X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie wrzesień 2021❤️
Odpowiedz

Mamusie wrzesień 2021❤️

Oceń ten wątek:
  • Magu Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamer wrote:
    Pytanie czy to w ogóle wyrostek ? Bo lekarz musi tak zrobić zdjęcie żeby dokładnie ten wyrostek było widać a nie jakaś inna strukturę. Ja miałam dokładnie rownolegle do kręgosłupa to lekarka powiedziała ze na tej podstawie nie da się określić płci. Suma Summarum wyszedł z tego chłopak. Także nie przywiązuj się do tej płci narazie. Piękne ryzyko Ci wyszło. Gratuluje.
    Nie przywiązuje się i na razie nic nikomu nie mówię, poza Wami. :D

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, wszystko ok, ciąża rozwija się prawidłowo, maluch ma prawie 6cm, NT 1.2, serce 170 ud/min. Ze względu na to, że córka urodziła się na granicy hipotrofii, mam zapisany Aacard 150mg na noc. I tyle. ;) Krew do pappy pobrana.
    O a z ciekawosci czemu acard na noc?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Magu Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard na noc podobno lepiej działa. Ja też biorę przed snem.

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U mnie mdłości i wymioty jak były tak nie odpuszczają ani trochę 😔powodzenia na wizytach robię obiad jadę po młodego do przedszkola i na badania HIV zrobić.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dreamer Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się coś nie mogę na badania krwi zebrać. A za tydzień w piątek mam prenatalnewiec muszę z ta pappa zdążyć. A dalej nie wiem jak szybko będzie wynik. Ja jednak delikatne mdłości mam. Byłam na zakupach i zapomniałam szczypiorku do twarożku. Ehhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2021, 13:33

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt ☺️ oby tak dalej 💪 miłego i pięknego dnia dla wszystkich mam 😘

Mama Trójki, Magu, Beza87 lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę się martwię, chociaż gin mówiła, że nie ma powodu.
    Dziś mam 11+4 , dziecko wychodzi ja 12+2, a głowa aż na 12+6. Zaczynam się martwić, że dziecko takie duże i że głowa taka duża. Dziecko od początku ciąży jest te 4 dni większe. Ale głowa taka duża. Gin mówi, że nie ma co się w ogóle przejmować.

Marianka@87 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziś mam 11+4 , dziecko wychodzi ja 12+2, a głowa aż na 12+6. Zaczynam się martwić, że dziecko takie duże i że głowa taka duża. Dziecko od początku ciąży jest te 4 dni większe. Ale głowa taka duża. Gin mówi, że nie ma co się w ogóle przejmować.[/ ZresztaQUOTE]

Jeżeli gin tak mówi, że nie ma czym się przejmować, to na pewno jest ok 😉 Zresztą wydaje mi się, że zawsze może wyjść jakiś błąd pomiaru, tak jak z tym obliczaniem wagi dziecka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, te co mają toxo ujemne, uważacie jakoś specjalnie, żeby się nie zarazić? Chodzi mi czy myjecie jakoś dokładniej warzywa i owoce spożywane na surowo? Bo ja tylko płucze dobrze pod wodą, niektóre jak marchew obieram ale zastanawiam się czy to wystarczy? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 13:14

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu maluchowi tez wychodziła zawsze wielka głowa. Potem jeszcze doszły krótki kości i mały brzuch. Urodził się zdrowy a jeszcze jaki piękny :p

Nalia, Marianka@87, Kania85 lubią tę wiadomość

• Dreamer Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    Dziewczyny, te co mają toxo ujemne, uważacie jakoś specjalnie, żeby się nie zarazić? Chodzi mi czy myjecie jakoś dokładniej warzywa i owoce spożywane na surowo? Bo ja tylko płucze dobrze pod wodą, niektóre jak marchew obieram ale zastanawiam się czy to wystarczy? 🤔

Ja nie. Normalnie wszystko myje jak zawsze. Skoro tyle lat to robię i nadal mam toxo ujemne to znaczy ze to wystarcza

Mama Trójki lubi tę wiadomość

• Magu Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Trójki wrote:
    No jakoś specjalnie to nie. W sensie nie szoruje ani wrzątkiem nie przelewam.

Mama Trójki lubi tę wiadomość

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziś mam 11+4 , dziecko wychodzi ja 12+2, a głowa aż na 12+6. Zaczynam się martwić, że dziecko takie duże i że głowa taka duża. Dziecko od początku ciąży jest te 4 dni większe. Ale głowa taka duża. Gin mówi, że nie ma co się w ogóle przejmować.
    Bo nie ma:) dzieciaczek Ci fajnie rośnie, a że na tym etapie nie jest to równomiernie to zupełnie normalne:)

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • Kama91 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dzisiaj jestem bez sił. Na szczęście jeszcze 2 dni pracy, w poniedziałek idę na wizytę i mam dostać zwolnienie. Chciałam isc jutro na pogrzeb, ale wszyscy mi odradzaja. To Nie jest nikt z rodziny Ale bardzo mi zależało. Tylko wiem, ze będzie mnóstwo ludzi i stanie w takim tłumie chyba nie jest dobrym pomysłem..

• Marianka@87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama91 wrote:
    Ja też dzisiaj jestem bez sił. Na szczęście jeszcze 2 dni pracy, w poniedziałek idę na wizytę i mam dostać zwolnienie. Chciałam isc jutro na pogrzeb, ale wszyscy mi odradzaja. To Nie jest nikt z rodziny Ale bardzo mi zależało. Tylko wiem, ze będzie mnóstwo ludzi i stanie w takim tłumie chyba nie jest dobrym pomysłem..
    Nie idź...

lprkqps6ca147zr2.png

Starania od 2016 r.
    Decyzja o IVF grudzień 2018.
    I podejście: kwiecień 2019
    30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
    Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
    15/1 dwie kreski!!!
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama91 wrote:

Nie musisz się przecież pchać tam, gdzie jest ścisk. Ja byłam w ciąży na 2 pogrzebach. Stałam po prostu z boku i nie pchałam się tam, gdzie było więcej osób i tyle. Jesli stresujesz się sytuacja czy coś, to wtedy myślę że mogłabyś sobie odpuścić, ale tak? Jeali to ktoś dla ciebie ważny to czemu nie?

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Magu Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym raczej nie poszła, chyba, że byłby to ktoś bardzo bliski. W listopadzie zmarła moja ciocia i nie będąc w ciąży zastanawiałam się czy pójść. W końcu poszłam, ale utrzymywałam dystans cały czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 14:13

3jgxvfxmmo60rzi2.png
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaaak wrote:
    Kręgosłup często boli od braku ruchu. Albo złego siedzenia/leżenia. Warto skonsultować z fizjoterapeuta.

Na brak ruchu nie narzekam przy swojej 3 latce 😂 ale z tym siedzeniem może coś być bo w pracy siedzę 8h i czasami się łapie że się garbie niestety

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • Migotka29 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was od rana ale jakoś nie miałam weny na odpisywanie... Wizyt gratuluję i zazdroszczę. Ja wczoraj dostałam grafik na marzec i 16(prenatalne) i 24(wizyta) pracuje. Na 16 wezmę wolne bo nie mam jak przełożyć ale wizytę musiałam przełożyć... O zgrozo na 30!😭
    Ogólnie jakoś strasznie się nie stresuje, jestem spokojna wiem że wszystko w porządku...ale już tak dawno nie widziałam fasolinki😞
    Także żyje waszymi wizytami🥰
    Od rana miałam tyle Energi... Mmm... Zaczęłam szyć zrobiłam obiad no cudownie... Zjadłam obiad i leze😂🤦‍♀️

majóweczka83 lubi tę wiadomość

16udskjox3u389a0.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ