Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dreamer mnie boli kręgosłup i to praktycznie od samego początku ciąży. Na początku łapał mnie potworny kilkusekundowy ból na dole kręgosłupa przy każdym gwałtowniejszym ruchu, czasami jak za dużo sprzątałam w domu. Teraz jest już trochę lepiej, boli jak że dużo robie, się nachodze czy naprawdę zmęczę. Ale nie dam rady spać, żadna pozycja nie jest dobra. Zrezygnowałam nawet z poduszki ciążowej bo lepiej mi na płasko spać. Mam w planach fizjoterapeutę i to za niedługo, bo niestety ta ciąża daje mi się strasznie we znaki, jeśli o to chodzi, a to przecież dopiero początek. Pamiętam że w I ciąży kręgosłup bolał na końcu. Teraz nie wiem jak to będzie "na końcu" obym dotrwała. Jak mnie rwa kulszowa złapie teraz to będę umierać na końcu ciąży.13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Kręgosłup często boli od braku ruchu. Albo złego siedzenia/leżenia. Warto skonsultować z fizjoterapeuta.31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Gosiaaak no jak nic razem wylądujemy na porodówce 😅
Cieszę się, że u Ciebie i Twojego malucha jest wszystko ok 🥰 niech tak zostanie 🙏
My tak się cieszymy, że doszliśmy już do takiego w miarę bezpiecznego momentu w ciąży, że postanowiliśmy powiedzieć niektórym znajomym o naszym szczęściu 😀
Tera oby do prenatalnych 💪
A równo za tydzień mam wizytę u lekarza na nfz - moja pierwsza wizyta na nfz od bardzo, bardzo dawna 😅
Mam nadzieję, że będzie spoko, bo lekarz jeden z lepszych, pracuje również w klinice niepłodności ☺️
A ja właśnie zwlekam się z łóżka, odprawię dzieci do przedszkola i szkoły, potem podjadę do apteki na szybko, bo na 10 przyjeżdża Pani do prasowania i koleżanka na kawkę ☺️
Takze miłego dnia kochane ❤️Turkusowa90 lubi tę wiadomość
-
Nalia wrote:Poczekalabym i wzięła jutro, bo Macmirror moze zanieczyscic mocz, on sie bardzo roztapia i po nocy zazwyczaj wyplywa, jest bardzo zolty i to spora tabletka, więc to dużo. Nie obędzie się bez wkładek przy nim.
Dzieki dziewczyny za rady 😉Nalia lubi tę wiadomość
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Dzien dobry! Gratuluję dziewczyny lepszej formy, u mnie ciut lepiej, ale bez szału. Apetyt lepszy, ale nadal mdli, choć już od 3 dni nie wymiotowalam. Ale energia nadal poziom 0.
Dziś na 10:40 prenatalne! Trzymajcie kciuki!opóźniona, Tusianka, Kama91, Dagmara, Marianka@87, Wojna, nat87, Mama Trójki lubią tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Dzien dobry! Gratuluję dziewczyny lepszej formy, u mnie ciut lepiej, ale bez szału. Apetyt lepszy, ale nadal mdli, choć już od 3 dni nie wymiotowalam. Ale energia nadal poziom 0.
Dziś na 10:40 prenatalne! Trzymajcie kciuki!
Ja się właśnie zastanawiam, czy u mnie wszystko w porządku, bo mdłości już prawie zniknęły i kawę już piję, tylko mrożoną, bo ciepła mi nie wchodzi. Ogólnie jest lepiej, z energią też.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Martuśka82 wrote:Też miałam myśl, żeby nagrać telefonem badanie, ale szybko mi się przypomniało, że póki co muszę podkładać pięści pod posladki, bo ta moja zwichrowana macicą ma kiepska przezierność i badania USG już od dawna u mnie są problematyczne.
Także niestety muszę poczekać na późniejszy okres ciazy, aż dziecko będzie dość duże żeby badanie można było robić weź wyginania miednicy do góry.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualny
-
Magu super
Nalia trzymam kciuki
Ja to w sumie może mam 1 kg na plusie, ale miałam tak, że przed ciążą kg schudłam, to teraz przybyło.
Ja wczoraj prentalne miałam przez brzuch i przezpochwowo.
Dreamer - a ja piję aby rozpuszczalną orzechową z biedry - ta jakoś mi wchodzi, ale za to kawa z ekspresu mi nie wchodzi.
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
Pijąc poranna kawę wreszcie was nadrobiłam bo tak to czytałam wyrywkowo i później się gubiłam. Dziewczyny jak wizyty widzę ze zaczęliśmy gonić z prenatalnym? Kto już ma wyniki? Widzę ze większość chłopców niż dziewczynek będzie ( może)
Powodzenia wszystkim dzisiaj oraz miłego pełnego energii dnia.
Ja wizytę mam jutro i będę męczyć lekarza o płeć 🙈1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Marghe wrote:Pijąc poranna kawę wreszcie was nadrobiłam bo tak to czytałam wyrywkowo i później się gubiłam. Dziewczyny jak wizyty widzę ze zaczęliśmy gonić z prenatalnym? Kto już ma wyniki? Widzę ze większość chłopców niż dziewczynek będzie ( może)
Powodzenia wszystkim dzisiaj oraz miłego pełnego energii dnia.
Ja wizytę mam jutro i będę męczyć lekarza o płeć 🙈Marianka@87, Marghe lubią tę wiadomość
-
Ja melduję się do dopiero dziś po wczorajszej wizycie maluszek ma się dobrze i mierzy 3,5 cm
.
Aktuadnie 10 tydz i 4 dniMagu, Kama91, opóźniona, Dagmara, Wombat, Marianka@87, nat87, Martuśka82, Mum2b, Etoilka, Tusianka, Mama Trójki, Norka01, Beza87, majóweczka83, Marghe lubią tę wiadomość
-
Hej, wszystko ok, ciąża rozwija się prawidłowo, maluch ma prawie 6cm, NT 1.2, serce 170 ud/min. Ze względu na to, że córka urodziła się na granicy hipotrofii, mam zapisany Aacard 150mg na noc. I tyle. Krew do pappy pobrana.
Magu, Wombat, ami_ami, Kama91, opóźniona, Marianka@87, nat87, Martuśka82, Mum2b, Etoilka, Tusianka, Mama Trójki, Norka01, Beza87, majóweczka83, Kania85, Marghe lubią tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Możecie same ocenić ten wyrostek, jak dla mnie leży idealnie równolegle do kręgosłupa.
https://zapodaj.net/7424eb5155b4c.jpg.html
Dzidziuś ma niecałe 6cm czyli teraz prawie się terminy pokrywają, są tylko 3 dni różnicy. Wszystkie pomiary w porządku, ryzyko skorygowane na podstawie usg na razie jest 1 do kilku tysięcy. Wyniki pappy powinny być na początku przyszłego tygodnia.opóźniona, Marianka@87, Dagmara, Beza87 lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Gosiaaak no jak nic razem wylądujemy na porodówce 😅
Cieszę się, że u Ciebie i Twojego malucha jest wszystko ok 🥰 niech tak zostanie 🙏
My tak się cieszymy, że doszliśmy już do takiego w miarę bezpiecznego momentu w ciąży, że postanowiliśmy powiedzieć niektórym znajomym o naszym szczęściu 😀
Tera oby do prenatalnych 💪
A równo za tydzień mam wizytę u lekarza na nfz - moja pierwsza wizyta na nfz od bardzo, bardzo dawna 😅
Mam nadzieję, że będzie spoko, bo lekarz jeden z lepszych, pracuje również w klinice niepłodności ☺️
A ja właśnie zwlekam się z łóżka, odprawię dzieci do przedszkola i szkoły, potem podjadę do apteki na szybko, bo na 10 przyjeżdża Pani do prasowania i koleżanka na kawkę ☺️
Takze miłego dnia kochane ❤️
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Magu wrote:Możecie same ocenić ten wyrostek, jak dla mnie leży idealnie równolegle do kręgosłupa.
https://zapodaj.net/7424eb5155b4c.jpg.html
Dzidziuś ma niecałe 6cm czyli teraz prawie się terminy pokrywają, są tylko 3 dni różnicy. Wszystkie pomiary w porządku, ryzyko skorygowane na podstawie usg na razie jest 1 do kilku tysięcy. Wyniki pappy powinny być na początku przyszłego tygodnia.
Pytanie czy to w ogóle wyrostek ? Bo lekarz musi tak zrobić zdjęcie żeby dokładnie ten wyrostek było widać a nie jakaś inna strukturę. Ja miałam dokładnie rownolegle do kręgosłupa to lekarka powiedziała ze na tej podstawie nie da się określić płci. Suma Summarum wyszedł z tego chłopak. Także nie przywiązuj się do tej płci narazie. Piękne ryzyko Ci wyszło. Gratuluje.