X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Beza87 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt 🤩

Ja po obu ciążach niestety mam rozstępy na pośladkach, piersiach i udach. Są jasne więc prawie ich nie widać. Nawet nie pamiętam, czy wtedy się czymś smarowałam. Teraz używam Palmers, mam balsam i olejek. Ale ja nie cierpię się codziennie smarować :( i nie zawsze to robię. Więc zobaczymy...

Ogólnie czuje sie mega dobrze, normalnie mam moc. Zrobilam synowi dziś kanapki, zaniosłam do pokoju a on patrzy na mnie i pyta czy dziś jakaś okazja jest. Zawsze szykuje sobie sam śniadanie bo lubi sam szykować, żeby nie było ze jakaś wyrodna madka jestem ;)
    Po południu poszłam do sklepu upiekłam ciasto... Na kolacje zrobiłam twarożek ze szczypiorkiem.... Jak nie ja... Albo ktoś mnie podmienił w nocy albo ja zwariowałam albo coś jest nie tak... Aha i mam trzy siwe włosy 😆😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 20:33

6sut9jcghvom2pvt.png
    zrz6io4ppuhiztkk.png
    zrz6j44j8i52rgby.png
  • Apple Lady Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo,ale mi narobiłaś ochoty na twarożek ze szczypiorkiem...
    Już wiem co jutro kupię.
    Ale żeby nie było tak kolorowo. Dziś zjadłam czosnkową bułeczkę i to był błąd. Za dużo czy coś nie posmakowało dzidzi i bułeczkę zwróciłam. To nie ten smak😑
    Ja dziś robiłam ciasto z białek. Taką a La zebrę bo część wymieszałam z kakao. Mmm pychota.
    Jutro po 13 mam USG, ależ się niecierpliwie co zobaczę. Ostatnio chciałam nagrać, ale telefon mi się zawiesił o czym przekonałam się już po badaniu😶 ah jakie to było rozczarowanie.
    W każdym bądź razie trzymajcie kciuki za jutro.🤞🤞🤞

Kama91, Marianka@87, Beza87, Tusianka, opóźniona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 13:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 13:32

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza to my chyba jedziemy na tym samym wózku. Dzisiaj dzień pełen mocy. Zakupy na piechotke. Sprzątanie. Normalnie jak nie ja. Mamy podobny wiek ciąży wiec to może ten czas. Ale ja jednak po spacerze trochę padłam. Ale tachalam dwie siaty. No i delikatne mdłości się pojawiły ale to już pikus.
    Tez zrobię chyba twarożek. Jakiś fajny przepis ?

Ja się ma prenatalne umówiłam na 8 rano. Wole nie mieć tych kilku godzin stresu przed. Tylko rano z marszu jak wstanę.

Beza87 lubi tę wiadomość

• Gosiaaak Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    3d7bfb2a790b3.jpg

Jestem po wizycie ☺️
    To serio się dzieje naprawdę 😯😅
    Mimo ustania mdłości, dużo lepszego samopoczucia mały człowiek ma się dobrze, a nawet bardzo dobrze, bo jest większy o 4 dni od daty transferu.
    Ma dokładnie 4,72 cm. Serduszko bije 172 ud/min ❤️

Poza tym szyjka piękna 3,5 cm długa więc super, ja zawsze miałam problemy z szyjką, za szybko się skracała i rozwierała. Dużo przed terminem porodów..

Z Pani doktor jestem mega zadowolona! Cieszę się, że poszłam dzisiaj na to usg, dokładnie mnie zbadała, wypytała o wszystko 😍 zakochałam się w jej podejściu ☺️

Takze teraz oby do prenatalnych wytrzymać i będzie z górki - przynajmniej dla mnie ten czas do pierwszego usg prenatalnego jest okropnie stresujący. W każdej ciąży tak miałam. A potem już luzik, bo zaraz ruchy czuć 😅

Ula, moje dziecię ma takie same parametry jak Twoje :D i do tego ten sam wiek. Także jestem upewniona w tym, że wielkościowo i sercowo wszystko gra!

W ogóle dzisiaj zobaczyłam że moja koleżanka z pracy jest na grupie ciążowej, zaczęłyśmy rozmawiac i co? ma termin na ten dzień co ja :D

Dagmara, Ulaa, Tusianka lubią tę wiadomość

31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
    04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
    11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
    12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
    15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
    30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boli Was kręgosłup ? Ja już czuje lędźwie z jednej strony. A boje się ćwiczyć żeby czegoś nie wymlodzic. Są jakieś bezpieczne ćwiczenia ? Ja to w ogóle boje się kucać i zginąć ze zgniote dziecko wiec wiecie ....

Prenatalne macie przez brzuch ?

• ami_ami Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może głupie pytanie. Ale mam jutro zrobić posiew moczu. Mam brać też na noc macmiror i nie wiem czy dziś jeszcze go nie brać? Bo wiadomo, że rano może wypływać i nie dostanie się czasem z moczem rozpuszczona tabletka?

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗

* 28 lat
    * starania od 04.2019
    ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok.
  • Magu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że się wizyty udały. Gratulacje dziewczyny! :)
    Ja mam jutro na 9 rano, więc jeśli noc prześpię w miarę spokojnie to nie będę miała czasu rano się denerwować. ;)

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Magu Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Dziewczyny, może głupie pytanie. Ale mam jutro zrobić posiew moczu. Mam brać też na noc macmiror i nie wiem czy dziś jeszcze go nie brać? Bo wiadomo, że rano może wypływać i nie dostanie się czasem z moczem rozpuszczona tabletka?
    Ja bym jeszcze poczekała z tym jeden dzień.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Dziewczyny boli Was kręgosłup ? Ja już czuje lędźwie z jednej strony. A boje się ćwiczyć żeby czegoś nie wymlodzic. Są jakieś bezpieczne ćwiczenia ? Ja to w ogóle boje się kucać i zginąć ze zgniote dziecko wiec wiecie ....

Prenatalne macie przez brzuch ?
    Może poduszka między kolana, poduszka ciążowa podczas snu? Możesz spróbować czy pomoże. Mata do akupresury? Ale najlepiej skontaktować się z fizjoterapeuta, poczujesz się pewniej jak pokaże Ci jak ćwiczyć:)

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • Beza87 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam biqły ser w lidlu, jogurt naturalny i szczypiorek. Lekko posoliłam i zjadłam z bułka z ziarnami i boli mnie żołądek.... Pije teraz ciepłą herbate.

Kregoslup mnie nie boli ale czytałam w internetach ze ta poduszka dla kobiet w ciąży w kształcie litery U jest dobra bo podpoera tez kregosłup. Chce ją kupić, w nocy nie moge sobie miejsca znaleźć, kotłuje kołdre i koc a mój chłop spi przykryty narzutą bo ja wszystko mielę hahahahaha

6sut9jcghvom2pvt.png
    zrz6io4ppuhiztkk.png
    zrz6j44j8i52rgby.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apple Lady wrote:
    Według mnie jest ok.
    Sama przytyłam podobnie i się cieszę. Mam nadzieję, że przytyję zdrowo i tylko tyle co potrzeba bo moja waga wyjściowa była spora. (Apka mi pokazała, że przy mojej wadze wyjściowej zdrowe tycie to ok 10kg do porodu, ale to pewnie trochę jak wróżenie z fusów).
    Cieszę się, że robi się troszkę ciepłej to będę spacerować by utrzymać się jako tako w formie:-)[/QUOTj
    Ja tez wychodzę z wyższa waga i tez app mówi ze kg na miesiąc było by idealnie 🙈miejmy nadzieje ze się uda. Kiedy najwiecej sie tyje w ciąży? Środek czy koniec?

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:
    1.5 kilo to prawie nic. Zależy od dnia, nawodnienia, wypróżnienia, co jadłaś i innych wzdetow. Najlepiej to widać po centymetrach czy się przytyło czy nie.

Dzisiaj mam wizytę kontrolną po 4 tygodniach - 11t3d. Także mam nadzieję, że serce bije nadal. Godzina prawdy 15:45 plus pewnie godzinne opóźnienie.
    No prawie nic, od dnia to nie bo wacha się między 1.5 1.6 ale nigdy nie więcej. Brzuszek oczywiście jest u mnie widoczny bo zero mięśni to i go nie trzyma🤣 ale tak to wszyscy mówią mi ze zeszczuplałam na twarzy i jakby z tylu🤷🏻‍♀️Może to tez kwestia tarczycy bo nigdy nie miałam jej na rak wzorowym poziomie jak teraz.

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Poczekalabym i wzięła jutro, bo Macmirror moze zanieczyscic mocz, on sie bardzo roztapia i po nocy zazwyczaj wyplywa, jest bardzo zolty i to spora tabletka, więc to dużo. Nie obędzie się bez wkładek przy nim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 21:43

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne jutro, to będzie 11+4, mam nadzieję, że uda się jutro wszystko pomierzyć ładnie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 21:54

Magu, Tusianka, opóźniona lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Marghe Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Dziewczyny, dzięki za kciuki. Wszystko ok ❤️ uparciuch z tego mego dziecia, bo nie chciał współpracować, ale udało się zmierzyc wszystko.
    Dr mówi, że wszystko ok. 🥰 Przezierność 1.3 - piszę, bo któraś pytała.
    Nic nie mówił o płci, a ja nie zapytałam. Byłam taka zestresowana 🧐
    Super gratulacje ♥️Chyba tylko ja jedna żartowałam z lekarzem cały czas, ja tam poszłam z głowa ze wszystko będzie ok i nie ma opcji by było inaczej. Mnie to pomogło przejść pozytywnie ten proces. Jak już zacznę się martwić to koniec 🙈

1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
    8p3oe6hhswxf04ql.png
  • Turkusowa90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Gratuluję udanych wizyt ☺️ ja detektora nie miałam w pierwszej ciąży, teraz też nie planuje. Smarowalam się oliwka z Rossmana i palmersem, rozstępów żadnych nie miałam, za to w okresie dorastania jak urosły mi piersi to na nich mam parę rozstępów 🤷 dziś ciachnełam sobie nożem tak palec że myślałem że do szycia będzie tak się lało, ranka mała ale chyba na kości mi się zatrzymało 🤦 tak mi tu któraś zrobiła ochotę na śliwki i sobie chciałam je pokroić żeby pestkę wyciagnac...wszystko przez ciążowe zachcianki 😂
    To ja ta od sliwek😜 o masz... Ja ich nie kroję, tylko obgryzam jak jabłko🤣 bo mi się nie chce kroić 😜 a dziś mi mąż dokupił całą siatkę śliwek, bo w kilka dni wszystkie poszły 😁

17u99vvjozlosqi5.png

30.09.2021r. Iga❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 13:33

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa ja właśnie zawsze wolałam pokroić żeby już tej pestki się pozbyć, ale jak widać Twój sposób konsumpcji jest bezpieczniejszy ;) ale jak już krwotok opanowałam to zjadłam ze smakiem ☺️

Turkusowa90 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ