Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Beza87 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek szybko był widoczny. Spodnie w pracy cisnęły juz w polowie stycznia wiec zamieniłam na legginsy. Wygladam jak w 4 miesiacu hahaha. Jak ubiore coś dopasowanego to od razu widać, że brzuszek ciążowy a nie spożywczy 😆😆

6sut9jcghvom2pvt.png
    zrz6io4ppuhiztkk.png
    zrz6j44j8i52rgby.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dawno już tutaj nie byłam, tyle do nadrobienia🙈🙈🙈 witam nowe osoby i gratulacje. Dziewczyny jestem już po prenatalnych 🎉wszystko w porządku brzdąc rośnie jak na drożdżach. Według OM 11w4 a dzisiaj okazało się ze 12.2 całe 6 cm szczęścia. Liczę na dziewczynkę ale lekarz powiedział ze może być chłopczyk narazie trudno było określić ale coś tam gdzieś tam widział🤣🤣🤣 Czy któraś z was tez już po?

Kama91, Mama Trójki, Marianka@87, Emma_, Tusianka, Beza87, Nalia, Wombat, nat87, Kania85, Magu, Marcelina85 lubią tę wiadomość

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/27c30ab3dd846.jpg.html
    Twarzyczka malucha🥰 dzisiaj widziałam już jak skacze włada raczki do buzi i macha. Super przeżycie ♥️

Mama Trójki, Marianka@87, Beza87, Kania85, Marcelina85 lubią tę wiadomość

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Carka89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziś odebrałam wyniki hcg i papp-a a więc hcg mam 127.8 a papp-a 2,85... Za tydzien mam usg prenatalne więc zobaczymy czy jest ok ale innej opcji nie liczę hehe... Szmyranie zaczęłam czuc już... A wczoraj zaszalałam i w biedronce kupiłam pościel i poduszkę za 45zl i kocyk za 30 zł Boże jakie to słodkie jest

Beza87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marghe cudownie! Widać i buzię i rączkę. Cieszę się, że wszystko dobrze 😊

Marghe lubi tę wiadomość

• Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie Marghe!😍 cudownie, że wszystko dobrze. Cudowna dzidzia 🥰 alez to wszystko coraz bardziej realne😊 ja po cichu też liczę na dziewczynkę bo już mam chłopczyka, ale czuje się tak samo fatalnie jak z synem, więc mam przeczucie, że jednak zostanę mamą chłopców:D

Marghe lubi tę wiadomość

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • Carka89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/b28eafeac01d.jpg.html

A to mój brzuszek 3msc

• Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carka89 wrote:
    Hej hej dziś odebrałam wyniki hcg i papp-a a więc hcg mam 127.8 a papp-a 2,85... Za tydzien mam usg prenatalne więc zobaczymy czy jest ok ale innej opcji nie liczę hehe... Szmyranie zaczęłam czuc już... A wczoraj zaszalałam i w biedronce kupiłam pościel i poduszkę za 45zl i kocyk za 30 zł Boże jakie to słodkie jest
    Też się nie mogę doczekać, chociaż większość już mam po pierwszym dziecku. A podusia i kołderką to Ci się szybko nie przyda:) do roku to zalecane jest bez podusi, tylko kocyk albo spiworek A kołderką to nie pamiętam od 3? Chyba, że praktykujecie inaczej?

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • Carka89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moje to będzie 4 dziecko więc drugie sierpniowe dwa letniowe dziecię i napewno od października zacznę uczyc Spać pod kołderką a jest tam słodka ze nawet mój partner nie mógł się oprzeć haha

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marianka@87 wrote:
    Też się nie mogę doczekać, chociaż większość już mam po pierwszym dziecku. A podusia i kołderką to Ci się szybko nie przyda:) do roku to zalecane jest bez podusi, tylko kocyk albo spiworek A kołderką to nie pamiętam od 3? Chyba, że praktykujecie inaczej?

mój do 1rż puste łóżeczko i śpiworek.
    Latem to on w ogóle spał bez niczego, a teraz zimą ma taką małą kołderkę, no ale ma już 20miesięcy.
    Poduszki dalej nie ma.

Nalia lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marghe wrote:
    Hej hej dawno już tutaj nie byłam, tyle do nadrobienia🙈🙈🙈 witam nowe osoby i gratulacje. Dziewczyny jestem już po prenatalnych 🎉wszystko w porządku brzdąc rośnie jak na drożdżach. Według OM 11w4 a dzisiaj okazało się ze 12.2 całe 6 cm szczęścia. Liczę na dziewczynkę ale lekarz powiedział ze może być chłopczyk narazie trudno było określić ale coś tam gdzieś tam widział🤣🤣🤣 Czy któraś z was tez już po?

gratulacje. Mój lek prenatalne robi bliżej 13tc lub w 13 więc ja idę 12+6

Marghe lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj się umówiłam na prenatalne i wychodzi, że będzie to wg OM 14+2, moja ciąża młodsza o 5 dni więc 13+4. To tak na styk nie? Tak mi wyliczyli termin prenatalnych ale chyba za późno, co myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 19:12

• Emma_ Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szybciutko kupiłam kołderkę i pościele, ale wszystko czekało do czternastego albo piętnastego miesiąca. Mała od początku spała w śpiworkach, ale po upalny lecie, kiedy nie przykrywałam jej niczym, nie chciała już do nich wrócić, a że w sypialni mamy chłodno, to pojawiła się kołderka i płaska poduszka. Do tej pory budzę się w nocy i sprawdzam, czy nie nakryła sobie twarzy. 🙈

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest tu jakaś mama, która tak jak ja, nastawia się na vbac?

Magu lubi tę wiadomość

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Carka89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2021, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 4 raz będę rodzic SN.. No chyba że jakaś komplikacja będzie to zezwolę na cc

Mama Trójki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carka89 wrote:
    Ja 4 raz będę rodzic SN.. No chyba że jakaś komplikacja będzie to zezwolę na cc

Ja trzeci raz SN. ☺ Mam nadzieję, że komplikacji nie będzie, aby trzeb było cc.

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marianka@87 wrote:

Mi się podusia i kołderka przydały od razu bo u nas łóżeczko pełni funkcje dekoracyjna wiec żeby ładniej wyglądało to leży w nim poduszka i kołderka. A potomek w naszym łóżku w środku bez przykrycia bo nie akceptuje. U nas mowy nie było o śpiworkach. Nie da się niczym przykryć. Ma 16 miesięcy i śpi cały czas bez niczego

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2021, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Mi się podusia i kołderka przydały od razu bo u nas łóżeczko pełni funkcje dekoracyjna wiec żeby ładniej wyglądało to leży w nim poduszka i kołderka. A potomek w naszym łóżku w środku bez przykrycia bo nie akceptuje. U nas mowy nie było o śpiworkach. Nie da się niczym przykryć. Ma 16 miesięcy i śpi cały czas bez niczego

Moja córcia 3.5 latka dalej śpi bez niczego 😉

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma_ wrote:
    Czy jest tu jakaś mama, która tak jak ja, nastawia się na vbac?

Moja lekarka mówi ze od cesarki powinno upłynąć 24 msce. Ja mam 23. Dziecko do 3,5 kg no i stan blizny. Wiec sama nie wiem. Odsuwam to w czasie narazie. Pierworodny i tak się nie przekręcił wiec nie ma co zawczasu dywagować

• Marghe Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje, śliczny brzusio u mnie to już taki grubo widoczny chociaż ostatnio spadła mi waga o 2 kg 🙈

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ