Mamusie wrzesień 2021❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dreamer wrote:Pytanie czy to w ogóle wyrostek ? Bo lekarz musi tak zrobić zdjęcie żeby dokładnie ten wyrostek było widać a nie jakaś inna strukturę. Ja miałam dokładnie rownolegle do kręgosłupa to lekarka powiedziała ze na tej podstawie nie da się określić płci. Suma Summarum wyszedł z tego chłopak. Także nie przywiązuj się do tej płci narazie. Piękne ryzyko Ci wyszło. Gratuluje.
-
Nalia wrote:Hej, wszystko ok, ciąża rozwija się prawidłowo, maluch ma prawie 6cm, NT 1.2, serce 170 ud/min. Ze względu na to, że córka urodziła się na granicy hipotrofii, mam zapisany Aacard 150mg na noc. I tyle. Krew do pappy pobrana.Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny trochę się martwię, chociaż gin mówiła, że nie ma powodu.
Dziś mam 11+4 , dziecko wychodzi ja 12+2, a głowa aż na 12+6. Zaczynam się martwić, że dziecko takie duże i że głowa taka duża. Dziecko od początku ciąży jest te 4 dni większe. Ale głowa taka duża. Gin mówi, że nie ma co się w ogóle przejmować.Marianka@87 lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualnyNalia wrote:Dziewczyny trochę się martwię, chociaż gin mówiła, że nie ma powodu.
Dziś mam 11+4 , dziecko wychodzi ja 12+2, a głowa aż na 12+6. Zaczynam się martwić, że dziecko takie duże i że głowa taka duża. Dziecko od początku ciąży jest te 4 dni większe. Ale głowa taka duża. Gin mówi, że nie ma co się w ogóle przejmować.[/ ZresztaQUOTE]
Jeżeli gin tak mówi, że nie ma czym się przejmować, to na pewno jest ok 😉 Zresztą wydaje mi się, że zawsze może wyjść jakiś błąd pomiaru, tak jak z tym obliczaniem wagi dziecka. -
nick nieaktualnyDziewczyny, te co mają toxo ujemne, uważacie jakoś specjalnie, żeby się nie zarazić? Chodzi mi czy myjecie jakoś dokładniej warzywa i owoce spożywane na surowo? Bo ja tylko płucze dobrze pod wodą, niektóre jak marchew obieram ale zastanawiam się czy to wystarczy? 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 13:14
-
Mama Trójki wrote:Dziewczyny, te co mają toxo ujemne, uważacie jakoś specjalnie, żeby się nie zarazić? Chodzi mi czy myjecie jakoś dokładniej warzywa i owoce spożywane na surowo? Bo ja tylko płucze dobrze pod wodą, niektóre jak marchew obieram ale zastanawiam się czy to wystarczy? 🤔
Ja nie. Normalnie wszystko myje jak zawsze. Skoro tyle lat to robię i nadal mam toxo ujemne to znaczy ze to wystarcza
Mama Trójki lubi tę wiadomość
-
Mama Trójki wrote:Dziewczyny, te co mają toxo ujemne, uważacie jakoś specjalnie, żeby się nie zarazić? Chodzi mi czy myjecie jakoś dokładniej warzywa i owoce spożywane na surowo? Bo ja tylko płucze dobrze pod wodą, niektóre jak marchew obieram ale zastanawiam się czy to wystarczy? 🤔
Mama Trójki lubi tę wiadomość
-
Nalia wrote:Dziewczyny trochę się martwię, chociaż gin mówiła, że nie ma powodu.
Dziś mam 11+4 , dziecko wychodzi ja 12+2, a głowa aż na 12+6. Zaczynam się martwić, że dziecko takie duże i że głowa taka duża. Dziecko od początku ciąży jest te 4 dni większe. Ale głowa taka duża. Gin mówi, że nie ma co się w ogóle przejmować.
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Ja też dzisiaj jestem bez sił. Na szczęście jeszcze 2 dni pracy, w poniedziałek idę na wizytę i mam dostać zwolnienie. Chciałam isc jutro na pogrzeb, ale wszyscy mi odradzaja. To Nie jest nikt z rodziny Ale bardzo mi zależało. Tylko wiem, ze będzie mnóstwo ludzi i stanie w takim tłumie chyba nie jest dobrym pomysłem..
-
Kama91 wrote:Ja też dzisiaj jestem bez sił. Na szczęście jeszcze 2 dni pracy, w poniedziałek idę na wizytę i mam dostać zwolnienie. Chciałam isc jutro na pogrzeb, ale wszyscy mi odradzaja. To Nie jest nikt z rodziny Ale bardzo mi zależało. Tylko wiem, ze będzie mnóstwo ludzi i stanie w takim tłumie chyba nie jest dobrym pomysłem..
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Kama91 wrote:Ja też dzisiaj jestem bez sił. Na szczęście jeszcze 2 dni pracy, w poniedziałek idę na wizytę i mam dostać zwolnienie. Chciałam isc jutro na pogrzeb, ale wszyscy mi odradzaja. To Nie jest nikt z rodziny Ale bardzo mi zależało. Tylko wiem, ze będzie mnóstwo ludzi i stanie w takim tłumie chyba nie jest dobrym pomysłem..
Nie musisz się przecież pchać tam, gdzie jest ścisk. Ja byłam w ciąży na 2 pogrzebach. Stałam po prostu z boku i nie pchałam się tam, gdzie było więcej osób i tyle. Jesli stresujesz się sytuacja czy coś, to wtedy myślę że mogłabyś sobie odpuścić, ale tak? Jeali to ktoś dla ciebie ważny to czemu nie?13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Ja bym raczej nie poszła, chyba, że byłby to ktoś bardzo bliski. W listopadzie zmarła moja ciocia i nie będąc w ciąży zastanawiałam się czy pójść. W końcu poszłam, ale utrzymywałam dystans cały czas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2021, 14:13
-
Gosiaaak wrote:Kręgosłup często boli od braku ruchu. Albo złego siedzenia/leżenia. Warto skonsultować z fizjoterapeuta.
Na brak ruchu nie narzekam przy swojej 3 latce 😂 ale z tym siedzeniem może coś być bo w pracy siedzę 8h i czasami się łapie że się garbie niestety13.03.2018 córeczka
27.08.2021 syneczek -
Czytam was od rana ale jakoś nie miałam weny na odpisywanie... Wizyt gratuluję i zazdroszczę. Ja wczoraj dostałam grafik na marzec i 16(prenatalne) i 24(wizyta) pracuje. Na 16 wezmę wolne bo nie mam jak przełożyć ale wizytę musiałam przełożyć... O zgrozo na 30!😭
Ogólnie jakoś strasznie się nie stresuje, jestem spokojna wiem że wszystko w porządku...ale już tak dawno nie widziałam fasolinki😞
Także żyje waszymi wizytami🥰
Od rana miałam tyle Energi... Mmm... Zaczęłam szyć zrobiłam obiad no cudownie... Zjadłam obiad i leze😂🤦♀️majóweczka83 lubi tę wiadomość