Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej dawno już tutaj nie byłam, tyle do nadrobienia🙈🙈🙈 witam nowe osoby i gratulacje. Dziewczyny jestem już po prenatalnych 🎉wszystko w porządku brzdąc rośnie jak na drożdżach. Według OM 11w4 a dzisiaj okazało się ze 12.2 całe 6 cm szczęścia. Liczę na dziewczynkę ale lekarz powiedział ze może być chłopczyk narazie trudno było określić ale coś tam gdzieś tam widział🤣🤣🤣 Czy któraś z was tez już po?
Kama91, Mama Trójki, Marianka@87, Emma_, Tusianka, Beza87, Nalia, Wombat, nat87, Kania85, Magu, Marcelina85 lubią tę wiadomość
1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Hej hej dziś odebrałam wyniki hcg i papp-a a więc hcg mam 127.8 a papp-a 2,85... Za tydzien mam usg prenatalne więc zobaczymy czy jest ok ale innej opcji nie liczę hehe... Szmyranie zaczęłam czuc już... A wczoraj zaszalałam i w biedronce kupiłam pościel i poduszkę za 45zl i kocyk za 30 zł Boże jakie to słodkie jest
Beza87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pięknie Marghe!😍 cudownie, że wszystko dobrze. Cudowna dzidzia 🥰 alez to wszystko coraz bardziej realne😊 ja po cichu też liczę na dziewczynkę bo już mam chłopczyka, ale czuje się tak samo fatalnie jak z synem, więc mam przeczucie, że jednak zostanę mamą chłopców:D
Marghe lubi tę wiadomość
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Carka89 wrote:Hej hej dziś odebrałam wyniki hcg i papp-a a więc hcg mam 127.8 a papp-a 2,85... Za tydzien mam usg prenatalne więc zobaczymy czy jest ok ale innej opcji nie liczę hehe... Szmyranie zaczęłam czuc już... A wczoraj zaszalałam i w biedronce kupiłam pościel i poduszkę za 45zl i kocyk za 30 zł Boże jakie to słodkie jest
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Marianka@87 wrote:Też się nie mogę doczekać, chociaż większość już mam po pierwszym dziecku. A podusia i kołderką to Ci się szybko nie przyda:) do roku to zalecane jest bez podusi, tylko kocyk albo spiworek A kołderką to nie pamiętam od 3? Chyba, że praktykujecie inaczej?
mój do 1rż puste łóżeczko i śpiworek.
Latem to on w ogóle spał bez niczego, a teraz zimą ma taką małą kołderkę, no ale ma już 20miesięcy.
Poduszki dalej nie ma.Nalia lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Marghe wrote:Hej hej dawno już tutaj nie byłam, tyle do nadrobienia🙈🙈🙈 witam nowe osoby i gratulacje. Dziewczyny jestem już po prenatalnych 🎉wszystko w porządku brzdąc rośnie jak na drożdżach. Według OM 11w4 a dzisiaj okazało się ze 12.2 całe 6 cm szczęścia. Liczę na dziewczynkę ale lekarz powiedział ze może być chłopczyk narazie trudno było określić ale coś tam gdzieś tam widział🤣🤣🤣 Czy któraś z was tez już po?
gratulacje. Mój lek prenatalne robi bliżej 13tc lub w 13 więc ja idę 12+6Marghe lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualnyA ja dzisiaj się umówiłam na prenatalne i wychodzi, że będzie to wg OM 14+2, moja ciąża młodsza o 5 dni więc 13+4. To tak na styk nie? Tak mi wyliczyli termin prenatalnych ale chyba za późno, co myślicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 19:12
-
Ja też szybciutko kupiłam kołderkę i pościele, ale wszystko czekało do czternastego albo piętnastego miesiąca. Mała od początku spała w śpiworkach, ale po upalny lecie, kiedy nie przykrywałam jej niczym, nie chciała już do nich wrócić, a że w sypialni mamy chłodno, to pojawiła się kołderka i płaska poduszka. Do tej pory budzę się w nocy i sprawdzam, czy nie nakryła sobie twarzy. 🙈
-
nick nieaktualny
-
Marianka@87 wrote:Też się nie mogę doczekać, chociaż większość już mam po pierwszym dziecku. A podusia i kołderką to Ci się szybko nie przyda:) do roku to zalecane jest bez podusi, tylko kocyk albo spiworek A kołderką to nie pamiętam od 3? Chyba, że praktykujecie inaczej?
Mi się podusia i kołderka przydały od razu bo u nas łóżeczko pełni funkcje dekoracyjna wiec żeby ładniej wyglądało to leży w nim poduszka i kołderka. A potomek w naszym łóżku w środku bez przykrycia bo nie akceptuje. U nas mowy nie było o śpiworkach. Nie da się niczym przykryć. Ma 16 miesięcy i śpi cały czas bez niczego
-
nick nieaktualnyDreamer wrote:Mi się podusia i kołderka przydały od razu bo u nas łóżeczko pełni funkcje dekoracyjna wiec żeby ładniej wyglądało to leży w nim poduszka i kołderka. A potomek w naszym łóżku w środku bez przykrycia bo nie akceptuje. U nas mowy nie było o śpiworkach. Nie da się niczym przykryć. Ma 16 miesięcy i śpi cały czas bez niczego
Moja córcia 3.5 latka dalej śpi bez niczego 😉 -
Emma_ wrote:Czy jest tu jakaś mama, która tak jak ja, nastawia się na vbac?
Moja lekarka mówi ze od cesarki powinno upłynąć 24 msce. Ja mam 23. Dziecko do 3,5 kg no i stan blizny. Wiec sama nie wiem. Odsuwam to w czasie narazie. Pierworodny i tak się nie przekręcił wiec nie ma co zawczasu dywagować