Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Marghe cudownie! Widać i buzię i rączkę. Cieszę się, że wszystko dobrze 😊
    Dziękuje , niesamowite jak dobrze na prenatalnych to widać. I jak już pięknie jest rozwinięte dziecko♥️

Beza87, Mama Trójki lubią tę wiadomość

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carka89 wrote:
    Hej hej dziś odebrałam wyniki hcg i papp-a a więc hcg mam 127.8 a papp-a 2,85... Za tydzien mam usg prenatalne więc zobaczymy czy jest ok ale innej opcji nie liczę hehe... Szmyranie zaczęłam czuc już... A wczoraj zaszalałam i w biedronce kupiłam pościel i poduszkę za 45zl i kocyk za 30 zł Boże jakie to słodkie jest
    A to nie będą ci robić razem? Mnie dzisiaj i usg i krew pobierali w jednym punkcie. Bardzo to wygodne jest bo człowiek o nic się nie musi martwić.

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carka89 wrote:
    Hej hej dziś odebrałam wyniki hcg i papp-a a więc hcg mam 127.8 a papp-a 2,85... Za tydzien mam usg prenatalne więc zobaczymy czy jest ok ale innej opcji nie liczę hehe... Szmyranie zaczęłam czuc już... A wczoraj zaszalałam i w biedronce kupiłam pościel i poduszkę za 45zl i kocyk za 30 zł Boże jakie to słodkie jest

Czy googlowalas wyniki? Czy nie ma to zupełnie sensu ? Bo tez mnie to zastanawia czy mam podejmować próbę

• Marghe Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    gratulacje. Mój lek prenatalne robi bliżej 13tc lub w 13 więc ja idę 12+6
    Moj kazał mi od 11 do 13.6 wiec termin wypadł mi 12w2 mysle ze tydzień różnicy to nie robi chociaż może ? Nie wiem mam nadzieje ze nie🤣

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    A ja dzisiaj się umówiłam na prenatalne i wychodzi, że będzie to wg OM 14+2, moja ciąża młodsza o 5 dni więc 13+4. To tak na styk nie? Tak mi wyliczyli termin prenatalnych ale chyba za późno, co myślicie?

Ja bym chyba wolała odrobine wcześniej. Niby lepiej jak dziecko większe ale czasami nie współpracuje i trzeba w innym terminie wrócić. Lepiej mieć ta rezerwę. A jeszcze może się zdazyc Ze lekarz zachoruje, sytuacja losowa , COVID itp

• Marghe Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    A ja dzisiaj się umówiłam na prenatalne i wychodzi, że będzie to wg OM 14+2, moja ciąża młodsza o 5 dni więc 13+4. To tak na styk nie? Tak mi wyliczyli termin prenatalnych ale chyba za późno, co myślicie?
    Mysle ze się zmieścisz jeśli to nie jest 14+ 2 bo u mnie wcześniej było 11+4 później według lekarza 12 a na prenatalnych dzisiaj wyszło jednak 12+2 wiec jakby na prenatalnych wychodzi więcej bo może bardziej dokładny sprzęt?Nie możesz przesunąć o tydz?

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marghe wrote:
    Hej hej dawno już tutaj nie byłam, tyle do nadrobienia🙈🙈🙈 witam nowe osoby i gratulacje. Dziewczyny jestem już po prenatalnych 🎉wszystko w porządku brzdąc rośnie jak na drożdżach. Według OM 11w4 a dzisiaj okazało się ze 12.2 całe 6 cm szczęścia. Liczę na dziewczynkę ale lekarz powiedział ze może być chłopczyk narazie trudno było określić ale coś tam gdzieś tam widział🤣🤣🤣 Czy któraś z was tez już po?
    Wow, pierwsze preanatalne za nami. Szybko. Gratuluje i zazdroszczę. Jedno zmartwienie mniej. Trochę można odetchnąć. Płeć się jeszcze może zmienić tym bardziej ze nie był pewien. A na tym etapie to tam nic nie dynda. Jest tylko wyrostek płciowy. Jak jest uniesiony do góry to chłopak a jak w dół to dziewczynka. Ja miałam w lini prostej. Wyszedł chłopak.

• Marghe Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanko do mam które już maja maluszki, jakie macie luzeczka? Mi wydają się bardzo wygodne next to me, co dl laktatorów te elektroniczne są fajne? Braliście je do szpitala? To moje pierwsze i dla mnie jesteście jak kopalnie wiedzy ♥️

Magu lubi tę wiadomość

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Wombat Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startowałam z 46,5kg przy 164cm, ale ciągle jem i mam już 49,5kg.
    Będę rodzić drugi raz SN, tzn. chcę, mam nadzieję, że się uda.

qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    2xHSG - niedrożność jajowodów
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
    25.03.2019 - transfer 4.2.2
    1.06.2019 - 12tc poronienie zatrzymane :(
    24.09.2019 - transfer 4.2.2
    8.01.2021 - naturalny cud - Ania 15tc 💔
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Wow, pierwsze preanatalne za nami. Szybko. Gratuluje i zazdroszczę. Jedno zmartwienie mniej. Trochę można odetchnąć. Płeć się jeszcze może zmienić tym bardziej ze nie był pewien. A na tym etapie to tam nic nie dynda. Jest tylko wyrostek płciowy. Jak jest uniesiony do góry to chłopak a jak w dół to dziewczynka. Ja miałam w lini prostej. Wyszedł chłopak.
    Bardzo się cieszę chociaż nie wiem jak mi się udało pierwszej z was myślałam ze są mamy które są już dalej odemnie. Szybko to poszło tak jak lekarz powiedział tak było on mi powiedział kiedy i gdzie i tak mnie przyjęli 🥰 Przyznam ze stresujący dzien bo jednak człowiek się boi. Jednak miałam przyjemność z bardzo miłym lekarzem który odrazu zaczęło No u psni jest perfekcyjnie i to pomogło mi sie rozluźnić. Samo badanie było chyba z pół godz. Po bo mierzeniu wszystkiego lekarz jescze pokazywał mi jak się rusza, naciskaj na brzuszek by pokazać jak reaguje na bodźce itp. Bardzo miłe przeżycie.
    Co do chłopca?
    https://zapodaj.net/8d6a7d7be9d75.jpg.html
    ZalancZam fotę ocenicie wy czy góra czy dół bo mnie się wydaje zwyczajnie prosta 🤣🤣🤣

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Wombat Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marghe wrote:
    Mam do was pytanko do mam które już maja maluszki, jakie macie luzeczka? Mi wydają się bardzo wygodne next to me, co dl laktatorów te elektroniczne są fajne? Braliście je do szpitala? To moje pierwsze i dla mnie jesteście jak kopalnie wiedzy ♥️

Ja mam next to me magic i dla mnie to super rozwiązanie. Następne mam turystyczne Kinderkraft Sofi. Zwykłego łóżeczka nie miałam i nie mam w ogóle. Ale każdy lubi co innego :)

Marghe, Nalia lubią tę wiadomość

qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wombat wrote:
    Ja mam next to me magic i dla mnie to super rozwiązanie. Następne mam turystyczne Kinderkraft Sofi. Zwykłego łóżeczka nie miałam i nie mam w ogóle. Ale każdy lubi co innego :)
    Dziękuje a turystyczne po co kupowalas? Na wyjazdy czy tez do domku jak już dziecko wyrosło z tego Next to me? Zaraz sprawdzę twój model😘dziękuje

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Emma_ Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marghe wrote:
    My mamy cztery łóżeczka - jedno klasyczne, drewniane, dwie kołyski z mechanizmem bujania (jedna maleńka, która wystarczyła nam do 6 m.ż. i druga duża 120x60) i łóżeczko turystyczne. Najlepiej sprawdziła się ta mała kołyska (ciągnęłam ją po całym mieszkaniu i mała była zawsze przy mnie, mogła wszystko obserwować), a po tym czasie łóżeczko turystyczne, do którego dokupiłam dobry materac. Bardzo bezpieczna opcja, kiedy dziecko zaczyna wstawać - zanim je kupiliśmy mała regularnie trzaskała czołem w szczebelki. Nie jest piękne i stylowe, ale posłuży nam na pewno dopóki mała nie przeprowadzi się do swojego pokoju (teraz łóżeczko stoi przy naszym łóżku, śpimy twarzą w twarz). Jeśli chodzi o laktatory, to miałam dwa - medela mini (dramat, w dodatku przestała działać chwilę po zakupie) i podwójny lansinoh elektryczny (na nim ściągałam mleko przez 14 miesięcy). Lansinoh super mi się sprawdził.

qb3cg7rfycx8vq7e.png
    lprkj48ahla5owvn.png
  • Wombat Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marghe wrote:
    Dziękuje a turystyczne po co kupowalas? Na wyjazdy czy tez do domku jak już dziecko wyrosło z tego Next to me? Zaraz sprawdzę twój model😘dziękuje

Do domu :) bo już za duża jest na next to me, a szczebelkowego nigdy nie chciałam :)

qb3c20mm8gig3vkj.png
    Starania od 6.2017
    11.2018 - laparoskopia
    10.03.2019 - ivf start
  • Carka89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marghe wrote:
    A to nie będą ci robić razem? Mnie dzisiaj i usg i krew pobierali w jednym punkcie. Bardzo to wygodne jest bo człowiek o nic się nie musi martwić.
    Ja mam w ramach programu Opolska mama i dziecko i muszę już mieć wyniki na usg

Marghe lubi tę wiadomość

• Carka89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Czy googlowalas wyniki? Czy nie ma to zupełnie sensu ? Bo tez mnie to zastanawia czy mam podejmować próbę
    Nie Googluje bo wyjdzie że jeszcze mam ja covida hehe

Łóżeczko mam ostatnio obok że wsi oddawała babeczka za darmo białe łóżeczko więc wzięłam jedynie w lipcu kupię materac

• Marghe Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carka89 wrote:
    Ja mam w ramach programu Opolska mama i dziecko i muszę już mieć wyniki na usg
    Trzymam kciuki, za nas wszystkie ♥️

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marghe wrote:
    Bardzo się cieszę chociaż nie wiem jak mi się udało pierwszej z was myślałam ze są mamy które są już dalej odemnie. Szybko to poszło tak jak lekarz powiedział tak było on mi powiedział kiedy i gdzie i tak mnie przyjęli 🥰 Przyznam ze stresujący dzien bo jednak człowiek się boi. Jednak miałam przyjemność z bardzo miłym lekarzem który odrazu zaczęło No u psni jest perfekcyjnie i to pomogło mi sie rozluźnić. Samo badanie było chyba z pół godz. Po bo mierzeniu wszystkiego lekarz jescze pokazywał mi jak się rusza, naciskaj na brzuszek by pokazać jak reaguje na bodźce itp. Bardzo miłe przeżycie.
    Co do chłopca?
    https://zapodaj.net/8d6a7d7be9d75.jpg.html
    ZalancZam fotę ocenicie wy czy góra czy dół bo mnie się wydaje zwyczajnie prosta 🤣🤣🤣

Jak dla mnie jest do góry. Ja miałam dokładnie prosto.

Marghe lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce kupić dostawke. ;) koniecznie musi mieć kółka. Ale wyborem zajmiemy się chyba dopiero pod koniec ciąży. ;)

U mnie pierwsza ciąża zakończona CC. Druga nie wiem, nie nastawiam się na SN. CC znioslam bardzo dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 21:34

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Beza87 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie z waszych dobrych wyników 💕
    Marghe wyglada jak chłopiec ☺️

Ja przy mojej dwójce miałam łóżeczka turystyczne. Wyposażone w przewijak schowki, naprawde super. Siatka robi robote bo nie było obitej główki od szczebelków. Minus taki że jak młody nie chciał w dzień spać to sam otwierał wyjście i uciekał mi z łóżeczka ;) a pozatym same plusy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 22:26

6sut9jcghvom2pvt.png
    zrz6io4ppuhiztkk.png
    zrz6j44j8i52rgby.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ