Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję udanych wizyt 🤩
Ja po obu ciążach niestety mam rozstępy na pośladkach, piersiach i udach. Są jasne więc prawie ich nie widać. Nawet nie pamiętam, czy wtedy się czymś smarowałam. Teraz używam Palmers, mam balsam i olejek. Ale ja nie cierpię się codziennie smarować i nie zawsze to robię. Więc zobaczymy...
Ogólnie czuje sie mega dobrze, normalnie mam moc. Zrobilam synowi dziś kanapki, zaniosłam do pokoju a on patrzy na mnie i pyta czy dziś jakaś okazja jest. Zawsze szykuje sobie sam śniadanie bo lubi sam szykować, żeby nie było ze jakaś wyrodna madka jestem
Po południu poszłam do sklepu upiekłam ciasto... Na kolacje zrobiłam twarożek ze szczypiorkiem.... Jak nie ja... Albo ktoś mnie podmienił w nocy albo ja zwariowałam albo coś jest nie tak... Aha i mam trzy siwe włosy 😆😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 20:33
-
Oooo,ale mi narobiłaś ochoty na twarożek ze szczypiorkiem...
Już wiem co jutro kupię.
Ale żeby nie było tak kolorowo. Dziś zjadłam czosnkową bułeczkę i to był błąd. Za dużo czy coś nie posmakowało dzidzi i bułeczkę zwróciłam. To nie ten smak😑
Ja dziś robiłam ciasto z białek. Taką a La zebrę bo część wymieszałam z kakao. Mmm pychota.
Jutro po 13 mam USG, ależ się niecierpliwie co zobaczę. Ostatnio chciałam nagrać, ale telefon mi się zawiesił o czym przekonałam się już po badaniu😶 ah jakie to było rozczarowanie.
W każdym bądź razie trzymajcie kciuki za jutro.🤞🤞🤞Kama91, Marianka@87, Beza87, Tusianka, opóźniona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Beza to my chyba jedziemy na tym samym wózku. Dzisiaj dzień pełen mocy. Zakupy na piechotke. Sprzątanie. Normalnie jak nie ja. Mamy podobny wiek ciąży wiec to może ten czas. Ale ja jednak po spacerze trochę padłam. Ale tachalam dwie siaty. No i delikatne mdłości się pojawiły ale to już pikus.
Tez zrobię chyba twarożek. Jakiś fajny przepis ?
Ja się ma prenatalne umówiłam na 8 rano. Wole nie mieć tych kilku godzin stresu przed. Tylko rano z marszu jak wstanę.Beza87 lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:3
Jestem po wizycie ☺️
To serio się dzieje naprawdę 😯😅
Mimo ustania mdłości, dużo lepszego samopoczucia mały człowiek ma się dobrze, a nawet bardzo dobrze, bo jest większy o 4 dni od daty transferu.
Ma dokładnie 4,72 cm. Serduszko bije 172 ud/min ❤️
Poza tym szyjka piękna 3,5 cm długa więc super, ja zawsze miałam problemy z szyjką, za szybko się skracała i rozwierała. Dużo przed terminem porodów..
Z Pani doktor jestem mega zadowolona! Cieszę się, że poszłam dzisiaj na to usg, dokładnie mnie zbadała, wypytała o wszystko 😍 zakochałam się w jej podejściu ☺️
Takze teraz oby do prenatalnych wytrzymać i będzie z górki - przynajmniej dla mnie ten czas do pierwszego usg prenatalnego jest okropnie stresujący. W każdej ciąży tak miałam. A potem już luzik, bo zaraz ruchy czuć 😅
Ula, moje dziecię ma takie same parametry jak Twoje i do tego ten sam wiek. Także jestem upewniona w tym, że wielkościowo i sercowo wszystko gra!
W ogóle dzisiaj zobaczyłam że moja koleżanka z pracy jest na grupie ciążowej, zaczęłyśmy rozmawiac i co? ma termin na ten dzień co jaDagmara, Ulaa, Tusianka lubią tę wiadomość
31.12.2020 pozytywny test, beta HCG 53,4 mUl/ml (26dc)
04.01.2021 beta HCG 417 mUl/ml , progesteron 34,5 ng/ml
11.01.2021 beta HCG 6572 mUl/ml
12.01.2021 pęcherzyk ciążowy 0.82 cm + pęcherzyk żółtkowy 0.27 cm
15.01.2021 beta HCG 26 361 mIU/ml
30.02.2021 Mały człowiek - 200 g
-
Dziewczyny boli Was kręgosłup ? Ja już czuje lędźwie z jednej strony. A boje się ćwiczyć żeby czegoś nie wymlodzic. Są jakieś bezpieczne ćwiczenia ? Ja to w ogóle boje się kucać i zginąć ze zgniote dziecko wiec wiecie ....
Prenatalne macie przez brzuch ? -
Dziewczyny, może głupie pytanie. Ale mam jutro zrobić posiew moczu. Mam brać też na noc macmiror i nie wiem czy dziś jeszcze go nie brać? Bo wiadomo, że rano może wypływać i nie dostanie się czasem z moczem rozpuszczona tabletka?
27.12.2020 - II 🍀
28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
15.01.2021 💗
* 28 lat
* starania od 04.2019
ON: 250 MLN całość, morfologia 1%, reszta parametrów ok. -
ami_ami wrote:Dziewczyny, może głupie pytanie. Ale mam jutro zrobić posiew moczu. Mam brać też na noc macmiror i nie wiem czy dziś jeszcze go nie brać? Bo wiadomo, że rano może wypływać i nie dostanie się czasem z moczem rozpuszczona tabletka?
-
Dreamer wrote:Dziewczyny boli Was kręgosłup ? Ja już czuje lędźwie z jednej strony. A boje się ćwiczyć żeby czegoś nie wymlodzic. Są jakieś bezpieczne ćwiczenia ? Ja to w ogóle boje się kucać i zginąć ze zgniote dziecko wiec wiecie ....
Prenatalne macie przez brzuch ?
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Ja kupiłam biqły ser w lidlu, jogurt naturalny i szczypiorek. Lekko posoliłam i zjadłam z bułka z ziarnami i boli mnie żołądek.... Pije teraz ciepłą herbate.
Kregoslup mnie nie boli ale czytałam w internetach ze ta poduszka dla kobiet w ciąży w kształcie litery U jest dobra bo podpoera tez kregosłup. Chce ją kupić, w nocy nie moge sobie miejsca znaleźć, kotłuje kołdre i koc a mój chłop spi przykryty narzutą bo ja wszystko mielę hahahahaha
-
Apple Lady wrote:Według mnie jest ok.
Sama przytyłam podobnie i się cieszę. Mam nadzieję, że przytyję zdrowo i tylko tyle co potrzeba bo moja waga wyjściowa była spora. (Apka mi pokazała, że przy mojej wadze wyjściowej zdrowe tycie to ok 10kg do porodu, ale to pewnie trochę jak wróżenie z fusów).
Cieszę się, że robi się troszkę ciepłej to będę spacerować by utrzymać się jako tako w formie:-)[/QUOTj
Ja tez wychodzę z wyższa waga i tez app mówi ze kg na miesiąc było by idealnie 🙈miejmy nadzieje ze się uda. Kiedy najwiecej sie tyje w ciąży? Środek czy koniec?1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Gosiaaak wrote:1.5 kilo to prawie nic. Zależy od dnia, nawodnienia, wypróżnienia, co jadłaś i innych wzdetow. Najlepiej to widać po centymetrach czy się przytyło czy nie.
Dzisiaj mam wizytę kontrolną po 4 tygodniach - 11t3d. Także mam nadzieję, że serce bije nadal. Godzina prawdy 15:45 plus pewnie godzinne opóźnienie.1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
ami_ami wrote:Dziewczyny, może głupie pytanie. Ale mam jutro zrobić posiew moczu. Mam brać też na noc macmiror i nie wiem czy dziś jeszcze go nie brać? Bo wiadomo, że rano może wypływać i nie dostanie się czasem z moczem rozpuszczona tabletka?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 21:43
❤Ada&Pola❤
-
ami_ami wrote:Dziewczyny, dzięki za kciuki. Wszystko ok ❤️ uparciuch z tego mego dziecia, bo nie chciał współpracować, ale udało się zmierzyc wszystko.
Dr mówi, że wszystko ok. 🥰 Przezierność 1.3 - piszę, bo któraś pytała.
Nic nie mówił o płci, a ja nie zapytałam. Byłam taka zestresowana 🧐1-sza ciąża ♥️ Hashimoto
-
Cola87 wrote:Gratuluję udanych wizyt ☺️ ja detektora nie miałam w pierwszej ciąży, teraz też nie planuje. Smarowalam się oliwka z Rossmana i palmersem, rozstępów żadnych nie miałam, za to w okresie dorastania jak urosły mi piersi to na nich mam parę rozstępów 🤷 dziś ciachnełam sobie nożem tak palec że myślałem że do szycia będzie tak się lało, ranka mała ale chyba na kości mi się zatrzymało 🤦 tak mi tu któraś zrobiła ochotę na śliwki i sobie chciałam je pokroić żeby pestkę wyciagnac...wszystko przez ciążowe zachcianki 😂
30.09.2021r. Iga❤️ -
nick nieaktualny