyle czasu, później jeszcze coś ogarnia czego ja nie mogę, ze chyba pakować się będę jak akcja porodowa się zacznie 🙈 dobrze, ze mam milion list, nawet wtedy niczego nie zapomnę...

Kookosowa lubi tę wiadomość

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Olliiii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuśka91 wrote:
    Olliii ja też mam często tak nad ranem, że jak nie pobiegnę szybko do łazienki to nie wytrzymam. Raczej jest to normalne, wszystko łącznie z dzieckiem leży teraz na tym pęcherzu... Na pewno idziesz do toalety zaraz przed snem, ale jak się boisz to może ustaw sobie jeszcze budzik na 2 lub 3 w nocy żeby iść jeszcze raz. I możesz sobie pod prześcieradło dać ten duży podkład poporodowy w razie W. Ja mam głównie w takim celu gdyby w nocy odeszły mi wody żeby nie zalać łóżka. Ale chyba będę musiała go przykleić taśmą do materaca w miejscu w którym mam mniej więcej pupę, bo codziennie jest strasznie skopany prawie do nóg 😉
    Ja bym chyba tego psychicznie nie zniosła, że kobieta 24 lata i takie wypadki w nocy :( nie myślałam, że takie atrakcje są w ciąży. Też chyba dam ten podkład i będzie już przy okazji w razie odejścia wód.

12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤
    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

07.12.2021r. - ⏸️ hej maluchu 😍❤

🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo

3jgx43r8z5x07y20.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z sikaniem to ja mam normalnie stałe pory. Idę spać między 23:30 a północą, siku pierwsze około 1:30-2:00, później 4:30-5:00 i ma koniec między 7:30 a 8:00 i wtedy już rzadko uda się zasnąć. Normalnie mam sikanie ustawione jak karmienie 😂
    Czasem tez mam wrażenie, ze jak nie teraz to zaraz będzie za późno... chyba nawet zwiększenie hormonów w III trymestrze czy tam ich wyrzuty wpływają na to. Coś takiego apka głosiła któregoś dnia 🤷🏻‍♀️

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • Dominika32 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny umówiłam termin na plan porodu,09.09. Tak mi dziwnie wy wszystkie tak bardzo boicie się cesarki,a ja zamierzam o nią błagać Mój gin nie widzi przeciwwskazan do porodu sn więc mam nadzieję że chociaz lekarz w szpitalu okaże się dla mnie bardziej ludzki,ba szczęście moja położna bedzie że mną na tej rozmowie A pracuje w tym właśnie szpitalu wiec jest szansa...

Kiniorek na ktorego Ty masz termin?

Kookosowa, nuśka91, Milanka lubią tę wiadomość

w57vrjjgdjn1sode.png

qdkkkqi1yy4kqg9a.png

lprkcwa1u3xyt21v.png

‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ